Forum Machete,Modelism,Hobby: Amodel IAR-80,81 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Amodel IAR-80,81 1/72

#61 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Grup: Members
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 12 September 2009 - 08:24 AM

Vezi postareabalki, la 12 Sep 2009, 01:55, a spus:

Balki, iti datorez o bere sau mai multe :whistle:
:blink: :-P :hi:

#62 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 12 September 2009 - 08:41 AM

Citeaza

Cineva de la noi, cu dotarea si cunostintele necesare, nu poate face un filmulet asemanator si pentru IAR-ul de la Parcmodels????

#63 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 12 September 2009 - 09:01 AM

Vezi postareaZ-mare, la 12 Sep 2009, 09:41, a spus:

Cineva de la noi, cu dotarea si cunostintele necesare, nu poate face un filmulet asemanator si pentru IAR-ul de la Parcmodels????

Deja se ocupa omul, sa vad ce va iesi ...
:whistle: :blink: :-P

#64 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 12 September 2009 - 01:41 PM

Vezi postareaflo, la 11 Sep 2009, 21:31, a spus:

87 de buc. in toata tara! 2 de judet ar veni, dar cum exista persoane care au cumparat mai mult de 1 buc. rezulta ca sunt jud. unde nu exista nici un practicant al modelismului, indragostit de aviatie cel putin. Si sa fim sinceri kit-ul nu-i scump. Uitatati-va la ce se comanda de afara pe acest forum.
Asadar suntem f. putini si putini o sa ramanem. Cati dintre noi am apropiat 2-3 pustani de machetism? Se pare ca prea putini. Curios cum cei care au afacere in domeniu nu fac mai mult, sa promoveze modelismul (si implicit produsele lor) in scoli, in taberele de copii, la evenimente destinate copiilor.
Vine expozitia de la Muzeul Militar care era un bun prilej de "prozelitism" printre cei mult mai tineri. O armata de machete fascineaza orice pustan si poate ca unul sau doi se ambitioneaza sa incerce si ei. Exista si dintre cei care nu mai sunt tineri si care au renuntat sa mai inchege cate o macheta coplesiti, complexati de calitatea machetelor la care s-au aplicat tehnici de uzura, etc. Prezentarea de la A la Z , in mod sistematizat intr-o revista a acestor tehnici ajuta. Ajuta mult si site-ul, dar ceva adunat , sistematizat incurajaza si mai mult. La fel cu prezentarea produselor: lacuri, pigmenti, maglavaisuri de tot soiul.
Ar fi fost interesant sa apara relizarea machetei IAR 80 (Parc Models) intr-o revista, dar vad ca nu s-a intamplat inca.
Eu cred ca putem fi mai multi si in tara si atunci si cei care realizeaza kit-uri, publicatii vor putea rezista.
Incercati sa creati noi clienti, domnilor Pavel, Olaf, Horia....
Bafta tuturor.

cati dintre noi au apropiat... buna intrebarea! ei, bine,eu am facut treaba asta !am 6 discipoli dispusi sa-si cheltuie banii pe modelism.

#65 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 12 September 2009 - 06:09 PM

http://www.youtube.c...h?v=7sYLZPPaTi8

http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=5...47&p=675525

Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 12 September 2009 - 06:14 PM

#66 Useril este offline   shomoiogu 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 03-March 09

Postat 17 September 2009 - 08:46 AM

....io sunt un reincepator batran
da, statstici nasoale,
da, ocupatii de doi lei
da, romani asa si pe dincolo...
bla bla bla

ca dupa cum se vede in toata media si pe net,:
suntem f. buni la discuti,
reperam excelent problemele,
discutii f. constructive,
gasim solutii constructive

dar...!?

dar...!?

actune nimic
...

nu se face nimic...

actiune tovarasi!! Cum zic capitalisti astia de mucava ce ne spala pe creier, puterea exemplului.

Astept si io cu nerabdare un mic review dar nu filmulete si alte vb....
un review facut de meseriashi de aici nu dau nume, (stiu ei care :blink: ) cu imagin si f. multe explicatii...
care sa faca sa ti arda buricele degetelor de nerabdarea de a te apuca de treaba.

da nu unul poate doua.... sau trei

cu stima
shomoiogu :whistle:

Aceasta postare a fost editata de shomoiogu: 17 September 2009 - 08:59 AM

#67 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 17 September 2009 - 10:40 AM

Corect, este nevoie de un review, si, din cite am auzit la expozitie, e unul pe teava. Dar...eu, ca multii altii, l-am cumparat fara review, l-am cumparat pentru ca, pur si simplu, este IAR-80!

#68 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 17 September 2009 - 11:01 AM

Uite un review: "E bun! Mie imi place! Nu are egal! E SINGURA optiune de IAR80/81 corect! Cumparati-l! Bucurati-va!"

Ma uimeste ca lumea spune "Nu se face nimic, dar toata lumea isi da cu pararea. De ce nu face nimeni un review?" Scuze, dar un "review/recenzie" este tot "o parere". Ce trebuie facut aici este o constructie. Gata, terminati cu "datul cu parerea" si treceti la construit. Hai, la munca!

Z-mare, hai, apuca-te de treaba si fa-l. O sa folosesti fotodecupatele la urmatorul/urmatoarele. :whistle:

Eu am deja kitul de la Parc Models si cele trei de la A-Model sunt pe drum. Le voi construi pe toate, domol, cu atentia pe care o merita. Rabdare! Daca vreti sa ma "depasiti" apucati-va de treaba. ACUM!

Lasati dreaq datul din barba ca asta e forum de modelism nu de barfe.

Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 17 September 2009 - 11:01 AM

#69 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 17 September 2009 - 10:45 PM

------------apucati-va de treaba. ACUM!------------ ... Si sa nu care cumva sa nu va faca placere , ca naiba va ia ! CLAR ? :whistle: !

#70 Useril este offline   ovichelu 

• Membru senior
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 26-January 09
  • Interests:Romanian Air Force in World War ll

Postat 17 September 2009 - 10:48 PM

Vezi postareadany, la 17 Sep 2009, 23:45, a spus:

------------apucati-va de treaba. ACUM!------------ ... Si sa nu care cumva sa nu va faca placere , ca naiba va ia ! CLAR ? :whistle: !

AM INTELES ! SA TRAITI !
Eu deja am inceput dar am cred si ceva peri albi noi ! Si parca ziceai ceva de un build group ? :blink:

#71 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 September 2009 - 08:24 AM

Citeaza

Z-mare, hai, apuca-te de treaba si fa-l. O sa folosesti fotodecupatele la urmatorul/urmatoarele.
Aveam altceva in plan dar, daca nu intervine ceva neprevazut, o sa ma apuc de unul din ele.

#72 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 18 September 2009 - 06:03 PM

--- Si parca ziceai ceva de un build group ? ---- Paai , deci , adica aaa... HAI SA-L FACEM . Si nu in ultimul rand " PAREREA MEA " :pardon:

#73 Useril este offline   rosablue 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-April 09
  • Interests:Machetele Easy Model

Postat 30 September 2009 - 01:57 PM

Am primit si eu cadou o macheta IAR 80 de la cel mai bun prieten al meu, ca mi-am dorit una de tare multa vreme, am construit-o , insa nu am vopsit-o, am mai construit un f 16 si cind sa-l vopsesc l-am stricat tot, nu stiu daca voi indrazni sa vopsesc IAR-ul dar arata super, unele piese nu le-am pus ca stricau designul :) , l-am lasat cu 2 mitraliere nu cu 4 si batul lung din aripa ( care nu stiu cum se numeste ) iar nu l-am pus.
Eu colectionez de obicei doar machete Easy Model din cauza ca sint perfecte vopsite si nu am de lucru cu vopsitul.

PS.
as vrea sa stiu si eu D-le Pavel, daca mai aduceti avionul Me 109 Easy Model in culorile Armatei Romane, am vazut ca este terminat lotul vechi EASY MODEL.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ABCD0001.JPG
  • Imagine atasata: ABCD0002.JPG

#74 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 30 September 2009 - 02:51 PM

PS.
as vrea sa stiu si eu D-le Pavel, daca mai aduceti avionul Me 109 Easy Model in culorile Armatei Romane, am vazut ca este terminat lotul vechi EASY MODEL.

Abia saptamana viitoare soseste un lot nou
:friends:

#75 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 30 September 2009 - 04:06 PM

Felicitari pentru zburatoare, D-le Pavel. Arata foarte bine si e pacat ca nu aveti piata in Romania. Probabil va si asteptati la asta. Eu, care in nesimtirea mea, promisesem ca o sa achizitionez cel putin 2, n-am facut-o inca, dar o sa o fac cat de curand (astept sa-mi umflu ccontul sa-mi iau aerograf si compresor).

Cat despre discipoli...Eu implinesc peste o luna 21 de ani, deci as putea sa-mi dau cat de cat cu parerea despre piata tanara din Romanica. In principiu, in vasta majoritate a cazurilor, cand am incercat cat de cat sa explic in ce consta pasiunea asta, totul era bine si frumos, pana la bani. In ziua de astazi, adolescentii nu inteleg ca emotia si farmecul unei machete nu vin din cat de frumos sta ea in vitrina ci din cat de mult si cu cata pasiune lucrezi la ea. Replica "aaaaa, da tre sa o asamblez si sa o vopsesc eu?!?!" e arhiprezenta.
Din nefericire, si sper sa ma insel, sunt din ce in ce mai putine persoane de varsta mea sau mai mici care se apuca de machetism. Eu, spre exemplu, am fost luat in deradere cand, mergand cu o cutie cu un Ju 87 de la Academy la facultate (eram in tranzit, deoarece dupa cursul respectiv trebuia sa plec din oras si a trebuit neaparat sa o iau la mine), si aratand-o unor colegi, primeam raspunsuri de genul : "ce uai, ti-ai luat jucarele" "te mai joci cu avionasele" sau altele. Bineinteles ca nu i-am luat in seama. Insa ideea de fond asta e: lumea e din ce in ce mai putin interesata de hobby-uri practice in favoarea pc-ului, tembelizorului sau pur si simplu a sedentarismului.
Eu am un verisor in clasa a 8a care pare foarte atras de modelism, insa, din nefericire, familia inca nu are destui bani pentru a-i utila o mica masa de lucru. Si cam asta e situatia multor copii, pentru ca un copil dintr-o familie instarita, care-si poate permite de toate, foarte rar se apuca de ceva constructiv.
Imi cer scuze ca am divagat de la subiect. Oricum, promit ca imediat cum imi dau mana dupa aerograf, ma apuc de IAR-uri.

#76 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 30 September 2009 - 04:51 PM

Tommy, divagatia ta e trista dar adevarata. Partea proasta e ca tinerii de azi nu mai sunt educati inspre "miini ideminatice". Azi traim intr-o societate de consum, societate ce are pe primul loc luatul de-a gata si distractia prost inteleasa. (daca un reporter ii intreaba ce au facut de 1 mai, sa zicem, raspund: am baut, ne-am distrat!). Putinii care se mai apleaca spre a mesterii cite ceva sunt luati "la misto" de colgi, prieteni. Nu sunt bani? Dar pentru reviste deochiate sunt? Pentru tigari sunt? Pentru convorbiri anoste, prelungite la mobil sunt? Pentru bar si discoteca sunt? Dar hai sa nu suparam pe nenea Moderator....

Rosablue, ce ai facut tu acolo, desi nu se vede prea bine, arata ca ai mina buna. Trebuie sa incerci sa si voposesti. Daca nu indraznesti asta, nu vei reusi nicidata sa te bucuri pe deplin de munca ta. Incearca intii pe resturi de plastic pina te deprinzi cu diluatul, tehnica de vopsire etc.
"Batul" ala lung din aripa se numeste tub Pitot si ajuta la determinarea vitezei avionului.
Ute inca niste denumiri pe care ar trebui sa le reti.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: macheta.jpg

#77 Useril este offline   rosablue 

• Nou venit
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-April 09
  • Interests:Machetele Easy Model

Postat 30 September 2009 - 08:35 PM

D-le Pavel va multumesc mult pentru raspuns , voi fi cu ochii pe site-ul D-voastra sa aflu noutatile .

tommy, aci cam ai dreptate, dar nu e toata lumea asa ignoranta din cauza cretinizarii, ci din cauza ca au disparut acele cluburi de modelism din majoritatea scolilor, eu nu beau nu fumez, nu ascult manele si nu merg in cluburi..traiesc dintr-o pensie de handicap de 300 de lei din care imi platesc lumina, caldura, net, nu ma pot deplasa decit in carucior prin curte, (dar probabil ai dat clic pe semnatura mea), in fiecare luna imi pun deoparte 10 lei din pensie si imi iau cite un easy model cind am strins toata suma... daca dau banii pe o macheta care trebuie construita de mine pe linga lipsa talentului meu la pictura, se poate sa se strice si in timpul constructiei, si atunci am pierdut banii pe 3-4 luni, iar alta problema deranjanta este lipsa stativului, chiar astazi m-am consultat cu un prieten cam din ce as putea face un stativ pentru IAR, a ris si a zis sa-l arunc si sa iau alt avion cu stativ..( unii oameni nu ne pot intelege..ai dreptate )

Vezi postareaZ-mare, la 30 Sep 2009, 17:51, a spus:

Rosablue, ce ai facut tu acolo, desi nu se vede prea bine, arata ca ai mina buna. Trebuie sa incerci sa si voposesti. Daca nu indraznesti asta, nu vei reusi nicidata sa te bucuri pe deplin de munca ta. Incearca intii pe resturi de plastic pina te deprinzi cu diluatul, tehnica de vopsire etc.
"Batul" ala lung din aripa se numeste tub Pitot si ajuta la determinarea vitezei avionului.
Ute inca niste denumiri pe care ar trebui sa le reti.

Z-mare, multumesc frumos pentru lectie, acuma stiu si eu ca ventilatorul ala din fata se numeste elice, of e greu numa prost sa nu fii :(
ar trebui sa scrii si la cei de la Wikipedia Enciclopedia, aia sint asa de incuiaţi incit zic ca.....ia fi atent:
Tubul Pitot - a fost inventat de Henri Pitot (1695-1771). Acest instrument captează presiunea statică şi cea dinamică din faţa avionului .
Vai de capul lor, sper ca o sa-i anunti ca de fapt ala e vitezometru... cred ca au facut si ei scoala cit am facut si eu..adica deloc :(

Aceasta postare a fost editata de rosablue: 30 September 2009 - 08:37 PM

#78 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 30 September 2009 - 09:18 PM

Rosablue tubul pitot capteaza presiunea totala, iar ca sa afli viteza se scade presiunea statica din cea totala si rezulta presiunea dinamica, e umpic mai complicat de explicat tot ce se intampla.

#79 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 30 September 2009 - 09:46 PM

rosablue, ia si citeste cum se calculeaza viteza unui aparat in zbor prin folosirea indicatiilor primite de la tubul Pitot.

http://en.wikipedia.org/wiki/Airspeed

PS: s-a zis ca ajuta la determinarea vitezei, ceea ce este cu totul altceva decat un vitezometru, care INDICA viteza.

#80 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 30 September 2009 - 09:46 PM

Vezi postareanorbi, la 30 Sep 2009, 22:18, a spus:

Rosablue tubul pitot capteaza presiunea totala, iar ca sa afli viteza se scade presiunea statica din cea totala si rezulta presiunea dinamica, e umpic mai complicat de explicat tot ce se intampla.

dezvolta! eu as vrea sa stiu...

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul