A-7P Corsair II 1/72 macheta HobbyBoss 1/72
Postat 23 June 2009 - 10:01 PM
Macheta este un HobbyBoss A-7P Corsair II. Este primul meu HobbyBoss. A fost achizitionat de la ParcModels, vineri a fost pusa la posta, luni a ajuns pe masa la mine.
Mie mi-a placut la nebunie cum arata, are detalii fine, linii gravate in negativ, panouri de avionica deschise pe ambele parti, bord detaliat prin decal. Asamblarea la rece pare Ok, mai putin la incastrarea aripilor, unde o sa bag ceva chit.
in final ar trebui sa arate asa:
Portugal - Air Force, 64.000 ore de zbor:
Sa trecem la treaba, cu vorbe mai putine, poze mai multe:
cutia arata asa:
cate ceva de pe rame:
In primul rand m-am apucat de lipit piesele ce formeaza alte parti ale avionului, ce necesita vopsirea p`orma (intradosul de extradosul aripilor, baile trenului de aterizare, priza de aer etc.).
detalii aripa:
pilonii de acrosaj atasati pe aripa:
baia trenului de aterizare principal asamblata:
detalii cockpit:
interior fuselaj:
o mica asamblare la "rece":
e, aici e buba. Macheta a venit cu teava de alimentare in zbor rupta. Am descoperit asta cand am scos rama din punga si o examinam...din pacate nici urma de restul prin punga. O sa trebuiasca sa improvizez ceva...
decalurile arata asa:
Eu o sa aleg varianta de aniversare a 64.000 de ore de zbor:
Pasul doi a fost vopsirea cockpitului si adaugarea centurilor de siguranta facute din aluminiul de la o candelina:
am vopsit interiorul fuselajului in zona cockpitului:
lipit decaluri ce simuleaza panourile de comanda (prea late pt suprafata de lipit):
cam asa va arata montat:
pasul urmator va fi vopsirea la aerograf a bailor trenului de aterizare, a trenului de aterizare si lipirea fuselajului si a ampenajelor.
astept critici ca d`acolo invat.
Postat 22 September 2009 - 08:40 PM
ca o paranteza, intre timp am ,ai inchegat un AV-8B Harrier II Plus (hasegawa), un F-86 Sabre El Diablo (Academy), am terminat cu Hawker Hunter F.Mk.6 (revell) si cu BAe Jaguar GR.1 (revell), toate 1/72.
poze o sa pun maine.
Postat 23 September 2009 - 07:23 AM
balki, la 22 Sep 2009, 21:40, a spus:
Vezi la Daiso, acolo gasesti chestia aia. Cauta si in topic-ul Daiso, acolo vezi poze cu pila de unghii.
Dupa ce dai cu pila de lustruit, poti folosii pasta de dinti cu un t-shirt vechi ( dar curat ) O sa iasa bine, ai sa vezi.
Succes!
Postat 03 November 2009 - 06:42 PM
@Z-mare, ampenajele sint lipite doar nitel unde au acel stift (sa nu se tina doar in el) in rest sunt libere, pica foarte bine pe langa fuselaj si nu lasa loc de spatiu decat foaaarte putin. L-am chituit si slefuit. mai sunt unele mici locuri in care abea dupa ce am vopsit au aparut unele imperfectiuni mici. la incastrarea aripilor, chitul de la revell mi-a atacat plasticul prin banda adeziva de hartie. cand am desfacut-o dupa uscare, plasticul de sub banda era topit. s-a rezolvat prin slefuire insistenta:blink:
momentan caut "slefuitor de transparente". trebuie sa fac cumva sa ajung in coltul opus al Bucurestiului...:(
Edit: cu ce as putea sa-l dau sa arate ca cel din prma poza, asa spalacit? cu ceva Sand fooooooarte diluat? alb foaaarte diluat?
Aceasta postare a fost editata de balki: 03 November 2009 - 07:01 PM
Postat 03 November 2009 - 07:09 PM
Personal imi place cum ti-a iesit.
Spor
Aceasta postare a fost editata de tomcat_ct: 03 November 2009 - 07:10 PM
Postat 04 November 2009 - 06:51 AM
Aceasta postare a fost editata de Radu-Dan: 04 November 2009 - 06:54 AM