Forum Machete,Modelism,Hobby: Pregatire pentru Expozitie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pregatire pentru Expozitie FW 190A 8 in revizie si PZL 23 Karas "aglomerat"

#41 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 08 October 2009 - 01:29 PM

io-te!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: FW.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 08 October 2009 - 01:31 PM

#42 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Grup: Members
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 08 October 2009 - 02:12 PM

190 alaturi de Karas...faine lucrari !
Spor si numai bine :hi:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_092.JPG
  • Imagine atasata: Picture_103.JPG

Aceasta postare a fost editata de axor: 08 October 2009 - 02:25 PM

#43 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 08 October 2009 - 07:00 PM

Pacatele mele, scumpi frati! La frecventa cu care vizitez forumul nici nu ma mir ca mi-au scapat...
La mai mare wurgere! Recunosc ca nu-mi plac Tigrii, Foche-Wulf-urile, rosiile si pestii, insa asta e de milioane! Ba nu, ce zic eu.. priceless... De PeZeLeu nici nu mai zic: abia astept sa ne vedem la alba daca o sa vii, desi se cam subintelege ca e cu prezenta obligatorie. Inca o data felicitari! :hi: :friends:

#44 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 08 October 2009 - 08:32 PM

Foarte frumoase! Felicitari! :hi:

#45 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 09 October 2009 - 08:19 AM

Multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca mai plac si altcuiva in afara de mine.
Pe parcursul constructiei am fost foarte indoit de utilitatea finalizarii.
La Alba viu (viu sau mort), chestia e ca imi propusesem sa vin doar cu figurine.....Ma mai gandesc.

Messerschmitt - in pozele alea nu se vede mare lucru. Dupa ce o sa le vezi in poze mai de detaliu sau pe viu accept laude dar mai ales critici (ai ce critica crede-ma !).

#46 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 January 2010 - 12:40 PM

Am promis ca o sa pun niste poze mai detaliate cu aceste doua avioane. Iata ca ma tin de cuvant cu toate ca de atunci s-au schimbat multe in sensul ca am ratacit fundalulpentru poze si sunt deficitar la spatiu cu lumina. Pana la urma solutia va fi sa-mi fac un "photobox" pliant/dezmembrabil.
In fine, iata pozele (in prima parte cele de la FW 190 A8 R11)

Vederi generale din diverse unghiuri:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Detalii motor si armamentul de pe fuselaj:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Detalii intrados, motorul, manunchiul de esapamente si locasul trenului de aterizare:

Imagine postata
Imagine postata

Usita de vizitare a comenzilor carmei precum si a amortizorului si sistemului de escamotare a rotii de coada. Prin chepengul lateral se pot vedea buteliile albastre de oxigen si butelia de la instalatia MW:

Imagine postata

In timpul manipularii pt. poza, usita triunghiulara de pe deriva a cazut. Mai bine, ca acum se vede si ce-i pe interiorul ei:

Imagine postata

Si niste vederi generale de sus:

Imagine postata
Imagine postata

Se vad multe lipsuri peste tot. Sunteti liberi sa comentati, dar in acelasi timp ganditi-va ca ati aborda proiectul... :whistle:

Aceasta postare a fost editata de wurger: 25 January 2010 - 12:42 PM

#47 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 January 2010 - 12:50 PM

Arata foarte frumos si pentru scara 1:72 ai inclus multe detalii interesante ce sunt greu de realizat chiar si la 1:48!
:whistle:

#48 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 25 January 2010 - 12:58 PM

Am vazut macheta asta pe viu de doua ori,este exceptionala,cu toate lipsurie ei (oricare er fie ele,eu nu le vad :whistle: ) Zona motorului este dementiala !
La expozitie era si elicea,acum n-o mai vad,ai pierdut-o cumva?

#49 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 January 2010 - 01:10 PM

Cat despre Karas, cu toate ca nu are nici pe jumatate scratch cat la FW, a iesit dupa parerea mea, mult mai modest....Adica mai prost.
Ceea ce reduce mult din impresia "artistica" sunt in primul rand ramele din PE de pe cupola si "turela" (loggia, balconasul inchis pe vremea lui Ceasca) ventrala.
Mitralierele sunt integral refacute, pana sa apara astea din bronz pe care le comercializeaza Parc Models (mi-ar fi placut).

Pozele - Vederi generale:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Detalii cockpit si zona adiacenta:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Si zona ventrala cu ferestrele de observare si bombardament, fereastra triunghiulara a pilotului, locasurile pt. bombe.

Imagine postata
Imagine postata

Detaliu mitralior dorsal - podea corugata

Imagine postata

Cam atat.
Ca si la FW, puteti sa-l faceti de bafta dar cu moderatie. Am muncit mult si nu prea mai am de gand sa refac ceva la el. Cine poate, sa-l faca mai bine.

#50 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 25 January 2010 - 01:17 PM

:whistle: maestre!

#51 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 January 2010 - 01:18 PM

Si Karas-ul este frumos si mi se pare complex. O singura remarca daca nu te superi, fuselajul in mod special fata de restul avionului nu este prea neted. Este din cauza vopselei folosite?
Oricum machetele sunt super!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: PZLP23Karas11.jpg

#52 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 January 2010 - 01:31 PM

Multumesc Axor.
N-am pierdut elicea, dar la Salonul Militar National, cineva m-a tras de atentie spunandu-mi ca elicea nu se scotea cu tot cu coafa. Eu le pusesem impreuna ca sa nu le pierd. Drept urmare le-am omis din pozele astea. Stie toata lumea cum arata o elice de FW. In plus se scotea coafa, apoi palele si abia la urma mecanismul de reglare a pasului. Asta daca mecanicii urmau sa scoata radiatorul de ulei inelar.

Tibi, multe detalii sunt de la Airwaves de la motorul din rasina care a reprezentat in sine o macheta microscopica. Chalenge-ul a fost sa le pun la locul lor. Tipii nu dau si batiul motorului si acolo abia a fost cel mai greu de facut sa se potriveasca.
Celalalt set de la Verlinden continea multe piese supradimensionate si pe astea abia le-am scratchuit - capacele tunurilor din aripi, cutiile de munitie din compartimentul motor.

Urmeaza sa fie inclus intr-o diorama cu mecanici si ambient....Poate cand ies la pensie :whistle:

Daca te referi la grauntele inestetice de vopsea, sa stii ca-i vina mea, nu a kitului.
Pe mine ma mananca in ...... sa fac mereu tot felul de experimente cu vopsele, solventi si presiuni si, mai tragic, ma apuca sa fac asta pe machete serioase.
Avand in vedere cantitatea de PE n-am mai avut curajul sa mai slefuiesc ceva.
E, din avion nu se vede.

#53 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 25 January 2010 - 01:54 PM

Salut
Efectul vizual al muncii depuse necesita prezentarea unor asemenea imagini. Apreciez gestul si incerc sa deduc nervii/satisfactia aferente "obtinerii produsului final".

-Esti sigur insa ca la "macelar", antena trenanta e montata in sensul corect ?
S-ar putea sa ma insel, insa din imaginea de mai jos eu vad altceva :

Imagine atasata: Untitled111.jpg

In rest, no comment.
:whistle:

#54 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 January 2010 - 03:13 PM

Reasons:

La Me 109 K am vazut-o orientata in fata; la altele am vazut-o orientata in spate.
Am dedus ca nu exista un mod implicit in care atarna, ci doar ca era un fir de otel care se orienta cum voia cand nu era supus unei presiuni - respectiv cea a curentului de aer.
Mai mult de atat n-am dat importanta detaliului.
O sa ma uit la mai multi "macelari" sa vad cum le atarna "paiul". Daca gasesc 9 cu el in spate si unul cu el in fata, o tai si pun un fir de vipla. Oricum asta e cam gros pentru scara asta.
Multumesc pentru comentariul util.

#55 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 25 January 2010 - 03:26 PM

Cred ca in 10-15 ani o sa ajung si eu la performantele astea,dar cred 20 este mai aproape de adevar.Si asta avand in vedere ca ar trebui sa ma apuc acum... :whistle:

#56 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 25 January 2010 - 03:30 PM

Astea doua te lasa mut,dom'le.Ce mai poti sa zici cand vezi asa ceva....Eventual ajuta sa-ti dai seama ca mai ai doar
vre-o suta de ani de exercitii(subsemnatul) pana sa te apropii de Maestru.Jos palaria.(daca as putea sa le printez color sa ma tot uit la ele..)

#57 Useril este offline   anstro 

• Membru senior
  • Postari: 427
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Interests:Aviatie

Postat 25 January 2010 - 03:38 PM

Lucrari foarte bune, mai ales ca daca nu specifici scara ai putea foarte usor sa zici ca sunt 1/48 sau 1/32. "Macelarul" l-am vazut pe viu expus la Muzeul Militar in cadrul salonului organizat acolo si am suspinat visator foarte tare langa el, avand in vedere ca 1/72 e scara la care am toata colectia de kituri.

Eu sunt departe de asa ceva :whistle:

#58 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 25 January 2010 - 04:52 PM

Nu e asa de greu de ajuns la "performantele" astea. As zice ca-i mai degraba o ambitie canalizata gresit (puteam sa am ambitie sa ajung europarlamentar sau sa am vila).
Eu m-am apucat de machete (si mai apoi de modelism) prin '93 vara, dar abia prin 98 am devenit mai drastic cu rezultatele mele.... Shit ! Adica 12 ani !.....Ce trece timpul dom'ne (si ce prost stau la aritmetica). (asta am edit dup'aia)
Am facut si fac multe chiftele, pur si simplu pentru relaxare.
Nu ma consider maestru in vreun domeniu si stiu multi altii mai buni ca mine. Asta ma tine pe drumul spre inainte.
Dar am multe kituri si-mi pare rau sa le arunc/dau/vand doar pentru ca s-ar putea sa nu mai iasa asa ca astea.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 25 January 2010 - 04:54 PM

#59 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 25 January 2010 - 05:52 PM

Salut!
Un rezultat minunat!

#60 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 25 January 2010 - 06:59 PM

Nu-mi mai dau parerea despre superbele machete ce ar sta foarte bine in orice vitrina de concurs cu staif, se stiu de cind le-am vazut pe viu.
Ma leg doar de antena. Aceasta este asa numita antena long wire (antena cu fir lung) specifica comunicatiilor la distante mari, pe lungimi de unda mari (medii sau lungi. Submarinele au si ele asa ceva). Antena consta dintr-un tub de lemn prin care este trecut un fir (defapt antena propriu zisa) cu o greutate in capat, celalalt capat find infasurat pe un mosor. In cazul comunicatiei cu o astfel de statie, firul era derulat de pe mosor si atirna in spatele avionului. Dupa incheierea legaturii, antena era trasa din nou pe mosor, un capat raminind afara. Normal, acest capat era indreptat in sens contrar directiei de zbor.
Wurger, taie bucatica indoita si inlocuieste-o cu o bucatica de lita, cu o bobita de aracet in capat si ....gata!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi