Forum Machete,Modelism,Hobby: Sfaturi, critici si pareri - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sfaturi, critici si pareri rugina si prelata

#1 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 05 August 2009 - 08:19 PM

Va salut.
Incet, incet, incerc sa-mi perfectionez machetele si tehnicile de imbatranire, ruginire spalare si simularea diferitelor situatii. Astfel, va voi prezenta in continuare cisterna ATZ 5 1:72 pe care am incercat sa o ruginesc nitel (nitel mai mult) folosind un set Tamiya Weathering master C cu putina apa si o simulare de incarcatura acoperita cu o prelata, folosind remorca unui TIR Tuborg pe care am adaugat o piesa LEGO acoperita cu un servetel imbibat in aracet. dupa uscare am vopsit cu un verde, care mi-a picat la mana, pe mine interesandu-ma mai mult efectul de prelata decat nuanta de vopsea.
Geamurile cisternei sunt acoperite cu Bison Textil pt protejare.

asa ca astept pareri, critici si sfaturi de la mai marii initiati.
acum pozele:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 06 August 2009 - 05:59 AM

Salutare, as avea si eu urmatoarele remarci, daca mi se permite:
- farurile acelea nu cumva ar trebui sa aiba si ele o alta culoare, cred ca ceva cromat dar putin imbatranit :whistle:
- in spatele cisternei, ce de altfel in majoritatea locurilor rugina pare mai degraba o murdarie ce s-a incercat indepartarea ei prin stergere, nu prea e naturala
- decalurile sunt foarte curate in comparatie cu restul machetei
- geamurile sunt putin ciudate, la modul cum arata cred ca soferul se uita mai mult pe geamul lateral cand conducea, altfel cucu drum :rolleyes: , asta ca o gluma.
+ sunt zone unde rugina pare chiar naturala :ball: , in general deasupra
Asteptam si pareri mai profesioniste.
Bafta in continuare.

Aceasta postare a fost editata de joccker: 06 August 2009 - 06:02 AM

#3 Useril este offline   balki 

• Membru senior

Postat 06 August 2009 - 06:28 AM

da. farurile inca nu au fost vopsite, le voi face cu crome-nichel. gemurile sunt asa din cauza ca au pe ele bison textil pt a le proteja cand voi da cu lac mat pe macheta, la final
ar mai trebui sa mai dau cu ceva si pe cauciucuri, sunt prea noi :whistle:

#4 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 06 August 2009 - 11:48 AM

Despre prelata nu sunt multe de comentat, a iesit foarte bine. Iti recomand sa inmoi servetelul in aracet vopsit (amestec de aracet cu tempera) si sa incerci foita de plumb in loc de servetel...magnific.
Cat despre masina.... in primul rand trebuie remarcat faptul ca este 1:72 , exceptional, din experienta stiu ca 1:72 sunt dezavantajate de foto asa incat am sa ma refer strict la foto.
Mie rugina imi pare O.K. spre foarte bine, ca design (despre dispunerea lor las sa se pronunte cei ce au terminat la real) insa ceva nu-i in regula (lipsa de experienta nu-mi ingaduie sa identific neregula) cu vopseaua vehiculului, verdele este prea tipator, prea lucios, prea intact sau prea curat facant nota discordanta cu petele de rugina.
Am remarcat petele de scurgere la "chepeng", de mare efect.
In concluzie: Arata foarte bine si mi-as dori sa o pot vedea live cu ocazia unei expozitii, intalniri etc.
:whistle:

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 06 August 2009 - 01:51 PM

Parerea mea:
- Prelata arata foarte bine. Poate textura sa fie putin cam mare comparabila cu scara...
- rugina....pai ce sa zic...Cam prea multa, exagerat de multa! Mai este o problema: rugina e de acea culoare doar cind e "proaspata". Expunerea la aer face ca rugina sa devina maronie, neagra chiar. Ori mi-e greu sa cred ca intreg camionul a ruginit exact...in aceasi zi si ...peste tot!
Vezi la Olcit, cum rugina proaspata, cea mai de jos, este rosie pe cind cea veche este aproape neagra

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: masina_hdrfinal_mic.jpg
  • Imagine atasata: rugina_2_mic.jpg

#6 Useril este offline   balki 

• Membru senior

Postat 06 August 2009 - 09:32 PM

Va multumesc. O sa tin cont de pareri si o sa mai umblu nitel pe la ea. O sa incerc sa o mai inchid nitel cu niste negru foooaaarte diluat, ori o sacrific ori iese ceva cat de cat frumos :)

@alexie si eu sunt uimit de cum a iesit chepengul si rezervorul, de fapt de la ele a plecat totul. Aveam intr-un capacel nitel diluant, am vopsit niste cauciucuri cu o pensula si am spalat pensula in acel diluant colorandul spre negru, dupa care am vopsit extintoarele cu rosu (nu sunt pe masina inca) si am spalat pensula in acelasi diluant, rezultand un amestec slab de rosu cu negru. Dupa o pauza am opservat ca pe marginea capacelului diluantul uscat dadea un efect frumos si astfel m-am gandit sa aplic pe rezervor si chepeng...dupa care m-am bagat si la rugina si etc etc ...deci, nimereala :)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi