Forum Machete,Modelism,Hobby: Amodel IAR-80,81 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Amodel IAR-80,81 1/72

#41 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 10 September 2009 - 04:30 PM

Vezi postareaZ-mare, la 10 Sep 2009, 16:21, a spus:

Nu cred ca putem vorbi de un proiect radat, ci mai degraba de unul care a adus mari dezamagiri producatorului...

Eeei, atunci este pacat pentru ca acest lucru descurajeaza eventuale projecte viitoare! Poate macheta asta a avut si ghinionul sa apara odata cu criza, cu nesiguranta locurilor de munca si a zilei de maine...

Din cite stiu Radub are unul pe jumate (daca nu mai mult) gata. S-a lovit si el de aceeasi indiferenta insa...Fiind mai pragmatic, nu vrea sa lucreze la cooperativa "Munca in zadar". Poate timpul mai schimba cite ceva...Poate chiar si acest IAR 80, de la Parcmodel, sa deschida gustul pentru un IAR la scara mai mare...cine stie...

Daca retin bine, macheta IAR 80 al lui radub este mai mare decit scara 1/48. Poate ma insel! Ma corecteaza el daca citeste asta! :whistle: . Nu este cel de pe forumul large scale planes?

Uita-te ce s-a ales de celelate grupuri de lucru, zac in ...colbul digital! S-ar parea ca noi inca nu suntem obisnuiti sa lucram asa!

Da Z-mare, ai dreptate. Si eu sunt dezamagit pentru ca am ramas singur. Cartula ma avertizat...
Am sa-l rog sa mute topicul meu la subforumul "Aviatie" ( daca se poate) .

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 10 September 2009 - 04:25 PM

#42 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 10 September 2009 - 05:26 PM

Vezi postareatibi22, la 10 Sep 2009, 15:30, a spus:

Daca retin bine, macheta IAR 80 al lui radub este mai mare decit scara 1/48. Poate ma insel! Ma corecteaza el daca citeste asta! :whistle: . Nu este cel de pe forumul large scale planes?

Stie Z-mare ce stie... :blink:
Da, este unul la 1/32 intr-o stare destul de avansata, dar mai e si unul la 1/48 care e intr-o stare mai incipienta. Pe forumul Large Scale Planes nu am mai pus poze de mult (din diferite motive) dar kitul este cu mult, foarte foarte mult mai avansat.
E o poveste lunga, si e mult de explicat (unii dintre voi stiti saga), dar cu rabdare vor apare.
Radu

#43 Useril este offline   caamsd 

• Membru deplin
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 08-September 09

Postat 10 September 2009 - 05:37 PM

salutare, sunt nou pe forum, nu stiam de el... :whistle: spre rusinea mea
eu zic sa fim optimisti; da, e groasa cu criza asta, dar in curand (zilele astea) am pus ochii pe cateva bucati in magazinul din pantelimon; pentru mine va fi o flota de aprox 5 avioane IAR 81 - vreau sa fac un aeroport, cu hangare... etc etc
- mai conving si 2-3 prieteni sa mai cumpere, chit ca nu sunt atat de pasionati - dar sunt patrioti :)) - si s-ar putea sa le montez eu - dar.. hai sa fim optimisti, eu cred ca o sa fie bine;
si ce daca nu cumpara romanii ? eu as face un si mai mare efort sa cresc calitatea produsului (de la plastice pana la cutie), si sa vand bine afara; aici se va vinde, dar cam greu online pentru oamenii de rand...

eu nu cred ca nici un amic de-al unui tip cu asa hoby nu-si doreste un IAR in casa (i-am facut eu lui cumnatu' un MIG21 pentru linistea sufletului lui si este mecanic) daramite un avion 100% romanesc; trebuie doar sa lucram noi mai mult

eu nu sunt un infocat al acestui hoby, dar am o colectie de 25 de avioane luftwafe, 10 jap, si in curand o sa am romanesti. (1:72)
la IAR81 la 1:72 am de gand sa le pun motoare... va dati seama.. 5 bucati aliniate si toate fac zgomot :))

poate ar trebui topic nou, fug :D
iertati-ma

#44 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 10 September 2009 - 11:38 PM

Mda.

- Fratilor, cati dintre voi ati cumparat machete , din bani "alocati casei" ? Neplanificata achizitie - dar un "must have"? Nu cred ca daca subiectul in cauza nu ar fi aparut pe piata, nu dadeati banii pe alta macheta, chiar daca aceasta (poate) mai exista montata in vitrina, inca de doua sau trei ori. Criza asta nu cred ca e un impediment chiar atat de major (pentru cei care tin la pasiunea care-sper-ne leaga), in detrimentul achizitionarii acestui kit.

Netul si faptul ca nu exista o retea de magazine de profil in care sa vada tot romanul machetist convins, cam cum arata produsul si daca merita sa-l ia, e adevarat, e o problema. Dar de logistica si care pe mine (ca si machetist) nu ma intereseaza. E problema vanzatorului daca stie sa-si "expuna" marfa sau nu, pentru a o fructifica in beneficiul sau.
Datorita acestor "impedimente"(netul si criza) multi din cei care se relaxeaza prin hobby-ul asta, raman pe dinafara procentelor indicate anterior. Desi nu este deloc scuzabil.

Un exemplu (poate prost) :
Am dat de kiturile Me-urilor 109 E3 si 4, produse sub sigla ParcModels, in Top Gun, acu ceva vreme. Am dat fuga la un amic care avea net (si nici o legatura cu machetele), rugand-ul sa-mi permita sa-mi comand prin intermediul "netului", 2 bucati. Uitandu-ma in seara asta pe cutii (am prostul obicei sa-mi trec data cumpararii), vad ca scrie 15 iunie 2005 !
Deci se putea si atunci, mai cu chiu cu vai, dar se putea. In anul de gratie 2009 (mergand pe ipoteza ca noi romanii suntem mult mai "evoluati/emancipati") si procentul de posesori de net este mai mare, iar cei de pe forum cu siguranta au amici/prieteni cu acest hobby. Ce ii impiedica pe acestia sa comande astfel ? Cel care apreciaza doar multitudinea exponatelor la amicul lui de pe scara, nu este si nu va fi niciodata colectionar, deci nu va cumpara, doar de dragul corului de osanale inaltat de catre amicul modelist. Pentru el, intotdeauna, ceea ce zboara pe cer si are motor reactiv se va numi -MIG. Atat.

Raman doar cei care chiar au o pasiune pentru hobby-ul asta, cei care indiferent de cum arata ceea ce gasesc in cutie, sunt multumiti ca-si pot permite sa plece de la ceva pentru a scoate ceva mult mai bun. Sau, daca nu-si pot permite (din n' motive), cauta ceva documentatie si isi fac singuri macheta. Sau (in cazul lui Radub), o fac poate si pentru altii, bucurand niste suflete in plus (raportat la scara, etc, etc).
Z-Mare vorbeste despre lamurirea "nedumeritilor" care ar vrea (dupa umila-mi parere :whistle: ) sa monteze macheta si au din fericire multa documentatie sub nas si multi experti. Corect. Scuze celor care s-au simtit jigniti de apelativ.
-Si totusi, cat de verde era verdele si cat de maro era maroul ? Ar putea fi acesta motivul pentru care nu am vazut decat o singura reprezentare a machetei in cauza, de la data aparitiei kitului ? Ma indoiesc. Cati din cei care au privit lucrarea postata "au dat o mana de ajutor" ? Multi, dupa numarul de postari din cate vad :-P .
Cred ca inca suntem la stadiul - da-mi mura in gura - ca-i mai simplu si comod pentru mine. Iar daca scrii mult pe un subiect, pune si o poza doua, sa am si eu la ce ma uita, ca ma plictisesc altfel. -Crede-ma Z, sunt mult prea multi modelisti chiar aici pe forum care practica exact asta. Pune la un topic un titlu ce nu spune nimic si nu va intra lumea sa vada despre ce e vorba. Lipsa de interes, acesta e (probabil) si motivul mai mult decat jalnic la GB. Ne lipsesc multe, cu multe inca avem nevoie sa ne invatam.
-Si atunci, inca mai asteptam sa vedem o explozie a vanzarii unui kit ce reprezinta un aparat din istoria Romaniei numai pentru ca a aparut pe piata, la indemana tuturor , la un pret mai mult decat acceptabil ?

-Apropo Z. Daca bine retin, ai cumparat 2 cutii ale kitului in cauza. Sunt asamblate ? Sunt curios din fire si pun intrebari idioate de felul meu. Daca raspunsul este da, de ce nu le-ai postat, ca si in cazul subiectului bine tratat - Ju-87 ? M-as bucura sa le vad in interpretarea ta. Sau inca nu le-a venit randul ? Sa fie ultima propozitie motivul pentru care restul lumii modelistice de pe Cartula nu a postat inca stadiul asamblarii kitului din dotare ? Inca nu a venit vremea ?

In fine, deja am scris prea mult (fara a atasa si o poza) si probabil devine plictisitor pentru multa lume. Din pacate, lipseste si respectul/interesul pentru munca celuilalt - cu repercursiuni chiar si in cazul machetei despre care tot se scuza lumea ca nu a cumparat-o inca, dar o va face cu siguranta, cat de curand.
-Luati fratilor macheta, montati-o cum puteti voi mai bine si bucurati-va ca o aveti in colectie.
In rest, sper ca D-nul Pavel sa vanda cat mai multe exemplare. :blink:

#45 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 11 September 2009 - 12:26 AM

salutare......
cu toate ca acum sunt un navalist convins mai citesc si topicuri de la alt tip de machete...din pura curiozitate citesc si acest topic cu IAR-ul nostru...
i-mi pare rau ca lui D-ul Pavel nu-i merge inca ok vanzarile cu IAR-ul.....eu sper sa mearga.....
dar zau ca nu va inteleg, vreti, vrem cu toti sa mearga bine vanzarile IAR-ului....uni au cumparat mai multe bucati alti numai una, perfect, dar puneti fratilor poze cu ce ati lucrat sa ma convingeti si pe mine sa cumpar macar o macheta de IAR....spuneti ce e gresit cum ati rezolvat problema, uni i-l vopsec camo...alti acel verde...sa nu fie numai vorbarie...
tin minte ca la un bf-109 va certati de la un nit, surub ca nu era acolo in original si ca culorea nu e un RLM nu stiu care....si postati si poze si nu mai stiu ce link-uri...
PAI FACETI FRATILOR SI DIN ACEST TOPIC UNUL CA ALA veniti cu lucrarile, postati si poze, si problemele, si sugur ma convingeti sa cumpar si eu macar unul...sunt usor de convin cu asemenea macheta, din mai multe motive...si garantez ca in situatia mea sunt destui, sunt sigur ca si multi avionisti asteapta lucrarile pentru a se hotara daca dau sau nu si ei comanda de un IAR

cu respect....bafta si la treaba.... :whistle:

P.S. uitati de AMODEL.......EXISTA NUMAI PARCMODELS :blink:

Aceasta postare a fost editata de corsar: 11 September 2009 - 12:31 AM

#46 Useril este offline   ovichelu 

• Membru senior
  • Postari: 289
  • Inregistrat: 26-January 09
  • Interests:Romanian Air Force in World War ll

Postat 11 September 2009 - 12:55 AM

Ca sa ma bag si eu ca musca trebuie sa sustin ceea ce a spus si @corsar . Eu am vazut o singura bucata Iar 80 montata si prezentata aici pe forum . Am si eu kit-ul si m-am apucat de el , doar ca m-am si impotmolit. Nu prea am idee cum sa remediez problema. Oricum in ultima vreme nu am lucrat mai nimic din varii motive. Dar m-as fi bucurat sa-i vad pe cei cu experienta cum fac un kit aici pe forum step by step.
Eu sper ca vanzarile domnului Pavel sa creasca pentru a ne putea bucura si in viitor cu alte subiecte la fel de frumoase si de dragi noua .
Bafta si spor la modelit !

#47 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK
  • Postari: 1059
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 11 September 2009 - 07:03 AM

O sa incerc sa explic ceva. Cum am mai spus, inca din 2005 am anuntat ca am de gand sa scot un IAR-80, mi sa intamplat ce mi s-a intamplat cu primul IAR..., o bucata de timp primeam e-mail_uri si chiar telefoane precum ca m-am laudat ca voi scoate un IAR-80, dar tot vorbe au ramas, ca uite, cineva nu a zis nimic dar l-a scos.... Pentru a salva numele PARC MODELS (nu Pavel) a trebuit sa fac ceva calumea, ce mi-am propus. Nu m-am intors la echipa cu care incepusem primul IAR, pentru ca de obicei daca scuip nu mai ling, asa am ajuns din nou la Kiev (Amodel), primul proiect impreuna a fost Bf-ul lui Vinca (daca cineva isi mai aminteste) . De la incepun discutaseram cu Amodel-ul ca sa impartim versiunile in jumate, PARC - 3 si Amodel - 3. Dar fiind in Romania de mai bine de 7 ani, incet, incet am inceput sa inteleg cum stau treburile pe aici, deaceea am renuntat la 2 versiuni si am ramas doar cu una, mi-am dat bine seama ca nu voi avea vanzari aici in tara. Ca sa vinzi in afara (distribuitorilor) trebuie sa ai o gama larga de produse, altfel nu este rentabil pentru cumparator, deaceea Amodel-ul va vinde mai bine ca mine. Dar totusi am avut o intelegere si am fost lasat cu IAR_ul singur pe piata aproape 3 luni, pentru a promova si PARC-ul in afara, timpul meu a expirat si acum a venit si Amodel.
Si referitor la magazine, unde am dat machete imi tot datoreaza bani, am avut si asa explicatii: machetele s-au vandut dar cu banii mi-am platit TVA-ul la stat, sau vine scoala si am cumparat marfa pentru scoala, mai asteapta... Deaceea lucrez numai cu 1-Olaf, 2-Bucur-Obor , 3-DIV Computers (Iasi), 4-muzeul Alba -Iulia si inca cu 5-Aripi Romanesti, incerc si cu 6-Pilotshop
Am incercat si la Diverta, m-au cerut discount -70% si alte conditii de sclav

Si totusi IAR-ul m-a ajutat, incet, incet ancep sa vina comenzi din strainatate, inca o data m-am convins ca proiectele cu TACAM-1, TACAM-2, Maresal... TREBUIE abandonate (poate daca castig la loto, dar nu joc)

Nu am scris ca sa sa-mi plangeti de mila, e doar o explicatie a situatiei cu scop de scuza.
:whistle: :blink: :-P

Aceasta postare a fost editata de Pavel: 11 September 2009 - 07:38 AM

#48 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 September 2009 - 07:31 AM

Citeaza

Sau inca nu le-a venit randul ?
In privinta mea cel putin, acesta este purul adevar! Lucrez, muuuuult mai incet decit acum vreo, hai sa zic, 4 ani.
Anul acesta, ca uite mai sunt doar citeva luni din el, nu am facut decit trei machete, :whistle: doua Ju 87 si un Lippisch 13. Si ca sa revin la IAR 80, cred ca mai astept putin pina sa ma apuc de constructie in speranta ca Radub va face un set de fotoincizii...

Citeaza

Nu prea am idee cum sa remediez problema
Pai...care-i problema???

Citeaza

inca odata m-am convins ca proiectele cu TACAM-1, TACAM-2, Maresal...
Fara sa-mi interpretati in nici un fel cele ce urmeaza, ci sa le luati doar ca pe o informatie, va spun ca eu, desi nu sunt "tanchist", as fi cumparat aceste modele...

#49 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 11 September 2009 - 04:15 PM

Domnule Pavel,
rămān la părerea pe care am mai exprimat-o īntr-un mail sau PM: aveaţi nevoie de promovare pe site-urile consacrate, gen ARC, hyperscale, aeroscale, internetmodeler. Chiar dacă realizarea dvs. merită toţi banii (părerea mea...) dacă nu vă ştie lumea largă, greu de recuperat banii, darmite de făcut un profit.
Sper ca măcar acum colegii de pe forum care ştiu foarte bine limba engleză să posteze macheta, astfel īncāt să fie cunoscută. Poate, dintre cei care cunosc cum stau lucrurile vă ajută cu o recenzie pe site-urile de mai sus.....

#50 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4822
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 11 September 2009 - 05:12 PM

------ am convins ca proiectele cu TACAM-1, TACAM-2, Maresal... TREBUIE abandonate ------ Nu se poate coopera cu alte firme din strainatate pentru realizarea acestor machete ,in schimbul unui procent din vanzari , alte facilitati , etc .?

#51 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 11 September 2009 - 05:25 PM

@blue-max

Din pacate dupa cum vezi nu m-am inselat. Unul din potentiali producatori autohtoni Parc Models nu pare foarte dornic sa mai inceapa alte proiecte romanesti foarte dragi mie gen tacam1,2 sau maresal eu la asta ma refream nu la ceea ce mai apare pe la producatorii din afara. Imi vine in cap kitul de rasina de Tacam T60 vindut sub sigla Modelsim care este un esec total, nu cred ca o piesa de acolo este corecta incepind de la tun :).

#52 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 11 September 2009 - 06:04 PM

Domnule Pavel,
rămān la părerea pe care am mai exprimat-o īntr-un mail sau PM: aveaţi nevoie de promovare pe site-urile consacrate, gen ARC, hyperscale, aeroscale, internetmodeler. Chiar dacă realizarea dvs. merită toţi banii (părerea mea...) dacă nu vă ştie lumea largă, greu de recuperat banii, darmite de făcut un profit.

Dle Teh, e bine sa o faca altcineva, eu as fi subiectiv, nu mege...

Vezi postareadany, la 11 Sep 2009, 18:12, a spus:

------ am convins ca proiectele cu TACAM-1, TACAM-2, Maresal... TREBUIE abandonate ------ Nu se poate coopera cu alte firme din strainatate pentru realizarea acestor machete ,in schimbul unui procent din vanzari , alte facilitati , etc .?

Danu fooarte des in strainatate trebuie sa explici ca capitala Romaniei nu este Budapesta si dupa vin intrebarile: chiar a avut Romania asa tehnica, cate mii de exemplare (machete) se vor vinde in Romania ??? si aici se termina, NU SE MERITA

#53 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 11 September 2009 - 07:15 PM

Dle Teh, e bine sa o faca altcineva, eu as fi subiectiv, nu mege...

Da, chiar aşa, o făcea administratorul site-ului! Aşa cum fac pentru diferite firme care le dau cāte o machetă gratis. Poate că au şi au alt fel de aranjament finaciar, dar eu aş fi īncercat.

Danu fooarte des in strainatate trebuie sa explici ca capitala Romaniei nu este Budapesta si dupa vin intrebarile: chiar a avut Romania asa tehnica, cate mii de exemplare (machete) se vor vinde in Romania ??? si aici se termina, NU SE MERITA

Chiar dacă nu am vaste cunoştinţe de marketing, īmi permit să nu fiu de acord cu dvs. Zău aşa, chiar toate firmele din branşă vānd mii de machete īntr-o ţară? Isradecals de exemplu, chiar vānd mii de coli īntr-o lună? Poate nici īntr-un an... Şi mai sunt nnnn exemple de firme de nişă, ce fac bani frumoşi, promovează identitatea ţării X, şi toată lumea apelează la ei pentru un produs specific. Poate sunt eu prea patriot, visător, naiv etc, dar eu vedeam īn Parcmodels, cu primul ei kit, un start spre o firmă de ROMANIAN STUFF. Īnchei, spunānd că eu cred că nu aţi promovat eficient kit-ul afară. Dar cum vă conduceţi dvs. afacerea, nu e problema mea. Dacă am de ales, prefer să dau banii mei unui romān, īn Romānia. Din N motive.
P.S. Cred că am deraiat puţin. Cert scuze.

Aceasta postare a fost editata de teh: 11 September 2009 - 07:16 PM

#54 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 11 September 2009 - 08:31 PM

87 de buc. in toata tara! 2 de judet ar veni, dar cum exista persoane care au cumparat mai mult de 1 buc. rezulta ca sunt jud. unde nu exista nici un practicant al modelismului, indragostit de aviatie cel putin. Si sa fim sinceri kit-ul nu-i scump. Uitatati-va la ce se comanda de afara pe acest forum.
Asadar suntem f. putini si putini o sa ramanem. Cati dintre noi am apropiat 2-3 pustani de machetism? Se pare ca prea putini. Curios cum cei care au afacere in domeniu nu fac mai mult, sa promoveze modelismul (si implicit produsele lor) in scoli, in taberele de copii, la evenimente destinate copiilor.
Vine expozitia de la Muzeul Militar care era un bun prilej de "prozelitism" printre cei mult mai tineri. O armata de machete fascineaza orice pustan si poate ca unul sau doi se ambitioneaza sa incerce si ei. Exista si dintre cei care nu mai sunt tineri si care au renuntat sa mai inchege cate o macheta coplesiti, complexati de calitatea machetelor la care s-au aplicat tehnici de uzura, etc. Prezentarea de la A la Z , in mod sistematizat intr-o revista a acestor tehnici ajuta. Ajuta mult si site-ul, dar ceva adunat , sistematizat incurajaza si mai mult. La fel cu prezentarea produselor: lacuri, pigmenti, maglavaisuri de tot soiul.
Ar fi fost interesant sa apara relizarea machetei IAR 80 (Parc Models) intr-o revista, dar vad ca nu s-a intamplat inca.
Eu cred ca putem fi mai multi si in tara si atunci si cei care realizeaza kit-uri, publicatii vor putea rezista.
Incercati sa creati noi clienti, domnilor Pavel, Olaf, Horia....
Bafta tuturor.

#55 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 11 September 2009 - 09:21 PM

@Dle Teh, sper sa avem vreun coleg matritier aici pe forum , sau cineva care stie: cum, in cat timp si cat costa un set de matrite pentru un kit
Nici pe departe nu este valabil exemplul Dvs cu producatorul de decaluri.

@ Flo, sa-ti povestesc ce se intampla cand promovezi machete. Cand eram in Bucuresti, cativa ani la rand, pe 9 - 10 mai mergeam la Muzeul Militar National cu standul in hala de aviatie. De obicei venea Dl Prunariu, povestea publicului cum a zburat in cosmos, cum s-a intors ... si dupa vena la standul meu, unde aveam pregatite machete pentru concursul copiilor, era simplu, o intrebare banala din domeniul aviatiei, cine raspunde primul si corect castiga o macheta. Credeti ca adultii ii lasau pe copii sa raspunda, nu, raspundeau ei si cereau cadoul, daca explicai ca este un concurs pentru copii, te injurau. Nu vroiau sa inteleaga ca este mai important ca macheta sa ajunga la un copil, scopul era sa primeasca ceva moca...
Se mai apropia cate un barbat si se prezenta: sunt general in retragere, pentru mine aveti ceva? Daca ii ziceai cat costa, se uital cu dispret si repeta: sunt general ... char EU ar trebui sa platesc?
Deci nu este chiar simplu

Uite, Horia tot incearca sa fie cat mai multi abonati la revista, si ...?

Gata, poate mai discutati despre avioane (nu afaceri) , eu tot urmaresc, poate o sa apara vreo poza cu un IAR-80 in lucru ....
:whistle: :blink: :-P

#56 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 11 September 2009 - 11:07 PM

cred ca cel mai greu in viata e sa faci bani (multi) din ceea ce iti place... iara domnu' pavel pt curajul cu iar-ul 80 va felicit si nu pot decat sa ridic stacheta ... IAR-99 Soim

#57 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 11 September 2009 - 11:08 PM

Nu am reusit sa ma apuc de lucru la IAR. O data pt. cxa aveam alte proiecte incepute si a doua din cauza ca trec printr-o perioada......In care creste Speedy si pune mana pe tot ce e in relief, ca nu ma mai lupt numai cu nevasta sa pot lucra. Poate ca sunt si dezorganizat.
M-am apucat sa fac poze si sa pregatesc un articol comparativ intre (in Box) ParcModels si vechiul MPM. Asta era in concediu.....S-a terminat si a inceput viata aia adevarata si "placuta"....Acu am ramas si fara "atelier" sa-i fac camera lui Speedy ca se duce la Gradi si ne asteptam sa o vrajeasca pe vreuna si sa aiba unde o aduce.....Nasol.

Alt aliniat. Voi.....care din voi cand isi iau un kit la care au visat (nu primit gratis special pentru ouat articol) se apuca pe nepisate de el. Eu faceam asa pe la a 2-3 macheta. Pe urma am inceput sa le mai pun deoparte si sa ma pregatesc pentru o perioada fasta lucrului fluent. Deci....Care te bagi sa-ti masacrezi macheta in 3 ore ca sa-ti zica colegii cum e ea gresita si cum esti tu un nepatriot ca ai stricat IAR-ul nostru de aur.....Ce zic eu ! De DIAMANT.

Voua chiar vi se pare ca exista piata in Romania ? Credeti ca daca eu sunt pasionat 80 si AdiP e pasionat 120 inseamna mult ?! Nu tataie. Inseamna doi insi care-si vor lua 2 machete ( ca stiu ca mai apar si restu'). Am zis eu mai demult : "domnu' Pavel dvs. numai sa le scoateti ca eu SIGUR voi lua intre 4 si un catralion." Revin, asta e piata din romania....200 de habauci care se dau pe un forum si stiu ce-a mancat ala de la craiova si ce-a f..... ala de la Mangalia. Trebuia sa fioe atat de multi incat sa nu stim unii de altii. Sa nu stii pe care din cele 4 forumuri sa mai scri. In timp ce p-aici....unu' face numai soldati la 1/72 si neaparat nemti si daca se poate in camuflaj; altul nu pune manuta decat pe Sherman....Si asa mai departe. Cine sa cumpere multe IAR-uri.....Cine a cumparat si multe Me 109 E romanesti cu decalurile aferente (cred ca au cumparat mai multe Francejii).

Si chestia cu modelismul patriotic......
Probabil ca eu o sa imi mai iau inca 2 IAR-uri de la Parc models si unul de la A-model ca sa-mi implinesc urzelile. Din pacate insa IAR-ul nu cred ca o sa mearga pe la diverse manifestari cum merge MIG-ul 21.....Ca nu stie bizonu de IAR. Trebuie popularizat. (Monica Columbeanu i-a facut cadou sotului binecunoscut o macheta a CELEBRULUI IAR 80. Ca urmare ....ceva cu gaura cheii si o camera norocoasa).

#58 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2477
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 12 September 2009 - 12:02 AM

@(nu primit gratis special pentru ouat articol)

Pacat, normal era sa-l primesti

@M-am apucat sa fac poze si sa pregatesc un articol comparativ intre (in Box) ParcModels si
vechiul MPM.

Te asteptam cu nerabdare, mai ales ca ai reusit sa faci si treaba mica intre timp. Lasand gluma la o parte, este o idee interesanta. Spor la treaba sa ne poti delecta.

Si cel mai important : Sa-ti traiasca si sa te fericeasca Speedy!

#59 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 12 September 2009 - 12:55 AM

un mic review:
http://www.youtube.c...Ti8&feature=sub

#60 Useril este offline   Pavel 

• HOBBY PARK

Postat 12 September 2009 - 07:10 AM

Vezi postareamamutel, la 12 Sep 2009, 00:07, a spus:

cred ca cel mai greu in viata e sa faci bani (multi) din ceea ce iti place... iara domnu' pavel pt curajul cu iar-ul 80 va felicit si nu pot decat sa ridic stacheta ... IAR-99 Soim

Ghici, ce este asta? Dar o sa-l termine altcineva...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: krilo.jpg

Aceasta postare a fost editata de Pavel: 12 September 2009 - 07:38 AM

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou