Mercic.
Nu stiu daca ar merge un topic, pentru ca a mai fost o tentativa si a ramas undeva printr-un hard... Era o idee buna, pentru ca o macheta se pune in valoare prin prezentare, asta insemnand si fotografie.
Interesanta imaginea cu Lambo. Ai doua imagini mai jos in care s-au intamplat urmatoarele:
1. in prima am reincadrat imaginea ta si am latit-o cu cativa pixeli la stanga si ceva mai multi la dreapta. Vad ca ai, inca, tendinta de a face incadrarea finala de la inceput, si nu-ti lasi loc sa ai de unde taia.
Nu uita: imaginea se reincadreaza uneori la post-procesare (acasa, la PC-ul propriu, stai si tragi de ea pana incepe sa arate asa cum ar trebui).
De asemenea, am folosit histogramele de imagine pentru a taia o parte din stralucirea geamului si a solului, si am mai deschis imaginea la luminozitate. Apoi i-am aplicat un filtru de sharp combinat cu unul de blur (1pixel & 8pixeli, in ordinea asta). Pentru a reface atmosfera din imaginea ta si pentru o curatare, am dat un contast "din mana", destul de darnic.
2. in a doua, am corectat planeitatea, am marit si mai mult imaginea pe toate laturile, de data asta. In plus, am marit saturatia de culoare a imagini, dar cu destul de putin.
Incearca sa faci ceva cu Renault-ul 16, cum ti-am zis aici mai sus, si posteaza-o din nou.