Salonul National de Modelism Militar Editia I
Postat 09 October 2009 - 03:38 PM
Am fost azi sa vad expozitia. Ca novice, am ramas, desigur, cu gura cascata, chiar daca unele dintre lucrari le stiam de pe forum. E altceva cand le vezi pe viu. Surpriza placuta a fost intrarea gratuita (strict pentru aceasta expozitie) si existenta, in sfarsit, a unei taxe foto unice de 20ron. Drept pentru care am facut si ceva poze. Din pacate forma vitrinelor si mai ales materialul din care erau facute mi-au dat mult de lucru. Nu mai zic de iluminatul extrem de slab (chiar daca unele vitrine aveau spoturi inauntru, erau stinse). Pozele cu blitz personal mi se par ne-realiste, dar in unele cazuri nu am avut de ales. Mi-as dori, daca se poate, ca la strangerea expozitiei sa fiu prezent pentru a poza fiecare lucrare in parte (serios, chiar fiecare in parte, indiferent de dimensiune).
Am facut o galerie foto cu 119 poze alese din cele facute azi.
Inca o data, absolut superb!
Am facut o galerie foto cu 119 poze alese din cele facute azi.
Inca o data, absolut superb!
Postat 10 October 2009 - 05:11 PM
Azi (10.10) am trecut pe la muzeu. Ce m-a surprins placut a fost faptul ca lumea vine la expozitie, mai cu clasa, mai individual. Oameni care s-au intersat despre tehnici de realizare, despre vopsele sau exponatele in sine! Ma bucur!
Oti, ce nu poate sta prea mult timp departe de "copii lui", a venit cu un kit de IAR 80, de la Modelism. Ce e interesant a ca vrea sa faca din el o macheta de IAR 80! Cit a lucrat, cu bonfaier si smirgel de 20, a reusit sa descopere o jamba!!! A fost si un mic concurs: ce e piesa asta! Din pacate variantele, desi multe (radiator, tun, bord, bechie etc), au fost departe de adevar: era vorba de priza de aer de sub capota.
Crios a facut si ceva poze (normal, si Oti!), ba a fost facut si un filmulet (din pacate Oti nu a reusit sa se laude cu descoperirea sa, s-a terminat bateria!)
Oti, ce nu poate sta prea mult timp departe de "copii lui", a venit cu un kit de IAR 80, de la Modelism. Ce e interesant a ca vrea sa faca din el o macheta de IAR 80! Cit a lucrat, cu bonfaier si smirgel de 20, a reusit sa descopere o jamba!!! A fost si un mic concurs: ce e piesa asta! Din pacate variantele, desi multe (radiator, tun, bord, bechie etc), au fost departe de adevar: era vorba de priza de aer de sub capota.
Crios a facut si ceva poze (normal, si Oti!), ba a fost facut si un filmulet (din pacate Oti nu a reusit sa se laude cu descoperirea sa, s-a terminat bateria!)
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 October 2009 - 05:13 PM
Postat 19 October 2009 - 08:19 PM
25 octombrie!
Cade duminica si dupa cum stiti deja este o duminica mare: Ziua Armatei Romane.
Este si ultima duminica in care se poate vizita expozitia.
Intre cele doua evenimente este o stransa legatura nu doar despre machete.
25 octombri 2009 este ziua in care Armata Romana, A.R.P.I.A, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I vor onora cu diplome de participare, de onoare si chiar un clasament, pe toti sau pe o parte dintre cei ce expun anul acesta la Salonul de la Bucuresti.
Nu cunosc toate amanuntele intrucat am incercat sa nu ma implic prea mult tocmai pentru ca n-am dorit un concurs dar pot scrie ca se vor acorda 6-7 diplome de onoare pentru teme aviatice si ca A.R.P.I.A va acorda locurile 1, 2 si 3 locuri care stiu ale cui sunt intrucat am fost cooptat un fel de mediator intre cei 3 arbitrii A.R.P.I.A dintre care a facut parte si dl. general maior Mereu, vicepresedintele A.R.P.I.A, in cazul in care cei trei nu erau de aceeasi parere in legatura cu modelele. N-a fost cazul sa intervin!
Va astept duminica 25 octombrie sa serbam impreuna Ziua Armatei Romane.
Bafta!
Cade duminica si dupa cum stiti deja este o duminica mare: Ziua Armatei Romane.
Este si ultima duminica in care se poate vizita expozitia.
Intre cele doua evenimente este o stransa legatura nu doar despre machete.
25 octombri 2009 este ziua in care Armata Romana, A.R.P.I.A, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I vor onora cu diplome de participare, de onoare si chiar un clasament, pe toti sau pe o parte dintre cei ce expun anul acesta la Salonul de la Bucuresti.
Nu cunosc toate amanuntele intrucat am incercat sa nu ma implic prea mult tocmai pentru ca n-am dorit un concurs dar pot scrie ca se vor acorda 6-7 diplome de onoare pentru teme aviatice si ca A.R.P.I.A va acorda locurile 1, 2 si 3 locuri care stiu ale cui sunt intrucat am fost cooptat un fel de mediator intre cei 3 arbitrii A.R.P.I.A dintre care a facut parte si dl. general maior Mereu, vicepresedintele A.R.P.I.A, in cazul in care cei trei nu erau de aceeasi parere in legatura cu modelele. N-a fost cazul sa intervin!
Va astept duminica 25 octombrie sa serbam impreuna Ziua Armatei Romane.
Bafta!
Postat 25 October 2009 - 08:33 AM
Arcul de triumf - - 24 oct 2009
(26 de poze color 100 MB , necesita mici corectii...)
http://www.mediafire.com/?rhyft9qcjbb
(26 de poze color 100 MB , necesita mici corectii...)
http://www.mediafire.com/?rhyft9qcjbb
Postat 25 October 2009 - 04:12 PM
Fara prea multe comentarii pentru ca am sa-i las pe cei ce au participat azi la inmanarile diplomelor, am sa-i amintesc pe marii absenti si diplomele lor cu mentiunea ca inca 6 sau 7 expozanti vor mai primi diplome.
Asadar:
- din partea Statului Major al Fortelor Terestre Diploma i se acorda domnului Ovidiu Cupse, din Cluj Napoca pentru contributia adusa la realizatea primului Salon National de Modelism Militar cu modelul M4A3/Buldozer 1:35;
-din partea Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, se acorda domnului Alexandru Zanca locul 3 pentru "Junkers JU-87 D5", scara 1:48
-din partea Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, se acorda domnului Tudor Nicorici locul 2 pentru " BF 109 G6 Tudor Greceanu", scara 1:48
-din partea Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, se acorda domnului Alexandru Zanca locul 1 pentru "IAR 80", scara 1:72
Atat pentru cei trei mentionati mai sus cat si pentru cei ce au expus, dar au lipsit azi, veti primi diplomele sambata 31 noiembrie cand, incepand cu ora 10.00 exponatele vor fi stranse.
Bafta!
Asadar:
- din partea Statului Major al Fortelor Terestre Diploma i se acorda domnului Ovidiu Cupse, din Cluj Napoca pentru contributia adusa la realizatea primului Salon National de Modelism Militar cu modelul M4A3/Buldozer 1:35;
-din partea Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, se acorda domnului Alexandru Zanca locul 3 pentru "Junkers JU-87 D5", scara 1:48
-din partea Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, se acorda domnului Tudor Nicorici locul 2 pentru " BF 109 G6 Tudor Greceanu", scara 1:48
-din partea Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, se acorda domnului Alexandru Zanca locul 1 pentru "IAR 80", scara 1:72
Atat pentru cei trei mentionati mai sus cat si pentru cei ce au expus, dar au lipsit azi, veti primi diplomele sambata 31 noiembrie cand, incepand cu ora 10.00 exponatele vor fi stranse.
Bafta!
Postat 25 October 2009 - 05:48 PM
Felicitation! Personal ma simt onorat. Iar "din partea Statului Major al Fortelor Terestre"... suna tare de tot.
Ca sa fac si o mica aroganta, daca vom primi diplomele cind spune fratele Crios, inseamna ca avem de asteptat pina se schimba calendarul.
Sigur ca e vorba de 31 octombrie.
Multumesc inca o data organizatorilorului si celor care m-au onorat cu diploma.
Ca sa fac si o mica aroganta, daca vom primi diplomele cind spune fratele Crios, inseamna ca avem de asteptat pina se schimba calendarul.
Multumesc inca o data organizator
Postat 25 October 2009 - 07:08 PM
Citeaza
Da, frate Ovidiu! E vorba de 31 octombrie!
Aceiasi diploma din partea Statului Major al Fortelor Terestre au mai primit Calin Ungureanu, Alexandru Dumitrescu si Florin Anghelescu.
Domnul General maior dr. Dan Ghica - Radu, Comandantul Statului Major al Fortelor Terestre nu a facut un clasament. A dat cate o diploma celor patru lucrari pe care le-a studiat indelung personal dupa ce a vizitat intreaga expozitie.
Diplomele au fost inmanate de catre aghiotantul domnului comandant.
Bafta!