Early & Late Tiger I 1/35 Academy / Dragon
Postat 16 February 2011 - 04:04 PM
Aceasta postare a fost editata de tgr: 16 February 2011 - 05:09 PM
Postat 16 February 2011 - 09:30 PM
-Arata mai bine chiar decat al meu zimm., (facut partial din Milliput). Totusi, am terminat zimm-ul inaintea ta, chiar daca dupa aproape doi ani...
Detaliaza putin procedeul te rog. Ai folosit si tu pudra de talc ?
Postat 16 February 2011 - 09:52 PM
L-am aplicat cu o spatula dentara(o mai foloseam la sculptura dar si-a dovedit marea utilitate aici).Apoi presam cu degetele pana se uniformiza stratul de milliput. Si de aici foloseam o tehnica pe care ar trebui s-o brevetez :puneam ulei de bucatarie si iar nivelam bine cu spatula respectiva pana se facea oglinda. Iar apoi foloseam roler-ul(uns si el cu putin ulei). Si asa nu am avut nici o problema cu milliput-ul. E o solutie si cu pudra de talc dar...n-are rost. E mult pre usor cu uleiul.
Din cate tin minte cred ca ai folosit tool-ul de la tamiya. Milliput-ul e cam parsiv, ti-ar fi trebuit ceva mai vascos.
Postat 16 February 2011 - 10:02 PM
Eu m-am referit la talc presupunand ca ai roluit milliput-ul prin presare pe o suprafata plana, pentru a obtine o "foaie" de grosime uniforma. Aici era nevoie de talc, pentru a pierde aderenta chitului la suportul plan.
Intinderea cu spatula nu m-a atras necesitand viteza de lucru, iar asta pe mine nu prea ma caracterizeza...
Oricum, repet: Mie unuia-mi place ce ti-a iesit. Si sincer, nici nu ma asteptam sa iasa altfel decat ceea ce vad in imagini !
Spor in continuare !
PS : Da, am folosit si masinaria tamiota, porcariutele cu maner rosu puse la punct de trumpetisti, o surubelnita de ceasornicar precum si ceva artizanal, ultimul avand (zic eu) cel mai bun rezultat.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 16 February 2011 - 10:04 PM
Postat 17 February 2011 - 11:34 AM
Mersi!
Oricum, sunt curios cum ti-a iesit.
Stiu ca unii ziceau ca greblele tamaiya sunt cele mai bune actually.
Postat 18 February 2011 - 09:55 AM
tgr, la 17 Feb 2011, 11:34, a spus:
....
Nu-i asa complicat. Roluind cu atentie chitul pe o suprafata plana, am putut scoate cate un cearsaf gros cam de 0.3-0.5 mm, care se aplica usor, mulandu-se frumos. Excesul il taiam usor cu un cutter, ulterior trecand cu masinariile de care aminteam mai sus peste stratul de chit.
In felul asta nu eram nevoit sa intind chitul prin apasare, metoda care de multe ori risca sa-mi desprinda piese.
tgr, la 17 Feb 2011, 11:34, a spus:
Aici nu stiu ce sa zic, masinaria tamiota e buna si corecta in scara si "pattern" (cu aplicatoarele de 0.5 si de 0.7 mm) insa depinde de chitul pe care-l folosesti, unul gen Milliput se desprinde excesiv prin tragere (mergand cu brio la reprezentarea unui zimm sarit din varii motive), rezultate mai bune obtinand insa cu un chit acrilic, moale.
Pentru role, merge cam orice fel de chit, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.
Postat 15 September 2011 - 12:06 AM
Nu pot sa nu remarc calitatea exceptionala a fotografiilor. Daca nu este prea mult, poti aminti foarte pe scurt ce aparat de fotografiat si ce setari folosesti? Multumesc!!!
Felicitari. Arata foarte bine.
Postat 15 September 2011 - 10:00 AM
Cu siguranta nu va fi un exemplar nou, raportat la Zimmerit-ul reprezentat ciobit/sarit pe cutia blindata (dreapta).
Daca va fi insa reprezentat "sifonat" sau nu, doar Paul este in masura sa ne lamureasca.
Oricum, in continuare talentul si pasiunea isi arata roadele prin imaginile postate.
Sa vedem vopsirea ; ca o fi o "testoasa" ori o "conserva" nu conteaza
Am certitudinea ca nu vom fi dezamagiti de rezultatul final.
Spor sa ai Paul ; te invidiez - cel putin pentru Zimm-ul ala !
Postat 15 September 2011 - 02:17 PM
Am un nikon D90 + tamron 17-50 f2.8 VC. Modul e aperture priority cu f11 pentru pozele laterale/spate si f32 pt. cea din fata(32 nu e cea mai sharp diafragma nici pe departe dar am prins in clar mai tot tancul focalizand doar varful tevii de la 5cm distanta).
@AdiP Multumesc!
In final sper sa iasa o testoasa cu tente de conserva.
Postat 15 September 2011 - 02:58 PM
tgr, la 15 September 2011 - 02:17 PM, a spus:
Am un nikon D90 + tamron 17-50 f2.8 VC. Modul e aperture priority cu f11 pentru pozele laterale/spate si f32 pt. cea din fata(32 nu e cea mai sharp diafragma nici pe departe dar am prins in clar mai tot tancul focalizand doar varful tevii de la 5cm distanta).
@AdiP Multumesc!
In final sper sa iasa o testoasa cu tente de conserva.
Multumesc tgr si AdiP.