Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR-POTEZ 25 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR-POTEZ 25 Supliment al revistei MODEL IST

#21 Useril este offline   grek 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 617
  • Inregistrat: 20-December 04
  • Interests:blindate si aviatie

Postat 25 September 2009 - 02:33 PM

mai ai ceva vesti despre aparitia cartii?

#22 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 25 September 2009 - 03:14 PM

da. in 10-12 zile e gata de tipar. dupa ce am ales varianta finala a copertii, in urma votului de pe site, am mai facut cateva imbunatatiri. am hotarat si ca pozele sa fie mai mari , de la margine pana la marginea pagini. a crecut astfel numarul de pagini. daca initial estimasem la 50 numarul paginilor, pana la urma vor iesi peste 80 de pagini.. asta inseamna ca si costurile vor fii mai mari. deci, cine mai doreste cartea la pretul de acum, 45 lei cu reducere 10% o poate face cat mai repede. dupa apritia cartii nu va fii reducere decat pentru abonati, iar pretul va fii mai mare. Tirajul este limitat.. Am vrut sa fac mai multe pentru aceasta carte, sa iasa la o calitate impecabila, dar asta ar fii implicat costuri mai mari, si nu merita efortul pentru o carte care se va vinde undeva la 30% din tiraj(dintre care 25 % din tiraj inafara tarii). ar fii fost ca si cum as fii inceput o afacere cu distribuit pepeni cu o duba Mercedes in loc de una Logan.prefer sa ajung sa-mi iau si al doilea Logan, adica numarul 2 al acestei serii, si anume istoria IAR 37/38/39. oricum , cartea este impecabila ca si calitate. le multumesc pentru ajutor membrilor forumului:Olaf, romrail si RaduB, care m-au ajutat foarte mult, dar si celor cativa care au achitat contravaloarea cartii in avans.
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de horia: 25 September 2009 - 03:23 PM

#23 Useril este offline   electric 

• Membru senior
  • Postari: 207
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 25 September 2009 - 03:22 PM

Vezi postareahoria, la 25 Sep 2009, 16:14, a spus:

da. in 10-12 zile e gata de tipar. dupa ce am ales varianta finala a copertii, in urma votului de pe site, am mai facut cateva imbunatatiri. am hotarat si ca pozele sa fie mai mari , de la margine pana la marginea pagini. a crecut astfel numarul de pagini. daca initial estimasem la 50 numarul paginilor, pana la urma vor iesi peste 80 de pagini.. asta inseamna ca si costurile vor fii mai mari. deci, cine mai doreste cartea la pretul de acum, 45 lei cu reducere 10% o poate face cat mai repede. dupa apritia cartii nu va fii reducere decat pentru abonati, iar pretul va fii mai mare. Tirajul este limitat.. Am vrut sa fac mai multe pentru acesat carte, sa iasa la o calitate impecabila, dar asta ar fii implicat costuri mai mari, si nu merita efortul pentru o carte care se va vinde undeva la 30% din tiraj(dintre care 25 % din tiraj inafara tarii). ar fii fost ca si cum as fii inceput o afacere cu distribuit pepeni cu o duba Mercedes in loc de una Logan.prefer sa ajung sa-mi iau si al doilea Logan, adica numarul 2 al acestei serii, si anume istoria IAR 37/38/39. oricum , cartea este impecabila ca si calitate. le multumesc pentru ajutor membrilor forumului:Olaf, romrail si RaduB, care m-au ajutat foarte mult, dar si celor cativa care au achitat contravaloarea cartii in avans.
Bafta!

Horia, pls , am dori sa o promovam si vinde si noi pe site.
deasemeni, zi-mi cum fac sa iti achit eu personal unu-doua exemplare in avans.

#24 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 25 September 2009 - 05:11 PM

Electric, mersi mult pentru sprijinul si promovarea pe site-ul vostru.
daca vrei 2 exmplare, poti face plata prin transfer bancar. cateva zile voi fii plecat din tara si este mai bine asa decat prin mandat postal.mersi mult.

Banca Raiffeien
Stoica Horia Gabriel
IBAN: RO14RZBR0000060010499615

#25 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 27 September 2009 - 09:26 AM

Citeaza

da. in 10-12 zile e gata de tipar. dupa ce am ales varianta finala a copertii, in urma votului de pe site, am mai facut cateva imbunatatiri. am hotarat si ca pozele sa fie mai mari , de la margine pana la marginea pagini. a crecut astfel numarul de pagini. daca initial estimasem la 50 numarul paginilor, pana la urma vor iesi peste 80 de pagini.

Excelente vesti, bravo Horia !!!

Citeaza

Horia, pls , am dori sa o promovam si vinde si noi pe site.

Din nou excelent, exemplar sprijinul !!

Personal ma voi implica si eu in distributia acestei carti la mica retea de prieteni modelisti si istorici ce o am in afara tarii. Poate ca asa, pas cu pas vom vinde tot tirajul.
Daca si altii dintre voi sunteti in ipostaze oarecum asemanatoare, nu ezitati sa faceti acelasi lucru ...

#26 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 17 October 2009 - 07:48 PM

coperta finala a momografiei. in cateva zile intra la tipar. pretul va fii 50 lei plus 3 lei taxe postale pentru cine plateste prin transfer bancar sau mandat si 6 lei pentru cei care doresc cu plata ramburs. pana la aparitie pretul este in continuare de 40 lei pentru cei care platesc in avans. deasemenea reducerea pentru abonati este inca valabila si va ramane si dupa aparitia monografiei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: co.JPG

#27 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 28 October 2009 - 01:41 PM

cartea a intrat azi la tipar. pe miercuri se pare ca e gata. tirajul este limitat. interiorul are 2 variante de culoare. cea mai mare parte din tiraj va fii alb-negru, dar ne-am gandit si la cei carora le plac cartile in sepia/brun inchis, asa ca o mica parte va iesi in aceasta nuanta. deci , va fii pe alese! repet pana miercuri, pretul este in continuare 40 de lei. dupa va fii 50.

#28 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 02 November 2009 - 07:08 PM

am fost azi la tipografie sa iau cateva probe din carte. nu am un aparat foto bun la indemana, de aceea postez doar cateva poze, pentru a nu va face o idee gresita despre carte. cartea arata foarte bine. azi am discutat si pretul final al carti, iar ca urmare am decis ca se poate pastra un pret de 45 lei per exemplar. la aceasta suma se adauga 3 lei taxe postale pentru cei care platesc prin mandat sau virament bancar si 6 lei pentru coletele ramburs! de joi voi incepe sa expediez cartea pentru cei care au platit inainte, iar de vineri se va gasi si la Olaf la magazine! cam asta e!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: a.JPG
  • Imagine atasata: b.JPG
  • Imagine atasata: c.JPG
  • Imagine atasata: d.JPG

Aceasta postare a fost editata de horia: 02 November 2009 - 07:10 PM

#29 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 03 November 2009 - 09:06 AM

Splendid! Minunata stire !
Abia astept s-o tin in mana! Si neaparat varianta alb-negru! Fara sa atac pe nimeni,am vazut cartea D-lui Craciunoiu despre Aviatia romana in WW I care este in sepia(!) si am ramas profund dezamagit... Iar profilele sunt groaznice! Cartea nu ar fi rea ,dar calitatea imaginilor in acel mod de prezentare a avut enorm de suferit. Si tot fara sa ridic in slavi pe nimeni ,nu se compara (ca si calitate)cu cartile D-lui Antoniu.
Horia visez cu ochii deschisi la urmatoarele carti: IAR 37-39,SET 3-31-7 etc,ICAR Universal(variante),IAR 11-16,IAR 27-Fleet,Capturi germano-ungare,Licente(!!!),si la cate poze am vazut ca ai in colectie cu avioane din Primul ,cu putin ajutor de la D-l Antoniu ,poti scoate linistit volumul tau despre Aviatia Romana in WW I...
Spor si multumesc!
Vali

Aceasta postare a fost editata de Vali: 03 November 2009 - 09:08 AM

#30 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 03 November 2009 - 09:14 AM

Vali mersi mult pentru incurajari. cealalta varianta de interior nu este sepia, este un brun inchis, maine o sa pun niste poze pentru comparatie. e o nuanta placuta. materiale ar fii pentru inca cateva cartii si inca cateva serii nu doar Avioane construite in Romania. ma gandeam si la o serie Personalitati ale aviatiei romanesti etc etc. alta este in problema momentan. revin.

Asta e nuanta de interior http://a3.twimg.com/profile_images/4032730...75_M_bigger.jpg Pantone 4975 M

Aceasta postare a fost editata de horia: 03 November 2009 - 09:17 AM

#31 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 01:07 PM

pentru ca pana in prezent s-au dat mai multe carti in sepia m-am gandit sa pun spre comparare 2 pagini sa vedeti diferenta, poate mai intereseaza si pe altcineva.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: comparatie.jpg

Aceasta postare a fost editata de horia: 09 November 2009 - 01:08 PM

#32 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 09 November 2009 - 03:05 PM

Cartea are o conditie grafica de exceptie, o gramada de poze, profile color, date tehnice si mai e si bilingva. Cred ca e foarte folositoare daca vrei sa faci avioane. Cum eu sunt departe de acest domeniu, aproape la polul opus (daca uit ca exista si submarine) nu pot aprecia corectitudinea datelor. Dar daca va uitati cine sunt autorii sunt sigur ca va dati seama ca nu au cum sa nu fie corecte.

PS Cel mai mult imi plac copertile 2 si 3. :pardon:

#33 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 03:45 PM

Vezi postareahoria, la 9 Nov 2009, 13:07, a spus:

pentru ca pana in prezent s-au dat mai multe carti in sepia m-am gandit sa pun spre comparare 2 pagini sa vedeti diferenta, poate mai intereseaza si pe altcineva.

Interesanta comparatia.
Totusi personal prefer alb/ngeru si nuantele intermediare de gri.
Cum zicea un prieten din Portugalia, nuantele de sepia merg bine la portrete de epoca de doamne si domnisoare ... :pardon:

#34 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 09 November 2009 - 07:01 PM

Totusi personal prefer alb/ngeru si nuantele intermediare de gri.

si cei din Australia la fel.

P.S. Blue-Max, mersi pentru link-uri!

P.P.S. cartile tale au plecat azi spre tine!

#35 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 12 November 2009 - 10:40 PM

Vezi postareahoria, la 9 Nov 2009, 19:01, a spus:

P.S. Blue-Max, mersi pentru link-uri!
P.P.S. cartile tale au plecat azi spre tine!

Cu placere Horia.
Azi am primit cele 5 exemplare de carte, dintre care 3 vor parasi tara spre Serbia, Rusia si Portugalia.
Cartea e excelenta ca si continut si grafica. Felicitarile mele Horia si tuturor celor care au contribuit in vreun fel sau altul, ca ea sa apara in acest fel.
M-am bucurat sa vad ca Radu Branzan a participat la traducerea in engleza.

#36 Useril este offline   Vali 

• Membru senior
  • Postari: 694
  • Inregistrat: 06-October 05

Postat 12 November 2009 - 11:01 PM

Prin intermediul lui Blue Max am intrat si eu in posesia cartii. Foarte frumoasa! Poze de o claritate exceptionala (se aude Domnule Craciunoiu??),text pe masura. Personal mi-as fi dorit ca profilele (macar unul)sa fie mai mari ,eventual puse pe lungimea paginii... Sunt prea frumoase si micimea lor le taie putin din gratie. Nu discut nuantele de verde,procesul tipografic e intodeauna o necunoscuta ,dar am eu o obsesie cu faptul ca au fost vopsite cu verde si maro si nu in doua nuante de verde (ca RLM 70 si 71). Aici mai putem discuta. Am vazut ca si noi aveam embleme frumoase pe avioane,ce frumos era sa le vedem mari pe o pagina,numai bune de scos la imprimanta pe hartie de decal...Surpriza, reclama lui Radub cu noile decaluri romanesti (cocarde,stele si numere) m-a facut sa rup tastatura in cautatrea lor, dar nu le-am gasit ,poate e prea devreme?
Felicitari Horia (si echipei)pentru carte ,a meritat fiecare leu,spor in continuare!
Vali

#37 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 13 November 2009 - 10:55 AM

va multumesc pentru aprecieri. am notat remarca cu profiluri, sa vedem ce putem face la numarul 2, daca va aparea, si de asemenea mi-ai dat o ideea de a face o pagina doar cu embleme. sa vedem ce gasim.

#38 Useril este offline   electric 

• Membru senior
  • Postari: 207

Postat 17 November 2009 - 08:41 PM

Am primit azi de dimineata exemplarele comandate.
:drinks: :-( :drinks:
Felicitari autorilor!
Felicitari Horia, ai aprecierile mele pentru munca de calitate! Tine-o tot asa!

maine dimineata plec, asa ca o sa ma ocup de luni incolo de plasarea pe site-ul Asociatiei.

BTW, se incumeta cineva sa scrie un review publicat cu toate creditele pe site?

dragos aka electric :drinks:

Aceasta postare a fost editata de electric: 17 November 2009 - 08:43 PM

#39 Useril este offline   mack 

• Membru senior
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 15-April 05

Postat 18 November 2009 - 05:13 PM

Hop si eu...

Inainte de a intra in posesia cartii, am citit posturile din acest topic, sa-mi fac o idee. Mi-am spus, "mai mult ca sigur exagereaza".

Am primit cartea si spun - acum in cunostinta de cauza - e faina, nu-i nicio exagerare.
Nu-i vorba, sunt lucruri de imbunatatit, dar pentru o prima aparitie dintr-o serie nu vad ce se poate reprosa.
Am citit cu atentie preambului cartii si mi-a placut mult unul din obiectivele declarate, acela de a oferi in timp o sursa de documentare pentru cei dornici sa realizeze machete de avioane romanesti. Interesant, foarte interesant. Sper ca pentru aparitiile viitoare continutul va fi completat cu desene ceva mai complete, iar fotografiile de detaliu sau cele provenite din manuale sa fie mai bine puse in valoare (dimensiuni mai mari). Ar fi pacat sa nu fie asa. Cu siguranta voi cumpara aparitiile viitoare, pentru a ma convinge.

Ganduri bune,
mack

#40 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 04 December 2009 - 01:45 PM

in luna decembrie, cartea IAR-Potez 25 are o reducere de 10%.

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi