Pagina 1 din 1
Sd.Kfz. 9 Halftrack "FAMO" 18t - Revell 1:72
Postat 26 August 2009 - 04:49 PM
Salutare,
Va prezint ultima mea macheta, Famo de la Revell 1:72.
E proaspat terminata si pozata, asa ca e posibil sa mai fie mici chestii de imbunatatit dar, per ansamblu, sunt multumit.
Am avut mari probleme cu decalurile, care sunt spaima mea cea mai mare. Asa se explica lipsa markerelor de pe aripile fata, desi pot gasi o scuza in instructiuni unde se spune ca sint optionale.
Am incercat sa le fac cu un sablon, din pensula, dar mi-am pierdut rabdarea. Tot din aceasta cauza nu am construit cabina. Poate pe viitor o sa remediez aceste neajunsuri.
Mai multe poze in galerie.
Va prezint ultima mea macheta, Famo de la Revell 1:72.
E proaspat terminata si pozata, asa ca e posibil sa mai fie mici chestii de imbunatatit dar, per ansamblu, sunt multumit.
Am avut mari probleme cu decalurile, care sunt spaima mea cea mai mare. Asa se explica lipsa markerelor de pe aripile fata, desi pot gasi o scuza in instructiuni unde se spune ca sint optionale.
Am incercat sa le fac cu un sablon, din pensula, dar mi-am pierdut rabdarea. Tot din aceasta cauza nu am construit cabina. Poate pe viitor o sa remediez aceste neajunsuri.
Mai multe poze in galerie.
Postat 26 August 2009 - 06:14 PM
Una peste alta arata bine masinaria. Imi place, felicitari!
Eu as fi schimbat betele alea cu bila alba in cap cu unele facute din sirma, cu o bobita de aracet in capat.
Decalurile le-ai pus pe vopsea mata, aici ai gresit. Ele se pun pe vopsea lucioasa. Vezi: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/N-D...pe-macheta.html
Eu as fi schimbat betele alea cu bila alba in cap cu unele facute din sirma, cu o bobita de aracet in capat.
Decalurile le-ai pus pe vopsea mata, aici ai gresit. Ele se pun pe vopsea lucioasa. Vezi: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/N-D...pe-macheta.html
Postat 26 August 2009 - 07:56 PM
Plusuri si minusuri(asa-i facuta lumea asta intreaga ) deci...
plus: butoaiele de benzina,roata de rezerva si cam toata zona spate;
minus: parbrizul nu era in nici un caz atat de "aero",asa ca ridica-l.Daca nu vrea,obliga-l cu lipici.
plus:vopsire si spalari,luciri de otel pe galeti(atat cat se poate pentru un 1/72);
minus:decalurile,clar,aplicate peste vopsea mata. 110% de acord cu Z Mare-decalurile se aplica peste vopsea(lac)lucios,dupa care un strat de lac mat rezolva toata treaba.Altfel nu se poate !!
Oricum bravo pentru Famo tau.
plus: butoaiele de benzina,roata de rezerva si cam toata zona spate;
minus: parbrizul nu era in nici un caz atat de "aero",asa ca ridica-l.Daca nu vrea,obliga-l cu lipici.
plus:vopsire si spalari,luciri de otel pe galeti(atat cat se poate pentru un 1/72);
minus:decalurile,clar,aplicate peste vopsea mata. 110% de acord cu Z Mare-decalurile se aplica peste vopsea(lac)lucios,dupa care un strat de lac mat rezolva toata treaba.Altfel nu se poate !!
Oricum bravo pentru Famo tau.
Postat 26 August 2009 - 08:11 PM
Multumesc, si pentru plusuri si pentru minusuri :)
Decalurile le-am aplicat pe strat lucios, dar se pare ca acest lucru nu e suficient. Am citit ce mi-a recomandat Z-mare si cred ca problema e ca le-am tinut prea mult in apa si s-a cam dus adezivul. Pentru ca asta a fost problema, lipsa aderentei. Pe viitor ma gandesc sa iau niscaiva materiale ajutatoare, decal set etc.
Decalurile de inmatriculare au fost lipite pe "placute" (taiate din filmul pentru parbriz) si apoi puse la locul lor. Nu stiu daca se vede bine din poze :)
Parbrizul e mobil si poate fi ajustat dupa dorinta.
Decalurile le-am aplicat pe strat lucios, dar se pare ca acest lucru nu e suficient. Am citit ce mi-a recomandat Z-mare si cred ca problema e ca le-am tinut prea mult in apa si s-a cam dus adezivul. Pentru ca asta a fost problema, lipsa aderentei. Pe viitor ma gandesc sa iau niscaiva materiale ajutatoare, decal set etc.
Decalurile de inmatriculare au fost lipite pe "placute" (taiate din filmul pentru parbriz) si apoi puse la locul lor. Nu stiu daca se vede bine din poze :)
Parbrizul e mobil si poate fi ajustat dupa dorinta.
Aceasta postare a fost editata de florinjenica: 26 August 2009 - 08:15 PM
Postat 26 August 2009 - 09:14 PM
Frumoasa lucrare, Florin.
Ma bucur cand vad ca cineva mai tine sus si mai flutura, stindardul braillismului.
Esti pe un teritoriu fertil, "de partea luminoasa a fortei", iar anii din urma au fost din punct de vedere al ofertei de kituri de buna calitate, varsta de aur a acestei scari minunate. Asa ca... pentru viitoarele proiecte... limita ta este doar cerul.
Felicitari !
Ma bucur cand vad ca cineva mai tine sus si mai flutura, stindardul braillismului.
Esti pe un teritoriu fertil, "de partea luminoasa a fortei", iar anii din urma au fost din punct de vedere al ofertei de kituri de buna calitate, varsta de aur a acestei scari minunate. Asa ca... pentru viitoarele proiecte... limita ta este doar cerul.
Felicitari !
Postat 27 August 2009 - 05:14 AM
florinjenica, la 26 Aug 2009, 22:45, a spus:
... ma voi alatura GB Sherman cu un Dragon M4A1 1:72. O bijuterie.
Cu exceptia unor mici probleme, este foarte adevarat ce zici :
http://www.172shermans.com/kitreviews/Drag...ormandyprev.htm
http://www.onthewaymodels.com/reviews/Drag...rmanpreview.htm
http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/dml..._dml_7273.shtml
Te asteptam cu drag sa ni te-alaturi, GB-ul nostru trist si incomplet este... fara Braillescale...
Si, daca-i vorba de shermanomanie in braille, acesta-i un loc fabulos si obligatoriu de studiat cu multa luareaminte :
http://www.172shermans.com/
Lectura placuta !
Postat 30 August 2009 - 07:15 PM
Ma alatur plusurilor si minusurilor de mai sus si mai adaug si eu ceva ce se vrea de ajutor: Imi vine greu sa cred ca nemtii puneau pe canapea o vinilina (ersatz leder) de culoarea asta asa roscata. Merita sa cercetezi p[e ici pe colo ceva poze color, chiar reconstituiri. Eu oricum i-as mai fi dat un wash mai inchis sa mai vibrez putin pata aia neta de culoare.
Cand o sa o fac si eu pe a mea o sa am tupeul sa-ti zic mai multe. Pana atunci insa bravo pentru curaj si rabdare. Se vede ca ti-a placut.
Cand o sa o fac si eu pe a mea o sa am tupeul sa-ti zic mai multe. Pana atunci insa bravo pentru curaj si rabdare. Se vede ca ti-a placut.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1