[quote name='tibi22' date='24 Sep 2009, 22:48' post='94121']
Aplicarea lacului lucios nu este atit de usoara! Si eu am crezut ca este usor dar sa dovedit a fi mai greu decit vopsitul! Numai din spray ai sansa de a aplica lacul neted (asa cum iti place!)
A fost nevoie de multe teste pina am ajuns la un rezultat cit de cit bun! Eram enervat sa vad o suprafata atit de neregulata cum ai tu in poza! Eu diluez lacul (acrilic) mai mult de 50% lac 50% diluant cit se zice ca ar fi corect. Eu diluez minim 40% lac 60% diluant! Astfel lacul este mai fluid, si are timp sa se mai netezeasca. De asemenea presiunea este mica, eu incerc sa nu depasesc 1 bar, de regula incerc cu ceva mai putin.
Atasat ti-am desenat metoda mea de lacuire. Incep intotdeauna de la stinga spre dreapta si merg in "S" si de sus in jos. Cu rosu am incercat sa iti reprezint cam cum trebuie sa lacuiesti, cu o usoara suprapunere pe rinduri iar cind faci intoarcerea este bine sa nu o faci pe model! Cu albastru am desenat acelasi lucru dar ca sa distingi mai bine am ales dunga spray mai subtire.
am inteles. eu am diluat cam 50-50, dar m-am gandit ca se poate si mai mult, mi-a fost frica sa diluez mai tare ca nu cumva sa curga de pe model si sa se usuce sub forma de picatura...dar mai pot incerca.
daca nu reusesc direct din aerograf, am sa aplic si slefuirea cu compound-ul de la tamyia.
vopsea amestecata cu lac ati incercat?
Postat 24 September 2009 - 10:02 PM
Fa niste teste inainte pe ceva. Eu am niste pahare de plastic pe care fac de fiecare data teste de vopsea sau lac. Aceste pahare le refolosesc tot timpul! Avantajul este ca vad imediat daca rezultatul nu este bun, fara sa stric macheta! Vad si aud cum merge aerograful, vad suprafata vopsita.
Inca ceva, si este foarte important, mai ales cind dai cu lac incolor! Daca nu ai, trebuie sa iti faci un dispozitiv de iluminat mai eficient pentru a vedea si supraveghea in permanenta suprafata lacuita.
Inca ceva, si este foarte important, mai ales cind dai cu lac incolor! Daca nu ai, trebuie sa iti faci un dispozitiv de iluminat mai eficient pentru a vedea si supraveghea in permanenta suprafata lacuita.
Postat 25 September 2009 - 11:50 AM
Citeaza
Z, de unde cumperi SInto?
Citeaza
nu am folosit deloc vopsea mata
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 25 September 2009 - 11:51 AM