Forum Machete,Modelism,Hobby: campionatul european de navomodelism 2009 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

campionatul european de navomodelism 2009 citeva poze de la Timisoara

#61 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 19 July 2009 - 10:50 AM

Vezi postareatulaji, la 18 Jul 2009, 23:01, a spus:

Dar sa revenim la campionatul European de la Timisoara. Dupa concurs am pus pe google numele unor modelisti ale caror piese le-am remarcat acolo, ca sa mai am ceva informatii suplimentare despre ei si am descoperit ceva interesant. Larissa Rumjantseva, ucraineanca. Cea mai bine punctata nava de la clasa C1 (nave de epoca), a luat aur (97,66 puncte) cu o fregata britanica, HMS Pandora (pentru cine nu stie, e nava trimisa de Marina Regala Britanica sa-i aresteze pe rebelii de pe Bounty).Mie personal mi-e greu sa cred ca o femeie poate sa lucreze o macheta la asemenea nivel, se vorbea pe la concurs ca ea ar lucra de fapt in tandem cu sotul ei.Rumjantseva spunea ca macheta e deja vanduta unui client din Marea Britanie (cu 15000 de euro).Nava era executata in principal din lemn de par. A mai folosit abanos (toate portiunile negre de la macheta) si bruxus (liniile de gurna si sculpturile).Opera vie era placata cu foita de cupru.Practic nu a folosit nici un fel de vopsea la constructia ei, toate culorile navei fiind scoase din materialele utilizate.Cine este interesat sa vada un topic cu fazele de constructie ale acestei machete, o poate face aici: www.modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=6600

Care ar fi motivele ce te fac sa crezi ca o femeie nu ar putea construi un asemenea model?

#62 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 30-June 09

Postat 19 July 2009 - 11:56 AM

Mai sunt si femei sau fete care expun machete acolo.Calitativ vorbind piesele executate de ele nu sunt nemaipomonite, ele apuca sa ia de regula cel mult o medalie de bronz cu un punctaj la limita. Anul trecut am vazut la mondiale o chinezoaica de 17 ani care a participat cu o corabie (paremi-se o nava scoala japoneza gen bricul Mircea) la clasa C1.Langa macheta erau expuse si poze cu ea la masa de lucru cu macheta in diverse faze de executie.Nava era slabuta insa arbitrii in mod sigur au fost impresionati si de varsta ei (junioara) si fata a obtinut totusi o medalie de bronz cu punctaj minim (85 de puncte).Tin minte ca la festivitatea de premiere, cand au chemat-o pe scena sa-i acorde medalia, se vedea pe ea ca se simtea foarte timorata ca se afla pe scena alaturi de atatia barbati in varsta.Clasa C1 insa este o clasa de competitie foarte dura, cu participare masiva iar piesele au volum de munca mare comparativ cu alte clase.Rumjantseva e o prezenta feminina singulara la clasa asta si ar trebui sa vezi cum arata o macheta medaliata cu aur la Europene ca sa intelegi mai multe.HMS Pandora eu zic ca merita aur la Europenele de la Timisoara insa ma indoiesc ca era executata de Rumjantseva singura.

#63 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 30-June 09

Postat 19 July 2009 - 12:25 PM

O alta prezenta notabila de la Europenele de la Timisoara.Alexander Romaschenko, ucrainian (Odessa).Tipul are in jur de 50 de ani.A participat cu macheta sebecului francez Le Requin la clasa C3 si a obtinut medalia de aur cu punctaj maxim (100 de puncte).Este macheta care mie mi-a placut cel mai mult din tot campionatul.Omul spune ca a lucrat-o in doi ani, muncind cam 4 ore pe zi iar sambata si duminica full-time.Piesa este un model structural (cu coastele partial vizibile) pentru care a utilizat documentatie de la ANCRE.A folosit lemn de par (pentru schelet,catarge), mar (bordaj),gutui (punti),bruxus (sculpturi),abanos(portiuni negre).Cei interesati sa vada un topic cu fazele de constructie ale acestei nave o pot face aici: www.modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=6850

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi