Forum Machete,Modelism,Hobby: Tamiya British Universal Carrier Mk. II 1:48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tamiya British Universal Carrier Mk. II 1:48 prima mea macheta

#1 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 17-June 09

Postat 19 July 2009 - 05:38 PM

Dintr-un spirit bolnavicios-perfectionist - boala foarte grea - si in acelasi timp fiind un individ complet incepator in ale machetitului, am abandonat mai multe machete inainte de terminare din cauza calitatii scazute a lucraturii mele. Fiind p-atuncea evident ca rezultatul avea sa nu fie multumitor, imi pierdeam cheful, abandonam subiectul si treceam la urmatorul. Speram de fiecare data ca voi fi invatat din propriile greseli, din post-urile de pe acest forum, din diverse articole de pe net si ca voi avea alte rezultate.

Asa l-am ingropat pe Graf Spee 1:700, un Sherman M4 A1 1:72 si alte cateva submarine si avioane. Din pacate, mi-am dat si eu seama ca treaba nu prea merge asa. Ca sa inveti pana la capat, trebuie sa lucrezi pana la capat.

Va prezint prima macheta pe care am reusit sa o termin. Am exagerat cu noroiul (din pacate, nu am mai putut sa-l dau jos) si stiu ca nu este o macheta prea buna. Cea mai mare problema pe care am intampinat-o a fost vopsirea interiorului, pt. ca intai l-am asamblat si ulterior l-am vopsit (Vallejo Model Color, cu pensula). Din aceasta cauza, pensula nu mi-a incaput peste tot asa cum ar fi trebuit. Dar era deja prea tarziu... De asemenea, inmatricularea este si ea fara pretentii: recunosc ca am pus niste decaluri in plus pt. antrenament.

Pentru cine are chef sa isi bata capul cu umila mea lucrare, imi doresc si as aprecia cat mai multe observatii.

predoiu

PS: am mai adaugat niste poze marite; momentan, desi as vrea, nu pot produce poze la o calitate mai buna decat aceasta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_1496_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1498_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1499_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1500_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1501_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1504_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1505_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1507_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1509_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1518_mic.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1498_closeup.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1509_closeup.jpg
  • Imagine atasata: IMG_1518_closeup.jpg

Aceasta postare a fost editata de predoiu: 19 July 2009 - 05:49 PM

#2 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 20 July 2009 - 11:55 PM

Zic ca cei mai avizati ar fi membrii pasionati de asta scara. Din ce vaz eu, nu prea vaz mare lucru.
Noroiul nu e exagerat, daca instalezi macheta intr-o minidiorama cu care sa se imbine, devenind astfel credibila. Despre asamblat, vopsit: am invatat ca foarte importanta in munca noastra e organizarea - cum iti asterni, asa dormi.

#3 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin

Postat 21 July 2009 - 01:31 PM

Da, pozele nu-s extraordinar de explicite. Aparatul nu se poate focusa de aproape. E o problema pe care o s-o rezolv cat de curand.

Despre asternut, intr-adevar ca asa dormi. M-am gandit destul de adanc asupra a ce elemente sa asamblez dinainte si, respectiv, pe care sa le vopsesc separat. Dar se vede ca oricat de adanc am gandit, lipsa mea de experienta a fost ceva mai adanca. As trece la un aerograf, care ar simplifica mult situatia, insa, momentan, conditiile de spatiu, co-vietuire si aerisire nu imi permit. Raman cu speranta sper ca nu desarta ca voi deveni un zeu al pensulei candva in viitorul cat mai apropiat (sper!!!).

Apropo de ordinea vopsirii elementelor, inca caut cea mai buna metoda de a lipi cu "minimum damage" 2 suprafete deja vopsite cu acrilica. Tamiya Thin Cement face o treaba bunicica, dar te pedepseste inmiit la cea mai mica greseala.

Aceasta postare a fost editata de predoiu: 21 July 2009 - 01:32 PM

#4 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 21 July 2009 - 07:13 PM

Salut, frumoasa lucrare, numai ca sunt locuri in care noroiul ala nu prea pare a se fi asezat natural, in rest ;-) .
Am insa o intrebare: cum ai facut noroiul ala?

#5 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin

Postat 21 July 2009 - 07:53 PM

Joccker, multumesc de incurajare. Cu noroiul zici bine, nu mi-a iesit chiar cum trebuia.

In afara de a baga mana in buzunar dupa bani nu prea ma pot lauda cu producerea noroiului. Este Sandy Paste din linia de produse Vallejo Water&Stone. Se poate cumpara de aici: http://www.machete.r...ndy-paste-200ml

O descriere putin mai detaliata de pe pagina producatorului:
A sandcolored, slightly gritty base, much more fluid and less dense than the other stone mediums, and easily textured for ripples and waves, dunes and desert effects. The product is also used for rust effects. When mixed with Gel Base, it spreads even more smoothly.
Packaging: In 200 ml. pots (6,75 Fl. Oz.).

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 23 July 2009 - 02:56 PM

Nu sunt eu īn măsură să comentez scara 1"48.
Şi nici lucrările altora.
Din cāte am priceput,ăsta este primul kit "la gata"?
Am văzut lista celor "seduse şi abandonate" de tine şi trag o concluzie-
fie ai īncercat nave,fie blindate 1/72- dacă vrei să īncepi,nu astea ar fi cea mai bună alegere.
Navele sunt(pot fi) prea sofisticate,īn timp ce 1/72 este o scară (cam) săracă īn detalii(asta poate fi un lucru bun pt.un īncepător,sau dimpotrivă).
Bren-ul pare a fi ok. īnsă 1/48 chiar că este minuscul.De ce nu īncerci unul(tot Tamiya) dar 1/35 ?

P.S. şi eu folosesc pensule la vopsire,dar şi culori Tamiya spray(TS-uri).

#7 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin

Postat 23 July 2009 - 04:33 PM

Primul terminat.

Acelea erau intr-adevar 1:72. 1:48, insa, imi place mult si as vrea sa continuu la scara asta. Din curiozitate, dupa cum bine zici si tu, mi-am pus mai de mult in gand sa incerc si un 1:35 (pe care l-am adus deja in scorbura): http://www.missing-l...an/tam35197.htm

Banuiesc ca Tamiya spray folosesti pentru a asterne stratul de baza? As incerca asa ceva, avand in vedere ca pensula nu e intotdeauna cea mai buna solutie aici.

Totusi, nu rezulta o suprafata prea lucioasa? Se pot face filtre/layering translucide (cu acrilice) cu pensula pe aceasta suprafata sau se pot asterne cu usurinta straturi opace de vopsea (tot acrilica), tot cu pensula?

Daca-s niste intrebari idioate, imi cer scuze anticipat. Imi zicea un prieten zilele astea, dupa ce-a cumparat si folosit un TS, ca-s prea lucioase (mai exact zicea ca nu mai pune mana niciodata pe asa ceva). Pe net am dat acum o cautare nu am aflat mai nimic.

Aceasta postare a fost editata de predoiu: 23 July 2009 - 04:36 PM

#8 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 July 2009 - 09:05 PM

Uită-te la toate lucrările mele sunt vopsite cu TS-uri de la Tamiya.Toate !
Īţi par (prea) lucioase ?
Efectele de praf,noroi,şi orice mai vrei,prind la fix.Uleiurile la fel.
Şi īn plus există lac mat !!
Eu chiar nu văd nici o problemă la TS-uri(poate doar preţul/cantitate).

#9 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin

Postat 23 July 2009 - 09:58 PM

M-am uitat cu multa admiratie la Morris 30 cwt-CDSW light recovery, pe care l-ai postat aici mai de mult. Foarte frumos lucrat si, evident, nu luceste.
O sa cumpar TS, cred ca de la Hobbyx, daca nu e-n concediu. Vreo 2 culori de baza (verde, gri) si o sa incep de-acolo.

#10 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 23 July 2009 - 10:14 PM

Ai multe opţiuni.
De la Hobbyx.ro sau moduni.
Incearca-le.

#11 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 28 July 2009 - 05:39 AM

Salut voios de pionier si binea-i venit "de partea luminoasa a Fortei" !
Sunt bucuros ca gusti deliciile "singurei scari adevarate", macar si pentru faptul ca... nu ma voi mai simti atat de singur, p'acilea...
Socot ca, pentru primul proiect, alegerea subiectului n-a fost tocmai fericita... tocmai pentru ca este un vehicol deschis, cu multe detalii de care trebe sa ai grija... In plus, acest kit are o mare slabiciune, anume trenul de rulare, nesimtit de simplificat. Asa ca, inoroirea excesiva, poate doar sa te ajute.

Pentru viitoarea tentativa, ti-as sugera sa alegi un kit mai bun si mai fara probleme, cum ar fi un Pz.III-L, sau... si mai bine (am urmarit lichidarea flyboyista), un M4 ! GB-ul shermanist, te-ar astepta cu bratele deschise...

Mi-as mai permite sa-ti sugerez, sa consideri vopsitul la pensula, doar un paleeativ al inceputului... pasul spre aerograf, multa dulceata va aduce, in hobbystica-ti viata...

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 28 July 2009 - 05:42 AM

#12 Useril este offline   predoiu 

• Membru deplin

Postat 03 August 2009 - 12:26 AM

Dragos, multumesc de urare si de sfaturi. Si socot ca ai dreptate in tot ce mi-ai spus. Intr-adevar, a fost un relativ chin sa vopsesc Carrier-ul la pensula (bine zis, interiorul deschis a pus cele mai mari probleme cu colturile si ungherele lui greu accesibile) si, in acelasi timp, nici nu am acordat atentia cuvenita multor detalii care ar fi meritat.

Ca viitoare tentativa am inceput deja un un M8 Greyhound 1:48 (si voi posta asupra acestui subiect, sper, in curand): http://www.warwheels...8greyhound.html
Despre acel Sherman.. incerc sa ocolesc ocazia de a-l strica, asa ca "il tin la rece" pentru mai incolo.

Pasul spre aerograf nu stiu daca si cand il voi face pt. ca necesita o logistica care momentan ma depaseste. Trec totusi la spray-uri (Tamiya TS, dupa sfatul lui Longinus) pentru asternerea culorii de baza si pastrez pensula numai pentru detalii si filtre.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi