Lucrarile mele
Postat 18 August 2014 - 01:52 PM
Ca o curiozitate,anul asta observ ca inmatricularile romanesti de pe Yak-uri au fost inlocuite cu inmatriculari lituaniene (YR-UAU,YR-UAA devin LY-WAW respectiv LY-WAA),probabil au legatura cu Jurgis Kairys,si inca un aspect,avioanele arata mult mai bine cu tricolor pe deriva si crucea Regelui Mihai pe fuselaj si aripi.
Postat 18 August 2014 - 03:18 PM
axor, la 18 August 2014 - 11:03 AM, a spus:
M-au ajutat foarte mult pozele celor de pe RoSpotters...asadar va prezint Iacarii Acrobati (si coincidenta,azi in drum spre servici,doua dintre ele zburataceau peste cartier)
Nu era chiar o coincidenta daca te uitai la data, 18 august. Astazi la ora 10 .20 Yakerii au survolat cimitirul militar Ghencea la comemorarea a 70 ani de la moartea marelui pilot Cpt av Alexandru Serbanescu.
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 18 August 2014 - 03:19 PM
Postat 18 August 2014 - 03:25 PM
axor, la 18 August 2014 - 01:52 PM, a spus:
Ca o curiozitate,anul asta observ ca inmatricularile romanesti de pe Yak-uri au fost inlocuite cu inmatriculari lituaniene (YR-UAU,YR-UAA devin LY-WAW respectiv LY-WAA),probabil au legatura cu Jurgis Kairys,si inca un aspect,avioanele arata mult mai bine cu tricolor pe deriva si crucea Regelui Mihai pe fuselaj si aripi.
Au mai degraba legatura cu taxele mari din Romania si regia mare de la singura autorizata sa faca in Romania revizia ( RK) adica Bacau SA. Un fel de inmatriculare gen Bulgaria la masini. Dar binenteles datorita informatiei obtinute de la Jurgis (in Lituania) au gasit tara cu taxe si cheltuieli pt revizie si intretinere mai mici.
Postat 18 August 2014 - 04:55 PM
In ceea ce priveste survolul Iacarilor ma lamurisem ceva mai devreme,insa cocinidenta era ca terminasem profilele de Yak cu o zi inainte si azi le vedeam zburand,stau in zona,lucru care nu s-a mai petrecut pana acum.Se intampla destul de rar ca astfel de aeronave sa survoleze zona,cu atat mai putin Yak-urile.
In ceea ce priveste celalalt aspect,trist daca se intampla asa.La Safety Demo 2014 am vazut o aeronava cu inmatriculare ungureasca purtand crucile Regelui Mihai,banuiesc ca este aceeasi situatie
Sursa imaginii Romanian Spotters
Aceasta postare a fost editata de axor: 18 August 2014 - 04:55 PM
Postat 18 August 2014 - 06:53 PM
axor, la 18 August 2014 - 04:55 PM, a spus:
In ceea ce priveste survolul Iacarilor ma lamurisem ceva mai devreme,insa cocinidenta era ca terminasem profilele de Yak cu o zi inainte si azi le vedeam zburand,stau in zona,lucru care nu s-a mai petrecut pana acum.
Nimic nu este intamplator in univers. Toate au o legatura, probabil cosmica.
Inainte de survolul Iaker-ilor s-a rotit deasupra, cateva minute , o pasare ( cred ca un soim), sa fi fost spiritul marelui Serbanescu ?
Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 18 August 2014 - 06:58 PM
Postat 27 August 2014 - 06:42 PM
axor, la 26 August 2014 - 06:25 PM, a spus:
A, pai aici te pot ajuta eu! Poti folosi schema trei... sau doi!
Serios, schema trei arata bine si [imi] pare originala iar schema doi arata [doar] foarte bine Poate te hotarasti mai usor dupa ce analizezi si cum ar arata de sus cele doua scheme
Postat 01 September 2014 - 12:41 PM
anstro, la 28 August 2014 - 10:47 PM, a spus:
Merci,iata si top-ul
niki, la 27 August 2014 - 06:42 PM, a spus:
Le-am facut,dar,dilema ramane
De la o vreme am prins mare de drag de avioanele Aeroclubului,in consecinta am facaut inca unul,de data asta Extra 330
Mi-ar placea mult sa vad o Extra vopsita asa,stiu ca avem Yak-urile,dar parca il prinde bine cu un camo de IAR-80
Aceasta postare a fost editata de axor: 01 September 2014 - 12:43 PM
Postat 01 September 2014 - 01:39 PM
Citeaza
Daaa !
Pe la jumatea anilor '90 s-ar fi putut .
I-am intrebat pe instructori daca ne-ar lasa sa vopsim planoarele ca si Me-urile 109 sau cel putin o "gura de rechin " si erau chiar incantati de idee , insa pe atunci inca nu aparusera masiv culoarile acrilice si fiindca nu doream sa fie ceva permanent ,ideea nu s-a materializat ...
Postat 02 September 2014 - 11:02 AM
Cu placere anstro.O sa fie ceva de lucru pentru realizarea unor masti,dar cu rabdare se poate realiza.
Sa ai spor.
Aceasta postare a fost editata de axor: 02 September 2014 - 11:03 AM