Forum Machete,Modelism,Hobby: GB I. A. R. 80 -81 , etc . - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

GB I. A. R. 80 -81 , etc . iar GB ?

#101 Useril este offline   cartula 

  • Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2009 - 01:25 PM

Orogos,

Desi am zis ca nu ma mai bag, ai ridicat-o prea frumos la fileu. Inainte sa scriu ceva, retine ca desi raspund la postarea ta, NU ma refer la tine (data trecuta ai inteles gresit din cate am vazut).

Vezi postareaorogos, la 24 Sep 2009, 11:57, a spus:

Hobiul...este o distractie?...oare chiar este?. Parerea mea este ca e mai mult decit atit. Termenul potrivit care a aparut nu tocmai recent este :`un mod de viata`. Si aici ma refer la hobiuri in general. NU este hobiul aceea indeletnicire care ne aduce bucurie in viata?, nu este motivul pentru care unii merg la o slujba care nu le place doar pentru a avea bani pentru hobiul sau ?...nu se fac sacrificii de timp si de socializare cu alti oameni care nu sint implicat in el ?...eu cred ca uneori importanta hobiului  si perceptia asupra acestui lucuru in viata individului este subestimata. Fara sa ma refer strict la acest hobi va pot spune ca eu nu tot timpul ma distrez la alta `ocupatie` de a mea .....cel putin nu asa cum o vad `civili`...adica pe un `ris prostesc si relaxare de tip stat in hamac` din contra vin obosit si murdar ca naiba putind a balega de vaca si adeseori plin de vinatai si lovituri, si cum spun eu mereu la cei noi in domeniu `nu mergem sa ne distram:)`. 

Apoi intervine celalalt aspect ..fac ceva care imi place mult...poate ca vreau sa fac asta toata ziua dar nu pot, si atunci capata titulatura de hobi in alt sens. Adica ce fac nu fac chiar la cel mai inalt nivel pentru ca e ..doar un hobi..oare e chiar asa ?. Oare daca respectivul individ ar face asta toata ziua ar fi oare chiar cel mai bun?.....imi place cel mai mult exemplu de la femei cu :`aia e o curva`...si in gind imi vine mereu `oare tu crezi ca poti?:)....eu cred ca nu `


Cred ca ai pus degetul pe buba... Sunt destul de multi cei pentru care 'hobby'-ul e probabil singura activitate placuta care o au in viata. Serviciul e stresant/obositor, familia e o povara, prieteni nema sau mai raruti ca-s mai draguti...
O persoana care isi gaseste fericirea DOAR prin hobby-ul sau, e o persoana vulnerabila si instabila prin definitie. Si care va reactiona in moduri surprinzatoare, atunci cand 'hobby'-ul sau, singurul mod poate in care a reusit sa-si demonstreze ceva, si sa se simta bine, e atacat intr-un fel sau altul. Asta cred ca este baza multor probleme.

Personal, nu sunt de acord cu modul asta de a privi hobby-ul. Nu contest ideea ca n-ar trebui privit cu seriozitate. Insa nici nu cred ca trebuie privit mai mult decat este, o activitate placuta, un mod de relaxare. Un ALT mod de a fi bun intr-un domeniu...
In nici un caz nu privesc insa un hobby ca un mod de a ma 'realiza' sau de a compensa esecurile din alte parti ale vietii. Mi se pare o cale cel putin periculoasa. :pardon:

Cat despre restul, continuati. Dupa cum ziceam, e la liber pentru toata lumea, puteti sa va porcaiti pana va plictisiti, si peste. Nu se mai dau suspendari, nu se mai sterg postari, toata lumea-i fericita.

#102 Useril este offline   wurger 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2009 - 01:41 PM

Vezi postarearadub, la 24 Sep 2009, 11:41, a spus:

Si Wurger si Marhaba sunt parte din otrava care m-a facut sa imi raresc venirile pe aici. se poate face doar in fata unei tribune deliratne.

De aceea imi voi continua vacanta.

Radu


Man, you're with the Dark Side. Nu stau sa-ti explic de ce si nici nu caut exemple.
Voi folosi timpul meu liber ca sa ma relaxez......Si IAR-ul il voi face cat pot eu de bine sau de prost, multumindu-ma la sfarsit cu satisfactia de a vedea o macheta care-mi place pe raftul vitrinei mele.
Chiar te rog sa te relaxezi si tu si sa nu ma bagi in seama.


Legea 8/1996 privind Dreptul de Autor si Drepturile Conexe

Deci, daca-mi fac o copie cu oun plan de IAR ca sa stiu unde pun capacul pe aripa si nu vand apoi 200 de exemplare ale copiei nu imi taie nimeni capul. In sensul asta iti cereau unii informatii - Zi-mi unde gasesc un plan sa-mi fac o copie privata"

Art. 33. - (1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare:
[...}
(3) Sunt exceptate de la dreptul de reproducere, in conditiile prevazute la alin. (1), actele provizorii de reproducere care sunt tranzitorii sau accesorii si constituie o parte integranta si esentiala a unui proces tehnic si al caror scop unic este sa permita transmiterea, in cadrul unei retele intre terti, de catre un intermediar, sau utilizarea licita a unei opere ori a altui obiect protejat si care nu au o semnificatie economica de sine statatoare.
[...]
Art. 34. - (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de utilizare.

Informatii provenite de pe site-ul ORDA - http://www.orda.ro/

Aceasta postare a fost editata de wurger: 24 September 2009 - 01:49 PM


#103 Useril este offline   radub 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 24 September 2009 - 02:15 PM

Vezi postareawurger, la 24 Sep 2009, 12:41, a spus:

Deci, daca-mi fac o copie cu oun plan de IAR ca sa stiu unde pun capacul pe aripa si nu vand apoi 200 de exemplare ale copiei nu imi taie nimeni capul. In sensul asta iti cereau unii informatii - Zi-mi unde gasesc un plan sa-mi fac o copie privata"


Stii foarte bine ca nu la asta ma refeream. Si eu fac copii pentru uz personal de fiecare data cand folosesc un plan la fabricarea unei piese.
Distribuirea prin internet nu este "uz personal" si este un delict recunoscut ca atare prin legislatie in multe tari europene. Nu mai incerca sa induci lumea in eroare.

Uite ca iar s-a iscat zazanie. Lumea o sa spuna ca de obicei ca eu sunt de vina, ca asa sunt eu, dupa ce ca unii ma trateaza ca pe un penibil ma mai si supar, si, nu-i asa?, supararea nu e permisa. Uite, ca spre uimirea unora, eu nu tanjesc dupa acest fel de tratament. Asta e, imaginea mea trebuie sa fie a unuia care merita doar sa fie tratat ca un nimic. Cum imi arata cineva sprijin, cum trebuie taiat de la radacina orice astfel de tendinte. Si ca naiba, sunt mereu aceiasi indivizi... Multumesc celor care ati avut ceva incredere in mine. Pentru ca nu pot sa spun nimic aici fara sa ii starnesc pe unii, ma retrag pentru o vreme.

Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 24 September 2009 - 02:18 PM


#104 Useril este offline   marhaba 

  • Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 24 September 2009 - 02:33 PM

Din pacate iti alimentezi singur incrincenarea si furia. Nu te-am insultat, nu te-am atacat, doar ti-am spus care-i parearea mea. Trebuia s-o fac de prima data si pe PM asa cum ai spus. Mea Culpa. Am ales , ca si majoritatea de altfel, politica coiului : participa dar nu se baga. Dar ma indoiesc ca ai fi inteles si atunci ceva. Sigur , pentru tine si pentru orgoliul tau e mult mai usor decit sa asculti si alte pareri chiar daca nu-ti convin, sa iti imaginezi diverse conspiratii odioase menite sa-ti dea tie in cap. Observ ca ti-e imposibil sa spui ca n-ai vrut sa jignesti pe nimeni prin afirmatiile tale. Sau pentru ca de fapt ai vrut, sau pentru ca de la inaltimea calului tau ti-e imposibil sa recunosti.
Daca tot e la liber si ne-am angajat in aceasta sueta , sa-ti mai spun citeva din consideratiile mele de mare valoare:
- nu am discutat cu nimeni "cazul tau" pentru ca nu esti atit de important incit sa devii un caz; pur si simplu au fost "bajeti" din cei pe care-i faci tu hoti si oricum iti vine la gura, care mi-au spus ca i-ai scos din foame cu sfaturile tale , chiar daca ai aruncat prajitura pe jos in loc s-o pui in farfurie
- de "imaginea ta de aici" de care esti atit de preocupat, ai avut grija singur , nu a trebuit sa se ocupe nimeni
- nu vorbi de valori morale ca ma faci sa rid; incearca sa-i tratezi si pe ceilalti cu acelasi respect pe care-l astepti din partea lor; vezi ca la fel de popular ca si miturile mincatorilor de lebede, copiilor strazii si romanilor hoti e si mitul plecatilor care au uitat complet de unde au plecat, toate desigur cu cite-un simbure de adevar
- daca ai fi numai pe sfert atit de imaculat si bineintentionat cum clamezi pe-aici in aroganta ta, atunci ai ramine pe forum si ti-ai vedea de treaba fara sa ma bagi in seama nici pe mine, nici conspiratiile de bajeti, hoti si imorali care-ti vor raul.

#105 Useril este offline   Claudiu 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 999
  • Inregistrat: 20-February 07

Postat 24 September 2009 - 03:07 PM

Domnilor,incetati,va faceti de ras,va comportati precum copii de gradinita


Puneti un copil de 12 ani sa citeasca acest topic si apoi intrebati-l ce a inteles

Puneti un copil de 12 ani sa citeasca acest topic si apoi intrebati-l ce a inteles

#106 Useril este offline   orogos 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08
  • Location:Brasov

Postat 24 September 2009 - 03:14 PM

Cartula

Postez aici ca si rapuns la ce ai scris despre hobiuri....fara implicari personale..sincer spun asta.

Recunosc..ca a fost greu sa raspund postului tau deoarece e gindirea foarte pertinenta a unui om care isi pune ceva probleme in viata.

Si ma simt totusi dator sa raspund.

Unu la mina cine is gaseste fericirea intr-un singur lucru normal ca e periculos si expus....similar cred cu faptul: un magazin-doar 3 clienti (daca aia mor negustoru moare si el de foame)

Dar intrebarea mea este odata ce pleci la acest drum ...sa zicem modelismul ca si hobi si ajungi foarte bun in el ...uite sa zicem MIG care sint convins ca traieste foarte bine acum din pigmentii lui, e gresit sa fie multumit ca a ajuns unde a ajuns..adica poate omu vroia sa fie neurochirurg....poate a fost intradevar frustrat ca nu a ajuns dar a ajuns atceva prin pasiunea lui e gresit? ..eu cred ca nu.Cred ca e cazul fericit care impleteste venitul cu pasiunea. Da ai drepatate sint multi la care hobiul e singura scapare si fericire intr-un univers negru.....si vor apara pasiunea cu pretul vietii....dar nu e mai bine decit sa bea sau sa fure ?

Eu cred ca un hobi facut bine este o relizare cel putin la fel de mare ca si ...relizarile clasice ale vietii gen o casa/masina/etc

De asemenea eu cred ca punctele noastre de vedere sint un pic diferite poate al meu mai extremist poate si din faptul ca eu cel putin cind am scris postul nu ma referam chiar la hobiul modelism ci la alt hobi.

Da modelismul are orecum.....tangenta cu teremenul de relaxare si imi e greu sa vad cum poate devenii o chestie mai fanatica..cel putin la mine....desi nu e prima data cind sint intrebat de oameni maturi de ce la 33 de ani ma mai `joc` cu masinutele.

In final totusi o sa iti spun un crez de-al meu cine nu e fanatic in ceva - nu e pasionat 100%

Merg la cinematograf daca sint fimle ok (desi nu sint) si ...1 pe saptamina pentru ca ma relaxeaza....e asta un hobi ?...nu l-am cosiderat pina acum.

Si nu in ultimul rind ai vorbit de fericirea in viata.....sint curios in ce gasesti tu acesta fericire adica care sint lucrurile alea `inmuvabile` dar poate este prea personal ca sa scri aceste lucruri pe un forum. Si mai cred ca toata lumea a avut la un moment in viata dezamagiri poate doar pentru a avea relizari si mai marete..poate si prin pasiunile/hobiurile lui.

Aceasta postare a fost editata de orogos: 24 September 2009 - 03:23 PM


#107 Useril este offline   OlafTheViking 

  • Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Location:Bucuresti
  • Interests:figurine, diorame

Postat 24 September 2009 - 03:35 PM

Vezi postareaorogos, la 24 Sep 2009, 16:14, a spus:

dar nu e mai bine decit sa bea ... ?


Depinde ce bea. :pardon:

#108 Useril este offline   orogos 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08
  • Location:Brasov

Postat 24 September 2009 - 03:38 PM

Ma ucizi  :pardon: :-D

#109 Useril este offline   eugen 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 24 September 2009 - 03:40 PM

Vezi postareaorogos, la 24 Sep 2009, 16:38, a spus:

Ma ucizi :pardon: :-D


Toporu' lu' Olaf e cel mai mare din parcare!

#110 Useril este offline   cartula 

  • Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2009 - 03:45 PM

Orogos, esenta postarii mele era cu totul alta.

Citeaza

Dar intrebarea mea este odata ce pleci la acest drum ...sa zicem modelismul ca si hobi si ajungi foarte bun in el ...uite sa zicem MIG care sint convins ca traieste foarte bine acum din pigmentii lui, e gresit sa fie multumit ca a ajuns unde a ajuns..


Perfect de acord, e nemaipomenit sa vrei sa devii cel mai bun intr-un domeniu, si sa si reusesti, chit ca initial a pornit ca un hobby. Serviciul meu de zi de zi a pornit exact ca si un hobby, acum e servici. Ce se intampla in viata, n-ai cum sa prevezi, si d-asta nu cred ca-i bine sa faci lucrurile in dorul lelii, indiferent despre ce e vorba.
Nu la asta ma refeream. Sunt ferm convins, in limita exemplului tau, ca modelismul nu e singura implinire in viata si singurul lucru placut care-l are persoana despre vorbesti. :pardon:

Ma refeream strict la o anumita optica care o tot vad, si care duce la o incrancenare si o persistenta in idei fixe, demna de o cauza mult mai buna decat un hobby. Totul in viata tine de nuante, o pasiune poate fi constructiva si sa te implineasca, sau poate sa te transforme in ceva nu tocmai placut. Totul e cum o privesti. Si cum se completeaza cu restul.

Stii, e o vorba... "Nu-i fura unui om si ultimul vis, e singurul lucru pe care il mai are pe lume"...

#111 Useril este offline   wurger 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05
  • Location:Bucuresti

Postat 24 September 2009 - 04:18 PM

Orogos, realizari intr-o viata ar fi sa lasam ceva dupa noi. Ceva frumos. Eventual sa pornim un ....ceva care sa continue dupa ce noi nu vom mai fi sau nu vom mai putea sa zgariem planeta asta.
Cat despre exemplul cu Mig Ximenes, sa stii ca sunt si altii ca el, uite bunaoara Radub, care produce niste chestii foarte bune cu ajutorul cunostintelor sale temeinice in hobby. Si mai sunt si multi alti speculanti care nu sunt in stare sa lipesca doua piese dar vad potentialul domeniului si se apuca de afaceri cu hobby...Asta nu prea mai e de admirat (in sensul admiratiei tale) dar e totodata perfect legitim. Adica ai dreptul sa nu cumperi de la ei.

Chestia cu fanatismul in hobby poate o sa se mai diminueze in cativa ani. Poate o sa te fericeasca mai mult ca ai copilul sanatos si vesel sau ca ai scapat dintr-un accident. Am vazut chiar pe aici oameni care l-au dat dracu de hobby ca sa isi vada copilul sanatos.

Deci crede-ma, hobby-ul e facut sa te relaxezi...... Daca nu e viciu.

http://www.youtube.c...h?v=EZaT5PBvmuU

Sunt marete versurile si se potrivesc de minune aici.

#112 Useril este offline   orogos 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08
  • Location:Brasov

Postat 24 September 2009 - 04:47 PM

OK dragi colegi
Discutile pe baza unor idei sint frumoase si mie imi fac placere (sper ca nu e gresit) si pot continua la nesfirsit.
Poate si din cauza ocupatiei mele sint un pic predispus la dovezi adica vreau....un studiu nu ca vi `tu` sa imi spui ca cerul e roz adica vreau ceva de genu asta:`am gasit un scut dacic intr un bar din Miercurea Ciuc`
Toti care discuta in acest topic au orecum dreptate...dar si toti se ascund dupa ceva...altfel mintea lor ar luao razna.
Si sa revenim la studii si date: vinzari iar 80 parc models in tara 90, carti despre iar 80 ...se pare ca nu au multi, `fratii` care lucreaza blindate inca vospesc in stilul Verlinden...sa mai continui....si toate astea din cauza ca este zic eu ....doar un hobi. Acum nu trebuie sa sara nimeni in sus pentru ca fiecare se implica in aceasta ocupatie cit doreste...se pare ca ro atit doreste.
NU trebuie sa ne mai mire ca nu mai avem baze sportive, ca lotu national de bob se antreneaza ca in filmul ala daca il mai tineti minte cu echipa nationala parca a Jamaicai cu o sanie cu 4 rulmenti pe o panta in Poiana Brasov si ca pe strada avem numai pitipoance si baieti gealalti si divizii de Q7 evident...alb.
Da Romania este o tara de hoti eu cred asta...eu nu ma simt...nu am furat si nu am profitat in viata mea.
In ceea ce priveste copilul si familia imi era frica..de acest raspuns :))......eu nu cred in el si este la fel de bine cum a spus cartula o modallitate de a te simiti implnit pentu alte neimpliniri in viata. Este foarte periculos sa ai ca maxima realizare in viata o alta perosana (sotia,prietena).
Cit despre cei care se lasa de ceva in urma unui eveniment neplacut nu pot decit sa le pling de mila....personal nu cred in asta. Am prieten care a fost la Paris-Dakar...a cazut de era sa moara....are si fetita si sotie.....si in continuare face acelasi lucru. Am un cunoscut care eu l-am scos dupa ce a izbit un cap de pod pe un forestier si a ajuns cu capul intr -o stinca din riu infundindui jumatate de fata ...si pierzind un ochi, omul are o hemipareza usoara stinga si se da actualmente in campionatul national de motocross...dar astia sint oameni.
Din pacate da m-am oprit din modelism de mai bine de 2 ani pentru ca toata energia imi e canalizata pe `cariera` sa zicem si fac asta pentru ca vreau nu pentru ca trebuie
Dedicatia e ok :).....si adevarata in mare parte (Cheloo).

Aceasta postare a fost editata de orogos: 24 September 2009 - 05:10 PM


#113 Useril este offline   caamsd 

  • Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 08-September 09
  • Location:bucuresti

  Postat 24 September 2009 - 09:15 PM

ooooook...

deci ma apuc sa caut scanurile rusesti...

bafta ! :friends:

#114 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4800
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 24 September 2009 - 11:13 PM

Voi schimba registrul . Exista pe aici ( pe forum ) o fotografie cu un I.A.R. (intr-un hangar parca ), vopsit in albastru integral si cu stele .Din cate imi aduc aminte , se vedea si inmatricularea .Nu mai stiu cine a postat-o ( Greck ?). Nu o mai gasesc niciunde , desi am cautat prin tot forumul . Daca o are cineva am sa-l rog tare mult sa o reposteze aici . --- ----------------------------Ps. Imi asum raspunderea si vina pentru ce s-a intamplat aici , dar as dori , va rog, daca se poate sa mutam off topic-urile la "discutii libere" sau oriunde altundeva ,eventual cu link , daca doreste cineva sa vizualizeze ( revizualizeze ) " show-ul ".Daca nu se poate ,sau nu se doreste , nu-i bai .

Aceasta postare a fost editata de dany: 24 September 2009 - 11:19 PM


#115 Useril este offline   GRIZZLEA 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Location:Bucuresti
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 25 September 2009 - 02:02 PM

Vezi postareamarhaba, la 24 Sep 2009, 12:37, a spus:

...pt ca pe unii nu ii afecteaza... Poate daca am spune lucrurilor pe nume i-am ajuta mai mult pe cei in masura sa mentina acest forum in limitele normalului...



Facand io parte din categoria citata mai sus, m-am frasuit o vreme daca sa ma bag si io p'acilea, ca musca-nkuru'lu'calu' ... au ba.
Acusica, Frate Radule, cred ca dubii n-ai matale despre respectul si consideratiunea pe care le am, pentru potenta si importanta ta modelistica.
Poate ca ar fi fost mai boiereste sa-ti zic cele 'fo doua ganduri care-mi freaca creerasii intr-un mail personal, dar, cum scopul meu este sa te provoc la o "mareata fapta", am socotit ca mitocaneasca si publica varianta... mai nimerita este.

In primul rand voi ca sa-ti spui ca, dupe umila-mi parere, te razboiesti p'acilea exact cu cine nu trebe. Cred asta pen'ca... pe ambii "inculpati", prea bine-i stiu !
Par'egzamplu, cu Jupan' Calin m-am ciufulit si io de fo' cateva ori... DAR asta nu inseamna ca nu-l respect ca stalp al comunitatii noastre si ca hombre si... arareori cand se-ntampla, MARE placere-mi face sa-l revad !
De Marhaba daca-ti zic, poti crede ca prea-subiectiv sunt io, notoriu fiind ca "dulce frate" mi-este el... DAR, cu-atat mai mult, TOCMAI pen'ca-l cunosc ASA DE BINE m-as hazarda s-afirm, ca bine ar fi pentru a noastra MIORIZDALAND sa aiba cat mai multi flacai ca el intre hotare...
Vezi tu, perfect nu-i NIMENI... Nici io, nici tu, nici ei ! Si daca o mancarime irepresibila au simtit 'mnealor in kur, la oarece stil al unor anume postari a lu' matale... rezonabil ar fi sa ne gandim ca TOTUSI, ceva putred in Danemarca este si, adevarul 'cela in tonuri acromate de alb si negru, LA NIMENI defapt nu este... caci NU EXISTA !

Nu voi si nu pohtesc borcanul de rahat sa-l mai deschid, dar si io insumi, pacatosul, multi zeci de gigi de pedefeuri detin si FOLOSESC. Iar cand public ma decid s-o fac, n-am nici cea mai mica tresarire de regret, pen'ca scopul FINAL este unul fast pentru comunitatea noastra si unul BENIGN pentru interesele comerciale ale autorului...
Si nu-i o ironie din partea mea, care ma-nvart profesional in lumea aia guvernata de "drepturi de-autor"...
Adevarat, ca pedefeurile care m-au vrajit, le-am transformat in timp in chetii d'alea reale, de hartie. Dar pana si io in carunta-mi varsta, trebe sa-mi farmec Cristina, pentru o noua achizitie din celuloza. Gandeste CAT si CE poate sa-si permita un pusti, au un nou venit in hobby...

Dar nu aista-i scopul final al bietei mele poliloghii, catre matale.
Ce cred io cu bietu' si singuru-mi neuron, care beteag se mai roteste este ca, daca vorbim de biata conserva mioritica si zburatoare, atat de draga voua, atunci MATALE, Radule, ai niscai' MARI RESPONSABILITATI ...
Cum poti sa crezi ca poti sa pleci d'acilea in defildesu'matale turn, cand TU ESTI fara de tagada CEL MAI IN MASURA sa faci dreptate si emulatie sa faci, in jurul bietei si jumulitei voastre zburatoare !
Pai, preacinstiu' jupan' Pavel, si-a pus ambitu' si pan-la urma un plastic decent v-a oferit. ACUM, socot ca este chiar randul TAU, dreptate sa faci acestui kit !
Pai, TOCMAI MATALE, ar trebui sa INITIEZI si mai ales sa PASTORESTI cu grijulie aplecare, un GB in jurul subiectului IAR-80 in general si a acestui kit, in special ! Cine oare poate fi mai nimerit, decat matale ?!?
Chiar daca unii iau conceptul, suav peste bombeu ( chiar si in titlul topicului de fata ), o fericita si proaspata experienta-mi arata, ca daca VREI sa dai cat poti din ce-ai agonisit... poti sa cladesti un coltisor in care modelismul sa nu mai para stingher, acilea, in dragul nostru forum.
Sunt foarte sigur ca, daca ai face asta TU... si alti sensei ai subiectului, ca Dan Antoniu si Dan Melinte, negresit si cu mult cu mult drag si-ar aduce si ei contributia.
Si-ar rezulta o trebusoara minunata, un subforum cu un topic "matca" si topicuri separate pentru fiecare proiect, pe care chiar si io in pacatosenia-mi l-as vizita si ceti, cu multa luareaminte si multa incantare...
O vorba doar sa spui si socot io, ai nostri Frati Admini, pe data or sa-l faureasca !

Io sper din pacatosu-mi sufletel, ca, din toata cufureala asta de cuvinte... matale ce e drept ai priceput !

#116 Useril este offline   marhaba 

  • Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 26 September 2009 - 12:55 PM

In urma unor discutii cu Radu, trag nadejde ca ne-am lamurit fiecare pozitia, ce-am vrut sa spunem, ce n-am fi vrut sa spunem sau unde am exagerat fiecare. De data asta in mod privat, fara nervi si fara ranchiuna, cum ar fi trebuit de fapt s-o facem de la inceput.
Ce s-a intimplat aici considerati ca un exemplu de "asa nu".
Din punctul meu de vedere incidentul este incheiat, ingropat si sper sa ne reluam fiecare treburile de acolo de unde le-am lasat.

#117 Useril este offline   tibi22 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08
  • Location:Sighisoara

Postat 26 September 2009 - 05:49 PM

Bravo marhaba!

#118 Useril este offline   Radu-Dan 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 10-December 08

Postat 27 September 2009 - 08:22 AM

Am tot citit acest topic, am gasit multe discutii neconforme, pacat, abandonati replicile din cele doua muzee sa arate frumos de la distanta in locatiile lor, si numai atat. Eu stiu cum au fost construite, mentionez - fara pic de pasiune din partea sefilor de la Ghimbav - documentatie slava Domnului a existat, daca ar fi sa va insir partile neconforme, pentru fiexare in parte, as ocupa un spatiu imens.
Descopar forumisti (pe toate forumurile de aviatie, fara exceptie) care au impresia ca parerea lor este cea mai buna si o sustin pana la paroxism, fara dovezi, din aceasta cauza se ajunge la expresii verbale ce nu si-au locul intre oameni avand aceeasi pasiune, in acest mod nu se ajunge nicaieri.
Este bine sa se vina cu argumente documentate, si totul va fi OK!, astfel scopul Topicului respectiv va fi atins si toata lumea va avea de castigat. Este adevarat ca nici in acest caz unii (dintre cei fara argumente) sustin ineptii, jignesc, mentin un limbaj suburban. Aici intervine rolul moderatorului care trebue in asemenea situatii sa-i excluda.
Am cunoscut cativa tineri, incepatori in modelism, care, din cauza celor mentionate mai sus, nu inteleg si nu reusesc sa invete nimic din experienta celor avansati.
Cu ani in urma, de ex. eu, terminam o macheta si ne intalneam, colegii avizati de ce vor contempla se documentau beton si cand vedeau produsul indelung muncit, te faceau praf, dar nu se supara nimeni, aveam de castigat, asa am inceput sa aducem modificari, (machetele procurate cu greu prin anii 70-80 nu aveau calitatea celor de astazi, am inceput incet, incet sa chituim, apoi sa trecem de la pensula la aerograf.
Documentatia de IAR-80 exista in arhiva mea, au beneficiat de aceasta Melinte (Cantacuzino) si Radu.
Sfatul meu, urmariti desenele lui Dan Iloiu din Modelism, iar detalii din cartea tehnica va putem da noi.
De esemplu, avionul a fost vopsit in interior cu gri deschis, replicile sunt vposite partila cu grunt - partial gri, panou parafoc nu exista.
Cineva a intrebat cum era vopsit scaunul, mentionez -identic cu interiorul, exceptie face perna de cap, am mentionat-o deoarece este fixata de spatar, perna de fund era optionala, pentru sefi care de obicei in zborurile de antrenament nu luau parasuta cu care asezat pe scaun devenea perna.
Multumesc pentru rabdare, scuze daca am deranjat cu interventia mea.
Dan Antoniu

#119 Useril este offline   axor 

  • Needs A Life Outside What-If
  • Grup: Members
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 27 September 2009 - 02:38 PM

Vezi postareadany, la 25 Sep 2009, 00:13, a spus:

Voi schimba registrul . Exista pe aici ( pe forum ) o fotografie cu un I.A.R. (intr-un hangar parca ), vopsit in albastru integral si cu stele .Din cate imi aduc aminte , se vedea si inmatricularea .Nu mai stiu cine a postat-o ( Greck ?). Nu o mai gasesc niciunde , desi am cautat prin tot forumul . Daca o are cineva am sa-l rog tare mult sa o reposteze aici . --- ----------------------------Ps. Imi asum raspunderea si vina pentru ce s-a intamplat aici , dar as dori , va rog, daca se poate sa mutam off topic-urile la "discutii libere" sau oriunde altundeva ,eventual cu link , daca doreste cineva sa vizualizeze ( revizualizeze ) " show-ul ".Daca nu se poate ,sau nu se doreste , nu-i bai .


Am gasit poza de care ziceai,era la Albume Cartula.net si intr-adevar era pusa de Grek

Si am mai gasit o poza interesanta

http://picasaweb.goo...-zMIDw0iXfx8wvQ

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Nr_072.jpg


#120 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4800
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 27 September 2009 - 04:35 PM

Multumesc tare mult Axor . Extraordinara fotografia din link .Din ce vad in cele 2 imagini ,profundorul orizontal se sprijina de fuselaj printr-un element ( nu stiu care este termenul corect ), asemanator avioanelor Me 109 E .Ce varianta credeti ca ar putea sa fie ( Bo-PI) ? -------- P.s. Domnule Radu-Dan tin de asemenea sa va multumesc din suflet pentru ca , in ciuda a ce s-a intamplat aici , v-ati alaturat acestui topic .

Aceasta postare a fost editata de dany: 27 September 2009 - 05:05 PM


Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi