Oameni buni, intamplarea face ca subiectul Coanda sa-l stapanesc destul de bine din documente originale. Problema acestei carti este urmatoarea:
Un cercetator istoric, sau un istoric, atunci cand intocmeste o carte trebuie sa fie ghidat de cateva criterii, o deontologie ghidata de bunul simt, de a verifica o informatie din cel putin 2 surse pentru a putea fi considerata plauzibila, altfel este probabila, de a nu denigra o natiune sau o armata din cauza actiuni, sau actiunilor unei persoane (vezi episodul cu urechile insirate pe sfoara in biroul unui dement, vezi Escadrila Alba, nu se face asa ceva, denigrezi o armata pentru un dezaxat).
Au existat persoane de mare valoare, precum Dl Danielopol pe care l-am cunoscut personal, ii este permis sa aibe o parere diferita fata de majoritate, in ceeace priveste o personalitate, dat tu ca istoric nu ai voe sa redai aceste pareri intr-o carte, denigrand fara dovezi o personalitate.
Dupa parerea mea, acesti istorici sunt "BOMBAGII", prind un asemenea subiect, nu-l verifica deoarece a iesit din gura unei personalitati, si pare credibil, vin cu el si sustin "Eu l-am descoperit, am prioritate absoluta".
Dupa cum am mentionat l-am cunoscut pe Dl, Danielopol, ii cunosc meritele deosebite, dar, omul imbatraneste si incepe sa fabuleze, este in firea omului.
Mai exista un roman, din Bucuresti (NON NAME nu merita) care a publicat in Franta un articol denigrator la adresa lui Coanda, francezii au ripostat sustinand ca in arhivele lor nu exista dovezi care sa sustina afirmatiile consateanului nostru. S-a mai pus intrebarea - "De ce va denigrati compariotii fara dovezi". Romanul a aflat informatia denigratoare de la un fost securist,si a zis - "este bomba, am prioritate".
Si uite asa facem istorie din prostie, exemple sunt multe, dar asemenea scriitori ar trebui sa fie boicotati.
Pot da multe exemple de jigodii, aviatori care in timpul razboiului au facut fapte reprobabile, dar nu merita mentionati deoarece aduc prejudicii celorlalti combatanti, istoriei neamului.
Sfatul meu, daca acesta conteaza, lasati aceste carti sa impodobeasca locuintele autorilor.
Ca a venit Coanda in tara si a colaborat la aplicarea unor inventii ale sale cu comunistii, toata lumea a colaborat intr-un fel cu acestia, asta era situatia atunci. Manicatide, Silimon si altii au colaborat si ei cu comunistii, trebuia sa nu o faca?
Impuscatu, a avut intr-adevar partile sale rele, cea mai rea nevasta, dar amintiti-va, a dezvoltat industria aeronautica in Romania postbelica.
Hai sa fim seriosi.
Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 06 August 2009 - 01:37 PM