Forum Machete,Modelism,Hobby: The Preacher - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

The Preacher Andrea Metal 1:32

#1 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 30 June 2009 - 02:51 PM

Se prezinta, dupa lupte seculare, care au durat la 2 luni, dl. Clint Eastwood, asa cum arata el in filmul "Pale Rider" (arata ceva mai bine-n film). Pasionatilor de western, li-l recomand.
Figurina e de metal, roaba la fel. Modificari: pintenii (multumesc ceasornicarului din Amzei), cocosul de la Remington (Evergreen), batoanele de dinamita (cablu electric cu izolatia aferenta) si cuie la roaba (foaie de metal poansonata). Plusuri: felinar (Daniel) si tarnacop (AFV).
I-as mai pune o sticla de vizichi, da' nu stiu unde, si mi-e ca devine kitschos.
Sfat: inainte de a da cu lac acrilic (spray), asteptati sa se usuce uleiurile (diluate cu ... diluant :hi: ), altfel se albeste tot si o luati de la capat :hi: - eu asa am patit. Era gata, la ultimul strat de lac, si am revenit la primul strat de grund - d-aia a durat doua luni.
Iacata-l:
Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05378.JPG Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05379.JPG
Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05380.JPG Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05381.JPG
Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05382.JPG

Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05383.JPG Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05384.JPG
Imagine atasata: Pale_Rider_DSC05385.JPG
Nu va fie mila!

#2 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 30 June 2009 - 08:59 PM

Clint Eastwood...ma declar un mare fan. Ca si al lucrarilor tale, Alex, ca de obicei foarte aratoase, felicitari. Cu ce diluezi uleiurile?

#3 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 30 June 2009 - 11:39 PM

Vezi postareaDegrelle, la 30 Jun 2009, 21:59, a spus:

Clint Eastwood...ma declar un mare fan. Ca si al lucrarilor tale, Alex, ca de obicei foarte aratoase, felicitari. Cu ce diluezi uleiurile?

Daca esti fan si n-ai vazut acest film, te servesc. Este cred primul western facut de el (1985) - nu e de Oscar, dar mie mi-a placut mult. Se vede ca asimilase mult din ce a vazut la Sergio Leone.
Momentan cu white spirit, dar nu dintr-un motiv anume. Am folosit mult timp diluant de la Dyo.

#4 Useril este offline   Stelian 

• Membru deplin
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 30-March 07

Postat 01 July 2009 - 07:37 AM

E o lucrare frumoasa, si filmul mi-a placut.... (in special aplicatia de tamplarie de la inceputul filmului, cand ajunge prima data in oras....)
Ca singura carcoteala.... nu prea seamana la fata cu Clint....
Felicitari !!!

#5 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 01 July 2009 - 09:31 AM

Vezi postareaStelian, la 1 Jul 2009, 08:37, a spus:

E o lucrare frumoasa, si filmul mi-a placut.... (in special aplicatia de tamplarie de la inceputul filmului, cand ajunge prima data in oras....)
Ca singura carcoteala.... nu prea seamana la fata cu Clint....
Felicitari !!!

Merci ptr aprecieri.
Sarmanul, nu prea semana decat in unele zone (ochi, sprancene, maxilar, par). Il deformeaza mult nasul, gura, barbia si vreo doua cute supradimensionate pe lateralele nasului - cel mai aiurea e nasul. Am incercat sa-i fac barba, ca sa atraga privirea de la detaliile neconforme, dar am renuntat si am dat-o jos. Iesea o barba "five o'clock" - tanara, uniforma, care nu mi-a placut. In film, Clint e foarte nebarbierit, dar figurina nu are delor textura pentru asta. Asa ca asta-i tot ce am putut produce.

#6 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 July 2009 - 11:03 AM

Ca ansamblu, de admirat.....Mi l-as pune fara discutie in vitrina si m-as si da mare cu el la diversi musafiri.
Lemnul de la roaba - Genial
Pietrele, nisipul, vegetatia - foarte veridice. Eu m-as fi gandit de doua ori inainte de a pune roaba intre bolovani ....dar eu am fost si bolnav cand eram mic.
Figurina per total imi place. Ti-am spus pe viu ca nu seamana cu Clint dar pe ce era dat....Ai facut cat mai mult posibil. E si un pic prea solid pentru martzoaga de Eastwood. (atunci nu vazusem si trupul)
Ceasornicarul din amzei rules cu pintenii aia. I-ai gasit intamplator sau stiai si ai cerut de la obraz ?
Maiastra trecerea (degradeul) de culoare pe spatele redingotei. Totusi ce vrea sa fie chestia mai decolorata de la poale ? Iera di peli ?

#7 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 01 July 2009 - 12:20 PM

Foarte fain! Ai un foarte bun control al umbrelor si luminilor.
Singura carcoteala e ca nu seamana cu Clint Eastwood, mai degraba cum Tommy-Lee Jones...

#8 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 01 July 2009 - 01:03 PM

Bestial cumatrul!
Pacat ca nu ai aratat si WIP-ul.Am mai invata cate ceva.
Pelerina e din piele?Prafuirea in partea de jos imi pare mai degraba potrivita pt. una din material textil.Parca e prea prafuita in comparatie cu cizmele si pantalonii.Dar oricum o fi arata bine.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 01 July 2009 - 01:09 PM

#9 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 01 July 2009 - 03:34 PM

Vezi postareawurger, la 1 Jul 2009, 12:03, a spus:

Lemnul de la roaba - Genial
Eu m-as fi gandit de doua ori inainte de a pune roaba intre bolovani .... dar eu am fost si bolnav cand eram mic.
Ceasornicarul din amzei rules cu pintenii aia. I-ai gasit intamplator sau stiai si ai cerut de la obraz ?
Totusi ce vrea sa fie chestia mai decolorata de la poale ? Iera di peli ?

Pe roaba am mai intervenit cu niste nervuri.
In movie peisajul e cam de munte, cu multi bolovani, roabe ... zici ca acuma nu mai esti bolnavior? Ma-ndoi.
Am demontat vreo 6 ceasuri mecanice moarte, pana am gasit ce-mi trebuie. Apoi m-am dus si am cerut una la fel, contra la o bere.
Aia mai decolorata e niscai praf. Ezista finutz si la baza izmenelor. Nu-i di peleu - uite din ce-i:
Imagine atasata: Pale_Rider03_4.jpg Imagine atasata: PaleRider18956935.jpg
Uite si cum l-a vopsit nea' Andrea: Imagine atasata: S4_F16_02.jpg Imagine atasata: S4_F16_01.jpg
Mie imi pare rau ca nu mi-a picat fisa sa-i imit cusaturile - cel putin una pe centrul spatelui (varsta) :hi:

Vezi postareaAhmed, la 1 Jul 2009, 13:20, a spus:

Foarte fain! Ai un foarte bun control al umbrelor si luminilor.
Singura carcoteala e ca nu seamana cu Clint Eastwood, mai degraba cum Tommy-Lee Jones...

Merci. Bine ca seamana a om. O fi jucat si Tommy-Lee in vreun western la viata lui.

Vezi postareatgr, la 1 Jul 2009, 14:03, a spus:

Bestial cumatrul!
Pacat ca nu ai aratat si WIP-ul.Am mai invata cate ceva.
Pelerina e din piele?Prafuirea in partea de jos imi pare mai degraba potrivita pt. una din material textil.Parca e prea prafuita in comparatie cu cizmele si pantalonii.Dar oricum o fi arata bine.

WIP nu prea combin, pentru ca nu-mi place sa ma intrerup din treaba si sa fac poze, care nici p-alea nu le fac prea bine. In plus, mai mult decat a scris Algu, io nu prea as mai avea de zis. Foarte mult din a mea munca se bazeaza pe "trial & error". Nu iese, de la capat. Am incercat sa-i explic lui Alexie pe gura care-s pasii. Sper c-am reusit.
Un sfat bun am pentru figurinisti: cand ajungi la o etapa in care esti multumit de ce a iesit, sigileaza cu un lac acrilic (eu folosesc spray Vallejo). Apoi, orice greseala la enamel-uri sau uleiuri poate fi remediata cu diluant, fara frica de a afecta munca anterioara.
Pe fata lu' Preacher cred ca sunt vreo 6 straturi de spray, corespunzator etapelor - primele umbre, umbre adanci, highlights, corecturi, etc.

Merci tutulor!

Aceasta postare a fost editata de alexelu_marinelu: 01 July 2009 - 03:36 PM

#10 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 17 July 2009 - 12:50 AM

Exceptional!!!!!

Imi pare rau ca nu sunt mai aproape si nu am ocazia sa-ti strang mana pt. lucrarile tale. O inspiratie.

#11 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 18 July 2009 - 12:14 AM

Merci, LAV-Z. Nu se stie niciodata. Lumea-i mica.

#12 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 12 August 2009 - 04:05 PM

Ai lucrat perfect peste tot, imi place mai ales cum ai obtinut efectele de pe blugi si lemn (roaba). In afara de astea mai este de laudat si efortul pus la detalii, cui, dinamite, cocosul armei, etc..

Felicitari!

#13 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior

Postat 12 August 2009 - 05:03 PM

Vezi postareaalguhan, la 12 Aug 2009, 17:05, a spus:

Ai lucrat perfect peste tot, imi place mai ales cum ai obtinut efectele de pe blugi si lemn (roaba). In afara de astea mai este de laudat si efortul pus la detalii, cui, dinamite, cocosul armei, etc..
Felicitari!

Merci, Algu! Stii foarte bine ca detaliile sunt cele care maresc valoarea unei machete.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi