Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR-ul nostru - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR-ul nostru

#1 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12668
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 07 July 2009 - 10:05 AM

Noi toti, de mult timp am vrut un IAR 80 "de macheta" facut bine. Am tot sperat la altii. Dar iata ca acum avem, prin straduinta domnului Pavel, un IAR-80 asa cum ne-am dorit.
Acum citeva minute am vorbit cu Wurger si a incoltit o idee: promovarea kit-ului!
Din pacate IAR-ul, avion bun la vremea lui, mai degraba necunoscut, decit celebru, nu prea este cunoscut de modelistii de pe plauiuri mai calde, din varii motiove. Dar asta s-ar putea indrepta.
Iata si idea: cei ce stiti engleza (nu ca mine, cea de balta, cu dictionarul alturi) si aveti conturi pe forumuri de modelism din strainezia, incercati sa face o promovare (reviw al kit-ului insotit si de ceva date istorice) a acestui kit. Cei ce montati acest model, raspinditi-l pe forumurile pe care activati. Chiar daca nu aveti conturi faceti-le si pune poze cu modelul gata. Zau ca merita!

#2 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 07 July 2009 - 11:54 AM

De cum imi vor sosi kiturile de IAR-80 comandate la domnul Pavel, 3 vor pleca imediat spre Portugalia.
Unul din astea 3 va ajunge apoi in Spania. Toate la oameni pasionati cu adevarat si cunoscatori de istorie aviatica si modelism.
Kiturile vor vorbi de la sine ......

#3 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 07 July 2009 - 01:01 PM

Vezi postareaZ-mare, la 7 Jul 2009, 11:05, a spus:

.......................... iata ca acum avem, prin straduinta domnului Pavel, un IAR-80 asa cum ne-am dorit.
Acum citeva minute am vorbit cu Wurger si a incoltit o idee: promovarea kit-ului!
................

..... drept pentru care propun continuarea acestui topic in limba engleza cu referinte (link-uri), informatii, foto si documentatie, astfel incat sa se poata face referire la el punand link-ul in alte forumuri.

P.S.
Desi nu sunt in domeniul zburatoarelor imi face mare placere aparitia acestui kit precum si ideea acestui topic.

#4 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 07 July 2009 - 01:36 PM

So........ HERE IT IS:

IAR 80 - PARC MODELS kit

Imagine atasata: 80_WW.jpg photo from PARC Models web site

Inside the box:

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: decal.JPG

Aceasta postare a fost editata de alaur: 07 July 2009 - 01:38 PM

#5 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 07 July 2009 - 02:18 PM

Imagine atasata: IAR80___PAG.1.JPG Imagine atasata: IAR80___PAG.2.JPG Imagine atasata: IAR80___PAG.3.JPG

Imagine atasata: IAR80___PAG.4.JPG Imagine atasata: IAR80___PAG.5.JPG Imagine atasata: IAR80___PAG.6.JPG

Imagine atasata: IAR80___PAG.7.JPG Imagine atasata: IAR80___PAG.8.JPG Imagine atasata: IAR80___PAG.9.JPG

Imagine atasata: IAR80___PAG.10.JPG

For a better scale model:

http://www.cartula.r...round-t243.html

Aceasta postare a fost editata de alaur: 07 July 2009 - 02:23 PM

#6 Useril este offline   eugen 

• Membru senior
  • Postari: 1530
  • Inregistrat: 02-November 04
  • Interests:Aviatie post WWII

Postat 07 July 2009 - 02:52 PM

Scuze ca ma bag! Aici e forumul "Discutii libere"! In curand topicul va fi ingropat! Poate mutati discutia la "Aviatie". Eventual si "Pinned". Mai ales ca mai e una tot despre IAR-80.

#7 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 07 July 2009 - 04:34 PM

Ca o sugestie pt. viitor legat de instructiuni. Poate ar fi indicat ca in fila cu cele 4 profile color de IAR-80, sa se indice si numele pilotului care a zburat aparatul, eventual anul, locatia frontului, etc. Asa cum apare si in instructiunile altor kituri, cand e pezentata cate o inmatriculare.

#8 Useril este offline   mersu 

• Christian von Turela
  • Postari: 1260
  • Inregistrat: 04-April 06
  • Interests:StuG fan!

Postat 07 July 2009 - 08:33 PM

Promovarea a inceput!

Oamenii se misca deja!

#9 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 July 2009 - 08:01 AM

Ma bucur ca s-a specificat ca e realizat in Romania

#10 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 08 July 2009 - 09:51 AM

Vezi postareamersu, la 7 Jul 2009, 21:33, a spus:

Promovarea a inceput!
Oamenii se misca deja!

Ha, Ha !! Direct pe terenul concurentei :lol:

Chiar sunt curios daca "noul IAR-80" de MPM va aparea ... vreodata.
Stirea era de vreo 2 ani si am trecut-o la "abureli" ....

#11 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 08 July 2009 - 11:18 AM

Vezi postareaZ-mare, la 8 Jul 2009, 08:01, a spus:

Ma bucur ca s-a specificat ca e realizat in Romania

Pana la urma, cred ca si aia-i important, nu? :lol:

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 08 July 2009 - 07:22 PM

Pe hyperscale sau alte siteuri de modelism, nu are nimeni cont?? Am vazut ca unii dintre voi ati participat la consursuri pe afara...
P.S. Adica ceva de genul acesta: http://www.cartula.r...pain-t5595.html

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 08 July 2009 - 07:25 PM

#13 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 08 July 2009 - 08:45 PM

Vezi postareaZ-mare, la 8 Jul 2009, 18:22, a spus:

Pe hyperscale sau alte siteuri de modelism, nu are nimeni cont?? Am vazut ca unii dintre voi ati participat la consursuri pe afara...
P.S. Adica ceva de genul acesta: http://www.cartula.r...pain-t5595.html

Eu mai particip pe mai multe forumuri si voi face ce pot cand vine plasticul. Planific ceva pentru Hyperscale, unde lumea deja stie ca sunt pasionat de IAR.

Daca pui linkuri si arati cu degetul intr-o anumita directie, moare topicul repede (asa cum s-a intamplat deja unde a fost pus un link). Daca vreti sa ramana "activ" topicul, trebuie dat un subiect de discutie.
Ce "prinde" bine la public e o recenzie in care plasticul e comparat cu desene, piesele sunt puse impreuna cu banda adeziva, se lauda ce e de laudat, se critica ce e de criticat (cu eventuale solutii).

Eu am mai spus-o o data (si s-au inflamat tare de tot unii) IAR80 nu este cunoscut in lume. Spun asta din proprie experienta. Si nu spun asta ca sa fac taraboi, ci sa ca va spun care e "situatia tactica" in asa fel incat sa aplicam strategia cea mai eficienta. In cazul asta, cei care vor citi se vor imparti in trei mari grupuri: "fanatici", "vag interesati", si "dezinteresati". Un link la pozele de pe forum sau situl Parc Models ii va atrage pe "fanatici". Astia sunt deja rezolvati, trecem mai departe, trebuie sa ii atragem pe "vagii interesati" si eventual pe "desinteresati". Astia nu sunt ca "fanaticii", dintre care unii stiu si ultimul surub al IAR-ului. "Vag interesatii" si "neintersatii" poate nu au nici o idee ce a facut IAR-ul, cine la pilotat, contra cui, etc. De aceea, asta e ce propun eu: pe alte forumuri bagati date, ceva istorie, povesti (de exemplu pe americani ii interseaza de Ploiesti, coliziunea cu B24 , Lightninguri doborate, etc), si poze cat mai multe cu piesele puse impreuna cu banda adeziva si fotografiate din unghiuri bune care sa arate formele frumoase, etc.

Daca e sa o facem, macar sa o facem cum trebuie :lol:
Radu

#14 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 July 2009 - 10:21 AM

Radub, stiu ca ai experienta, ai mai facut asa ceva, un set de fotoincizii pentru tabloul de bord, scaun, voletii trenului de aterizare si alte "acareturi" ai putea sa faci?

Citeaza

De aceea, asta e ce propun eu: pe alte forumuri bagati date, ceva istorie, povesti (de exemplu pe americani ii interseaza de Ploiesti, coliziunea cu B24 , Lightninguri doborate, etc),
Ai dreptate, dar pentru asta trebuie sa stii ceva mai multa engleza, ca documentatie sa gaseste.

#15 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 09 July 2009 - 10:52 AM

Vezi postareaZ-mare, la 9 Jul 2009, 09:21, a spus:

Radub, stiu ca ai experienta, ai mai facut asa ceva, un set de fotoincizii pentru tabloul de bord, scaun, voletii trenului de aterizare si alte "acareturi" ai putea sa faci?

Engleza nu trebuie sa fie perfecta dar sa stii ca atunci cand eu ma referam la "cele trei mari categorii de clienti" si la "lume", nu ma refeream exclusiv la "strainatate" :lol: si nici macar exclusiv la strainatea anglofila.

Cat despre piese fotodecupate, cu rabdare se poate face orice. :-D

Radu

#16 Useril este offline   Cassin 

• Membru senior
  • Postari: 409
  • Inregistrat: 08-April 06
  • Interests:Machete statice avioane de orice fel (de preferinta cu elice din WW II) 1/72

Postat 10 July 2009 - 07:58 AM

Alaur , pot sa-ti utilizez (doar) fotografiile din prezentarea ta pentru un kit rewiew pe un alt forum? (cerere facuta din motiv de lene si din cauza calitatii bune ale pozelor tale)
Cassin

#17 Useril este offline   alaur 

• Membru senior

Postat 10 July 2009 - 09:12 AM

Vezi postareaCassin, la 10 Jul 2009, 08:58, a spus:

Alaur , pot sa-ti utilizez (doar) fotografiile din prezentarea ta pentru un kit rewiew pe un alt forum? (cerere facuta din motiv de lene si din cauza calitatii bune ale pozelor tale)
Cassin

Din partea mea poti sa le folosesti dar pozele cu ramele sunt de fapt facute de MIG si Mack, eu le-am luat de aici.

Cat despre instructiuni, i-am cerut voie lui Pavel sa prelucrez putin pozele puse de el aici

#18 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 10 July 2009 - 09:18 AM

Vezi postareaCassin, la 10 Jul 2009, 07:58, a spus:

Cassin

Pai, din cate-mi amintesc, pozele cu ramele sunt postate de MiG, iar instructiunile si decalul de pavel. Alaur doar le-a pus la un loc

O mica carcoteala: fratilor, suntem in 2009! Pe harta de pe cutie nu apare Insula Serpilor! :lol:

#19 Useril este offline   MiG 

• Membru senior
  • Postari: 827
  • Inregistrat: 19-January 05

Postat 10 July 2009 - 09:33 AM

Din partea mea puteti sa le folositi :). Am vorbit si cu Mack si e de acord..sugera sa puneti pe mail eventual un "www.parcmodels.ro".

#20 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4834
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 10 July 2009 - 03:38 PM

-------O mica carcoteala: fratilor, suntem in 2009! Pe harta de pe cutie nu apare Insula Serpilor! ----------- Nu apare pentru ca nu e a "noastra" ; posibil a lu' patriciu & co . Doar sintem in 2009 ...

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi