tulaji, la 18 Jul 2009, 23:01, a spus:
Dar sa revenim la campionatul European de la Timisoara. Dupa concurs am pus pe google numele unor modelisti ale caror piese le-am remarcat acolo, ca sa mai am ceva informatii suplimentare despre ei si am descoperit ceva interesant. Larissa Rumjantseva, ucraineanca. Cea mai bine punctata nava de la clasa C1 (nave de epoca), a luat aur (97,66 puncte) cu o fregata britanica, HMS Pandora (pentru cine nu stie, e nava trimisa de Marina Regala Britanica sa-i aresteze pe rebelii de pe Bounty).Mie personal mi-e greu sa cred ca o femeie poate sa lucreze o macheta la asemenea nivel, se vorbea pe la concurs ca ea ar lucra de fapt in tandem cu sotul ei.Rumjantseva spunea ca macheta e deja vanduta unui client din Marea Britanie (cu 15000 de euro).Nava era executata in principal din lemn de par. A mai folosit abanos (toate portiunile negre de la macheta) si bruxus (liniile de gurna si sculpturile).Opera vie era placata cu foita de cupru.Practic nu a folosit nici un fel de vopsea la constructia ei, toate culorile navei fiind scoase din materialele utilizate.Cine este interesat sa vada un topic cu fazele de constructie ale acestei machete, o poate face aici: www.modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=6600
Care ar fi motivele ce te fac sa crezi ca o femeie nu ar putea construi un asemenea model?