Forum Machete,Modelism,Hobby: 23 AUGUST 1944 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 AUGUST 1944 Din seria : Combatantii WW2

#1 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 23 August 2009 - 12:27 AM

Imagine postata
Comenzile verbale din Armata Romana :

• Drepti !
  • Pentru onor inainte prezenta-ti arrrrm'!
  • La stangA!
  • La dreaptA!
  • Salt-inainte!
  • Culcat!
  • Drrrepti!
  • Aviatie inamica!
  • La rambleul caii ferate, adunarea!

Dupa cum se poate observa repertoriul este saracacios dar un bun strateg, prin folosirea acestor comenzi sau a combinatiilor, poate obtine rezultate remarcabile...in special pe timp de pace (vezi stagiul militar obligatoriu) dezumanizare si indobitocire
Imagine postata Imagine postata

P.S. Sa nu omitem comanda edificatoare:
INTOARCETI ARM'!
Imagine postata Imagine postata

Sa nu mai fiu acuzat ca prezint lucrarile sacadat:
Imagine postata

Amanunte vizuale

#2 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 23 August 2009 - 08:04 AM

Ca intotdeauna, imaginatie debordanta si realizare de exceptie. Felicitari! Ai mare dreptate si in ceea ce priveste comanda edificatoare...

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12668
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 23 August 2009 - 08:42 AM

Surpriza de 23 August! Incepem sa vedem un alt Alexie, desi acelasi plin de surprize! Excelent mestere!!!! :shifty: :-o B-) :lol: (vad ca nu ai gasit rasina transparenta!) ;-)

#4 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 23 August 2009 - 11:52 AM

Apoi, misto surpriza! Felicitari, imi place cum ti-au iesit efectele de pe baioneta. :-o :shifty: ;-)

#5 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 23 August 2009 - 02:00 PM

Foarte bine executat. Ce figurina este? Sau, mai corect, ce conversie este?

#6 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 23 August 2009 - 04:38 PM

Interesant!Am si eu medalia aia. :shifty:
Ce-mi place cel mai mult este impresia ca soldatul inainteaza impotriva vantului.Pana si iarba e culcata putin.Nu stiu daca ai vrut efectul asta, dar mie imi place cum a iesit.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 23 August 2009 - 04:39 PM

#7 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 23 August 2009 - 04:50 PM

Salut,
Frumos, dinamic, cu schepsis :-o
Felicitari frate !
Am si o pseudocircoteala dar vizeaza partea scrisa :shifty: Comanda corecta, pe vremea mea era(nu stiu cum a fost in 44 si cum e acum): `Pentru lupta, culcat !`
Spor,
Bill ;-)

#8 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 23 August 2009 - 05:50 PM

Interesanta, desi nu seamana cu ce ne-a obisnuit pana acum Alexie. Probabil "spilul" este in ceva ce eu inca nu l-am inteles.

@Alexie
Incearca sa mai centrezi eticheta vignetei, parca sta cam pe dreapta (dupa cum vaz io).

- Apropo, voua va dadeau ca si "baza" rambleul ? Fericitule ! Noi, (la Iasi) de cele mai multe ori primeam ca baza de adunare cate o pasare dintr-un pom mai indepartat. ;-). Cand aceasta zbura (speriata de tropaiturile noastre), o urmaream ca netotii, pentru a nu ne pierde "baza". Totul depindea apoi, de cat de repede se plictisea gradatul. :shifty:

#9 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 August 2009 - 06:06 PM

In primul rand pui niste titluri......Ma gandeam, sa intru sa nu intru.
Si intru......Ce-ai facut ? ai lucrat in combinezon de chirurgie ? Fara pete, fara scurtaturi, fara anatomii chinuite.....De la ce e corpul ?
Las' ca-mi spui maine.
Foarte frumos. Cel mai "corect" de pana acum.

#10 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 24 August 2009 - 02:05 AM

Frumoasa compozitie!!! Imi place idea cu medalia. Imi plac bocancii cum sunt lucrati si alte detalii. Observ o mai mare atentie a ta spre detaliile figurinelor si ma bucur. Rise the Bar, my friend. :shifty:

Din ce ai facut cureaua armei si cum ai fixat-o de arma, ca nu-mi este prea clar.

Si alexelu_marinelu te-a intrebat ce figurina este sau din ce figurine ai facut conversia. Poate imi dai niste idei pt. Soldatul Roman pe front.

#11 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 24 August 2009 - 06:28 AM

Vezi postareaDegrelle, la 23 Aug 2009, 09:04, a spus:

Ca intotdeauna, imaginatie debordanta si realizare de exceptie. Felicitari! Ai mare dreptate si in ceea ce priveste comanda edificatoare...

Multumesc. Legat de comanda...am sa las "Historia" sa dezbata :pardon:

Vezi postareaZ-mare, la 23 Aug 2009, 09:42, a spus:

(vad ca nu ai gasit rasina transparenta!) :lol:

Am promisiuni pentru la expozitia de la MM

Vezi postareaMesserschmitt, la 23 Aug 2009, 12:52, a spus:

Apoi, misto surpriza!

Misto a fost surpriza nemtilor, nu?

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 23 Aug 2009, 15:00, a spus:

Ce figurina este? Sau, mai corect, ce conversie este?

German Assault Troops (1917 - 1918) ICM 35291, capul prins de casca mi-a parvenit de peste ocean (via wurger).

Vezi postareatgr, la 23 Aug 2009, 17:38, a spus:

Interesant!Am si eu medalia aia. :-)
Ce-mi place cel mai mult este impresia ca soldatul inainteaza impotriva vantului.Pana si iarba e culcata putin.Nu stiu daca ai vrut efectul asta, dar mie imi place cum a iesit.

Da, din povestile de razboi n-am dedus ca romaniilor le-a placut manevra...sau bunicul a fost un mare defetist.

Vezi postareaBill, la 23 Aug 2009, 17:50, a spus:

Pentru lupta, culcat !`
Spor,
Bill :shifty:

Bag seama ca voi, racanii, l-ati stresat pe plutonier pana ce a dat comenzi "din casa" B-) ;-)

Vezi postareaAdiP, la 23 Aug 2009, 18:50, a spus:

Apropo, voua va dadeau ca si "baza" rambleul ? Fericitule ! Noi, (la Iasi) de cele mai multe ori primeam ca baza de adunare cate o pasare dintr-un pom mai indepartat. :-o. Cand aceasta zbura (speriata de tropaiturile noastre), o urmaream ca netotii, pentru a nu ne pierde "baza". Totul depindea apoi, de cat de repede se plictisea gradatul.

Si amintirile mele sunt cel putin la fel de "dulci" Mostra

Vezi postareawurger, la 23 Aug 2009, 19:06, a spus:

Foarte frumos. Cel mai "corect" de pana acum.

A fost o scapare, maestre.

Vezi postareaLAV-Z, la 24 Aug 2009, 03:05, a spus:

Din ce ai facut cureaua armei si cum ai fixat-o de arma, ca nu-mi este prea clar.

Din foita de plumb lipita pe arma si vopsirea lor ulterior. Legat de detalii, am descoperit uleiurile diluate in benzina Zippo dar inca nu sunt in stare sa dau "lumini si umbre".

Aceasta postare a fost editata de alexie: 24 August 2009 - 06:31 AM

#12 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 24 August 2009 - 10:31 PM

Vezi postareaalexie, la 23 Aug 2009, 21:28, a spus:

Din foita de plumb lipita pe arma si vopsirea lor ulterior. Legat de detalii, am descoperit uleiurile diluate in benzina Zippo dar inca nu sunt in stare sa dau "lumini si umbre".

Daca imi permiti, a-mi sa-ti dau o idee cum sa rezolvi prinderea curelelor pe arma la diferite scari: dintr-o sarma de Cupru cu diametrul potrivit scarii in care lucrezi, bobinezi pe un profil dreptunghiular cateva spire (asa cum ai crea un arc pe un sablon rotund) dupa care le tai sa formeze o bucla dreptunghiulara sau chiar ovala. Cureau va avea latimea putin mai mica decat interiorul buclei formate. Cureaua poate sa fie foarte bine si din hartie de imprimanta, coala ministeriala sau, asa cum ai folosit tu, din foita de plumb sau orice material care se pliaza destul de usor si are grosimea potrivita.
Treci Cureaua prin bucla si o lipesti (cianoacrilat) imediat dupa bucla. Sa fi atent sa nu lipesti si bucla din sarma.
Aceeasi idee si pt. cealalta jumatate a curelei. Pt. catarame ideea este aceeasi doar ca bucla de sarma o presezi pe un o bilutza micutza de kit epoxi. Cureti in jurul sarmei excesul de Kit si ajustezi grosimea "cataramei". Fixezi catarama pe curea acolo unde se cere.
Am sa fac o poza a unei muschete franceze (razboaiele napoleonice). Este singurul exemplu pe care il mai am.
Sper ca am fost destul de clar, iar daca acest topic s-a mai discutat pe forum imi cer scuze.
Daca ai intrebari, iti raspund cu cea mare place.

#13 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 24 August 2009 - 11:25 PM

Fotografia include pe partea tragaciului bucla de care vorbeam. Nu este din sarma ci din plastic tip Historex ca si intrega muscheta. Catarama la fel. Am lipit partea cealalta a curelei de arma sa vezi diferenta. Urmeaza sa construiesc o bucla pt. partea aceea. Din pacate nu mai nici o arma cu bucle si catarama din sarma de cupru dar sper ca foto va ajuta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_0526___Copy.JPG

#14 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 25 August 2009 - 06:02 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 24 Aug 2009, 23:31, a spus:

Daca imi permiti, a-mi sa-ti dau o idee cum sa rezolvi prinderea curelelor pe arma la diferite scari: dintr-o sarma de Cupru cu diametrul potrivit scarii in care lucrezi, bobinezi pe un profil dreptunghiular cateva spire (asa cum ai crea un arc pe un sablon rotund) dupa care le tai sa formeze o bucla dreptunghiulara sau chiar ovala. Cureau va avea latimea putin mai mica decat interiorul buclei formate. Cureaua poate sa fie foarte bine si din hartie de imprimanta, coala ministeriala sau, asa cum ai folosit tu, din foita de plumb sau orice material care se pliaza destul de usor si are grosimea potrivita.
Treci Cureaua prin bucla si o lipesti (cianoacrilat) imediat dupa bucla. Sa fi atent sa nu lipesti si bucla din sarma.
Aceeasi idee si pt. cealalta jumatate a curelei. Pt. catarame ideea este aceeasi doar ca bucla de sarma o presezi pe un o bilutza micutza de kit epoxi. Cureti in jurul sarmei excesul de Kit si ajustezi grosimea "cataramei". Fixezi catarama pe curea acolo unde se cere.
Am sa fac o poza a unei muschete franceze (razboaiele napoleonice). Este singurul exemplu pe care il mai am.
Sper ca am fost destul de clar, iar daca acest topic s-a mai discutat pe forum imi cer scuze.
Daca ai intrebari, iti raspund cu cea mare place.

Nici cand ai pus intrebarea, nici cand am raspuns n-am realizat care este scopul.
Am inteles perfect tehnica descrisa, de altfel am aplicat-o pentru harnasamente si vehicule insa nu mi-a trecut prin cap sa incerc pentru arma.
Multumesc mult pentru idee (observatie), ramane sa pun in practica la urmatoarele proiecte. :shifty:

#15 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 25 August 2009 - 07:10 AM

Dulce ca mierea e glontul patriei ....
Faina vigneta, ai surprins perfect "idea" de intoarcere a armelor ....
Ca deobicei o lucrare ce poarta marca "a alexie production" :shifty:
Felicitari!!!

#16 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 09 September 2009 - 11:33 AM

Bre, o dadusi pe arta? Faci din astea cu mesaje? Te faci artist? :-)

#17 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 09 September 2009 - 12:02 PM

Vezi postareaOlafTheViking, la 9 Sep 2009, 12:33, a spus:

Bre, o dadusi pe arta? Faci din astea cu mesaje? Te faci artist? :good:

Ce sa-i faci, eu si cu Becaly..ultimile bastioane ale patriotismului de pe plaiul mioritic :-)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi