Forum Machete,Modelism,Hobby: Lumea Aviatiei nr.1 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lumea Aviatiei nr.1 revista despre aviatia civila si militara

#21 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 19 September 2009 - 07:58 PM

Citeaza

stiam ca urma sa apara aceasta mini enciclopedie de la cineva care a colaborat la traducere. in ziua in care a aparut m-a sunat cineva si mi-a spus: bai, ti-a aparut concurenta la revista.ai bulit-o ca asta e dor 3,5 lei.
in primul rand eu ma bucur ca a aparut aceasta enciclopedie si nu o consider deloc o concurenta a revistei MODEL IST. cele doua reviste abordeaza domenii diferita care insa se completeaza foarte bine.

Concurenta pt. ModelIST ?! :-D
Asta-i ca si cum ai zice ca berea Buerger e o concurenta pt. Heineken ... :pardon:

Citeaza

oricum, sper sa nu aiba aceeasi soarta ca cealalta serie DeAGOSTINI, cea cu barca daca va mai amintiti.

Ca bine zici .....

#22 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 19 September 2009 - 11:38 PM

Concurenta pt. ModelIST ?!  Asta-i ca si cum ai zice ca berea Buerger e o concurenta pt. Heineken ... 
...

Cele 2 reviste sint un pic diferite ... nu e un pic totusi exagerata comparatia ? , ... adica fiecare cu treaba lui. Unele reviste au niste adepti altele alti adepti hai sa incercam sa pastram neutralitatea pe acest forum. Lumea Aviatiei este toretic o revista de cultura generala pentru publicul larg asa cum este si ....Lumea Animalelor pe cind Modelist se adreseaza teoretic unui grup mai restrins de oameni dedicati modelismului. Ceea ce vreau sa spun este ca indiferent de calitatea celor 2 aparitii ele nu pot fi comparate...nu poti sa compari mere cu pere, asa ca orice fel de remarca partinitoare nu isi are rostu.

#23 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 20 September 2009 - 12:06 AM

Corect punctat orogos
Lumea aviatiei este scoasa atat cu scop comercial cat si educativ (pentru foarte multa lume din pacate). Lumea Animalelor a fost apreciata foarte mult de catre fiica mea, deci (pentru mine unul cel putin), umple o nisa care altfel ar fi fost poate umpluta de canalele TV de profil.
-Din pacate, eu unul ma intreb ce fel de nisa reuseste sa umple Model-ist ? Prea mult criticata sau interpretata in fel si chip aparitia si continutul ei. Prea multa lume sta inca in expectativa, asteptand sa vada ce va urma, pentru a avea ceva de comentat, ridicat la fileu, etc, etc. Ca asa suntem noi romanii.
Pacat pentru interesul sincer manifestat doar de o mana de oameni pentru cea din urma. Restul ? Probabil asteapta urmatoarele numere sa apara pentru a se asigura ca nu investesc bani in ceva ce (poate) nu prezinta certitudinea scrierii istorice. Si prefera Lumea aviatiei sau chiar Lumea Animalelor, ca are muult mai multe poze. :pardon: . Colorate.

#24 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 20 September 2009 - 07:39 AM

Citeaza

...nu poti sa compari mere cu pere, asa ca orice fel de remarca partinitoare nu isi are rostu.

Da ... tuica de mere, o poti compara cu cea de pere ?! :-D
Regret ca domniile voastre sunt asa de sensibile la unele pareri. Care sunt ... doar niste pareri. Daca parerile unora isi au rostul, atunci si ale mele si-ar avea ... nu ?!

Citeaza

.. pe cind Modelist se adreseaza teoretic unui grup mai restrins de oameni dedicati modelismului.

Cu respect iti atrag atentia ca revista este "de modelism si istorie militara". Iar partea de istorie militara, nu-mi pare deloc secundara, slab reprezentata, insignifianta. Ba din contra ....

Da pe asta de ce ati ignorat-o ?! :pardon:

Citeaza

oricum, sper sa nu aiba aceeasi soarta ca cealalta serie DeAGOSTINI, cea cu barca daca va mai amintiti.

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 20 September 2009 - 08:14 AM

#25 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 20 September 2009 - 09:50 AM

Daca imi aduc bine aminte Aeromagazin nu avea chiar asa multe poze colorate :pardon: , cum sa spun.....efortul uzinelor Dacia de a scoate o masina autohtona este laudabil, chiar toti dintre noi avem o Dacie pentru a sustine acest demers? si daca nu de ce nu ?:) :-D . Si da partea de istorie militara poate fi si este cel putin la fel de fascinanta ca si modelismul in sine.

Nisa pe care trebuie sa o umple Modelist este in primul rind a cititorilor modelisti care vor sa citeasca ceva despre istorie, despre implicarea in acel eveniment a unei tehnici militare, si nu in ultimul rind despre modelism (tehnici,modelisti,kituri,recenzii,etc). La acestia cu siguranta trebuie sa se afilieze oamenii pasionati doar de istorie,tehnica in special, si alti oameni pasionati de ceva in general.

#26 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 20 September 2009 - 03:11 PM

Bun bun...da revista de ce nu este inca la chioscuri? :pardon:

#27 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 21 September 2009 - 06:09 AM

Probabil e si asta un "experiment". Dupa faza cu "Barca din chioscul e ziare" ma astept la orice...

#28 Useril este offline   Pletila 

• Membru senior
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 14-January 05

Postat 21 September 2009 - 02:56 PM

Salut!

Noi nu avem fiecare cate o Dacie, ca nu e nevoie.Oricum le cumpara nemtii pe toate.Noi suntem ceva mai orgoliosi, si precum capra raioasa tinem coada pe sus.Tocmai aceasta coada ne impiedica sa ne deplasam cu masina autohtona.Si tocmai de aia nu apreciem decat publicatiile din strainatate.Publicatiile bune de la noi le cumpara strainii, si poate le-ar aprecia si mai abitir, de nu ar fi bariera lingvistica.Caci nu stiu cum se face ca desi noi suntem buricul pamantului, limba romana nu e de circulatie internationala.Ma rog,de ceva timp nici de circulatie nationala nu mai este.Nu de alta da tinerii nu prea mai citesc in limba materna nici macar publicatiile DeAgostini,alea cu multe poze si text subtire.Si nici nu ar mai avea de ce, atata timp cat tot bagajul de cunostiinte necesare il gasesc pe forumuri sau in cel mai bun caz la "Discovery".

#29 Useril este offline   paul 

• Membru senior
  • Postari: 634
  • Inregistrat: 06-April 05

Postat 21 September 2009 - 08:09 PM

A gasit pana la urma cineva revista in Bucuresti? Eu am cumparat-o in week-end din Calarasi. Parca nu m-as duce saptamanal pana acolo sa o cumpar.

#30 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 21 September 2009 - 08:34 PM

Pe site-ul DeAGOSTINI publicatia nu apare. Oare chiar exista? Slaba, neslaba, buna sau proasta de ce nu apare?

#31 Useril este offline   ovichelu 

• Membru senior
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 26-January 09
  • Interests:Romanian Air Force in World War ll

Postat 21 September 2009 - 08:39 PM

Deci fiindca eu nu am gasit-o rog pe unul din cei ce o pot cumpara sa-mi cumpere si mie un exemplar si sa mi-l trimita . Eventual pentru detalii PM .
Multumesc !

#32 Useril este offline   Anton 

• Membru deplin
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 30-January 09

Postat 22 September 2009 - 08:52 AM

Vezi postareaflo, la 21 Sep 2009, 21:34, a spus:

Pe site-ul DeAGOSTINI publicatia nu apare. Oare chiar exista? Slaba, neslaba, buna sau proasta de ce nu apare?

Pai probabil ca se face un studiu de piata (asa se fac studiile de piata in romania, scotii cateva numere si dupa aia ii lasi pe fraieri cu barca neterminata.... :pardon: ca in cazul revistei "Mari corabii") numai in cateva orase dupa care se decid daca mai merita sau nu .....

#33 Useril este offline   electric 

• Membru senior
  • Postari: 207

Postat 09 October 2009 - 04:33 PM

Atat modul de prezentare cat si tipul publicatiei (se adreseaza marelui public, nefiind o publicatie de specialitate) ne-au facut sa gandim la o posibila colaborare, avand in vedere si unul din obiectivele strategice ale Asociatiei Aripi Romanesti: " Informarea persoanelor interesate cu privire la informatii curente din domeniul aviatiei si aeronauticii" .

Am reusit sa contactam editura , urmand ca in curand sa avem o intalnire intre reprezentantii Asociatiei si editura si sa vedem cum putem colabora cu revista.

In viziunea noastra, intalnirea are scopul de a discuta o posibila colaborare, in sensul in care am putea sa furnizam editurii punctul nostru de vedere despre piata acestei reviste-enciclopedii, despre metode aditionale de promovare ale publicatiei, despre furnizarea de continut pentru revista de catre membrii Asociatiei: toate aceste aspecte ar avea drept rezultat pe de o parte cresterea stabila si previzionabila a vanzarilor revistei precum si atingerea obiectivelor Asociatiei noastre.

Vom incerca sa venim de la intalnire si cu raspunsuri la intrebarile : cate numere vor aparea, cand, cum se distribuie, cum se comanda...

Am ajuns sa propunem aceasta colaborare, in urma unor mesaje citite pe forumul cartula.ro ( chiar aici ), apoi in urma discutiei cu Ratus si reprezentantii rospotters ( http://romanian-spotters.forumer.ro/stiri-...atiei-t2816.htm )

Ne-ar interesa de la voi, cei care aveti ceva de spus , cateva raspunsuri, chiar daca sunt presupuneri:
- care credeti voi ca este dimensiunea pietei - cumparare ocazionala - (cati ar cumpara revista?)
- care credeti voi ca este dimensiunea pietei - abonamente - ( cati s-ar abona? )
- v-ar ajuta ca interesele voastre ale publicului, sa fie "propagate" si reprezentate de Asociatie?

respecte,
electric.

Daca doriti , puteti comenta fie aici pe cartula.ro, fie in topicul original, pe forumul Asociatiei: http://www.aripiromanesti.ro/forum/viewtop...f=43&t=4987

#34 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 09 October 2009 - 05:25 PM

Salut!
De apreciat demersul vostru.
Chestionarul propus nu prea are sens pt. f. multi dintre noi. Din moment ce nu am reusit inca sa vedem despre ce este vorba, este absurd sa ne pronuntam.
Inca o data: initiativa este de laudat, dar inaite de a lansa un sondaj convige-i te rog sa distribuie publicatia. Daca in capitala tarii este nercunoscuta, exista tot dreptul de a te indoi de calitatea editorului.
Daca tot n-au catadigsit sa o vanda in cele mai multe din marile orase, poate publica pe net continutul nr.-ului "deja epuizat". Intrebati prin e-mail (eu stiu catea pers.) daca vor vinde aceasta revista in Buc., nu s-au deranjat sa raspunda. Pesemne ca au ajuns la concluzia ca piata brasoveana este suficienta pt. un profit multumitor, altfel nu se explica aparitia si celui de al doilea nr.

Bafta!!!

#35 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 09 October 2009 - 08:29 PM

Cred ca greul a trecut! Au ajuns la numarul 3.
Azi l-am luat. Se vrea a fi o aparitie saptamanala din cate am inteles.
Mie mi se pare interesanta si folositoare, in special plansa trilu A4 cu axionometria si artprint-ul.
A si scrie asa "pt informatie, .....sau comenzi numere anterioare suna-ti la 021-40 10 888 L-V 10-18"
deci bagati ca merita va zic si chiar daca nu ar merita
luati-o pentru copil si sprijiniti totodata un alt proiect de propaganda a aviatiei.

#36 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 09 October 2009 - 08:41 PM

Vezi postareaRomi, la 9 Oct 2009, 21:29, a spus:

Cred ca greul a trecut! Au ajuns la numarul 3.
Azi l-am luat. Se vrea a fi o aparitie saptamanala din cate am inteles.
Mie mi se pare interesanta si folositoare, in special plansa trilu A4 cu axionometria si artprint-ul.
A si scrie asa "pt informatie, .....sau comenzi numere anterioare suna-ti la 021-40 10 888 L-V 10-18"
deci bagati ca merita va zic si chiar daca nu ar merita
luati-o pentru copil si sprijiniti totodata un alt proiect de propaganda a aviatiei.

Multumim!

#37 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 09 October 2009 - 11:28 PM

Au ajuns la numarul 3...eu n-am apucat sa vad pe viu primul numar :hi: . Cand am aflat de aparitia revistei am tot cautat-o,deja vanzatorii de la chiosc-uri au ajuns sa ma cunoasca,nu ajung bine in fata lor ca-mi si fac semn :-)
Daca tot este o revista de interes general si se doreste o estimare a pietei,de ce nu este distribuita corespunzator?De ce trebuie sa fac comanda unui produs pe care nu l-am vazut?Acum vorbesc din punctul de vedere al unuia care n-are nicio treaba cu modelismul sau aviatia,dar care ar putea deveni interesat daca ar gasi revista.Ce strategie de marketing mai e si asta?
In Bucuresti nu zic ca ai ''2 milioane si ceva'' de motive,dar cateva ''sute de mii'' tot ai,adica bani de castigat!
Cei de la editura ori sunt amatori ori dezinteresati,dar...''e criza,nu e bani,cum ii facem?''...uite asa :friends: !Pacat,oricum ar fi revista,buna rea,niste oameni au muncit!
Probleme cu distrubutia nu cred ca exista,publicatia sora Planeta Animalelor este bine merci la orice chiosc !

#38 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 October 2009 - 05:03 PM

De unde fratilor?? La ce chioscuri am intrebat primeam...o ridicatura din umeri!

#39 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 10 October 2009 - 07:49 PM

Oameni buni.. eu nu mai inteleg nimic...
In Satu Mare este la orice chiosc!

#40 Useril este offline   Romi 

• Membru senior
  • Postari: 1933
  • Inregistrat: 05-September 05
  • Interests:Aviation

Postat 10 October 2009 - 09:30 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 10 Oct 2009, 20:49, a spus:

Oameni buni.. eu nu mai inteleg nimic...
In Satu Mare este la orice chiosc!

Si in Brasov tot asa!
UUUUUU :hi:
Probabil e facuta de magiari si se distribuie doar in Ardeal!

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi