Forum Machete,Modelism,Hobby: Invitatie - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Invitatie

#21 Useril este offline   gruby 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 28-July 09
  • Interests:Aviatie 1/72

Postat 14 September 2009 - 12:20 PM

Vezi postareaMesserschmitt, la 11 Sep 2009, 17:28, a spus:

Buna Gruby, o mica intrebare. Trebuie sa precizam numarul machetelor/felul acestora inainte de concurs sau asta se face la fata locului?

Salut!
Nu este nevoie. Inregistrarea machetelor se face pe fata locului. Insa, cu privire la faptul ca sunt niste cluburi in Ungaria care vor veni cu multi participanti si multe machete, este posibil ca formularele de inregistrare sa fie completate inainte de concurs (ca sa nu trebuie sa stam la rand pina noapte). Asta nu este obligatoriu! Pun aici un link cu formularul in limba engleza, ca sa puteti inchipui ce date vor fi necesare la inregistrare.

http://www.demak.ext...form_DMK_09.pdf

Un putin sumar in lb. Romana: sunt trei formulare. Primul v-a merge sub macheta – fara numele si datele constructorului /ca juriul sa nu stie/. Aici trebuie scris: categoria in care il inscrieti, producatorul, scala si numele machetei. Plus trebuie semnalizat nivelul de „upgrade" – 100% facuta cu mina proprie, 0% facuta total din cutie. Al doilea si al treilea formular contine datele participantului si a machetelor si sunt completate de organizatori. Eu voi fi acolo la inregistrare si o sa ajut.
Despre numarul machetelor pot sa va spun ca nu exista o limita, dar privind faptul ca evenimentul va fi mai bine un concurs decit o expozitie, de obicei participantii nu aduc un numar de machete atit de mare cit am vazut semnalat pe topicul cu expozitia din Bucuresti. Eu va sfatuiesc sa aduceti un numar mai mic pentru concurs (1 sau 2/categorie), si inca cateva din care putem aranja o expozitie mai mica prezentind machetismul din Romania. (Idea asta mi-a sarit din cap acum – inca n-am vorbit cu seful clubului, dar cred ca ar fi o buna idee.)
Apropo de expozitia din Bucuresti. Privesc cu mult interes cum se organizeaza expozitia si vad ca modul de a organiza si de a aranja un eveniment ca asta este diferit la voi si la noi. Dar si asta este ceva despre care am putea sa vorbim (schimb de experiente) la o bere sau la un „gulyas" dupa concursul din Hajduszoboszlo. Si pentru asta speram sa ne intilnim in octombrie cu colegi machetisti din Romania!

Roland

#22 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 15 September 2009 - 11:45 AM

Va place sau nu, alexie o sa fie unul din reprezentantii Romaniei la concursul de la Hajduszoboszlo. :blink:
Pe curand, :whistle: !

#23 Useril este offline   gruby 

• Membru deplin

Postat 15 September 2009 - 03:36 PM

Vezi postareaalexie, la 15 Sep 2009, 11:45, a spus:

Va place sau nu, alexie o sa fie unul din reprezentantii Romaniei la concursul de la Hajduszoboszlo. :hi:
Pe curand, :blink: !

Alexie! Mie imi place! :whistle: Te asteptam cu drag!

Bogy, Niki, Bill, Tibi22, va rog sa-mi semnalati daca nu ati primit raspuns la mesajele voastre personale. Eu v-am raspuns ("reply), dar nu era nici o reactie de atunci, si ma tem ca mesajele mele s-au ratacit undeva pe drum.

Daca imi permiteti, fac un mic rezumat pentru cei interesati din raspunsurile date la intrebarile din mesajele personale.

Nu este taxa de inregistrare la noi. Dar va sfatuiesc sa aduceti bani :-) , fiindca sambata trecuta la mitingul de club s-a clarificat ca alaturi de magazinele si vinzatorii din Ungaria ne-au semnalat intentia de a veni si a vinde si firme din Slovacia (1) si Cehia (2). Veste buna :-P pentru cei care vor sa-si imbogateasca colectia de machete, fiindca stiti bine, ca cehii si slovacii se pricep la chestiile astea cu machete.

Un membru de club cine locuieste la Hajduszoboszlo mi-a spus ca se poate rezolva sa fiti impreuna la un loc sau la locuri apropriate. La pretul in jur de 2500-3000 HUF (38-46 RON) poate face rost de cazare (apartament sau pensiune), daca se clarifica cati veniti.

Bineinteles ca este posibil sa vizitati concursul si fara a lua parte ca concurent. Alaturi de machetele care sunt inscrise in concurs vor fi si multe alte care vor fi expuse numai asa... Deci din acest punct de vedere „concursul" este totodata si o „expozitie". Vernisajul va avea loc la ora 12 (3 octombrie). Inainte de asta, intre orele 8 si 12 se va face inregistrarea machetelor si a concurentilor. Anuntarea rezultatelor va fi la ora 13, 4 octombrie. Deci intre orele 12 (3 octombrie) si 13 (4 octombrie) puteti sa va uitati la machete, sa cheltuiti banii strinsi :-) , sau sa faceti o proba la simulatoare, etc.
Roland

#24 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 15 September 2009 - 05:43 PM

Frate Gruby, deplasarea fratilor nostri catre concursul vostru s-a batut in cuie inca de la intrunirile din Bucuresti.
A mai ramas sa stabileasca intre ei amanuntele (cine cu cine se cupleaza pe masini caci machetele sunt pregatite pentru deplasare).

Bafta!

#25 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 17 September 2009 - 11:31 AM

Vezi postareaalexie, la 15 Sep 2009, 12:45, a spus:

Va place sau nu, alexie o sa fie unul din reprezentantii Romaniei la concursul de la Hajduszoboszlo. :hi:
Pe curand, :blink: !

Vezi postareagruby, la 15 Sep 2009, 16:36, a spus:

Alexie! Mie imi place! :whistle: Te asteptam cu drag!
.................................................
Roland

Draga gruby, avertismentul era pentru partea romana a forumului, oricum sentimentul este reciproc :-P .
Dupa cum merge treaba si alexie o sa reprezinte Romania si exista pericolul, in lipsa unui grup romanesc consistent (indivizi si lucrari de calitate), ca alexie sa devina Ambasadorul Machetismului Romanesc...acesta ipoteza poate declansa insomnii si/sau migrene :-)

#26 Useril este offline   gruby 

• Membru deplin

Postat 17 September 2009 - 02:09 PM

Vezi postareaalexie, la 17 Sep 2009, 11:31, a spus:

Draga gruby, avertismentul era pentru partea romana a forumului, oricum sentimentul este reciproc :whistle: .
Dupa cum merge treaba si alexie o sa reprezinte Romania si exista pericolul, in lipsa unui grup romanesc consistent (indivizi si lucrari de calitate), ca alexie sa devina Ambasadorul Machetismului Romanesc...acesta ipoteza poate declansa insomnii si/sau migrene :-P

:blink: Roger that!

#27 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 17 September 2009 - 04:57 PM

Vezi postareaalexie, la 17 Sep 2009, 12:31, a spus:

Draga gruby, avertismentul era pentru partea romana a forumului, oricum sentimentul este reciproc :whistle: .
Dupa cum merge treaba si alexie o sa reprezinte Romania si exista pericolul, in lipsa unui grup romanesc consistent (indivizi si lucrari de calitate), ca alexie sa devina Ambasadorul Machetismului Romanesc...acesta ipoteza poate declansa insomnii si/sau migrene :hi:

Servus,
Ca orice discipoli care-si urmeaza maestrul se pare ca vom fi inca 5 calcind umil pe urmele lui Alexie :blink:
Ave Alaexie, modaelisti te salutant!

Spor,
Billus :-P

#28 Useril este offline   alexie 

• Membru senior

Postat 22 September 2009 - 10:54 AM

Sa-mi fie scuzata incultura : Vanzatorii de machete in ce moneda accepta plata, forint sau euro?

Nu am ce sa fac, pentru mine de mare importanta este preludiul :-D asa incat mi-as dori mai multa activitate in acest topic.
De exemplu eu am sa plec din Mangalia cu un autocar ( joi 22.00 si ajung la Cluj vineri 10.45-11). La Cluj ma asteapta (deja) diorama eBay si ca pachet am in plan diorama Noaptea, in dulap - la sectiunea S.F. :pardon: si pentru figurine pregatesc un tanchist maghiar pe teritoriu rusesc.
Daca imi calculez bine bagajul ( trebuie luat in consideratie bagajul de intoarcere!) am sa plimb si Operatiunea Papusarul (evident pentru sectiune Best of show).
alexie :dribble:
P.S. Sper sa apara si alte discutii asa incat sa nu devina din preludiu un trist lucru manual

Aceasta postare a fost editata de alexie: 22 September 2009 - 10:56 AM

#29 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 September 2009 - 12:25 PM

Citeaza

Va place sau nu, alexie o sa fie unul din reprezentantii Romaniei
Mie imi place, si chiar ma bucur! Era cit pe ce sa vin si eu, dar... :pardon:

#30 Useril este offline   HIND 

• Membru senior
  • Postari: 624
  • Inregistrat: 02-October 06

Postat 22 September 2009 - 03:09 PM

Vezi postareaZ-mare, la 22 Sep 2009, 12:25, a spus:

Mie imi place, si chiar ma bucur! Era cit pe ce sa vin si eu, dar... :pardon:

Ce ai patit?

#31 Useril este offline   gruby 

• Membru deplin

Postat 22 September 2009 - 04:02 PM

Vezi postareaalexie, la 22 Sep 2009, 10:54, a spus:

Sa-mi fie scuzata incultura : Vanzatorii de machete in ce moneda accepta plata, forint sau euro?P.S. Sper sa apara si alte discutii asa incat sa nu devina din preludiu un trist lucru manual

Vanzatorii din strainatate (cehii si slovacii) acceptau euro anul trecut, si asta va fi la fel si anul acesta, cred eu. Cei maghiari vor accepta forint, bineinteles, dar puteti sa incercati si cu euro (nimic nu e imposibil).

#32 Useril este offline   katal 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 09-September 09

Postat 22 September 2009 - 11:24 PM

Din Bucuresti merge cineva ? Ma bate gandul sa merg si eu. Poate ne unim drumurile.

#33 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 October 2009 - 06:56 PM

Imagine postata
Baietii nostrii nu s-au dus degeaba in Ungaria!
Bill, Marhaba, Alexie: premianti!
Ahmed: membru in juriu!
Felicitari, ca merita!
Imagine postata

#34 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 04 October 2009 - 07:06 PM

Si o poveste a aventurii????

#35 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 04 October 2009 - 07:33 PM

Vezi postareaZ-mare, la 4 Oct 2009, 18:56, a spus:

Imagine postata
Baietii nostrii nu s-au dus degeaba in Ungaria!
Bill, Marhaba, Alexie: premianti!
Ahmed: membru in juriu!
Felicitari, ca merita!
Imagine postata

Maxime felicitari! Din pacate iar am facut ce-am facut si n-am terminat la timp tigerul, dar las` ca va fi si la anu`...
Din nou, domnilor: jos palaria! :hi: :friends:

#36 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 04 October 2009 - 07:48 PM

SUPER!!!! Ma bucur pentru ei!! Felicitari! Am fost si eu acolo ieri intr-o fuga si am facut cunostinta cu baietii nostrii!
Nu stiu care sunt machetele lui Mahabra si al lui Alexie ( nu am apucat sa-i intreb si imi pare rau, dar sunt sigur ca le-am fotografiat !), dar am vazut machetele lui Bill si Hind care aratau exceptional!
La anul as dorii sa particip si eu la acest concurs ( just for fan) !

#37 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 05 October 2009 - 09:03 AM

Salutare,

In sfarsit, ne-am intors. Am fost primiti excelent, vremea a fost foarte frumoasa, competitia interesanta si inedita pentru noi. Am avut si 3 premiati, Bill, Marhaba si Alexie, dar ii voi lasa pe ei sa zica ce si cum. Eu am fost membru in juriu la avioane si pot spune ca a fost o experienta foarte educativa, sper sa o repet si in viitor. Roland (Gruby) a fost omu' de baza, era in 10 locuri deodata, ajutand la organizare si in acelasi timp dandu-ne noua explicatii. Colegii maghiari sunt caractere colorate, diferiti si interesanti fiecare, ca si modelistii nostrii:)
Mingea e acum in terenul nostru. Deja HIND a invitat clubul din Debrecen la Alba, sper sa iasa ceva. Am luat contact si cu alte cluburi din Ungaria, dornici sa ne cunoasca. Un lucru pe care pot sa il spun sigur: a fost o intalnire foarte naturala, ne-am simtit ca si acasa. In ciuda barierei lingvistice, care se poate depasi totusi, baieti, Ungaria modelistica este foarte aproape si accesibila.
Cateva poze:

..

.

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_013.jpg
  • Imagine atasata: Picture_014.jpg
  • Imagine atasata: Picture_015.jpg
  • Imagine atasata: Picture_016.jpg
  • Imagine atasata: Picture_017.jpg
  • Imagine atasata: Picture_018.jpg

#38 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 05 October 2009 - 09:04 AM

Salut fratilor,
Permiteti sa raportez ca a fost o calatorie extraordinara, am avut onoarea sa fim oaspetii fratilor maghiari care au avut amabilitatea sa ne invite sa participam la aceasta frumoasa manifestare unde s-au ocupat de noi extraordinar facindu-ne sa ne simtim foarte bine si ajutindu-ne sa intelegem ce inseamna un astfel de eveniment. Le multumim mult tuturor in special lui Roland, colegul nostru de forum.
Principalul cistig este ca i-am cunoscut personal pe acesti deosebiti oameni si modelisti si ca am avut ocazia sa aflam multe lucruri noi si interesante de la ei. Am povestit si multe alte lucruri despre tehnici modelistice, ne-am impartasit unii altora metode de lucru si alte informatii legate de machetism si aviatie, blindate si despre altele. De asemenea am cunoscut si alti modelisti, membri in alte cluburi care au participat la eveniment, unii dintre invitindu-ne la Concursul organizat de catre ei. Ovidiu "HIND" Socaciu a luat multe informatii despre clubul din Debrecen dar si de la altele pentru o eventuala participare la Alba Iulia.
Am avut surpriza(mai ales eu) sa fim si premiati:
Alexie, dublu medaliat cu aur la sectiunile "diorame" si "SF" si un bronz la "figurine 1/35 sau mai mici".
Marhaba medaliat cu bronz la sectiunea "Blindate 1/35"
subsemantul, aur, argint si bronz la sectiunea "Avioane 1/48 si mai mari" si Premiul special al Clubului de machetism din Debrecen pentru diorama.
Ahmed a fost un avizat membru al juriului din partea noastra.
Gabi "Tatuca" si Marhaba au facut multe poze pe care le vor posta curind.
Cel mai important este ca s-a auzit ca exista modelism si la noi in tara, ca am cunoscut oameni deosebiti si ca am fost invitati si la alte manifestari de acest gen din Ungaria.
Calde multumiri Clubului de Machetism din Debrecen si in special lui Roland
Spor,
Bill :hi:
P.S. Asta e relatarea telegrafica, comentariile si jurnalele de calatorie vor urma de la cei cu talent in stihuri :friends:

#39 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 05 October 2009 - 09:05 AM

....

.....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_021.jpg
  • Imagine atasata: Picture_022.jpg
  • Imagine atasata: Picture_023.jpg