Forum Machete,Modelism,Hobby: RSO - identificare dupa o poza - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

RSO - identificare dupa o poza

#1 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 09-March 07

Postat 11 July 2009 - 02:52 PM

Am nevoie de ajutorul vostru, mai ales din partea celor care au mai mult antrenament cu partea de istorie. Vehiculul din poza este inspiratia mea pentru o macheta ce urmeaza sa intre in vopsire. Ma intereseaza daca nu cumva puteti ghici dupa numarul de inmatriculare din ce grup combatant facea parte si pe ce front. Chestia asta are legatura, evident, cu decalurile.
Ce stiu momentan este ca vehiculul cu numarul WH 1446645 era in Mai-Iunie '44 pe frontul de est, dar nu cunosc unitatea.
Va multumesc mult anticipat!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: c.jpg

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 11 July 2009 - 02:57 PM

#2 Useril este offline   Cata 

• Simplul 'eu'
  • Postari: 1066
  • Inregistrat: 03-April 06
  • Interests:In secial 1/72.

Postat 12 July 2009 - 12:52 PM

Superba poza Bazu-le!!
Nu cred ca poti sa gasesti o unitate dupa numarul de inmatriculare, poate doar cei care au la 1/35 macheta si au decaluri cu numarul respectiv (daca exista nu stiu..) sa poata emite o ipoteza.

Spor la vopsit, Cata.

Ps: Astept cu nerabdare sa-l vad!! :rolleyes:

#3 Useril este offline   Marder 

• Membru senior
  • Postari: 215
  • Inregistrat: 29-May 07

Postat 12 July 2009 - 04:20 PM

Salut. Am remarcat un detaliu care dezvaluie locatia fotografiei - casca de tanchist francez model 1935 de pe vehicul. Fotografia putea fi realizata fie in Franta, fie in Germania. Trupele franceze au purtat casca model 1935 pana la sfarsitul razboiului. Din pacate nu stiu din ce unitate facea parte.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1DB.jpg
  • Imagine atasata: Hotchkiss_H39__Germania__1945__001.jpg

#4 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4851
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 12 July 2009 - 04:35 PM

---- fie in Franta, fie in Germania.------ Fie Tunisia ( putin probabil ) sau Sicilia + Italia . De asta m-am abtinut si eu sa fac vreun comentariu . Bazu-le spune-ne ce zice legenda fotografiei , eventual da-ne link-ul foto din arhiva Life .

#5 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 12 July 2009 - 05:26 PM

Nu am linkul pentru ca am tras poza asta de mai de mult. Nici numele fisierului pozei nu ajuta cu ceva. O sa iau iar la bililit arhiva.

#6 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 12 July 2009 - 05:52 PM

http://images.google.com/images?hl=en&...160&ndsp=20 - L-am gasit . Italia 1944 (?). Vezi poate te ajuta simbolul de pe Marder-ul lll sau Semovente .

Aceasta postare a fost editata de dany: 12 July 2009 - 06:07 PM

#7 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 12 July 2009 - 07:41 PM

Traiasca fratele Dany! :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 12 July 2009 - 07:41 PM

#8 Useril este offline   dany 

• Membru senior

Postat 12 July 2009 - 07:47 PM

:dribble: :rolleyes: Sa ne tii la curent .

#9 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 14 July 2009 - 01:02 PM

Salut Bazu

Frumoasa imaginea celor de la LIFE (ca de altfel mai toate imaginile lor), nu-i asa ? :dribble:

Constatand ca nici unul din antevorbitorii mei nu pomeneste nimic despre WH 1446645, la care am inteles ca te raportezi privind inmatricularea (avand si o banuiala/aproape certitudine, ca folosesti ca baza de plecare una din cele trei variante propuse de catre cei de la ACE in "the only one true scale" 1/72),
Imagine atasata: 08.jpg
ma gandesc ca poate te ajuta urmatoarele :

Prin "foruri inalte" - recte Fahrzeugkennzeichen des deutschen Heeres, inregistrat sub numarul de inmatriculare indicat de catre tine, nu figureaza un RSO ci un SdKfz 9, necunoscandu-se unitatea in care aceasta masina a fost incadrata.
Imagine atasata: 1zch729.jpg

Eroare ! Masina ce a purtat acest numar este intr-adevar un Raupenschlepper Ost (prima versiune). Dovada o ai cateva randuri mai jos.

Daca te raportezi la a doua inmatriculare data de catre cei de la ACE ( WH 1500 128), aceasta apare in acelasi nomenclator ca apartinand tot unui SdKfz 9, dar i se cunoaste apartenenta si locatia aproximativa:
1 Ski Jaeger Brigade, in Ucraina, iarna lui 1943.
Aceeasi greseala privind masina, nu insa si unitatea indicata.

Cateva exemple :
Imagine atasata: 01_Steyr.jpgImagine atasata: 02_Steyr_155081.jpg

Unitatea fiind una mai speciala (prima care a fost dotata cu noile MP 43 si 44 ! ) in jurul acesteia sunt multe discutii privind alocarea pentru testari a 7 exemplare de RSO 2 ( cu PaK 40 pe platforma) incepand cu luna mai 1944, ele fiind incadrate in companiile 9 si 13 ale Regimentului 1 Vanatori (motorizat).
Dar exista si imagini si cu varianta 01 purtand insemnele acestei unitati, iar una din ele arata ca cei de la ACE nu au gresit.
Dovada :
Imagine atasata: 1500128.jpg

Revenind la WH 1446645 (la care ai facut referire in prima postare) aceasta se dovedeste a fi si ea corecta (ACE).
Dovada :
Imagine atasata: RSO_1.jpg

Cei patru "pescarusi" ce apar incadrati, ar duce la concluzia ca masina ar fi apartinut de Beo.Bttr.(Pz.)74, insa acest batalion a avut initial ca simbol doar trei pasari stilizate si nu patru. Un exemplu :
Imagine atasata: Beo.Bttr._Pz._74.jpg

Nu am studiat prea mult problema, deci nu ma pot pronunta cu exactitate daca si WH 1446645 a apartinut acestui batalion, am remarcat ( ca fapt divers) ca au fost alocate numere apropiate de al tau tot unor RSO-uri, unele apartinand chiar si de 1 Ski Jaeger Brigade. Exemple :
WH 1444356, Ucraina in primavara lui 1944, sau
WH 1446035 , aceeasi locatie, in data de 18 ianuarie 1944
Imagine atasata: WH_1446035_18_ian._1944.jpg

Mergand prin extrapolare, stiind ca simbolul dreptunghi denota o unitate de infanterie (pentru WH 1446645), este posibil ca masina cu acest numar sa fi apartinut unei astfel de unitati, tinand fie de Beo.Bttr.(Pz.) 74, fie de brigada indicata mai sus. Amplasarea exacta a respectivei unitati, nu o pot preciza :rolleyes: , ramanand doar "undeva in Ucraina". Probabil tot Pripiet, daca vorbim de primavara/vara lui 44, amblele mari unitati haladuind prin zona in acea perioada :dribble:

Legat de numarul masinii din imaginea postata de tine (WH 1446987) nu am ce-ti spune, intelegand ca aceasta se constituie doar ca si inspiratie pentru vopsire. Daca doresti , studiind cu atentie imaginea, poti sa afli mai multe despre ea consultand si aceste tabele :
Imagine atasata: Simboluri_1.JPGImagine atasata: Simboluri_2.JPG

Sa ai spor la macheta, si asa cum zice si Dany :
-Sa ne tii la curent ! :blink:

#10 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 14 July 2009 - 07:31 PM

Intr-adevar Adi, ai ginit-o cu ACE-ul. Chiar unele indicatii din instructiuni legat de vopsire m-au dus cu gandul ca sigur e o poza pe undeva cu acel vehicul. Pana acum nu reusisem sa gasesc o poza cu WH 1500 128. Interesanta poza mai ales ca acea culoare a RSO-ului este alb si a rezistat destul de bine, daca e sa presupunem ca a supravietuit iernii. Multumesc mult pentru ajutor!
Cu WH 1446645 mai e o poza (desi e aproape din acelasi unghi).
Pentru cine a mai prins putin gustul subiectului mai sunt cateva poze aici: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category...enschlepper_Ost
Amaratul o sa isi primeasca curand stratul metalic, apoi Sand-ul. Pentru ca intre timp am mai gasit niste fotografii dragute m-am razgandit legat de prelata si nu o sa ii mai fac acele ferestre. Desi nu e mare lucru de vazut, momentan arata asa (ignorati vopseaua veche):

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Picture_325.jpg
  • Imagine atasata: Picture_326.jpg
  • Imagine atasata: Picture_327.jpg

#11 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 14 July 2009 - 07:53 PM

:dribble:

Cu 1500 128 in haina de iarna mai sunt cateva...
Imagine atasata: 1500128_4.jpgImagine atasata: 1500128_2.jpg
Imagine atasata: 1500128_3.jpg

Unitatea si-a vopsit integral RSO-urile in alb, inclusiv prelatele ! :blink: . Masina cu acest numar a supravietuit iernii 43/44, am pe undeva niste imagini, insa nu le mai gasesc. Sorry :rolleyes:

Daca ai nevoie de ceva imagini de detaliu cu varianta 01, just ask.

PS
Arata super prelata aia ! Incearca sa faci niste poze mai clare pentru a bucura in masura mai mare ochii privitorilor.
Eventual inlocuieste bridele de pe obloanele laterale, par cam groase. :dribble:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 14 July 2009 - 07:59 PM

#12 Useril este offline   Bazu 

• 'al mai pletos

Postat 14 July 2009 - 08:19 PM

O sa fac un topic separat cu modelul in sine. Aici o sa se aglomereze prea mult.
Da, mai am putin de tot la constructie. Usile trebuie sa isi primeasca manerele si inca 2-3 piese de inlocuit (pe langa bridele alea). Practic am reluat o "neterminata" de acum mai binde de jumatate de an.

Aceasta postare a fost editata de Bazu: 14 July 2009 - 08:28 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi