Early & Late Tiger I 1/35 Academy / Dragon
#61
Postat 17 March 2010 - 06:08 PM
Am inteles procedeul. Eu ma refeream la indepartarea simulacrului de sudura al kit-ului original. Grizzlea, am vazut si eu un filmulet in care se foloseste aceasta tehnica. Pare chiar mai la indemana decat cu chit.
#62
Postat 17 March 2010 - 11:30 PM
Sudurile cu culee arata foarte bine, zici ca e facut din fabrica, sigur o sa imprumut si eu procedeul pe unde e nevoie. Dar in cazul tigrului, sudurile sunt mai mult in ras(sau chiar pe "negativ"), decat in relief si mai bine merge putty-ul in cazul asta.
Deci trebuie sa le invat pe amandoua.
http://vincesgallery.smugmug.com/gallery/3...#13642306_fRsBQ
#63
Postat 24 March 2010 - 08:41 PM
Apoi cu tamiya basic putty diluat in acetona am finisat toate sudurile si restul golurilor. L-am curatat de orice exces de superglue si i-am aplicat un strat de email negru, peste griul care se vede. Cu ocazia asta am testat si compresorul, care si-a facut treaba foarte bine.
#65
Postat 26 March 2010 - 12:22 PM
De o vreme modelele le acopar complet cu email negru in prima faza(si figurinele), pt. ca urmatoarea vopsea acopera mai bine suprafata dar si pt. preshading. Daca dadeam doar cu gri era cam monoton. De exemplu mostrele pe care le-am pregatit pentru a incerca camulajul de iarna si galetii au fost acoperite doar cu gri si arata ca un plastic nevopsit comparand cu tancul.
Senilele le-am vopsit cu negru mat, dupa care le-am aplicat un wash cu burnt siena. Pentru efectul final as vrea ceva de genul asta :
http://www.migproductionsforums.com/phpBB3...file.php?id=726
http://www.migproductionsforums.com/phpBB3...file.php?id=725
O culoare care se potriveste cu albul tancului dupa mine.
LE. Incredibil cati galeti foloseau la early si mid. Daca nu ar fi avut Pz IV inainte as mai fi zis, dar sistemul asta cu 1000 de galeti era o tampenie.
#70
Postat 28 March 2010 - 03:53 PM
dani, la 26 Mar 2010, 17:11, a spus:
Si dupa postul asta m-am apucat sa ma mai uit peste 213-le meu si prin tot 505-ul. Am observat ca tancul 213 este un model prea tarziu pentru a mai avea panzer grey-ul culoare de baza si sigur avea si reinforced gun mantlet cum aveau toate din 505, mai putin niste modele foarte timpurii care evident erau vopsite in panzer grey.
Deci urmand cea mai buna decizie posibila(macar acum), l-am dus frumos la baita sa-i dau jos toata vopseaua si ma intorc la prima varianta cu 502-ul. Acolo am gasit tigrii cu aceleasi caracteristici si majoritatea(care apucau) ajungeau in final cu camuflaje de iarna.
Deci noul plan este negru->dunkelgelb->alb. Tigrul alb pe gri il las pentru alta data deocamdata.
#71
Postat 01 April 2010 - 10:06 PM
Caracteristici:
-S-minen pe turela si sasiu
-Gun mantlet timpuriu(neintarit)
-motor HL 210 cu al doile a tip de adaptor
-suporti filtre feifel(cu care probabil a si venit pe front dar lipsesc ulterior)
-escape hatch
-cutia de bagaje(turela) de tip standard
-elemente de senila pe turela
-elemente de senila lipsa pe sasiu(in fata)
-cutia cu unelte lipsa(in spate) in timpul whitewash-ului
-primii doi galeti lipsa(dati jos intentionat ca mai toti tigrii din 502)
-dunkelgelb RAL 7028
-whitewash in iarna(foarte uzat dar initial a acoperit intreg corpul probabil la fel ca ceilalti tigrii din 502)
Documentatie folosita:
Panzer colors
Major Model Changes to the Tiger
Tiger 312
Dupa ce m-am hotarat(de data asta final, nu mai are ca sa-mi scape...) sa fac 312-ul, am dat jos vopseaua si filtrele. Am inlocuit sistemul de fixare al cutii din spate cu unul din metal, am inlocuit cutia de bagaje a turelei cu cea dragon si am refacut cablajul la sistemul S-minen al turelei.
Apoi am inceput sa-l vopsesc, incercand un color modulation care deocamdata nu e gata, mai trebuie si detail modulation. Peste o sa aplic albul folosind tehnica cu fixativul.
#73
Postat 02 April 2010 - 11:51 PM
#74
Postat 19 April 2010 - 09:41 PM
Tehnica folosita e cea cu fixativul, aplicata de doua ori. Prima data cu trei straturi de fixativ si a doua oara doar cu un strat.
Pt. poze am folosit doua tipuri de fundal(unul era mai inchis) si tot nu au iesit culorile ca in realitate. Cred ca o sa mai incerc maine sa le fac altfel.
#75
Postat 19 April 2010 - 10:15 PM
Mai am o intrebare, ma intorc putin cativa pasi: cum ai realizat loviturile "neletale"? Ceva gen rotacraft?
Scuze de toate intrebarile...faci o treaba care imi bucura ochiul!
#76
Postat 19 April 2010 - 10:23 PM
Initial am incercat cu aerograful pe o bucata de test si nu mi-a iesit pt. ca era prea subtire. Apoi direct din spray, pulverizat de la 30cm fara sa balteasca. Suprafata trebuie acoperita treptat altfel se crapa, si asa am patit-o si eu, dar pe bucata de testare. Dupa ce dai prima mana, astepti sa se usuce complet apoi repeti. Am atasat "harta" tehnicii fixativului, care mi-a fost foarte utila.
Loviturile le-am facut cu ciocanul de lipit(cu varf conic). Daca foloseam minibromasina nu mai ramanea excesul de "metal" din jurul loviturilor.
#78
Postat 21 April 2010 - 07:22 PM
Imi place si mie cum a iesit. Se putea mai bine dar de...din prima mai rar. Oricum tehnica imi place, are un efect imediat si nu trebuie sa stai cu orele sa-ti iasa ceva. Acum am luat la pensula si burete totul, sa fac niste retusuri si e plictiseala mare.