Forum Machete,Modelism,Hobby: Tamiya Jagdpanther 1/35 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tamiya Jagdpanther 1/35 Scurta prezentare foto la un Jagdpanther

#1 Useril este offline   speriatul 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 19-June 09
  • Interests:Machete de tancuri, blindate si alte vehicule germane din al doilea razboi mondial la scara 1:35. Trenuri electrice la scara 1:87, in special Era III si IV.

Postat 20 June 2009 - 03:55 AM

Incerc sa prezint aici cateva poze facute la repezeala in seara asta, cu primul tanc facut vreodata de mine. Este kitul de Jagdpanther de la Tamiya. Singurele piese extra foloste sunt grilajele de la motor si senilele, cele originale fiind inlocuite cu un set Friul. Kitul l-am terminat cu ceva ani in urma si nu i-am mai pus figurina care vine in kit - de fapt nici la ora asta nu am vreo figurina terminata. Mi-am luat ceva material de studiu, pentru ca in ultima vreme ma tot gandesc sa incep vopsire figurinelor. In fine asta e alta poveste. Cam asta e deocamdata. In zilele ce urmeaza am sa pun si fotografii cu un Sd.KFZ.222, un Sd.Kfz.251/1 si cum arata la ora actuala unul din cei doi "tigri" la care lucrez.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 4CBX6291.jpg
  • Imagine atasata: 4CBX6292.jpg
  • Imagine atasata: 4CBX6293_B_W.jpg
  • Imagine atasata: 4CBX6298.jpg
  • Imagine atasata: 4CBX6300.jpg
  • Imagine atasata: 4CBX6301.jpg

#2 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 20 June 2009 - 10:32 AM

Foarte frumos DAR tre' sa carcotim nitel:
1. mi se pare ca senilele imbraca destul de ciudat ( daca nu deloc ) roata motoare
2. pe bucatile de blindaj adiacente ventilatoarelor trebuiau sa existe niste " carlige " de agatare
3. dar poate cel mai important aplicarea crucii pe partea dreapta cand " normal " ar fi fost pe stanga ( pt a fii reperat mai usor si a se evita acele Friendly Fire, care spre sfarsitul razboiului au inceput sa creasca )

In rest imi place :-D , poate ne dai detali cu privire la inmatriculare.
Spor la modelit Alex :yahoo:

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 20 June 2009 - 12:01 PM

Şi mie īmi place JagdPanther-ul,de remarcat tehnicile aplicate-folosite la vopsire.Asta demonstrează că nu eşti tocmai īncepător(mai ales că asta este o lucrare veche,sau mă rog,mai veche).
Şenilele īntr-adevăr nu "dau bine" peste roata motrică,nici pe stānga,nici pe dreapta.Şenilele Friul pot fi o pacoste,īn sensul ăsta.
Eu unul aştept să-l văd pe "222"-care cred că-i tot Tamya. Blindatul ăsta,este una dintre slăbiciunile mele.

Spor

#4 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 20 June 2009 - 05:19 PM

Arata bine.
Eu as mai baga un wash. :-D
Senilele friul sunt perfecte.Mai trebuie bibilite pana intra.Nu-i bai.Mie imi pare ca ai pus prea multe link-uri.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 20 June 2009 - 05:27 PM

#5 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 20 June 2009 - 06:06 PM

Vezi postareablue wolf, la 20 Jun 2009, 11:32, a spus:

...
3. dar poate cel mai important aplicarea crucii pe partea dreapta cand " normal " ar fi fost pe stanga ( pt a fii reperat mai usor si a se evita acele Friendly Fire, care spre sfarsitul razboiului au inceput sa creasca )
...

Asta sa fie exceptia ?
Imagine atasata: 1.jpg

654 Schwere HPzJag.Abteilung. Alsacia- ianuarie 1945

Spre finalul razboilului mai degraba se aplicau pe ambele cutii nu doar strict pe stanga ori pe dreapta.
-Nu am inteles prea bine, de catre cine sa fie reperat mai usor in cazul aplicarii BalkenKreutz pe stanga masinii ? :yahoo:

@ Speriatul
Bine ai venit :-D
Frumoasa reprezentarea vopsirii lui 131, cu exceptia senilelor prea largi.
Asa cum zice si Tgr, ceva spalare nu i-ar strica. Oricum, daca zici ca e prima macheta -arata bine.
Asteptam continuarea prezentarii (imagini complete ale masinii).
Spor in continuare.
Adi

#6 Useril este offline   speriatul 

• Nou venit
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 19-June 09
  • Interests:Machete de tancuri, blindate si alte vehicule germane din al doilea razboi mondial la scara 1:35. Trenuri electrice la scara 1:87, in special Era III si IV.

Postat 21 June 2009 - 04:26 AM

Multumesc la toti pentru aprecieri, critici, si raspunsuri.
Da, am busit unele chestii la el, cel mai vizibil fiind senilele. M-am luat ca blegul dupa cineva de pe un alt forum, care mi-a zis ca trebuie atatea links ( nu mai retin exact cate sunt acolo). Acum nu mai am ce-i face. Poate doar daca gasesc vreo solutie sa desfac lipiciul CA, atunci e usor. Altfel e crunt.
O sa incerc sa-i mai dau o spalare, poate chiar si o mana subtire de Tamiya Buff.
In ce priveste inmatricularea, habar nu am. La vremea cand l-am facut e fost mai mult ca un epxreiment pentru mine, nu eram sigur la vremea aia daca o sa vreau sa continui cu tancurile sau nu.
Seb

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi