Forum Machete,Modelism,Hobby: T-62A Tamiya 1/35 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

T-62A Tamiya 1/35

#1 Useril este offline   romeo 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 97
  • Inregistrat: 27-January 05

Postat 05 September 2009 - 09:01 PM

Am primit acest kit cadou de la colegul nstru de forum danusmaximus cu ceva timp in urma .Cam prea mult daca stau sa ma gandesc...
Dar intr-un tarziu am reusit si eu sa-mi inving lenea sa-l montez.Asa incat cred ca e momentul sa-l scot in lume cum sa-r zice.Din nefericire o parte din fotografii au fost facute de mine cu telefonul si trebuie sa-mi cer scuze pentru ca sunt cam neclare.Cele facute de Dragos sunt mult mai bune.Sorry...
Nu am sa fac o prezentare a tancului , informatiile despre acest blindat abunda pe internet (si fiindca veni vorba walkaround-uri foarte bune se gasesc la dishmodels.com si scalemodels.ru) ci voi trece direct la subiect.

KIT-ul - Tamiya cu toate partile bune si rele.
Bune: imbinare foarte buna , folosire mimima a masticului , detalii relativ onorabile
Rele: kitul aparut cu foarte multa vreme in urma isi cam arata virsta - scara relativ incerta si greseli serioase in forme (mai ales la turela)
Trebuie totusi spus ca acest kit a aparut intr-o perioada cind informatiile despre blindatele sovietice erau destul de "subtiri".Dar sa trecem la treaba:

Turela :
cum am spus la turela sunt gresel evidente in forme si au trebuit corectate: cu un insert de plastic introdus intre cele doua jumatati am "inaltat" un pic turela si cu plastic si kit am corectat partea din fata a turelei.Si daca tot eram aici am adaugat si ceva detalii:
- cupola comandantului (copie in rasina dupa T-55)
- o noua prindere si actuatorul proiectorului IR al comandantului
- cablul pentru reflectorul IR principal
- suport mitraliera (capac incarcator si suportul pentru transport) ,bride ,cirli ridicare a turelei ,etc

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0158.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0160.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0161.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0153.JPG

Aceasta postare a fost editata de romeo: 05 September 2009 - 09:13 PM

#2 Useril este offline   romeo 

• Membru deplin

Postat 05 September 2009 - 09:37 PM

Sasiul tancului : nu a pus chiar asa de multe probleme .Imbinarea a fost perfecta si restul nu a mai fost decat o problema de detalii:tevaria de la rezervoarele de combustibil , priza de aer ,plasa de la radiatoare si in fata toate prinderile pentru echipamentul auxiliar.Pentru ca nu mi-au placut suporturile pentru butoaie renuntat la ele si am construit din plastic doar partea de prindere la sasiu.La trenul de rulare am folosit roata motrice de la T-55(copiata in rasina)In rest mici detalii...

Vopsirea a fost facuta cu enamel (Model Master) si apoi "clasicele" lacuiri si uleiuri.De data asta otografiile au fost facute de Dragos si sunt mult mai bune.Cred ca o sa mai lucrez la patinarea machetei si eventual inca o mana de lac .De asemenea mai am de montat si mitraliera(tot rasina...)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0163.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0164.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0170.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0172.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0174.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0175.JPG
  • Imagine atasata: IMG_0176.JPG

#3 Useril este offline   romeo 

• Membru deplin

Postat 05 September 2009 - 10:06 PM

Vopsirea a fost facuta cu enamel (Model Master ) urmata de "clasicele" lacuiri si uleiuri.Cred ca o sa mai am un pic de lucru la patinarea machetei si eventual o mana de lac mat. De asemenea mai trebuie montata si mitraliera (si aia de rasina...) si sper (cu ajutorul prietenului Dragos) sa pot sa vin cu fotografii noi.
In concluzie : mult asteptata aparitie a kitului Trumpeter va oferi fara indoiala o macheta mult mai buna si va avea darul de a va scuti de toata munca pe care am depus-o pentru corectarea si detalierea acestei machete.Totusi vreau sa va spun ca m-am simtit foarte bine lucrand la acest kit si mi-a facut o mare placere sa-l termin.Pana la urma asta e tot ce conteaza in acest hobby.
MERCI DANE!!!

P.S. EU NU-L MAI ASTEPT PE TRUMPETER!!!!!! :-)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC_0401.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0397.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0396.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0395.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0393.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0392.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0388.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0389.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0390.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0391.jpg
  • Imagine atasata: DSC_0394.jpg

Aceasta postare a fost editata de romeo: 05 September 2009 - 10:11 PM

#4 Useril este offline   danusmaximus 

• Membru senior
  • Postari: 3289
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 05 September 2009 - 10:18 PM

Foarte frumos.Ma bucur ca ti-a placut.

#5 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 05 September 2009 - 11:25 PM

Ma bucur mult 'Coane, ca te-ai hotarat sa spargi ghiata ...
Foarte fain si muncit proiect, felicitari !

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi