D-le Pavel va multumesc mult pentru raspuns , voi fi cu ochii pe site-ul D-voastra sa aflu noutatile .
tommy, aci cam ai dreptate, dar nu e toata lumea asa ignoranta din cauza cretinizarii, ci din cauza ca au disparut acele cluburi de modelism din majoritatea scolilor, eu nu beau nu fumez, nu ascult manele si nu merg in cluburi..traiesc dintr-o pensie de handicap de 300 de lei din care imi platesc lumina, caldura, net, nu ma pot deplasa decit in carucior prin curte, (dar probabil ai dat clic pe semnatura mea), in fiecare luna imi pun deoparte 10 lei din pensie si imi iau cite un easy model cind am strins toata suma... daca dau banii pe o macheta care trebuie construita de mine pe linga lipsa talentului meu la pictura, se poate sa se strice si in timpul constructiei, si atunci am pierdut banii pe 3-4 luni, iar alta problema deranjanta este lipsa stativului, chiar astazi m-am consultat cu un prieten cam din ce as putea face un stativ pentru IAR, a ris si a zis sa-l arunc si sa iau alt avion cu stativ..( unii oameni nu ne pot intelege..ai dreptate )
Z-mare, la 30 Sep 2009, 17:51, a spus:
Rosablue, ce ai facut tu acolo, desi nu se vede prea bine, arata ca ai mina buna. Trebuie sa incerci sa si voposesti. Daca nu indraznesti asta, nu vei reusi nicidata sa te bucuri pe deplin de munca ta. Incearca intii pe resturi de plastic pina te deprinzi cu diluatul, tehnica de vopsire etc.
"Batul" ala lung din aripa se numeste tub Pitot si ajuta la determinarea vitezei avionului.
Ute inca niste denumiri pe care ar trebui sa le reti.
Z-mare, multumesc frumos pentru lectie, acuma stiu si eu ca ventilatorul ala din fata se numeste elice, of e greu numa prost sa nu fii :(
ar trebui sa scrii si la cei de la Wikipedia Enciclopedia, aia sint asa de incuiaţi incit zic ca.....ia fi atent:
Tubul Pitot - a fost inventat de Henri Pitot (1695-1771). Acest instrument captează presiunea statică şi cea dinamică din faţa avionului .
Vai de capul lor, sper ca o sa-i anunti ca de fapt ala e vitezometru...
cred ca au facut si ei scoala cit am facut si eu..adica deloc :(
Aceasta postare a fost editata de rosablue: 30 September 2009 - 08:37 PM