Forum Machete,Modelism,Hobby: Stiati de...? - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Stiati de...?

#1 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2485
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 15 July 2009 - 10:55 PM

1941- t35 pe Bulevardul Bonaparte. Sa fi fost scos pt. ordine publica ?

http://tramclub.org/.../031359_156.jpg

http://tramclub.org/.../031358_847.jpg

[quote name='flo' date='15 Jul 2009, 23:51' post='90537']
1941- t35 pe Bulevardul Bonaparte. Sa fi fost scos pt. ordine publica ?

http://tramclub.org/.../031359_156.jpg

http://tramclub.org/.../031358_847.jpg
http://tramclub.org/.../031360_106.jpg

#2 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 16 July 2009 - 03:55 PM

Probabil imagini din timpul "rebeliunii" legionare din ianuarie 1941. Nu e o certitudine, totusi.

#3 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 16 July 2009 - 04:50 PM

Vezi postareaDegrelle, la 16 Jul 2009, 16:55, a spus:

Probabil imagini din timpul "rebeliunii" legionare din ianuarie 1941. Nu e o certitudine, totusi.

Asta este si impresia mea. Mantaua corespunde cu perioada evenimentului. Prezenta pe b-dul Bonaparte (viitor Ilie Pintilie si mai apoi b-dul Iancu de Hunedoara si N. Titulescu) ar fi justificata de existenta sediului guvernului ( dar nu sunt sigur daca era deja functional in ian. 1941).
Sunt oare probe care sa confirme prezenta acestui tip de tanc in acel eveniment, in acesl loc?

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4849
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 16 July 2009 - 08:28 PM

Foarte interesante imagini Flo .Ar putea sa fi fost luate si dupa manifestatiile de dupa 23 august . Simbolul imi aminteste de fotografia unui R 2 , postata pe ww 2 . ro (-cu scuzele de rigoare nu mai stiu cui apartinea) , unde se specifica cum ca blindatul fusese pozat in timpul campaniei din Transilvania ( 1944) . Acolo in locul cercului cu diagonala era un patrat . Ma intreb daca ar fi posibil ca acest simbol ( itermediar ?)sa fi fost arborat de vehicolele rom. ce luptau imediat dupa 23 august pana la aparitia noului insemn - cercul alb cu stea?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: r_2_9411ow1.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 16 July 2009 - 08:58 PM

#5 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 16 July 2009 - 10:50 PM

Nu doriti sa mutam acest topic la sectiunea " blindate " sau "albume personale " ? ----. Ar fi pacat sa se piarda la " discutii libere " .

#6 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 16 July 2009 - 11:14 PM

Vezi postareadany, la 16 Jul 2009, 21:28, a spus:

Foarte interesante imagini Flo .Ar putea sa fi fost luate si dupa manifestatiile de dupa 23 august . Simbolul imi aminteste de fotografia unui R 2 , postata pe ww 2 . ro (-cu scuzele de rigoare nu mai stiu cui apartinea) , unde se specifica cum ca blindatul fusese pozat in timpul campaniei din Transilvania ( 1944) . Acolo in locul cercului cu diagonala era un patrat . Ma intreb daca ar fi posibil ca acest simbol ( itermediar ?)sa fi fost arborat de vehicolele rom. ce luptau imediat dupa 23 august pana la aparitia noului insemn - cercul alb cu stea?

Imaginile le-am descoperit pe forumul unui site al celor interesati de mijloacele de transport in comun tramclub.org . Autorul postarii mentiona unde ''Sos.Bonaparte'' si cand "1941". Sincer eu nu am observat diagonala decat dupa remarca ta. Dar manta chiar si cel mai tarziu la sfirsitul lui octombrie? Si cate blindate ca acesta mai ramasesera in 1944? Nu stiu ce sa zic.

Site-ul mentionat este o bogata sursa de fotografii cu Bucurestiul de altadata si al vehiculelor acelor vremuri. Iata un exemplu interesant

http://tramclub.org/files/1941_886.jpg

#7 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 17 July 2009 - 01:20 AM

Am mai gasit ceva ce ar putea fi de interes . Nu vi se pare ca sub cocarda tanchetei R 1 se ascunde acel cerc + diagonala? . ------Fotografia se spune ca e datata din '42 ( Crimea).Ma intreb acum daca acest insemn de identificare a aparut undeva inainte de intrarea Romaniei in razboi si apoi a fost reintrodus dupa " intoarcerea armelor " .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: R1_crimea_l.jpg

#8 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 18 July 2009 - 12:15 AM

Vezi postareadany, la 17 Jul 2009, 02:20, a spus:

Am mai gasit ceva ce ar putea fi de interes . Nu vi se pare ca sub cocarda tanchetei R 1 se ascunde acel cerc + diagonala? . ------Fotografia se spune ca e datata din '42 ( Crimea).Ma intreb acum daca acest insemn de identificare a aparut undeva inainte de intrarea Romaniei in razboi si apoi a fost reintrodus dupa " intoarcerea armelor " .

Da, asa se pare. Nu este anormal. Tancurile R1 au trecut in dotarea cavaleriei si au avut alte insemne fata de trupele blindate, respectiv cocarda tricolora ( pe sasiu frontal si lateral) si cu vopsea alba silueta "Sf. Gheorghe ucigand balaurul", care era patronul cavaleriei (pe turela lateral stinga). Poza surprinde inspectia ministrului apararii gen. C-tin Pantazi la o brigada de cavalerie in 8 august 1942 in Crimeea.
Poza precedenta prezinta probabil un blindat apartinand Det. Blindat - lt.col. Matei, care a luptat sub comanda sovietica si care avea un insemn sub forma unui patrat alb.
Cercul alb apare apare la inceputul lui '41, inlocuind cifrul regelui Carol al II-lea. Diagonalele apar datorita sablonului (altfel piesa centrala "pica").
La pozele gasite de mine, ma intriga prezenta tancurilor R2 in timpul rebeliunii legionare ( cum spuneam, data si locul mentionate de cel ce le-a postat ma fac sa cred ca este vorba de acel eveniment). Eu stiam ca armata a intervenit atunci (in Buc.) cu vechile FT !7, care asigurau de regula paza unor obiective strategice si care incadrau Reg. de Garda al Conducatorului Statului. Altfel, imaginile pot inspira o diorama, tanc-vagon de tramvai. Despre inscriptionare gasesti in "TRUPELE BLINDATE din Armata Romana 1919-1947 de C. Scafes s.a."

#9 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 20 January 2011 - 09:59 PM

La un targ de antichitati am gasit aceasta fotografie (evident o copie) in care apare tunul pe cale ferata ce se gaseste acum la Muzeul National Militar. De la Horia am aflat ca poza a fost facuta in timp ce tunul era purtat pe caile ferate ce strabateau Bucurestiul spre a prezenta populatiei importanta captura.
Imagine atasata: SWScan00022.jpg

Colindand pe internet am dat de poza urmatoare. Unde ce sa vezi, tunul cu pricina, aflat atunci (1916) in maini chezaro-craiesti in ipostaza rutiera insa. Este tractat de un Austro Daimler C-zug
Imagine atasata: Austro_Daimler_C_Zug__m16__1916.jpg

#10 Useril este offline   flo 

• Membru senior

Postat 20 January 2011 - 11:13 PM

Am mai gasit si
Imagine atasata: 21587.jpg
aici
http://www.activeboard.com/forum.spark?aBI...topicID=9337310

#11 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2974
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 20 January 2011 - 11:39 PM

Vezi postareaflo, la 20 Jan 2011, 21:59, a spus:

La un targ de antichitati am gasit aceasta fotografie (evident o copie) in care apare tunul pe cale ferata ce se gaseste acum la Muzeul National Militar. De la Horia am aflat ca poza a fost facuta in timp ce tunul era purtat pe caile ferate ce strabateau Bucurestiul spre a prezenta populatiei importanta captura.
Atasament SWScan00022.jpg

intre timp originalele au ajuns la mine. 3 bucati din cate s-or fii facut cu acea ocazie. Stau inchise in cutia Pandorei pana ce vom avea destule date sa le bagam la revista!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi