Forum Machete,Modelism,Hobby: L`Olonnois - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

L`Olonnois 75 mm

#1 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 01 September 2009 - 10:12 AM

Dupa doua seturi de figurine la 1:35 si o rasina la 1:16, mi-am luat inima in dinti si am incercat si ceva de metal, de la Pegaso, la 1:24 (75 mm). O figurina superba, dar destul de greu de "manevrat", fiind si foarte grea, ceea ce ma face sa cred ca 54 mm e o scara mai adecvata pentru figurinele din metal. Doar o parere. Vopsirea a fost facuta 95% cu acrilice, restul email; umblele, uleiuri; drybrush, emailuri. Am vrut initial sa incerc pentru mantie sa pictez un model, ceva, dar am renuntat. Nu am nici teoria, nici practica necesara si imi era frica sa nu-mi ruinez munca. Mai sunt mici detalii de facut, ceva de vopsit la suport, inclusiv sa-i gasesc o baza adecvata.

Cateva cuvinte despre personaj. Jean-Francois Nau, zis L`Olonnois, originar din Sables-d`Ollone (de unde si porecla), Bas Poitou. Nascut in 1630, plecat in Indiile Occidentale, unde a devenit unul dintre cei mai faimosi bucanieri (nu intru in detalii...pirati din regiunea Caraibelor). Renumit pentru cruzimea sa, a murit in 1671, capturat de bastinatii de pe insula Baru. O poveste fascinanta, sunt pasionat de perioada romantica a pirateriei (secolele XVII-XVIII). Oricum, sculptura de fata pare sa reprezinte un gentilom de pe strazile Parisului, nu un pirat din portul Basse-Terre de pe insula Tortuga, cu toate astea ma declar incantat. N-am decat un amarat de aparat si zero experienta foto...Sper sa va placa. Pentru prima figurina de gen, sunt relativ multumit.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6.JPG
  • Imagine atasata: 5.JPG
  • Imagine atasata: 4.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG

#2 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 01 September 2009 - 10:45 AM

EXCELENT!
In general figurinele ce nu apartin secolului XIX nu ma pasioneaza dar scurta prezentare istorica mi-a trezit interesul.
Singurul lucru care nu-mi place este felinarul, pare din fonta iar sticla din alama (critica fiind atat pentru sculptor cat si pentru pictor), in rest numai cuvinte de lauda si categoric merita sa abordezi un nou subiect spre incantarea noastra (si a ta).
Evident ca esti constient, prin abordarea albului pentru panas, ca te expui unor criticilor (evident constructive). In incheiere dau glas unei nelamuriri (specifice mie), un afront adus prolificului "matriter" Maurizio Bruno: La ce-i folosesc pintenii unui pirat :shifty: ?

#3 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 September 2009 - 11:25 AM

La zanganit amenintator cand se plimba pe punte dupe...

Foarte bine lucrata figurina.

#4 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior

Postat 01 September 2009 - 04:28 PM

Multumesc! Alexie, ai dreptate cu felinarul...nici aici n-am stiut exact ce tehnica sa abordez. Am incercat niscai umbre si apoi lac lucios pentru aspectul de sticla mata...Nu prea a iesit. Si cu albul ai dreptate...oricum, e un chin! O sa evit albul cat mai mult. Cu pintenii, dupa cum spuneam, nu prea seamana cu un pirat oricum ai incerca, dar au venit la purtator si nu m-a lasat inima sa nu-i pun, chiar daca nu se potrivesc defel.

#5 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 01 September 2009 - 05:26 PM

Superba lucrare. Felicitari! :shifty: ;-) :-o

#6 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 01 September 2009 - 10:20 PM

Foarte fain lucrat. Felicitari si la mai multe.
Poate gasesti mai jos informatii care te intereseaza.

Pirati

#7 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 02 September 2009 - 12:38 AM

Revin cu o idee venita chiar de la PEGASO. Sunt convins ca ai folosit si tu ca referinta, figurina pictata, prezentata pe site-ul producatorului. Atasez un detaliu din acea fotografie si daca te uiti mai atent ai sa vezi ca nu este cine stie ce de complicat sa urmezi idea pictorului. Poate ai sa zici ca este dificil si ca pt. prima ta figurina esti destul de multumit... probabil nu ai sa fi multumit 100% niciodata. Eu zic sa incerci pana se apropie cat mai mult de referinta pe care ai ales-o... merita efortul...
Sunt de acord cu Alexie ca nu te ajuta foarte mult piesa, dar cu atat mai mult, putina "incrancenare" nu strica. Ce zici? Acepti provocarea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Pirat___Copy.jpg

#8 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 02 September 2009 - 10:07 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 2 Sep 2009, 01:38, a spus:

....................Atasez un detaliu din acea fotografie si daca te uiti mai atent ai sa vezi ca nu este cine stie ce de complicat sa urmezi idea pictorului. .........

.....iar la sfarsit, maschezi zonele metalice iar pe "sticla" dai un strat cat mai gros (vorba vine, de fapt dai mai multe) de lac lucios pentru a crea o oarecare profunzime.

#9 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior

Postat 02 September 2009 - 02:44 PM

Am documentatie referitoare la istoria pirateriei, timp sa am sa citesc tot! Multumesc pentru sfaturi, am sa le urmez.

#10 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 02 September 2009 - 04:07 PM

Felicitations. Vreau sa-l vaz live.
Intrucat nu are uniforma de pirat, marea majoritate nu-l vor asocia cu aceasta frumoasa profesie si-i vor lasa pintenii in pace (Multi vad, putini pricep).

#11 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 09 September 2009 - 10:57 AM

Cum, bre, muschetarul asta, pirat? Arata bine, mie imi place. Singura carcoteala cu penele alea albe, eu le-as fi dat un pic mai mult cu galben (dar poate asta micu' avea bani sa-si ia una noua), vorba lui alexie, rosu era mai bine si mai simplu. :-)

#12 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 10 September 2009 - 03:41 PM

Ma bucur tare mult ca au inceput sa apara niste figurine "adevarate" aici la noi.

Te felicit pentru realizarea. La fotografiat trebuie sa exersezi mai mult decat la figurine :)

Eu nu vreau sa carcotesc nici despre penele, nici despre altceva. Pozele sigur ma inseala. Poate cand vad (daca reusesc si eu sa particip la vreo intalnire, mi-e tare dor de voi toti) de aproape o sa comentez. Pana atunci vreau sa spun ca aceasta figurina nu este una usoara, necesita foarte mult efort, si eu cred ca ai facut o treaba curata si splendida aici.

Indiferent de adaosuri artistice (pintenii si uniforma de pirat in cazul de aici) ale firmei Pegaso, care se gaseste la prea multe figurine de al lor, ei produc cele mai atragatoare si calitativ bune figurine de pe piata. Asa ca intotdeauna este o placere sa lucrezi pe o figurina de genul asta. Cred ca ai lucrat si tu cu entuziasm pe piesa asta.

Felicitari inca o data, si la mai multe.

#13 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior

Postat 10 September 2009 - 07:00 PM

Iti multumesc! Inclusiv pentru figurina, ca de la tine o am. Parerile tale chiar imi influenteaza moralul, inseamna ca sunt pe drumul ce bun. Intr-adevar, o figurina de exceptie, cu siguranta voi mai lucra Pegaso. Probabil o sa ma orientez cu predilectie spre 54 mm. A fost o placere sa o lucrez si mai ales am invatat o multime de lucruri. N-as fi crezut sa ma pasioneze vreodata figurinele! Trebuie sa recunosc ca au un farmec aparte.

#14 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 10 September 2009 - 08:41 PM

Asta cum de mi-a scapat?
Tigrii faci, Bismarck faci, figurine faci, ne asemanam gramada. :whistle:
E o figurina exceptionala.La 50eur cat o fi fost ar fi aiurea sa nu fie.
Vad ca ai mers pe culorile clasice.Uite aici o alta idee pt. cromatica care mie personal mi-ar fi placut ceva mai mult.
Ti-a iesit bine!La mai multe!
Singurul lucru care nu-mi place e maneca stanga, partea bufanta.

#15 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 11 September 2009 - 03:20 PM

Citeaza

A fost o placere sa o lucrez si mai ales am invatat o multime de lucruri. N-as fi crezut sa ma pasioneze vreodata figurinele! Trebuie sa recunosc ca au un farmec aparte.

Welcome to the dark side! :whistle:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi