Forum Machete,Modelism,Hobby: Junkers Ju-87 Stuka (varianta 2) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Junkers Ju-87 Stuka (varianta 2) Hasegawa 1:48

#81 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 November 2009 - 08:56 AM

Vezi postareaZ-mare, la 15 Nov 2009, 20:12, a spus:

Frumos, foarte frumos lucrat, desi, parere subiectiva, eu as fi facut banda albastruie putintel mai deschisa. Sa nu uitam ca acolo e "pacaleala" din cauza sensibilitatii neliniare a peliculei.

Este greu sa faci o macheta in asa fel sa fie 100% pe gustul tuturor! :drinks:
Dar din pacate nu stie nimeni cu exactitate culorile folosite la aceste parti revopsite.
Acum daca luam in considerare poza postata de vali, diferenta intre culoarea de pe intrados si dungi este chiar mai mare decit am facut eu. E drept poza este alb negru ...
Cu siguranta avionul a mai avut o gramada de parti revopsite, presupun ca au fost sterse si crucile (Crucea lui Mihai cum spuneti voi) si sunt sigur ca si acolo au fost doar niste culori "pe linga", dar neavind referinte clare, nu pot face asta si raman sa finalizez macheta asa...
Oricum iti multumesc pentru toate informatiile si indrumarile tale! Sper sa ne cunoastem la Alba! :-(

Vezi postareanorbi, la 15 Nov 2009, 15:15, a spus:

Foarte frumos avionul, mie imi place foarte mult. Abia astept sa il vad la Alba!

Ma bucur ca iti place. Am lucrat cu mare placere la acest avion. Sper sa-l termin pina la expozitie!
Astept sa vad si eu progresele tale!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 16 November 2009 - 08:57 AM

#82 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 November 2009 - 09:45 AM

Citeaza

Este greu sa faci o macheta in asa fel sa fie 100% pe gustul tuturor!
Pai pina acum e pe gustul meu, ca la suprmarket, 99,99%!
Da, ai dreptate, sigur si Crucea Regelui Mihai a fost stearsa, mai mult ca sigur, tot cu o vopsea apropiata ca nuanta fata de cea originala. Chiar si originala sa fi fost, tot se vede putina diferenta, ca de la vopsea veche la vopsea noua! Dar vorba ta, neavind poze clare, sunt doar simple speculatii!

#83 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 16 November 2009 - 05:50 PM

Sa stii, Tibi, ca macheta ta e foarte pe gustul meu, care se apleaca putin mai tare pe machetele ceva mai "clean".
Are sa vedem mai departe. Spor

#84 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 November 2009 - 09:13 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 16 Nov 2009, 17:50, a spus:

Sa stii, Tibi, ca macheta ta e foarte pe gustul meu, care se apleaca putin mai tare pe machetele ceva mai "clean".
Are sa vedem mai departe. Spor

Ma bucur ca iti place si tie! Nu va fi chiar "clean" dar nici "to dirty" pina la final. :drinks:
Am aplicat un wash pentru a scoate in evidenta linile dintre panouri.
Astazi urmeaza cel mai greu lucru, aplicarea decalurilor care sunt facute la scara cu ajutorul lui setal. Primele probe au fost destul de ok, dar am observat ca ma este nevoie de putin film de protectie peste decaluri. Aseara am aplicat un strat de Microscale Decal Film.
Sper ca in seara asta sa pot posta primele fotografii cu decaluri!

#85 Useril este offline   norbi 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 29-April 08

Postat 17 November 2009 - 05:20 PM

Vezi postareatibi22, la 16 Nov 2009, 08:56, a spus:

Astept sa vad si eu progresele tale!

Eu am luat o mica pauza pana trece perioada cu tezele :drinks:
Pana atunci asteptam pozele cu avionasul tau :drinks: :-(

#86 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 17 November 2009 - 09:31 PM

Vezi postareanorbi, la 17 Nov 2009, 17:20, a spus:

Eu am luat o mica pauza pana trece perioada cu tezele :drinks:
Pana atunci asteptam pozele cu avionasul tau :drinks: :-(

Succes la teze!
Am inceput cu decalurile. Primele au fost cele "custom made" by setal! Am folosit si cele cu fond alb si cele cu fond transparent peste pentru a reduce putin albul care vrind nevrind apare din cauza ca cerneala se dizolva putin in capete.
Oricum sunt multumit! Decalurile Hasegawa merg bine spre surprinderea mea... dar inca nu zic hop pina nu am sarit gardul. Sa vedem maine cum arata. Sper sa nu mai fie nevoie sa le maltratez! :drinks:
Acesta este stadiul actual, sper sa termin pina la miezul noaptii...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09014s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09015s.jpg
  • Imagine atasata: DSC09016s.jpg

#87 Useril este offline   norbi 

• Membru senior

Postat 17 November 2009 - 10:21 PM

In poze arata bine, tricolorul de pe directie mi se pare umpic tipator, poate se mai tempereaza dupa ce dai cu lac mat si albastrul de la el mi se pare cam deschis, nu ar trebui sa fie cam acelasi ca cel de la cocarde?

PS: Prajiturica aia arata bine :drinks:

Aceasta postare a fost editata de norbi: 17 November 2009 - 10:25 PM

#88 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 November 2009 - 08:29 AM

Vezi postareanorbi, la 17 Nov 2009, 22:21, a spus:

In poze arata bine, tricolorul de pe directie mi se pare umpic tipator, poate se mai tempereaza dupa ce dai cu lac mat si albastrul de la el mi se pare cam deschis, nu ar trebui sa fie cam acelasi ca cel de la cocarde? Diferenta este intre decaluri, dupa cum am scris mai sus, cocardele sunt facute de setal, tricolorul de pe directie este de la kit. Acum acesta diferenta nu ma deranjeaza, dar ai dreptate, decalul de pe deriva este putin prea tipator. Nu cred ca se va mai tempera dupa ce aplic lacul mat. Oricum, ce ma interesat pe mine este dimensiunea corecta a cocardelor, cele de la kit sint kitch!

PS: Prajiturica aia arata bine :drinks: Ha, ha, ha! Stii ceva, am uitat sa o maninc!

#89 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 18 November 2009 - 11:14 AM

Arata bine pana acum.Spune-mi te rog, "Frt.Iliuta" este cumva precursorul lui "Hai acasa"?Stii ceva de asta?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ARR_STUKA.jpg

#90 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 November 2009 - 12:34 PM

Buna scorpio! Sa fiu sincer nu stiu! Daca luam in evidenta numarul "6" de pe ampenajul vertical atunci este possibil. Poate cineva mai informat iti va raspunde!

Inca un mic progress si cred ca pentru astazi este gata, voi continua maine.
Decalurile au fost aplicate in intregime. M-am necajit cu cele lungi de pe aripi si cu Frt Iliuta care find din decal foarte subtire erau greu de miscat pe pozitia exacta. In cele din urma a iesit binisor.
Am fixat si trenurile de aterizare, deci acum sta "pi roti". :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09017S.JPG
  • Imagine atasata: DSC09018S.JPG
  • Imagine atasata: DSC09019S.JPG

#91 Useril este offline   setal 

• Membru senior
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 24-November 08
  • Interests:Modelism

Postat 18 November 2009 - 12:55 PM

Vezi postareatibi22, la 17 Nov 2009, 21:31, a spus:

Succes la teze!
Am inceput cu decalurile. Primele au fost cele "custom made" by setal! Am folosit si cele cu fond alb si cele cu fond transparent peste pentru a reduce putin albul care vrind nevrind apare din cauza ca cerneala se dizolva putin in capete.
Oricum sunt multumit! Decalurile Hasegawa merg bine spre surprinderea mea... dar inca nu zic hop pina nu am sarit gardul. Sa vedem maine cum arata. Sper sa nu mai fie nevoie sa le maltratez! :drinks:
Acesta este stadiul actual, sper sa termin pina la miezul noaptii...

Trebuia sa mai insist cu lacul acrilic......am patit si eu sa se mai dizolve la margini......in general pentru asta doar moi decalul cu intradosul in apa apoi astept 2 min si apoi aplic (asa merge cel mai bine) nu insist cu multa apa eventual daca nu au forme complicate tai decalul cu forfecuta de unghii (la taiere se sigileaza marginile din cauza presiunii forfecutei)....dar in rest arata foarte bine....

#92 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 18 November 2009 - 01:02 PM

Setal, este bine, stai fara griji! Eu sunt multumit si le am la dimensiune/scara!
Multumesc inca odata mult!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 18 November 2009 - 01:34 PM

#93 Useril este offline   norbi 

• Membru senior

Postat 18 November 2009 - 01:34 PM

Ce-mi mai place, trebuie sa am si eu neaparat o stuka romaneasca la 1/48 in colectie, poate mai multe.
Dar toate la timpul lor.

#94 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 18 November 2009 - 07:57 PM

:drinks:

#95 Useril este offline   vlad 

• Membru senior
  • Postari: 416
  • Inregistrat: 07-March 08

Postat 19 November 2009 - 10:09 AM

Salut!
Minunat interior.
...manunchi de fire gasesti pe torurile de ferita din aparatele radio.....gata impletite.
Foarte frumos lucrat.
Spor la treaba.

#96 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 19 November 2009 - 07:23 PM

Vezi postareavlad, la 19 Nov 2009, 10:09, a spus:

Salut!
Minunat interior.
...manunchi de fire gasesti pe torurile de ferita din aparatele radio.....gata impletite.
Foarte frumos lucrat.
Spor la treaba.

Ma bucur ca va place!
Sa vad acum daca va mai place, am trecut de doua ori astazi pe linga catastrofe aproape iremediabile, am reusit cit de cit sa mai schimb ceva dar nu sunt 100% multumit.
- in primul rind a aparut o crapatura in partea din spate a fuselajului!!!! Am mai patit asta cind am facut Spitfire, dar asta din cauza caldurii, fortind putin macheta sa se usuce mai repede, si nefiind presat de timp l-am reparat decent, asa ca acela nici nu se vede ca este reparat. Aici am incercat aceeasi metoda, a iesit dar nu 100%.
- a doua a fost lacul matt care cu toate ca l-am diluat putin mai tare decit scrie in instrutctiuni, la Spitfire nu mi-a facut probleme... Ei astazi am luat-o destul de urit! Mi-au apart niste pete urite pe bordurile de atac, fiind lac acrilic pe baza de apa l-am spalat repede, cea mai mare parte a iesit dar am busit putin decalurile de la setal... Mare pacat ca nu le-am sigilat cu lac Tamiya X22 si dupa aceea puteam sa trec si cu tractorul peste ele! Oricum, am mai invatat ceva astazi ( ca dealtfel in fiecare zi) si stiu ce trebuie sa fac pe viitor. Unora dintre voi va va prinde bine.
OK, postez pozele actuale si vreau sincer parerea voastra. Mie personal mi se pare prea albit, prea mat, poate inca nu sunt obisnuit.
Oricum astept parearea voastra! ( am facut si o gramada de fum ca sa mai imi inblinzesc ochii!!! :drinks: )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09025s.JPG
  • Imagine atasata: DSC09029s.JPG

#97 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 19 November 2009 - 07:50 PM

:drinks: Mmmm.. Ce lac ai folosit?? Nu prea arata bine...Cred ca ai gresit pe undeva, si nu cred ca la dilutie! Pare dat de la prea mare distanta si lacul s-a uscat in aer. Incearca sa lustruiesti cu o bucata de pisla sau fetru, poate ii dispare aspectul acesta cretos...

#98 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 19 November 2009 - 08:51 PM

Sers Tibi,
In primul rind iti recomand sa folosesti lacul satin si nu mat la acest avion. Si adevarat, lacul acrilic e prea mat, s-a uscat in aer(asa cum zice si Zetu). Poate ar fi fost bine sa sufli cu un lac satin email care sunt mai prietenoase la suflat, pina cistigi experienta.
Si eu am patit ceva asemanator odata si am scos totul suflind deasupra un strat de Future, modelul a devenit din nou lucios si am scapat de probleme. E vorba doar de un lac transparent suflat gresit.
Decalurile trebuiesc sigilate cu lucios si pentru ca sa poti face washul peste ele, eu asa fac.
Fumul mi se pare exagerat mai ales pe plane dar si la esapamente.
Totusi lucrurile nu stau rau mai poti scoate un kit frumos din el.
Spor,
Bill :drinks:

#99 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 20 November 2009 - 08:40 AM

Cred ca am salvat modelul. Nu mai este asa de albicios, am aplicat un strat de lac semi lucios Gunze si a iesit cam cum am vrut sa iasa din prima. In poza care o postez se va vedea usor diferenta. Acum si in pozele de aseara blitzul a mai amplificat albeata si arata chiar mai rau decit cu ochiul liber...
@ Z-mare : am folosit un lac acrlic Polly Scale flat finish , dupa cum am spus, l-am mai folosit fara probleme la Spitfire. Sigur am gresit eu pe undeva. Din pacate nu mai stiu cit de mult l-am diluat la Spit dar cred ca a fost chiar mai tare diluat ca acum. Cu pasla am incercat dar nu am mers asa ca am recurs la metoda propusa de Bill.

@Bill : multumesc pentru sfat, macheta arata mai bine acum si datorita tie! Multam! Chestia cu fumul nu cred ca este exagerata. Eu am vrut demult sa fac o macheta afumata :-D . Si in poze se mai vad Stuka reale cu fum chiar mai pronuntat. Acum chiar daca nu va fi pe gustul multora, sincer eu sint inca la faza de a invata diferite tehnici si metode, cu alte cuvinte inca experimentez. Cu siguranta se poate si mai bine, dar citeodata o mai dai in bara... :-D Ar trebuii sa stam intr-o zi de vorba sa facem un "seminar" pe tema asta.
Asa arata fruntasul acuma ...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09032s.JPG

#100 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 20 November 2009 - 09:08 AM

Salut,
Ai perfecta dreptate chestia cu fumul e pur subiectiva. Si eu am vazut poze cu afumare intensa la esapamente.
Ma bucur ca ai reusit sa salvezi finisul. Cu adevarat arata bine deja, felicitari !
Sper sa-l aduci miine la Alba si sa povestim pe marginea lui :-D
Spor,
Bill

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic