Forum Machete,Modelism,Hobby: Virgin Atlantic Challenger - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Virgin Atlantic Challenger

#1 Useril este offline   flopo2 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-September 09

Postat 14 September 2009 - 11:26 AM

Bun gasit tuturor,
Sunt nou pe acest forum si doresc sa-mi reinnod o veche dragoste din tinerete "navomodelele".
Ultimul model pe care l-am construit acum vreo 2o si ceva de ani a fost acest "virgin"si a aparut in Modelism prin '86?
Barca nu este cea care a doborat recordul la traversarea Atlanticului (sora ei este no. 2 din 1986 si este de constructie monococa) pe cand cea pe care o caut eu este bicoca, si se afla pe fundul oceanului.
Pe acea vreme aveam vreo 13 ani si nu gaseam lemne "elastice" asa ca am construit exteriorul din carton vopsit cu "muulta" vopsea de ulei "sa tina la apa" ...a fost ok o perioada dar a cam inceput sa se inmoaie...ce vremuri domne', ce vremuri...motoras de pick-up (cred)...baterie patrata de 4,5 V.
Deci sa revenim ... daca are cineva planurile acestei barcute si ar dori sa le imprumute (dea, vinde, transfere, etc) as fi adanc recunoscator.

P.S. daca nu o sa gasesc aceste planuri, ma puteti ajuta cu altele (caut ceva R/C , dar nu neaparat) dar nu sunt interesat de kit-uri (vreau "the old style")
si nu prea ma cred in stare de corabii, galioane s.a.

Multumesc de rabdare.

Flopo

#2 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 14 September 2009 - 11:51 AM

cred ca cea mai buna solutie ar fi sa intrebi la redactia revistei modelism.e posibil sa le gasesti.adresa de mail, telefoane,s.a.m.d,gasesti pe coperta revistei.inca mai apare.dupa aceea, vom vedea ...succes si bine ai venit!

p.s. corpul navei dorite de tine se numeste catamaran.

#3 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 26 September 2009 - 06:01 PM

Vezi postareagobi71, la 14 Sep 2009, 12:51, a spus:

p.s. corpul navei dorite de tine se numeste catamaran.

Da, totusi eu consider cam nepotrivita aceasta incadrare dat fiind ca de fapt e o monococa cu tunel al carui rol e mai mult de a genera o perna de aer sustentanta decat pentru stabilitate. Profilul sectiunii e foarte apropiat de cel al ambarcatiunilor pe perna de aer proiectate si realizate la ICEPRONAV - Galati in epoca de aur.
Nu contrazic aprecierile asupra clasificarii acordate, e doar punctul meu de vedere.
Spor!

#4 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 26 September 2009 - 08:16 PM

puntea care genereaza 'tunelul' amintit este mai degraba o evolutzie a puntzilor discontinue care au dus la denumirea de catamaran.icepronav a studiat si testat doar ceva fuste rigide(asemanatoare doar pe departe)care dadeau nastere unui 'tunel' asemanator cu al actualelor barci off-shore.

#5 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 26 September 2009 - 08:23 PM

Salut!
Am eu numarul din Modelism cu respectiva ,,barcutza''. Din pacate nu am scanner. Daca fac poze, imi e frica sa nu apara planurile deformate.
Cum facem?

#6 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 26 September 2009 - 09:27 PM

gasesti scanere la internet cafe-uri,sau la birouri  notariale.copia unei coli nu este scumpa.

#7 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 26 September 2009 - 09:59 PM

Aici gasiti cele 4 pagini:

http://dl.transfer.r...b2e8e6ae2c6.zip

#8 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 27 September 2009 - 02:05 AM

Vezi postareagobi71, la 26 Sep 2009, 21:16, a spus:

(A) puntea care genereaza 'tunelul' amintit este mai degraba o evolutzie a puntzilor discontinue ...
(B) icepronav a studiat si testat doar ceva fuste rigide

(A) daca spui tu.....oricum eu raman la parerea mea
(B) unul din ,,teste'' a functionat ani buni in serviciul Intreprinderii Miniere Moldova Noua pe relatia Orsova - Moldova Veche si nu prea arata a ,,fusta rigida''. Era o chestie cu sectiunea asemanatoare Panglicii Albastre iar propulsia era cu jet.
Insist asupra faptului ca e aprecierea mea personala si nu o doresc a se transforma in dezbatere.
Spor!

#9 Useril este offline   flopo2 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 14-September 09

Postat 01 October 2009 - 10:04 PM

Multumesc de ajutor, am primit planurile (pt 1-0-9, link-ul nu functioneaza:-( ).
Daca sunteti curiosi o sa va tin la curent cu evolutia constructiei (din pacate nu va fii prea curand...trebuie sa mai si muncim sa ne putem "hranii" hobby-ul)

Flopo

#10 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 02 October 2009 - 12:12 PM

Eu sunt unul din curiosi si in dorinta de a scurta timpii de asteptare iti doresc
Spor la lucru!

#11 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 02 October 2009 - 05:12 PM

curioshi suntem cu totzii.arata-ne ce faci, nu ezita.spor, sau mai bine.... grabeste-te incet!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi