Pagina 1 din 1
Intrebare
Postat 21 August 2009 - 09:33 AM
LAV-Z, la 21 Aug 2009, 00:22, a spus:
La ce scara sunt piesele?
http://miniart-model.../1_35/35032.jpg
Postat 21 August 2009 - 10:37 AM
O varianta ar fi sa dai niste gauri in piese (talpi, rotile tunului, etc) si sa tai niste bucati de sirma care le fixezi in gauri cu cianoacrilat (picatura, etc) in asa fel incit sa iasa afara 1-2 cm. Apoi le implinti in baza (sau dai gauri in baza si lefixezi cu ciano.
Postat 22 August 2009 - 12:13 AM
marhaba, la 21 Aug 2009, 01:37, a spus:
O varianta ar fi sa dai niste gauri in piese (talpi, rotile tunului, etc) si sa tai niste bucati de sirma care le fixezi in gauri cu cianoacrilat (picatura, etc) in asa fel incit sa iasa afara 1-2 cm. Apoi le implinti in baza (sau dai gauri in baza si lefixezi cu ciano.
Si eu folosesc aceeasi metoda ca si marhaba. Sa acorzi atentie contactului dintre figurina si baza. E bine sa scoti in evidenta "amprenta" facuta de bocanc sau genunchi in sensul greutatii corpului sprijinit. Nu stiu daca am fost clar dar intelegi tu ce vreau sa spun. Acesta "amprenta" este diferita la un teren la altul (nisip, pamant moale sau tare, vegetatie, etc.) si de la o figurina la alta... nu toti avem aceeasi greutate sau daca suntem in miscare greutate se distribuie diferit de pe un picior pe altul.
Postat 22 August 2009 - 12:22 AM
La plastice nu ai de ce sa te stresezi prea tare. Metodele descrise de Marhaba si LavZ sunt lege pentru metale, sau rasini, care sunt mai grele, sau la teren cu probleme de aderenta.
Pentru figurine de plastic, curata talpile voinicilor de vopsea si foloseste superglue. Nu ai nevoie de mai mult.
Pentru figurine de plastic, curata talpile voinicilor de vopsea si foloseste superglue. Nu ai nevoie de mai mult.
Postat 23 August 2009 - 12:06 PM
da sunt niste metode interesante de a lipi. Este prima diorama ca o fac si cred ca urmele de bocanci, genunchi sau altceva ar fi un pic cam greu pentru mine de facut. Desi ma documentez despre realizarea dioramelor sunt inca la inceput. Eu am panoul principal din polistiren extrudat pe care cu banda de hartie dadeziva am prins niste bucati de ziar din care am facut formele (dealuri , adapost ....) dupa care peste ziar am luat fasii de tifon(pansament) pe care le-am inmuiat in ipsos si pe urma cu ipsosul ramas am retusat pe ici pe colo. Acuma stau si ma gandesc nu stiu cu ce sa colorez sa fac culoarea pamantului. Niste idei ar fi super de ajutor. Sa folosesc spray de vopsit maro-inchis nu stiu cum sa fac sincer. Am cumparat iarba Noch un aplicator de iarba ( nu ala la 400lei ceva mai ieftin). Am inteles ca sa se prinda iarba se poate folosi aracet diluat cu apa ( care ar fi proportia de apa in aracet?). Multumesc ptr sfaturi si astept in continuare sugestiile voastre care pana acuma m-au ajutat foarte mult .
Cu respect, Andrei
Cu respect, Andrei
Aceasta postare a fost editata de TOMMCAT: 23 August 2009 - 12:12 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1