Forum Machete,Modelism,Hobby: Bmw R75 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bmw R75 Tamiya 1/35

#1 Useril este offline   buha 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 266
  • Inregistrat: 31-December 08

Postat 24 July 2009 - 02:15 PM

Am cumparat aceasta macheta de la danusmaximus (multumesc!) acum vreo 2 luni si in final i-a venit randul la asamblat.  ;-)

Motocicleta vine insotita de 4 figurine din care vreau sa fac soldatelul din atas si cel de pe motocicleta (ceilalti doi ii pastrez pentru o eventuala diorama). Kit-ul este de calitate, ghinionul meu a fost la vopsirea cu "German Gray XF-63" de la Tamiya (prima data cand folosesc astfel de vopsele): am diluat vopseau cu apa distilata si macheta este patata in diferite nuante de gri. :good:

Imagine atasata: 1.jpg

Imagine atasata: 2.jpg Imagine atasata: 3.jpg

Un kit de calitate, vopsele bune si un autor neindemanatic:

Imagine atasata: 4.jpg Imagine atasata: 5.jpg

Imagine atasata: 8.jpg Imagine atasata: 10.jpg

Imagine atasata: 7.jpg Imagine atasata: 9.jpg

Mai am de lipit decalurile dar pentru ca am multe optiuni la dispozitie sunt in ceata si am nevoie de ajutor. Revin mai tarziu cu decalurile scanate .  :wacko:                                   

Aceasta postare a fost editata de buha: 24 July 2009 - 02:48 PM

#2 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 10:03 AM

Nu ma pricep la inmatriculari si am nevoie de ajutorul vostru. Am atasat mai jos decalurile si intructiunile kit-ului si vreau sa imi spuneti pe care sa le folosesc. Tin sa mentionez ca celor doua figurine de pe motocicleta vreau sa le vopsesc uniformele tot aceeasi nuanta de gri precum motocicleta.

Imagine atasata: 1.jpg Imagine atasata: IMG1_0002.jpg

Aceasta postare a fost editata de buha: 25 July 2009 - 10:08 AM

#3 Useril este offline   jiju 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 200
  • Inregistrat: 20-September 08

Postat 25 July 2009 - 11:44 AM

Salut,acuma depinde pe ce front era motocicleta pe frontul de Vest sau pe frontul de Est,ca culorile erau diferite pe ambele fronturi.

#4 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 25 July 2009 - 03:28 PM

Vezi postareabuha, la 25 Jul 2009, 11:03, a spus:

Tin sa mentionez ca celor doua figurine de pe motocicleta vreau sa le vopsesc uniformele tot aceeasi nuanta de gri precum motocicleta.

Negativ. Indura-te de ei si pune niste verde in gri-ul acela. Cauta pe un google niste imagini de mantale si incearca sa imiti nuanta - oricum, nu-ti face probleme - ai o marja mare de eroare.

#5 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 04:51 PM

Sa inteleg ca trebuie sa fac ceva in genul acesta: 
Imagine postata

#6 Useril este offline   jiju 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 05:24 PM

Si uite pun niste poze cu decalurile machetei respective:
Imagine atasata: 7bb7a24f225015d5.jpgImagine atasata: 730a62c859ccbc83.jpg
Imagine atasata: 4186c4521883ec5f.jpgImagine atasata: ba8c75b462b6a787.jpg
Imagine atasata: c0e3deffcb565d19.jpg

#7 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 06:26 PM

Multumesc foarte mult jiju;-)

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 25 July 2009 - 09:38 PM

Uniformele germane(de genul trupetilor pe care-i reprezinti tu) erau "feldgrau"
adica http://www.testors.com/products/136675.

#9 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 27 July 2009 - 09:13 AM

Fiecare cu pasarica lui... ;-)
Poti sa vopsesti tricicleta cu dunkelgelb si ii pui decalurile Afrikakorps... :wacko: :good:

#10 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 08:32 PM

Cand am cumparat kit-ul eram foarte entuziasmat iar acum il consider o pierdere de timp...

Acestea sunt primele mele figurine... Desi pensula cea mai subtire pe care o am la indemana lasa mult de dorit, am facut tot ce am putut. Decalurile nu bat cu realitatea iar nemtii sunt prea "verzi".
Stiu ca macheta arata precum o chinezarie ieftina dar asta mi-a iesit. :whistle: Nu astept cuvinte de lauda ci doar sa fiu tras de urechi.

Promit sa imi iau revansa cu acest kit de la Zvezda intr-un viitor mai apropiat/indepartat.

Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de buha: 18 August 2009 - 08:35 PM

#11 Useril este offline   jiju 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 08:41 PM

Salut buha din partea mea tia iesit foarte bine la motocicleta culoarea si fara suparari ca si eu vopsesc machetele cu pensula si spor la modelism incontinuare. :whistle:

Salut,
Mihai

Aceasta postare a fost editata de jiju: 18 August 2009 - 09:09 PM

#12 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 18 August 2009 - 08:59 PM

Vezi postareabuha, la 18 Aug 2009, 20:32, a spus:

Cand am cumparat kit-ul eram foarte entuziasmat iar acum il consider o pierdere de timp...

Acestea sunt primele mele figurine... Desi pensula cea mai subtire pe care o am la indemana lasa mult de dorit, am facut tot ce am putut. Decalurile nu bat cu realitatea iar nemtii sunt prea "verzi".
Stiu ca macheta arata precum o chinezarie ieftina dar asta mi-a iesit. :friends: Nu astept cuvinte de lauda ci doar sa fiu tras de urechi.

Fii serios! Nu e perfect dar e ok! Pusca lui Fritz are o culoare cam deschisa iar uniforma are o culoare cam dubioasa. Dar motocicleta ti-a iesit bine, mai ales decalurile. Inca ceva. Pe viitor acorda mai multa atentie bavurilor ( vezi spatele castilor, mana stanga motociclist, etc)

Mai mult de atat nu cred ca o sa te traga cineva de urechi :whistle: :-D

Din partea mea, sincere felicitari!

#13 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 18 August 2009 - 09:23 PM

Ba sa nu le consideri deloc o pierdere de timp! Eu invat din fiecare proiect, chiar daca sunt kit-uri de care nici nu vreau sa-mi amintesc, asa prost mi-au iesit. Pentru primele figurine, e foarte ok. Totul e sa progresezi si sa inveti din greseli. Felicitari si din partea mea.

#14 Useril este offline   buha 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 09:30 PM

Multumesc foarte mult pentru apriecieri! :-D

@jiju:
Motocicleta am vopsit-o cu XF-63 German Gray (Tamiya), cauciucurile cu 36M Tyre (Agama) iar la uniformele nemtilor am amestecat griul motocicletei cu A12M Green (Agama) si pielea nemtilor cu o combinatie intre Skin Tone Warm si Skin Tone Tint (ambele Model Master). Am folosit acrilice.

@Messerschmitt:
Deoarece sunt la inceput de drum in ale modelismului nu dispun de o gama variata de culori (in general ma limitez doar la ce am, din lipsa banilor). Aflandu-ma in vacanta la parinti (in Botosani) nu prea am loc suficient unde sa ma intind cu jucariile, si am impresia ca traiesc in jungla deoarece de aici nu am de unde cumpar o pensula subtire sau un cutter ascutit la un pret decent. Cand incepe anul universitar o sa imi cumpar o pensula pentru a retusa fetele si mainile nemtilor. :whistle:

@Degrelle:
Momentan mai am vreo 6 figurine care isi asteapta rabdatoare randul la montat/vopsit. Sper ca urmatoarele blindate sa aiba si ele cate o figurina sau doua incluse in kit, deoarece observ ca prezenta lor de la "viata".

Aceasta postare a fost editata de buha: 18 August 2009 - 09:33 PM

#15 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 19 August 2009 - 07:26 AM

Primele care deranjeaza sunt bavurile, care nu tin de experienta in modelism, ci de dorinta de a face o treaba serioasa.
Macheta celor de la Tamiya are mai multi ani decat tine, iar treaba asta conteaza. Abia cu niste PE-uri ii poti scoate fata, dar am vazut in topicul lui Wurger ca nu te pasioneaza.
Restul culorilor sunt aproximativ ok. Mantalele motociclistilor erau dintr-un material cauciucat care era mai mult verde decat gri. Cu ceva umbre ar trebui sa se rezolve.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi