Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/72 REVELL-German Artillery (hipo tractata) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/72 REVELL-German Artillery (hipo tractata) Imagini si Link Review lb.engleza

#1 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 893
  • Inregistrat: 11-October 05

Postat 04 September 2009 - 11:15 PM

In sfarsit, dupa 4 luni de munca am reusit sa termin de pictat si scris recenzia acestui set pe care il consider cel mai complex si spectaculos in domeniul kit-urilor incluzand tunari si tunuri germane la scara 1/72. De asemenea, setul trateaza un subiect foarte indragit de mine, respectiv caii....

De fapt, varianta originala a topicului, al carui link se afla dat mai jos doreste sa aduca o mica contributie la promovarea necesitatii unui numar mai mare de cai si vehicule hipo tractate in scara 1/72 precum si la sensibilzarea producatorilor asupra acestei nevoi. Mai mult de 80% din transportul german in WWII a fost efectuat cu vehicule hipo, iar seturile care trateaza acest aspect se pot numara pe degetele de la o mana, pe cand vehiculele apartinand aceleasi armate sunt ilustrate sub toate aspectele si variantele.

Datorita limitelor de marime maxima admisa de un topic, am postat aici numai cateva imagini, insa la link-ul de mai jos veti putea vedea mult, mult mai multe.
De asemenea, recenzia este cea mai lunga pe care am scris-o vreodata si cuprinde numeroase date destul de interesante.

Am folosit trei cutii ale aceluiasi set, una montata standard si alte doua convertite.

Acest set produs de Revell este de fapt marirea la scara 1/72 a trei seturi Preiser realizate la scara HO (1/87) si adunarea lor in aceeasi cutie.
Iata si link-ul catre recenzia in engleza si mai multe imagini. Eu cred ca merita sa dati click pentru o scurta vizita..... :-)

http://www.network54.com/Forum/47210/threa...g+and+Review%29

Cometariile si sugestiile sunt mai mult decat binevenite.... :good:

Cristian Florescu

STANDARD

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

CONVERSII

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 04 September 2009 - 11:28 PM

#2 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 04 September 2009 - 11:57 PM

TOATA STIMA SI TOT RESPECTUL PENTRU LUCRAREA TA...SI MUNCA TA !

Nu ma atrag figurinele dar sunt constient cata munca,rabdare,talent si pasiune iti trebuie pentru a realiza o astfel de lucrare !

SUPERB !

CHAPEAU :-)

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 05 September 2009 - 12:01 AM

De exceptie ! Cine nu a lucrat 1/72 nu-si da seama ce inseamna sa pui atatea detalii pe figurine. Eu am lucrat cativa 1/35 si mi s-au parut abominabili.
Am totusi doua carcoteli : Calul blond de la sareta cu doi hipocavali are piciorele din fata "nebune". Adica pare ca a uitat si a pasit cu ambele odata. Ori trebuia sa stea mai cabrat si sa zica ca galopeaza ori sa aiba unul din picioarele cu pricina spre in fata.
A doua ar fi ca cine-i blond dintre baieti e mult prea galben. Blondul nu este galben ci mai degraba un nisipiu de diverse nuante.
Evita ca elementele de harnasament sa faca bucle in sus - hatzuri, sfori, chingi.
Culorile excelente.
Diversitatea mare.

#4 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 12:17 AM

Vezi postareaaxor, la 5 Sep 2009, 00:57, a spus:

TOATA STIMA SI TOT RESPECTUL PENTRU LUCRAREA TA...SI MUNCA TA !

Nu ma atrag figurinele dar sunt constient cata munca,rabdare,talent si pasiune iti trebuie pentru a realiza o astfel de lucrare !

SUPERB !

CHAPEAU :-)

Multumesc mult pentru mesaj axor, in special intrucat vine din partea cuiva care nu este atras de subiect. Intr-adevar a necesitat destula munca si studiu recenzia acestui set (asamblare, pictare si scris textul ce apare in link)

Vezi postareawurger, la 5 Sep 2009, 01:01, a spus:

De exceptie ! Cine nu a lucrat 1/72 nu-si da seama ce inseamna sa pui atatea detalii pe figurine. Eu am lucrat cativa 1/35 si mi s-au parut abominabili.
Am totusi doua carcoteli : Calul blond de la sareta cu doi hipocavali are piciorele din fata "nebune". Adica pare ca a uitat si a pasit cu ambele odata. Ori trebuia sa stea mai cabrat si sa zica ca galopeaza ori sa aiba unul din picioarele cu pricina spre in fata.
A doua ar fi ca cine-i blond dintre baieti e mult prea galben. Blondul nu este galben ci mai degraba un nisipiu de diverse nuante.
Evita ca elementele de harnasament sa faca bucle in sus - hatzuri, sfori, chingi.
Culorile excelente.
Diversitatea mare.

Multumesc de mesaj si excelentele observatii Calin.
Intr-adevar tipul blond e cam prea blond, desi a fost spalat de mai multe ori cu negru....deh, mai arieni baietii... :-)

La martoga cu picioare nebune, asa si este si asta a fost intentia mea, a fost apucata de nabadai, respectiv s-a impiedicat, (soldatul de pe aceeasi parte vrea sa se prinda de ceva cu mana stanga din aceasta cauza). Am vazut de mai multe ori cai impiedicandu-se si cam asa aratau. De altfel era si singura solutie, piciorul original fiind folosit la o alta conversie, respectiv calul negru calarit de un soldat, care trebuia neaparat sa aibe amblele picioare pe pamant din anumite motive.... :good:
La haturi ai dreptate si special le-am aranjat astfel, pentru a sublinia faptul ca vizitiul le scutura. Cand dai din haturi, acestea se duc in toate pozitiile in miscare daca caii nu sunt tinuti din scurt...Oricum, haturile sunt din sarma de la tine, asa ca se pot aranja in orice pozitie extrem de usor.... :-D

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 05 September 2009 - 12:27 AM

#5 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 05 September 2009 - 01:04 AM

A trecut ceva timp de cand nu am citit o noua recenzie de la tine... si acum inteleg de ce... ORICE SUPERLATIV NU ESTE SUFICIENT SA DESCRIE CE AI REALIZAT... si cand ma gandesc ca este 1/72...

Poate deschizi un topic cu niste conversii la figurine 1/72 - step-by-step daca se poate - cai si soldati... si echipament... vreau cam multe... dar munca si realizarile tale sunt exceptionale.

#6 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 05 September 2009 - 06:50 AM

Vezi postareawurger, la 5 Sep 2009, 01:01, a spus:

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 5 Sep 2009, 01:17, a spus:

Intr-adevar tipul blond e cam prea blond, desi a fost spalat de mai multe ori cu negru....deh, mai arieni baietii... :-)

Pentru a se face umbre la par blond se folosesc nuante de khaki / verde.
Felicitari pentru toata munca depusa - am remarcat placutele de identificare ale nudurilor.

#7 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 07:16 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 5 Sep 2009, 02:04, a spus:

A trecut ceva timp de cand nu am citit o noua recenzie de la tine... si acum inteleg de ce... ORICE SUPERLATIV NU ESTE SUFICIENT SA DESCRIE CE AI REALIZAT... si cand ma gandesc ca este 1/72...

Poate deschizi un topic cu niste conversii la figurine 1/72 - step-by-step daca se poate - cai si soldati... si echipament... vreau cam multe... dar munca si realizarile tale sunt exceptionale.

Multumesc mult pentru mesaj si cuvintele frumoase, imi pare foarte bine ca iti place aceasta recenzie. Intr-adevar, totul a fost destul de greu, de la inlaturat bavurile pana la sedinta foto (aceasta a durat 3 zile si la sfarsit am facut batuaturi la deget de cate ori am apasat pe declansator). De asemenea textul recenziei a luat foarte mult timp si a necesitat foarte mult studiu, in special datorita faptului ca informatiile in domeniu sunt destul de rare.

In ceea ce priveste un topic separat ptr. conversii step-by-step, acum este un pic cam tarziu, nu am impagini din diverse faze. Insa unele dintre aceste figurine precum si cativa cai vor aparea in continuarea topicului lansat in urma cu cevea timp, respectiv cel privind conversii realizate dupa imagini de referinta. In acest topic cei doi calareti individuali si cei doi care stau pe bancheta din spate a uneia din sarete si dorm sunt inspirate din imagini.

#8 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 07:31 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 5 Sep 2009, 07:50, a spus:

Pentru a se face umbre la par blond se folosesc nuante de khaki / verde.
Felicitari pentru toata munca depusa - am remarcat placutele de identificare ale nudurilor.

Multumes mult, imi pare bine ca iti place ce am facut cu acest set. Placutele au fost destul de usor de realizat, mai complicat pentru mine au fost picatelele de pe esarfa de la gatul unie figurine care are si placuta sau bretelele (care sunt in doua culori plus intariturile din piele si nasturii de care se fixau de pantaloni).... :-)

Mult timp si greu de facut au fost cataramele de pe harnasamentul cailor, adaugarea echipamentului din carute, mastile de gaze cu curelute care atarna in carute etc. De asemenea conversiile si orice lipitura este dificila intrucat materialul de lucru este plastic moale..... :-D

Oarecum deranjanta nuanta aceasta de blond este la figurina din caruta cu doi cai, la care si lumina a jucat un rol important cazand fix pe ea. La restul blonzilor care apar in celelalte poze si pentru care am folosit aceeasi culoare, nu mi se pare chiar exagerat.
La blonzi avand capul descoperit in general folosesc alta culoare (Humbrol 63 sand) dar acum am folosit o alta mult mai tare, care este buna pentru cei avand casca, altfel nu s-ar vedea nimic sub marginea castii avand in vedere faptul ca sunt la scara 1/72..... :good:

Aceasta postare a fost editata de Panzer_Grenadire: 05 September 2009 - 07:40 AM

#9 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 05 September 2009 - 07:44 AM

Excelenta lucrare! La 1:72 sa faci asa ceva cu siguranta nu e la indemana oricui.

#10 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 07:55 AM

Vezi postareaDegrelle, la 5 Sep 2009, 08:44, a spus:

Excelenta lucrare! La 1:72 sa faci asa ceva cu siguranta nu e la indemana oricui.

Multumesc mult, intr-adevar este destul de complicat, in primul rand fiind nevoie de timp.... :-)

#11 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 05 September 2009 - 10:16 AM

Impresionant. Felicitari! :-) :good: :-D

#12 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 10:36 AM

Vezi postareaflo, la 5 Sep 2009, 11:16, a spus:

Impresionant. Felicitari! :-) :good: :-D

Imi pare bine ca iti place flo... :-)

#13 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 05 September 2009 - 02:11 PM

Minunat! :-) :good:
Braile rullllz!

#14 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 02:23 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 5 Sep 2009, 15:11, a spus:

Minunat! :-) :-D
Braile rullllz!

Asa este, Braille rullllz, nici nu vreau sa ma gandesc cat spatiu ar ocupa vehiculul hipo cu 8 cai + tun la 1/35... :good:

#15 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 05 September 2009 - 03:05 PM

Vezi postareaPanzer_Grenadire, la 4 Sep 2009, 22:16, a spus:

Multumesc mult pentru mesaj si cuvintele frumoase, imi pare foarte bine ca iti place aceasta recenzie. Intr-adevar, totul a fost destul de greu, de la inlaturat bavurile pana la sedinta foto (aceasta a durat 3 zile si la sfarsit am facut batuaturi la deget de cate ori am apasat pe declansator). De asemenea textul recenziei a luat foarte mult timp si a necesitat foarte mult studiu, in special datorita faptului ca informatiile in domeniu sunt destul de rare.

In ceea ce priveste un topic separat ptr. conversii step-by-step, acum este un pic cam tarziu, nu am impagini din diverse faze. Insa unele dintre aceste figurine precum si cativa cai vor aparea in continuarea topicului lansat in urma cu cevea timp, respectiv cel privind conversii realizate dupa imagini de referinta. In acest topic cei doi calareti individuali si cei doi care stau pe bancheta din spate a uneia din sarete si dorm sunt inspirate din imagini.

Sigur ca este prea tarziu la acest kit, dar, poate, la urmatoarea recenzie ne prezinti, step-by-step o conversie.

Pasiunea si dedicatia ta sunt inspiratie pentru noi toti. :good: :-)

#16 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 05 September 2009 - 03:59 PM

Vezi postareaLAV-Z, la 5 Sep 2009, 16:05, a spus:

Sigur ca este prea tarziu la acest kit, dar, poate, la urmatoarea recenzie ne prezinti, step-by-step o conversie.

Pasiunea si dedicatia ta sunt inspiratie pentru noi toti. :-D :-)

Ths si promit ca voi incerca... :good::)

#17 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 05 September 2009 - 05:48 PM

Foarte frumos! Obosesc numai cind ma gindesc cit ai muncit pe ele. Culmea ca arata bine si de aproape ceea ce la scara asta e chiar remarcabil. Felicitari inca o data!

#18 Useril este offline   teh 

• Membru senior
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 26-August 06

Postat 05 September 2009 - 07:04 PM

Cuvintele sunt de prisos....
:-) :good: :-D :-)

#19 Useril este offline   Panzer_Grenadire 

• Membru senior

Postat 06 September 2009 - 10:16 AM

Vezi postareamarhaba, la 5 Sep 2009, 18:48, a spus:

Foarte frumos! Obosesc numai cind ma gindesc cit ai muncit pe ele. Culmea ca arata bine si de aproape ceea ce la scara asta e chiar remarcabil. Felicitari inca o data!

Multumesc mult marhaba, pe varianta din engleza care implica si recenzia si eu obosesc numai cand dau scroll down in topicul respectiv.... :good:
Intotdeauna cand pictez figurine si detalii mici pe ele ma gandesc si la cum vor arata in fotografii de aproape intrucat imi plac astfel de imagini si vreau ca cel ce priveste recenzia respectiva sa aibe o cat mai buna imagine asupra produsului in cauza....
Dupa mii de soldati pictati si poze facute de-a lungul timpului, si dupa ce am vazut in fotografiile mari greselile facute pe care cu ochiul liber nu prea ai cum sa le vezi, am ajuns sa ma pricep oarecum la ce da bine si ce nu ....

Vezi postareateh, la 5 Sep 2009, 20:04, a spus:

Cuvintele sunt de prisos....
:-D :-) :hi: :hi:

Multumesc... :-)

#20 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4833
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 07 September 2009 - 09:23 PM

FELICITARI ! si din partea mea . Figurinele sint superbe . Ceea ce insa ma surprinde foarte placut este faptul ca ai inceput sa le ambientezi . Imi place foarte mult aspectul cromatic al compozitiei.

Aceasta postare a fost editata de dany: 07 September 2009 - 09:24 PM

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi