m 461 scratchbuilt 1/12
Postat 04 October 2009 - 12:29 PM
in pozele ce urmeaza, sunt prezentate cele cateva etape din complicata operatzie(pe creier) de armare a fibrei se sticla cu rashina.adica se croieshte foaia de fibra ca orice alt material, se asaza in matritza shi cu ajutorul unei pensule se aplica rashina. complicat, nu? p.s. nu am folosit matase, asha cum ma gandisem initzial, pentru ca am gashit acest 'stratimat' foarte fin corespunzator cerintzelor...
Postat 18 October 2009 - 02:44 PM
gobi71, la 15 Oct 2009, 14:58, a spus:
...si ultimul element de la exterior, capota!am impresia ca acum am toate elementele ce compun aceasta caroserie.
Capota avea o "coama" care la botul capotei se desfasura in lateral. Cum o scoti?
O poza din lateral a rotii se poate?
Aceasta postare a fost editata de flo: 18 October 2009 - 02:45 PM
Postat 18 October 2009 - 05:06 PM
michi, la 18 Oct 2009, 17:28, a spus:
Cu toate ca lucrarea este de inalt nivel, pacat ca nu o putem aprecia la adevarata ei valoare din cauza fotografiilor.
Oricum de admirat stapanirea tehnicii de obtinere a pieselor din rasini sintetice armate cu fibra de sticla.
Lucrezi cumva in domeniu?
Oricum de admirat stapanirea tehnicii de obtinere a pieselor din rasini sintetice armate cu fibra de sticla.
Lucrezi cumva in domeniu?
am invatat sa lucrez cu rasini inca din anii '80...la clubul de navo.nu lucrez in domeniu.
Postat 18 October 2009 - 07:02 PM
Mare pacat ca nu ne putem bucura pe deplin de ceea ce faci (din cauza pozelor). Sunt tare curios cum ai realizat roata (tehnica): model, mulaj, etc. La ochiometru mi se pare mai groasa, luind in calcul raportul diametru/latime. E doar o parere, Poate fotografia ma inseala.
Spor la treaba !
Spor la treaba !
Postat 18 October 2009 - 08:24 PM
flo, la 18 Oct 2009, 20:02, a spus:
Mare pacat ca nu ne putem bucura pe deplin de ceea ce faci (din cauza pozelor). Sunt tare curios cum ai realizat roata (tehnica): model, mulaj, etc. La ochiometru mi se pare mai groasa, luind in calcul raportul diametru/latime. E doar o parere, Poate fotografia ma inseala.
Spor la treaba !
Spor la treaba !
tehnologia e simpla, chiar prea simpla...un disc din gips(ca un puc de hochei), prelucrat la strung pe care am adaugat crampoanele din baghete de lemn la dimensiuni... le-am lipit cu cianoacrilat.de finisat le-am finisat tot in strung.ceea ce vezi este doar masterul, ca sa zic asa.urmeaza matrita din cauciuc siliconic si abia apoi cauciucul propriuzis.chestia e ca inca nu stiu din ce o sa le torn!ochiometrul nu te inseala:cauciucul are niste dimensiuni altfel fiind de fapt de...tractor!asa doreste clientul meu.