Forum Machete,Modelism,Hobby: Total noob on the job - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Total noob on the job

#1 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 66
  • Inregistrat: 19-November 08

Postat 26 June 2009 - 11:07 AM

Salutari! Asa cum spune si titlul topicului, vreau si io (ca un incepator adevarat) sa invat niste chestii… Am cumparat un kit de BMD-1P (1:35) de la skif (stiu, deja ma compatimiti), si am adunat destule poze pentru referinte… Problema este ca toate sunt poze din exterior... Ma poate indruma cineva catre niste surse cu poze din interior? O sa intrebati “pai de ce ai nevoie fratie de poze din interior?” si pe buna dreptate… insa … daca tot l-am luat, m-am gandit sa ma antrenez olecuta si in arta detalierii… iar aici… kit-ul este sublim… in sensul ca lipseste cu desavarsire… deci… daca aveti poze… nu va sfiiti in a le posta… daca aveti sfaturi… idem… promit sa vin cu niscaiva poze cat de curand.

Precizez ca este primul kit de 1:35 de care ma apuc... deci va dati seama cam ce o sa iasa... aaaa.... si in plus este primul pe care o sa il si vopsesc... deci... o sa fie... interesant.... :-D

#2 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin

Postat 17 July 2009 - 07:32 AM

Din pacate nu prea s-a ingramadit lumea cu poze din interior... in fine... nu prea conteaza (nu prea se vede interiorul oricum :wacko: ) O sa postez cateva poze cu precizarea ca nu sunt foarte mandru de ce a iesit... am facut cateva greseli (k un adevarat incepator):
Imagine atasata: 1.jpg
Imagine atasata: 2.jpg
Imagine atasata: 3.jpg
Imagine atasata: 4.jpg
Imagine atasata: 5.jpg

Imagine atasata: 6.jpg
Imagine atasata: 7.jpg

Si acum explicatiile:
Daca va uitati atenti o sa vedeti in unele poze niste mici cerculete (in pozele originale erau mai mari :)) ) care surprind unele greseli (ale mele sau ale kitului)... sunt sigur ca voi veti descoperi chiar mai multe ;-)

Evident macheta este departe de a fi terminata... insa pot spune ca ucrainienii au facut o treaba destul de buna, cu toate ca are destule probleme (dupa experienta unui PM Model... asta pare o capodopera :good: ). Daca aveti ceva intrebari sau sugestii nu va sfiiti.

Aceasta postare a fost editata de cmc: 17 July 2009 - 07:34 AM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 July 2009 - 09:24 AM

Ce sa zic, mie imi pare destul de bine. Nu ma pricep la detalii (tiritoarele, mai ales astea moderne, sunt departe de mine) dar cred ca mai trebuie lucrat cu ceva chit. Chiar daca "naturel" placile de blindaj sunt sudate alaturat, ar trebui sa se vada urma se sudura, nu gaura! Deci nitel chit, pe ici pe colo...
Cit despre detalii cerute...nu e cazul sa te superi, poate nu le are nimeni! ;-)

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 17 July 2009 - 09:49 AM

Salut

Vezi daca-ti serveste asta la ceva:
http://www.dishmodel.../wshow.htm?p=14
Nu e chiar varianta 1P, sper sa te ajute totusi la exterior.
Mai cauta pe acolo, sunt si alte subiecte interesante.
Adi

#5 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin

Postat 17 July 2009 - 09:54 AM

Multam' mult AdiP :wacko: ... @ Z-Mare: Da, ai dreptate asa ma gandesc si eu...
Dar am o intrebare: Cum naiba faceti sa nu pierdeti piesele? Mi-au sarit niste piese din penseta de le-am cautat vreo 2 ore fara succes...

ps: poate ca ar trebui sa imi schimb "uneltele" ;-)

#6 Useril este offline   Messerschmitt 

• Membru senior
  • Postari: 797
  • Inregistrat: 01-March 07

Postat 17 July 2009 - 07:15 PM

Vezi postareacmc, la 17 Jul 2009, 09:54, a spus:

Dar am o intrebare: Cum naiba faceti sa nu pierdeti piesele? Mi-au sarit niste piese din penseta de le-am cautat vreo 2 ore fara succes...

ps: poate ca ar trebui sa imi schimb "uneltele" :wacko:

Stai linistit, toti avem de-aface cu "monstrul din covor" ;-)

P.S faina macheta!

#7 Useril este offline   Degrelle 

• Membru senior
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 09-April 07

Postat 17 July 2009 - 07:20 PM

Eu zic ca e foarte ok inceputul! In ceea ce priveste piesele pierdute...renunta la covor. Parchet sau linoleum.

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 July 2009 - 08:28 PM

Citeaza

Mi-au sarit niste piese din penseta de le-am cautat vreo 2 ore fara succes..
Da, monstrul din covor e cam nesatul peste tot!
- nu stringe prea tare piesele in penseta;
- pileste pensata in asa fel ca fetele de prindere sa fie perfect plane si paralele;
-daca ai covor pe jos, ia aspiratorul, pune un tifon peste perie si "periaza" toata suprafata de lucru, chiar si prin unghierele unde crezi ca "nu putea sa ajunga". Din cind in cind te uiti la tifon, vezi ce ai "recoltat", apoi il scututi si o iei de la capat;
- daca ai linolemu/mozaic/parchet, matura toata incaperea apoi scormoneste in ce ai strins;
- cauta in buzunare, cirpele sau cutiile de pe masa, scrumiera, cana de cafea, in manseta pantalonilor
- daca nici asa nu merge, intoarce o cana cu gura in jos si te gindeste la ce ai pierdut! (ha, ha, ha, nu tine, te asigur!) ;-)

#9 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin

Postat 19 July 2009 - 09:08 PM

Multam' mult pt sfaturi ;-) ... o sa incerc sa le aplic atunci cand e posibil... sper sa postez cat de curand noi poze.

Aceasta postare a fost editata de cmc: 19 July 2009 - 09:09 PM

#10 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin

Postat 30 July 2009 - 05:13 PM

Asa cum am promis, revin cu noi poze... Nu am avut foarte mult timp, asa ca tot ce am facut a fost sa termin asamblarea si sa dau un prim strat (hai 1.5 straturi :rolleyes: ) de vopsea (model master mm4807 russian armor green). Cu exceptia senilelor unde am aplicat putina rugina (si pe care sper sa o "blend"-uiesc cu niste straturi ulterioare) nu am realizat inca nici un fel de wathering sau wash... Apropo... imi puteti recomanda niste chit ceva pt umplut niste spatii? Am folosit chestii gasite prin super-market si a fost nasol de tot (am testat poxilina si o chestie numita sky blue :whistle: )

Deci... iata pozele:

Imagine atasata: 8.jpg
Imagine atasata: 9.jpg
Imagine atasata: 10.jpg
Imagine atasata: 11.jpg
Imagine atasata: 12.jpg
Imagine atasata: 13.jpg

Imagine atasata: 14.jpg
Imagine atasata: 15.jpg

Stiu ca sunt cateva greseli (unele chiar evidente), insa... sunt destul de multumit de cum a iesit vopsirea pana acum... mai ales ca sunt la prima incercare...

Deci... la weathering (asta evident dupa ce termin vopsitul)... cum ma sfatuiti sa fac?

ps: am reusit sa nu mai pierd nici macar o piesa :))

Aceasta postare a fost editata de cmc: 30 July 2009 - 05:16 PM

#11 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 31 July 2009 - 12:35 AM

Da' bandaje de cauciuc la galeti nu se exista?

#12 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin

Postat 31 July 2009 - 06:23 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 31 Jul 2009, 00:35, a spus:

Da' bandaje de cauciuc la galeti nu se exista?

Deocamdata nu am dat decat un strat de vopsea pe carcasa... inca nu am vopsit detaliile... dupa cum (probabil) se vede, nici armele sau farurile/stopurile nu au fost vopsite

#13 Useril este offline   cmc 

• Membru deplin

Postat 14 August 2009 - 09:50 AM

Ok... iata cum mai evolueaza lucrurile...

Imagine atasata: 16.jpg
Imagine atasata: 17.jpg
Imagine atasata: 18.jpg
Imagine atasata: 19.jpg
Imagine atasata: 20.jpg
Imagine atasata: 21.jpg

Dupa cum vedeti... arata cam ciudat... urmeaza sa mai lucrez la lansator...
Trebuie sa vad cum fac cu dry brushingu'... nu prea am materialele necesare momentan...
Ceva sfaturi... sunt binevenite...

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi