Forum Machete,Modelism,Hobby: Amodel IAR-80,81 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Amodel IAR-80,81 1/72

#81 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 02 October 2009 - 03:29 PM

La aşa ceva
http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/amo...del_72169.shtml
mă gāndeam cānd scriam aici despre promovarea IAR - lui de la Parc.

#82 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 02 October 2009 - 06:23 PM

Vezi postareaZ-mare, la 12 Sep 2009, 08:41, a spus:

Cineva de la noi, cu dotarea si cunostintele necesare, nu poate face un filmulet asemanator si pentru IAR-ul de la Parcmodels????

Sunt pe teava doua, unul pt IAR si unul pt Lancer B ( cam asta am eu pe-acasa).
Numai sa am timp sa le termin si sa le urc pe youtube....

#83 Useril este offline   rosablue 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-April 09
  • Interests:Machetele Easy Model

Postat 09 October 2009 - 05:55 PM

Astazi am terminat IAR-ul , :hi: din pacate pina sa-i fac poze l-am atins din greseala si i-am rupt antena :(, i-aş fi pus-o inapoi dar nu mai am lipici si pina peste o saptamina cind o sa-mi aduca cineva va ramine asa,... stiu ca nu respecta nici culorile originale nici forma, dar e primul construit de mine asa ca atit am reusit, am cautat prin culorile Parc Models dar cele trecute pe grila de la IAR-ul meu nu le-am gasit..poate erau si nu m-am priceput eu..nu stiu :)..principalul e ca-i gata de acum pot dormii si eu linistit.

PS. rog mult pe cei care se pricep sa-mi dea si mie un link ori sa-mi zica citeva cuvinte despre IAR-ul cu numarul 104 si cel cu numarul 39, nu am gasit nimic despre ele pe net... desi cred ca exista ceva informatii cit de cit :( va multumesc mult ! :friends:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC00734.JPG
  • Imagine atasata: DSC00738.JPG

#84 Useril este offline   szek 

• Membru senior
  • Postari: 241
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 09 October 2009 - 06:15 PM

Review pe Modelling Madness
http://modelingmadness.com/scotts/axis/pre...model/72170.htm

#85 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 October 2009 - 04:51 PM

Citeaza

Z-mare, multumesc frumos pentru lectie, acuma stiu si eu ca ventilatorul ala din fata se numeste elice, of e greu numa prost sa nu fii :(
ar trebui sa scrii si la cei de la Wikipedia Enciclopedia, aia sint asa de incuiaţi incit zic ca.....ia fi atent:
Tubul Pitot - a fost inventat de Henri Pitot (1695-1771). Acest instrument captează presiunea statică şi cea dinamică din faţa avionului .
Vai de capul lor, sper ca o sa-i anunti ca de fapt ala e vitezometru... cred ca au facut si ei scoala cit am facut si eu..adica deloc :(
Rosablue, mie imi plac tipii isteti, cu raspunsuri ironice, numai ca am si o mica pretentie: cind fac ironii sa stie si despre ce vorbesc. Despre, tubul Pitot, "trompa" Venturi (ca unele avioane au trompeta, nu bat) si Bernoulli se invata prin clasele de liceu. Sa nu fii ajuns la capitolul ala???
Din pacate pozele sunt total inadecvate unor "circoteli" construtive, adica nu se vede mai nimic.

Citeaza

stiu ca nu respecta nici culorile originale nici forma,
Acuma, am si eu o nedumerire, daca tot l-ai vopsit, ce era sa de greu sa respecti desenul original???? :hi:
Szek, ok, numai ca eu vorbeam despre o recenzie la kit-ul Parcmodels!

#86 Useril este offline   caamsd 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 08-September 09

Postat 12 October 2009 - 11:55 PM

gata, am 2 bucati iar80 - am o nedumerire pentru ceea ce am gasit in pachet;
de ce 38 ron si nu cat merita, adica max 20ron (18ron) cum sunt si suratele BFuri de la italeri sau revel, sau chiar japonezele de la hasegava - ma rog, nu conteaza, avand in vedere ca am luat pentru fiecate si cate un aparat de ras cu vibratii (pentru motorase, comutatoare, etc...) nu ma intelegeti gresit, nu ma intereseaza cat costa ci doar raportul pret calitate;

am sa incerc sa le montez, desi ma enervez, ca am gasit o gramada de chichite facute "la nimereala"; (eu fiind obisnuit sa le fac 'clik clik clik' si gata - no offence)

ce naiba are neamtul sau japonezul si romanul nu?
adica daca costa 38 lei bucata si imi oferiti calitatea asta, este lesne de inteles ca voi avea in loc de 5 IARuri doar 2, si restul de 3 vor fi BF109; tricolore evident; am deslusit si secretul vanzarilor slabe din romania;

pentru producator:
- sigur ca eu gasesc piesele usor fara schema tiparita, dar pe unii ii enerveaza (nepotul meu de 5 ani iubeste asta) - asa ca puneti numerele pieselor in matrite (ca baietii care se respecta de la italeri sau revell)
- plasticul este prost
- schemele de asamblare sunt proaste (apar niste sageti acolo, dar care indica zone, nu puncte) (m-a innebunit nepotu' - asta unde; asta cum; asta care...)
- poate era mai bine ca la schemele de asamblare sa se fi folosit un desen de linie, nu nuante de gri;
- imagine - nu puneti pe ambalaj poza cu produsul fotografiat/desenat din spate
- atunci cand vand un produs, fac calculul pentru amortizarea in timp a investitiei, dar "in timp" nu inseamna peste noapte sau 1 an sau 2 ci 5 ani, 10 ani, astfel incat produsul nou nu trebuie sa depaseasca pretul celorlalte produse similare concurente de pe piata - in cazul nostru - modele 1/72
- redimensionati ambalajul (este prea scump si prea mare pentru ce contine) - micsorati-l si colorati-l mai mult

nu va suparati pe mine! :)

#87 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 13 October 2009 - 06:16 AM

Vezi postareacaamsd, la 13 Oct 2009, 00:55, a spus:

Of-of, mai-mai...
Ei pe naibilor, glumesti... cum am putea sa ne suparam...
Din contra !
Chiar salutam mestesugitu-ti debut, precum si splendida-ti suficienta plina de eructatii, in cel mai pur si original stil al "generatieipro" !
Desi, dupa varsta, vad ca ai apucat magicii "sapteani", gradinita, ba te-ai facut si pionier in regimul cela, "detristaamintire"...

Las pe alti frati, daca pohtesc, sa-ti lamureasca genuinele-ti nedumeriri.
Sau... mai bine iau ei legatura direct, cu "nepotul de 5 ani".

#88 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 13 October 2009 - 06:34 AM

@ caamsd. Kitul de IAR-80 NU ESTE PENTRU COPII DE 5 ANI. Asa cum ai observat (sau nu) si pe site=ul de unde l-ai cumparat/prospect kitul este ca sa citez "plastic short run, recomandat machetistilor cu experienta" deci pt. nepotul tau o asemenea "jucarie" e clar contraindicata. Mai mult de atat genul asta de "jucarii" sunt interzise celor sub 3 ani iar pt cei sub 14 ani e indicata supravegherea unui adult. Mai pe scurt NU SUNT PT COPII. In ce priveste raportul pret/calitate cum ii spui exista 2 aspecte:
1. exista kit-uri care se monteaza relativ usor dar din carenu poti scoate in ruptul capului (sau aproape) o macheta corecta (vezi Me-109 de la Italeri) pt ca formele si gravura fuselajului/aripii sunt fundamental gresite fata de avionul real, etc.
2. exista kit-uri care se monteaza ceva mai greu, mai ai de aliniat sau de pilit cate o piesa dar formele de principiu ale machetei sunt corecte si aici se incadreaza IAR-ul 80, machete de la firme precum A-Model, South Front, etc.

In ce priveste calitatea plasticului de injectie trebuie sa intelegi ca sunt asa cum scrie si pe prospect machete de tip short-run, injectate la presiune scazuta, tehnologie care are oarece limitari dar era singura conditie in care putea fi editat un subiect de interes relativ scazut cum e IAR-80. Vorbesti de amortizare in timp. Nu stiu daca ai idee cat consta sa matritezi in tehnologie cu matrite de metal (adica asa cum au cei de la Italeri sau Revell) un astfel de kit. Cam vreo cateva zeci de mii de euro. Iti dai seama ca la amortizare de 1-2 euro per cutie ar trebui sa vinzi zeci de mii de IAR-uri ceea ce pur si simplu nu e cazul, nu exista piata pt asa ceva in tot sistemul solar. Nemtii sau japonezii sau francezii sau englezii au si ei companii care fac kituri short-run. Uita-te intr-un Welshmodels sau intr-un F-RSIN ca sa intelegi la ce ma refer. Si abia alea costa ENORM. Atat ca abordeaza subiecte rare asa cum e si IAR-ul 80.
Ca sa nu o mai lungesc...parerea mea e ca vei gasi relativ usor clienti la care sa le dai IAR-urile si sa te ocupi deocamdata de machete care se asambleaza ckick-click. Nu o spun pe un ton de superioritate ci asta e pura realitate. Machetele gen IAR-80 pot fi abordate minimum 20-25 de machete "click-click" construite si vopsite cum trebuie, pe care dupa uimirea afisata sigur nu le-ai facut.

Succes!

#89 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 13 October 2009 - 09:09 AM

Pt. click click click eventual clack recomand Lego-----au si cutiile foarte colorate.  :hi:

Ps-pentru binele familiei si a nepotului sa nu cumperi niciodata un kit din rasina.

Aceasta postare a fost editata de orogos: 13 October 2009 - 09:13 AM

#90 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 13 October 2009 - 11:34 AM

Iarasi un topic care se duce in balarii pentru ca un oarecare nu are nici o treaba cu machetismul ci se joaca cu lego si isi da cu parerea!!!
As vrea sa-l intreb pe Gica-contra cam ce calitate, ma refer aici la corectitudine in forme si dimensiuni, are un Bf-109 de la Italeri?? Stii cit e de muncit ca sa-l aduci la o forma cit de cit corecta??? Cam cum ai pozitiona corect trenul de aterizare la kit-ul de Italeri? Cam cum ai face o jamba corecta? Si, ca sa nu-si mai bata capul cu raspunsul, ii spun ca o macheta corecta de Bf109 costa, nu 17 lei, ci cam 19 lire sau 25 euro, adica undeva la 90 de lei. Si nici in acest caz nu faci clic-clic si gata macheta!
Apoi, de unde stie Gica-contra "cit merita" kit-ul de IAR 80???? A pus osul la cercetarea planurilor, a facut corectiile necesare la seria zero, a alergat dupa materiale, intr-un cuvint, a muncit la realizarea kit-ului?
Stii care sunt cei mai buni fotbalisti de pe un teren? Cei din tribune! E usor sa stai pe margine si sa dai indicăţi la cum ar trebui facuta o treaba!
Nene, nu te supara, vrei un kit de IAR 80 corect, care sa se asambleze clic-clic (eventual sa se si vopseasca singur), atunci asteapta sa scoata asa ceva Fine Molds, Hasehawa sau Dragon si da pretul corespunzator pe el!
Succesuri!

#91 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 13 October 2009 - 01:23 PM

Nu va mai obositi, fratilor...Nu merita..

Aceasta postare a fost editata de tommy: 13 October 2009 - 01:23 PM

#92 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 13 October 2009 - 01:27 PM

Domnilor,hai sa nu incurcam borcanele,dupa cate vad eu topic-ul acesta se intituleza foarte clar ''Amodel IAR 80,81'' nicidecum IAR 80 Parcmodels,acesta are topic-ul sau .

@caamsd a spus acum ceva vreme in acest topic ca nu este foarte pasionat de modelism,si probabil nu are cum sa inteleaga cum sta treaba cu machetismul.Daca va urmari in continuare forum-ul asta poate il prinde microbul si atunci va realiza ca nu pretul conteaza cel mai mult,sau alte detalii.
Acum ce sa zic,daca iti doresti cu adevarat un kit anume iar oferta este limitata il alegi pe cel mai bun indiferent de pret.O parte din noi am asteptat multa vreme aparitia unui kit coret de IAR 80,pretul lui deja nu mai conta in momentul lansarii.
Inca o data felicitari domnului Pavel pentru stradania sa :hi:
Spor si numai bine :friends:

#93 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 13 October 2009 - 01:41 PM

Vezi postareacaamsd, la 12 Oct 2009, 22:55, a spus:

gata, am 2 bucati iar80 - am o nedumerire pentru ceea ce am gasit in pachet;
de ce 38 ron si nu cat merita, adica max 20ron (18ron) cum sunt si suratele BFuri de la italeri sau revel, sau chiar japonezele de la hasegava - ma rog, nu conteaza, avand in vedere ca am luat pentru fiecate si cate un aparat de ras cu vibratii (pentru motorase, comutatoare, etc...) nu ma intelegeti gresit, nu ma intereseaza cat costa ci doar raportul pret calitate;
am sa incerc sa le montez, desi ma enervez, ca am gasit o gramada de chichite facute "la nimereala"; (eu fiind obisnuit sa le fac 'clik clik clik' si gata - no offence)

Omule, cred ca ai gresit forumul. :hi:
Uite aici doua link-uri utile

http://www.bestkids....68-machete.aspx

http://forum.7p.ro/Jucarii-pentru-afara.as...osts&t=3759

#94 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 13 October 2009 - 01:46 PM

omu a vrut sa ne spuna ca are un nepot cu abilitati atat de dezvoltate incat este de nivelul nostru, sau noi ca ala micu.nu am inteles nici eu prea bine.

#95 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 13 October 2009 - 01:48 PM

Draga Axor de faptul ca domnul caamsd nu este foarte pasionat de modelism ne-am dat si noi seama. Greseala lui daca pot sa spun asa este ca a inceput sa faca judecati de valoare la un subiect care il depaseste. Sincer nu te apuci sa dai sfaturi nimanui mai ales la `producator` atunci cind nu te pricepi, sfaturi impletite cu strategii de marketing din revista `Vrei sa fi manager {da} top` gen `value for money`. Cred ca o abordare mai cuminte ar fi fost ceva de genu `eu sint dezamagit NU ma pricep...voi ce parere aveti` altfel reactiile care au aparut nu sint deloc exagerate. De asemena domnul caamsd trebuie sa inteleaga ca aceste kituri cel putin pentru noi nu sint niste jucarii.Replici de genul o sa fac 3 Bf 109 in detrimentul IAR 80 nu poate decit sa ma duca cu gindul ca nu este foarte pasionat de istorie si de tehnica astfel ca daca asambleaza un Bf 109 un IAR 80 sau un Fw 190 e tot aia important e sa se miste elicea.Nu este nimic gresit fiecare se joaca cu ce pokemoni doreste dar....nu emite judecati.Iar in final o sa ii spun ca exista...sper sa nu ramina cu gura cascata kituri de rasina la scara 1/35 care depsesc 250 de euro si dezamagirea e meeeega mare: cutie din carton fara poza, schemele de asamblare POATE exista iar ca sa scoti ceva din calupul de rasina pilesti la el de faci silicoza.

#96 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 13 October 2009 - 01:51 PM

Vezi postarearosablue, la 9 Oct 2009, 16:55, a spus:

PS. rog mult pe cei care se pricep sa-mi dea si mie un link ori sa-mi zica citeva cuvinte despre IAR-ul cu numarul 104 si cel cu numarul 39, nu am gasit nimic despre ele pe net... desi cred ca exista ceva informatii cit de cit :( va multumesc mult ! :hug:

Rosablue,
IAR 80 M nr 104 a fost zburat de Lt.av. Gulan Gheorghe din Gr 1Vt. in vara '44 de pe aerodromul Rosiori de Vede, in luptele duse cu 15th AF in apararea teritoriala. Getta era logodnica lui, asistenta la un spital pe care obisnuia sa-l rasmooteze la fiecare intoarcere din misiune. Cele trei dungi albe de sub cabina semnifica cel mai probabil semn de cdt de escadrila ( a treia din grup) Gulan preluand comanda dupa moartea Lt Barladeanu Ion.

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 13 October 2009 - 02:15 PM

#97 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 13 October 2009 - 02:22 PM

Mai frate Caamsd :
Inteleg inversunarea a cel putin trei oameni de calibru greu (din cei care au postat inaintea mea), in apararea produsului ParcModels, desi e poate putin exagerata.

-Avand in vedere "naivitatea" postarii tale, nu pot decat sa te rog sa ne prezinti cateva imagini cu ceea ce ai lucrat tu pana acum, sa ne dam seama fiecare cam ce experienta ai in domeniul montarii/vopsirii corecte a unor aparate celebre din colectia ta. Poate (asa mai naivi cum suntem) nu stim sa apreciem in mod corect o macheta, preferand de multe ori sa ne pilim degetele pentru a scoate ceva putin mai bun decat ceea ce a oferit producatorul.
-Ca are lufturi, bavuri, etc, etc, cred ca nu poate decat sa ne bucure ; macar avem cu ce sa ne jucam, nu-i asa ? Altfel, unde ar mai fi scopul acestui hobby frumos ?
-Elici care se invart, lumini de pozitie aprinse, escadrile intregi de zburatoare romales dispuse plan la plan pe o diorama, ce frumos suna, insa nu stiu de ce, presimt ca va ramane doar un vis. La fraze de genul celei de mai sus, tot ce imi vine in minte e un citat din una din "fabulele" scrise de Sven Hassel :
-"Se reped ca leii si cad ca mustele..."
Cu scuzele de rigoare pentru postarea mea, sper sa te gandesti mai bine inainte de a face afirmatii gratuite la un subiect spinos cum e cel care (din nou) s-a deschis.

#98 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 13 October 2009 - 06:47 PM

Vezi postareacaamsd, la 13 Oct 2009, 00:55, a spus:

gata, am 2 bucati iar80
am sa incerc sa le montez, desi ma enervez, (eu fiind obisnuit sa le fac 'clik clik clik' si gata - no offence)
- imagine - nu puneti pe ambalaj poza cu produsul fotografiat/desenat din spate
- redimensionati ambalajul (este prea scump si prea mare pentru ce contine) - micsorati-l si colorati-l mai mult

Sunteti cumva domnul Gigi care face totul tac-pac ?

Nu ne suparam, cum speram ca nici tu nu te vei supara. Cu rabdare si preocupare sigur ca nu vei mai trai astfel de "nedumeriri"
Bafta!

#99 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4956
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 13 October 2009 - 07:32 PM

@ caamsd. :hug:

#100 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 October 2009 - 09:51 AM

Ia uite ce bine e cand mai intra cate un nene din asta care sa canalizeze testosteronul fratilor in alta directie decat a colegilor si fratilor mai vechi.
Io as zice 2 chestii:
-Ori e cineva care e din partea vreunei imaginate concurente si crede ca in acest fel va mai scade vanzarile (A-model, Parcmodels) si in cazul asta se inseala caci nu-i neaparat ca ce pleaca din pct. A sa junga musai in pct B.
Cu toate astea, eu ma indoiesc ca cineva care-si ia prima data in viata (sau chiar a doua oara) un kit, da fuga "esact" la discutia asta dintr-un forum de specialitate si se baga direct la critici.
Deci cred ca e cam artificiala darea de opinii a domnului.
- In al doilea rand, oricat ar parea de ciudat, producatorul trebuie sa i-a cunostinta si de astfel de pareri. La unele manifestari de gen (Expomil, Mitinguri aeriene etc.), anumiti producatori, au vandut mai multe kituri profanilor decat profesionistilor. Acestia (profanii) au setul lor de doleante care nu coincid cu ale noastre. Omul isi ia kit-ul ca vrea nepotul si se asteapta sa il faca intre somnul de dupaamiaza si masa de seara (daca nu mai repede). Daca a mai si facut vreodata un Hobbyboss i se falfaie de unghiul corect al trenului de aterizare si de transparenta carlingii. Producatorul trebuie sa ia in calcul si pareri din astea daca vrea sa vanda mai mult decat cate 2 kituri la 50 de insi.

Deci cam asta e. Nu mai luati foc si hai sa ne vedem de topic......Si sa ne pastram testosteronul ca sa sarim pe primul de-al nostru care greseste un pic :hug: . Glumesc desigur.

P.S. A, si pretul e asa ca a fost creat la comanda (a noastra) si asa sunt chestiile astea comandate - costa in plus. Dumneavoastra puteti gasi de serie la multe alte firme la.....aproape acelasi pret.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 14 October 2009 - 09:56 AM

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi