Forum Machete,Modelism,Hobby: "ghiseul de INFORMATII " - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

"ghiseul de INFORMATII " WW 2

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 02 August 2009 - 06:36 PM

Deoarece mi se intampla adesea ( si cred ca nu doar mie )sa am nevoie de informatii referitoare la anumite detalii (constructive , culoare , particularitati , etc .) , ale modelelor ce le am in lucru si nu doresc sa deschid un topic ,doar pentru a adresa o intrebare ,m-am gandit sa creez un loc anume in acest scop .Se pot pune mai multe intrebari odata ,privind subiecte ce nu au legatura unele cu altele si nu trebuie asteptat raspunsul pentru a pune ( tu sau altcineva ) o alta intrebare . ---------- :whistle: Stie cineva in ce culoare erau vopsite interioarele blindatelor italienesti , in mod special a masinilor de recunoastere , autoblindate , etc. ? ( subiectul meu de acum este un LINCE)

#2 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 03 August 2009 - 12:52 PM

Salut,

laudabila si utila initiativa, ce-i drept, cu toate ca se poate ajunge usor la haos...
Eu am niste carti-pdf despre blindatele italiene insa nu sunt sigur daca scrie acolo. Daca te ajuta, vorbim pe PM

Intrebare: unde as mai putea face linii de sudura la Tiger?

#3 Useril este offline   jiju 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-September 08

Postat 03 August 2009 - 02:32 PM

Salut Dany toate blindatele italienesti erau vopsite in interior cu alb.

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 August 2009 - 05:25 PM

Merci ,mult Jiju si Messerscmitt . Chestia e ca si eu am strans ceva documentatie despre blindatele italienesti , insa nu am vazut specificat nicaeri ce culoare aveau la interior . Bun , acum , la mine este si un caz mai deosebit . Lince-ul ( copia italiana a blindatului usor de recunoastere englezesc -Dingo) , are toata partea de deasupra structurii rabatabila . De aceea in mai toate fotografiile in care apare Dingo-ul interiorul pare sa fie vopsit in aceeasi culoare ca si exteriorul ( si nu aluminiu sau alb ) . De aceea ma intrebam daca si italienii au adoptat o practica similara .Am gasit o fotografie( vezi jos) unde capota rabatabila are inclusiv camuflaj ( pe fata inferioara) , dar nu-mi pot da seama daca si interiorul a fost vopsit intr-o culoare inchisa. --------------------------------------------- se poate ajunge usor la haos... ----------------------------
Messerschmitt , nu cred ca se v-a ajunge la haos , daca cel care raspunde , v-a copia si intrebarea la care raspunde (chestia aia cu quote <?>pe care eu nu stiu sa o fac)--------------Intrebare: unde as mai putea face linii de sudura la Tiger?--------------------- Specifica te rog unde le-ai facut , pentru a ne da seama unde mai trebuiesc facute .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: lince_05.jpg

#5 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 03 August 2009 - 07:22 PM

Vezi postareadany, la 3 Aug 2009, 17:25, a spus:

-Intrebare: unde as mai putea face linii de sudura la Tiger?--------------------- Specifica te rog unde le-ai facut , pentru a ne da seama unde mai trebuiesc facute .

Deocamdata nu am facut decat la imbinarea intre tavanul turelei si turela, dupa cum se poate vedea mai jos. M-am mai gandit la cupola comandantului, dar acolo e prea marunt...

Imagine postata

#6 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 August 2009 - 07:59 PM

Uite 2 imagini ale unor Tigri realizati de diversi artisti (Jung ,Lehmann ,). Sper sa te ajute. Daca nu , mai cautam .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 00_1_tiger1_jungdonghyun5.jpg
  • Imagine atasata: 00_1_tiger1_jungdonghyun4.jpg
  • Imagine atasata: 00_1_tiger_tlehmann5.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 August 2009 - 08:21 PM

#7 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 03 August 2009 - 08:02 PM

@dany

tea ajuta cu ceva asta ?

Imagine atasata: L.jpg

#8 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 August 2009 - 08:17 PM

Salut Alaur . Sa sti ca ma ajuta , multumesc mult . In special pentru detaliere . Dar intrucatva imi sporeste si nelamurirea . Mai ai cumva vreo fotografie a acestui vehicol , vazut din exterior ? -- Cateva Lince-uri au avut ca si culoare de baza galbenul nisipiu si as dori sa stiu daca este cu adevarat alb sau galben , cu toate ca grinda ( ?) de sustinere a capotei rabatabile pare mai inchisa la culoare decat interiorul .

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 August 2009 - 08:20 PM

#9 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 03 August 2009 - 08:47 PM

exterioare ar fi (nu am ceva se ar putea parea galben sau nisip):

Imagine atasata: lince_01.jpg Imagine atasata: L.jpg

si ar mai fi (nu zice de interior dar poate ti-e buna la ceva):

Imagine atasata: Lcam.jpg

#10 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 03 August 2009 - 09:24 PM

Multumesc , mult inca o data , Alaur . Edificatoare pozele .Te rog, daca mai ai detalii de la interior , posteaza-le . Ma intereseaza cum este vopsita cutia triunghiulara din spatele soferului ( destul de complicata ;nu stiu ce rol avea ) , precum si partea stanga fata , unde era situat mansonul mitralierei .A , si daca se poate , radioul . Nu stiu daca era asemanator cu cel englezesc sau nu .

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 August 2009 - 09:25 PM

#11 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 30 May 2011 - 01:04 AM

Salutare baieti . M-am hotarat sa reinod putin acest vechi topic , fiindca am ( se putea altfel :pardon: ) mare nevoie de ajutorul vostru . Cochetez de ceva timp cu realizarea acelui Sdkfz 232 (?) modificat armarea cu un Pak 38 ( foto) si nu gasesc pe net fotografii cu interiorul acestor vehicole ( adica Sdkfz 232 sau 233 , etc) . Daca cumva aveti ceva foto privind detaliile de interior va rog mult postati-le .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: sdkfz   pak38 foto africa.jpg
  • Imagine atasata: Sdkfz232-Pak38 foto africa 1.jpg

#12 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 05 June 2011 - 10:27 PM

Serus Dany
Abia acum am dat de topicul asta (noul forum nu arata intotdeuna postarile noi).
Daca nu e tardiv (oricum, feedback-ul a lipsit cu desavarsire :clapping: ), ai mai jos ceva imagini si un plan. Sper sa-ti serveasca.

Imagine atasata: sasiu.jpg
Imagine atasata: sofer.jpgImagine atasata: sofer spate.jpg
Imagine atasata: sofer 2.jpgImagine atasata: sofer 3.jpg

Si un plan care, dupa mintea mea, ar trebui sa-ti fie cel mai de folos :
Imagine atasata: plan 3.jpg

Spor sa ai.

#13 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 05 June 2011 - 11:08 PM

Servus Adi .
Nu e nicidecum tardiv , ba dincontra . E exact ceea ce nu reuseam sa gasesc ( poze cu posturile de conducere )! :yahoo:
Multumesc tare mult ! :friends:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi