Messerschmitt, la 19 Oct 2009, 12:54, a spus:
Cu scuzele de rigoare daca ma bag in ce nu stiu, insa in "Lumea aviatiei" apare o poza micuta-micuta cu un IAR-80DC ( singura poza cu asa ceva) verde si cu stele. Are cineva poza la o rezolutie mai mare?
Acea poza cu IAR 80 DC vazut din stanga spate este intr-adevar de proasta calitate la origine. Nu te ajuta cu nimic rezolutia mare de scanare la o poza slaba.
Dar cred ca nu te-ai uitat atent la poza, este verde dar are cocarde (nu stele) si are numarul 425.
orogos, la 19 Oct 2009, 17:49, a spus:
Este cumva poza in care IAR-80DC este aterizat fortat pe `burta` in iarba pozat din incidenta spate-stinga ?
Am gasit zilele trecute un poster din revista modelism cu mai multe inmatriculari de IAR-80. Mi-a atras atentia una dintre ele verde oliv cu albastru si binenteles cu stele rosii. Legenda pozei spune IAR 80 in jurul anilor 1950, este corect desenul sau nu ? sau trebuia avionul sa fie integral albastru ?
Ca deobicei in revista Modelism sunt destul de multe chiftele mai ales profilele color. Toate pozele cu 80-uri cu stele sunt integral albastru ( acel albastru rusesc).