Forum Machete,Modelism,Hobby: Coga Hanseatica - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Coga Hanseatica constructie de zero

#121 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 09 August 2009 - 01:47 PM

se pare ca substanta fermecata e alcatuita din:alcool,clorura de cupru si acid selenic...

#122 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 09 August 2009 - 06:33 PM

pare simplu dupa ce contine,dar in realitate nu este chiar asa.conteaza cantitatile si nu cred ca este usor de procurat toate elementele care compun aceasta solutie.cind te gindesti ca nu este scumpa deloc,doar greu  de procurat........

#123 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 10 August 2009 - 12:49 PM

:whistle: nu ma pricep la chimie......dar ce mai tin minte din scoala.....alcool combinat cu acid :-o ....si cu ceva clorura :friends: .....e o substanta interesanta in cazul asta, si merita bani... :-D

#124 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 07:00 PM

dupa inca 150  de ani am reusit sa mai fac si eu ceva la barcuta mea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN7664.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7665.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7670.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7673.JPG

#125 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 07:33 PM

uups... am crezut ca suntem toti in concediu!dar tu, ca de obicei,nu ne dezamagesti...bravo!

#126 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 30-June 09

Postat 18 August 2009 - 09:29 PM

Pana aici arata bine. Chila e tot din mahon?

#127 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 09:33 PM

multumesc.chila este din lemn  de cires,si data cu bait de mahon.acest mahon este romanesc,nu luceste deloc,ieftin,si imita foarte bine culoarea lemnului care este scrisa pe etichete.

#128 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 09:45 PM

Catargele si vergile din ce lemn o sa le faci?

#129 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 18 August 2009 - 09:49 PM

inca nu stiu.urma sa intreb pe acest forum cam ce lemn  se potriveste cel mai bine,cind as fi ajuns la capitolul catarge.am carpen,stejar,cires,prun,mahon si molid.

#130 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior

Postat 19 August 2009 - 12:02 AM

Eu zic ca daca i-ai facut bordajul din mahon, apoi musai sa fie si catargele si vergile tot din mahon.

#131 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 19 August 2009 - 12:13 AM

multumesc pt sfat.o  sa analizez putin aceasta chestiune si voi vedea cum arata mai bine.oricum mai am pina ajung la acea faza .

#132 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 20 August 2009 - 11:05 PM

Vezi postareatulaji, la 19 Aug 2009, 01:02, a spus:

Eu zic ca daca i-ai facut bordajul din mahon, apoi musai sa fie si catargele si vergile tot din mahon.

Nu cred ca e solutia ideala. Diferitele esente de lemn au pozitii bine stabilite in structura unei nave iar numai faptul ca arata bine nu justifica si utilizarea.
Spor!

#133 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior

Postat 21 August 2009 - 09:06 AM

Navele reale de acum doua trei sute de ani se construiau din stejar (corpul) si rasinoase (arborada).Se folosea lemnul asta nu pentru ca arata bine ci pentru ca era rezistent si se gasea din abundenta.Nava reala e una, macheta acesteia este insa altceva.Aici criteriul de selectie al lemnului este impactul vizual pe care il are o macheta.De aceea ele sunt construite din esente de pomi fructiferi in cele mai multe cazuri; asta pentru ca pomii fructiferi au nuante de culori.Daca doriti sa vedeti machete vechi de doua sau trei sute de ani din Muzeul Marinei Regale Britanice din Londra o puteti face pe site-ul www.nmm.ac.uk/collections/index.cfm .Pe fisa de prezentare a fiecarui model, la materiale utilizate scrie "fruitwood" adica pom fructifer;si asta la zeci de modele. Asta nu pentru ca modelistii respectivi nu ar fi avut la indemana stejar pentru a respecta adevarul istoric, ci pentru ca lemnul colorat arata mai bine la machete.Stejarul are o textura mai grosolana si utilizarea lui in modelism face ca macheta sa piarda din acuratete.Se foloseste mai rar, pentru machete executate la scara mare.Jeli stiu ca a ales mahon pentru macheta pentru ca nu a mai avut lemn de prun, care e ciocolatiu. Asta se foloseste pentru a reprezenta o nava care a fost unsa cu seu de oaie, catran sau cu cele mai dadeau ei ca sa reziste lemnul la intemperii.Pe urma se mai adauga si patina timpului, pentru ca lemnul se innegrea dupa vreo zece ani de utilizare.Asta e motivul pentru care i-am sugerat lui Jeli ca daca a folosit mahon la corpul navei sa folosesca mahon si in continuare pentru ca nava sa para un intreg. Nu e si cazul puntii care era intretinuta zilnic si ocazional se mai si rindeluia.Asa ca puntea la o macheta se realizeaza dintr-un lemn deschis la culoare.

#134 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 21 August 2009 - 03:59 PM

multumim tulaji pt site-ul postat si pt expunerea ta.eu am folosit mahon pt corpul navei pt ca prun mai am putin.nu mi-ar fi ajuns sa fac tot corpul navei dar pt catarge as avea.ma gindesc insa ca lemnul  de prun este unul mai greu  de procurat,si de aceea cred ca voi folosi tot mahon pt catarge.peste vreo 5-6 luni  se implinesc cam un an si jumatate de cind am procurat o parte din lemnul  de prun si atunci voi avea mai mult.pina atunci este ca si cind nu il am.cealata parte de prun  ce o am este taiat in luna decembrie.stiu ca nu  se taie copacii in aceasta luna,dar asa l-a taiat cine mi la dat.copacul incurca montarea unor panouri solare si spre bucuria mea m-am ales si eu cu ceva din el.nu este mare si nu am prins chiar cind l-a taiat,iar 80% a ajuns in sobele de teracota.

#135 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior

Postat 22 August 2009 - 08:21 AM

Si fiindca veni vorba de mahon, vezi ca daca te uiti pe site-ul meu www.shipmodels.ro la modelele yacht olandez si galera de Dunare ele au bordajul tot din mahon. Doar bordajul insa pentru ca la vremea aceea nu aveam mahon masiv.L-am folosit si eu la vremea aceea ca si tine ca inlocuitor de lemn de prun.Patina finala am dat-o cu acea solutie de benzina cu smoala de care ti-am spus la un moment dat, iar pe urma am aplicat un strat de ulei de in.Asta ca sa-ti faci o idee cam ce culoare ar avea nava ta terminata.

#136 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 04 November 2009 - 08:31 PM

dupa 70  de milioane de ani revin si eu cu ceva in plus la barcuta mea.am reusit sa fac catargul principal,doi scripeti,mai multe capete de berbec,un port-sart si lemnul orizontal(nu stiu  cum  se numeste)ce se prinde de catarg si sustine pinza.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN7696.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7697.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7699.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7700.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7701.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7703.JPG

#137 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 04 November 2009 - 08:52 PM

lemnu' cu pricina se numeste 'verga', iar deasupra ei cosul ala este 'cuib de cioara'. imi plac parimele tale.cum le-ai colorat?

#138 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 04 November 2009 - 09:19 PM

multumesc pt infoermatii.parimele sint colorate printr-o metoda simpla dar murdara.le-am bagat in ulei  de motor ars apoi le-am sters bine ,bine cu o cirpa,si au astat deasupra la un calorifer cam 20  de minute

#139 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 06 November 2009 - 01:25 PM

bravo ma...nu stai degeaba. cum ai facut capetele de berbec si ce dimensiuni au?

#140 Useril este offline   tulaji 

• Membru senior

Postat 06 November 2009 - 06:59 PM

Bravo Jeli. Pentru cineva care se ocupa de un an si ceva de modelism, ai facut o treaba faina pana acum.Doua observatii: parama cu care se ridica verga pe catarg, face parte din categoria manevrelor mobile si nu se coloreaza. Ea trebuie sa aiba o culoare vecina cu albul.Pe urma felul in care ai realizat legatura capetelor de berbece nu e ok. Mai uita-te si tu pe alte site-uri sa vezi ce si cum.

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

7 useri citesc topicul