Pagina 1 din 1
Granit cine se pricepe?
Postat 08 August 2009 - 11:36 PM
KIT, la 8 Aug 2009, 22:05, a spus:
pai si de ce nu te inresezi la firmele care lucreaza cu asa ceva?
Crede-ma, ca nu am postat aici ca sa ma aflu-n treaba.
Ma duce si pe mine mintea cat sa ies din casa - cand am procurat postamentele (de la o firma care se ocupa cu prelucrat granit ), i-am intrebat daca dau si gauri. Raspunsul a fost ca nu risca burghie de 2 milioane pentru 4 gauri.
Asa ca, dupa multe "nu", "nu stiu", "cred ca la ...", incerc marea cu degetul - o fi p-aici unul care are vreo tangenta cu domeniul, sau vine cu o idee pertinenta.
Postat 09 August 2009 - 01:36 AM
Alexelu, problema e nasoala. Sa-ti explic de ce cred asta... Dimensiunile gaurilor 'e' mici, si materialul tare. Tare nasol. Adicatelea, trebuie o scula rezistenta, dar care n-are cum sa fie prea rezistenta la 2mm diametru.
Ce-am gasit, scule decente, carote diamantate, incep de la 3mm in sus si nu-s prea scumpe. Mai ca as fi tentat sa zic ca m-as baga sa incerc, daca ai insa ceva bucati pe care sa testam si nu te grabesti absolut deloc.
Ca idee, la ce ai nevoie de gaurile alea?
Ce-am gasit, scule decente, carote diamantate, incep de la 3mm in sus si nu-s prea scumpe. Mai ca as fi tentat sa zic ca m-as baga sa incerc, daca ai insa ceva bucati pe care sa testam si nu te grabesti absolut deloc.
Postat 09 August 2009 - 02:57 AM
Ca sa bage niste pini in care sa se infinga cu cracii niscai Aleodori imparati sau ce mai face el.
M-am gandit si eu la varianta dar nu am stiut (lene) unde sa caut granit.
Alexelu, faza ar fi sa dai gauri mai mari si apoi sa pui dopuri din ceva mai moale in care poti apoi insera ce vrei. Materiale de umplutura cu aspect de granit stiu ca exista,,,,Tot p-acolo cred (genu' araldit cu praf de granit in el).
Alexelu, faza ar fi sa dai gauri mai mari si apoi sa pui dopuri din ceva mai moale in care poti apoi insera ce vrei. Materiale de umplutura cu aspect de granit stiu ca exista,,,,Tot p-acolo cred (genu' araldit cu praf de granit in el).
Postat 09 August 2009 - 07:27 AM
cartula, la 9 Aug 2009, 02:36, a spus:
Alexelu, problema e nasoala. Sa-ti explic de ce cred asta... Dimensiunile gaurilor 'e' mici, si materialul tare. Tare nasol. Adicatelea, trebuie o scula rezistenta, dar care n-are cum sa fie prea rezistenta la 2mm diametru.
wurger, la 9 Aug 2009, 03:57, a spus:
Ca sa bage niste pini in care sa se infinga cu cracii niscai Aleodori imparati sau ce mai face el.
V-asteptam la nau-hau.
Are sa aduc la intalnire una bucata.
Sunt pentru postamente, insa Calin n-a nemerit-o (Aleodorii se multumesc cu lemnu') - astea e pentru pasarici infipte-n bare de otel.
Treaba cu gaura mai mare nu-i problema, ma gandisem la variante (umplutura, sau tevi descendente ca diametru)
Postat 09 August 2009 - 11:53 AM
Hm. Cam tarziu. Eu intr-o vreme m-am aprovizionat cu bucatele de marmura numa` bune de postament ( grosimea sub un centimetru) de la o firma care se ocupa cu pietre funerare. Cred ca tot acolo poti da si gauri, cel putin astia lucrau cu o scula d`aia smechera de gravat/gaurit cu jet de apa .
Postat 09 August 2009 - 12:42 PM
Cata, la 9 Aug 2009, 12:19, a spus:
Salut Alex!
Gaseste scula diamantata cu diametrul corespunzator si-ti fac eu gaurile.
Vezi ca trebuie sa fi sigur, sigur din ce e bucata pe care vrei sa o gauresti: granit sau marmura sau un produs recompus.
Gaseste scula diamantata cu diametrul corespunzator si-ti fac eu gaurile.
Vezi ca trebuie sa fi sigur, sigur din ce e bucata pe care vrei sa o gauresti: granit sau marmura sau un produs recompus.
E sigur granit. Aicia-i duda - nu stiu ce scula / freza trebe - iar daca ma costa o freza 2 mil, nu suna tentant.
Messerschmitt, la 9 Aug 2009, 12:53, a spus:
Hm. Cam tarziu. Eu intr-o vreme m-am aprovizionat cu bucatele de marmura numa` bune de postament ( grosimea sub un centimetru) de la o firma care se ocupa cu pietre funerare. Cred ca tot acolo poti da si gauri, cel putin astia lucrau cu o scula d`aia smechera de gravat/gaurit cu jet de apa .
Ai ghicit - la funerare m-am dus. Da' au dat-o cotita la gauri. Ar suna bine treaba cu jet de apa. Are sa sap.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1