Forum Machete,Modelism,Hobby: Coga Hanseatica - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Coga Hanseatica constructie de zero

#81 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 11 July 2009 - 09:20 AM

Vezi postareacriksu, la 11 Jul 2009, 01:48, a spus:

Cu scule profesionale sau fara, cel mai important lucru, care consider ca e baza in acest hoby, ramane pasiunea si placerea de a lucra la o nava din materiale care ti le ofera natura (ma refer la lemn). Ati dovedit pe acest forum ca puteti realiza ceva frumos si puteti indruma un navomodelist la inceput de drum. Pentru asta VA FELICIT domnilor!

Aici ai dreptate.
Daca ati stii ca tot "santierul meu naval", cum imi place mie sa-l numesc incape intr-o cutie mai mare de incaltaminte....singura scula mai acatari fiind un minifierastrau Bohler.Si probabil asa voi continua si ptr. viitorul proiect.
Spor si cele bune

#82 Useril este offline   criksu 

• Membru deplin
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 11-November 08

Postat 13 July 2009 - 08:28 AM

Pana la urma sculele au rolul de a ne usura munca. Dar ce rost sa avem scule profesionale daca unii nu stiu ce sa taie cu ele. (sa nu se inteleaga ca ma refer la domnu' paul, care lucreaza foarte bine, chiar prea bine avand in vedere ca e a doua nava, din cate stiu eu).

Pe ce am vrut sa pun accent: navomodelismul nu este conditionat de minisculele de firma. Multi nu se apuca de asta din simpla retinere ca "aia de pe forum au scule dalea de la proxon si eu n-am". Eu unul n-am inceput asa, ci cu un traforaj :rolleyes:

Spor la lucru.

#83 Useril este offline   jeli 

• Membru senior
  • Postari: 361
  • Inregistrat: 06-March 09

Postat 13 July 2009 - 10:17 AM

"domnu paul"?ce ciudat suna.daca vrei si poti te rog sa nu mai folosesti termenul asta.asa cum am mai spus si pe alte forumuri strungul si freza sint niste mofturi.in schimb mi  se pare util un circular si o freza de mina.cum eu nu sint adeptul kit-urilor,am facut un calcul si am ajuns la concluzia ca banii  de pe trei kit-uri bune(600 euro bucata),ii pot da pe niste scule mai speciale,cu care in timp pot face si alte lucruri  decit modelism.nu pot invata sa lucrez pe un strung daca nu am un strung acasa sau macar acces la un strung.pentru persoanele fara venit(elevi,studenti)este o suma foarte mare 5800 de roni.eu fiind salariat si fara criza actuala as cistiga acesti bani in trei luni sau chiar mai putin.circularul m-a costat 400 roni,iar acesti bani i-as putea amortiza foarte usor cu el.ideea este ca nu ma intereseaza sa fac bani cu el.de cind ma stiu eu mi-a placut sa am scule indiferent de domeniu lor de utilizare.din punctul meu  de vedere mi se pare exagerat sa dau mai mult 100  de lei pe un telefon mobil,in schimb nu mi  se pare mult ca am dat 400  de lei pe un circular marca proxxon.asa cum spuneam fiecare are piticii lui.daca stau  sa ma gindesc bine eu nu am numai piticii si pe alba ca zapada.eu am toata povestea :rolleyes:

#84 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 13 July 2009 - 11:01 AM

Am promis mai demult si inca mai caut, am avut o imagine a unei corabii lucrata de un marinar doar cu cutitul de matelot dintr-un os de balena dintr-o singura bucata.Sculptura!!! Era superba, sper totusi sa dau de ea pana la urma. Ceea ce conteaza in primul rand e vointa si mana, si nu de neglijat,timpul. Totusi
trebuie sa recunoastem ca, asa cum afirma unii, scula e jumatate (daca nu mai mult) din meserie. O banala foaie de placaj se poate taia si la mana dar si mecanic.Rezultatul poate fi asemanator dar daca punem in balanta timpul si efortul, parca e de preferat mecanic si exemplele pot continua. Sunt si cazuri de snobism, dar in majoritatea cazurilor, un bun meserias e apreciat dupa sculele pe care le are si tot in majoritatea cazurilor sa vad si rezultatele.
Spor!

#85 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 21 July 2009 - 08:07 PM

am incercat sa fac si o barcuta de salvare.normal  ca prima varianta de barcuta pe care am facut-o a iesit un redutabil rebut.apoi am inceput alta si cind am fost aproape gata cu forma ei mi-am dat seama ca am facut negativul la cotele la care trebuia sa fie barcuta gata.deci nici asta nu era buna.asa ca am luat-o  de la inceput,si inca mai am  de lucru la ea............

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN7628.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7626.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7627.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7629.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7631.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7632.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7635.JPG
  • Imagine atasata: DSCN7637.JPG

#86 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 21 July 2009 - 08:22 PM

esti pe drumul bun, dar ceva nu mi se pare in regula.poate raportul latime/inaltime?

#87 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 21 July 2009 - 10:01 PM

asa mi  s-a parut si mie la inceput.apoi am tot analizat planul,am pus piesa direct pe plan si corespunde cu desenele de acolo.probabil ca atunci cind v-a avea si chila terminata v-a arata mai bine.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: ggggggggggggg.JPG

#88 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 21 July 2009 - 10:08 PM

cu exercitiu, iti iese bine. daca mai vrei ceva linkuri despre cum sa rezolvi problema asta, sa-mi zici.

#89 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 21 July 2009 - 10:50 PM

multumesc KIT.am si eu vreo doua site-uri cu asa ceva.teoria o stiu.ce nu stiu eu este ce lemn  folosesc cei  de pe site-uri  pt coaste,si cum il indoaie la dimensiunile acelea.baghetle de 1x1 sint greu  de indoit la o barcuta asa mica.sau cel putin nu stiu eu  sa le indoi fara sa se rupa.am incercat cu carpen,cires,brad,si stejar.cel mai bine am reusit sa indoi bradul dar la dimensiuni  de 1,5x1mm.am tinut lemnul in apa si 3 zile,l-am fiert,l-am indoit atunci ud,fierbinte,l-am lasat sa se raceasca,si tot se rupe.coastele din mijlocul barcii mai merg indoite dar restul nu.

#90 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 22 July 2009 - 03:33 PM

am reusit sa indoi baghete de 1x0,5mm.le-am facut din furnir,taiat cu bisturiul.inainte de a taia,am lipit furnirul pe o bucata de ziar...in felul asta nu se mai aschiaza.am subtiat apoi fiecare fasie in parte pana la grosimea care mi-a convenit.furnirul era de tei...

#91 Useril este offline   Hefaistos 

• Membru deplin
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 17-October 08

Postat 23 July 2009 - 06:48 PM

Vezi postareatraian, la 13 Jul 2009, 12:01, a spus:

o imagine a unei corabii lucrata de un marinar doar cu cutitul de matelot dintr-un os de balena dintr-o singura bucata.Sculptura!!! Era superba, sper totusi sa dau de ea pana la urma.

Tare ne'am mai bucura dc ai reusii sa o gasesti ;-)

#92 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 24 July 2009 - 07:10 PM

in asteptarea pozei lui Traian,am  sa mai pun eu o poza cu niste tevi  de tun marca jeli,pt coga.sint facute din alama pe care mi-a trimis-o Cartula,si ii multumesc pe acesta cale inca odata.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN7639.JPG

#93 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 24 July 2009 - 08:11 PM

pun pariu ca tunul nr 2 respectiv 7 sunt facute primele,iar nr 5 ultimul!!!

#94 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 24 July 2009 - 08:23 PM

tunul 7  a fost facut ultimul,si l-am taiat aproximativ.de fapt toate sint taiate asa pentru ca inca nu stiu ce fel  de prindere pe afet sa adopt.le-as putea subtia partea din spate pina la 2-3 mm si  sa le implint intr-o bucata de lemn, sau as putea sa le fac si terminatile gata.au fost taiate cu pila triunghiulara in timp  ce se invirtea piesa in strung.partea din spate conteaza foarte putin pt ca nu  se va vedea deloc.tot ce se va vedea din ele va fi pina la a trei-a intaritura.oricum le voi taia toate la aceiasi lungime cind vor fi gata.

#95 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 01:44 PM

posteaza planul tunurilor.nu-mi dau seama cum arata afetul, si sunt interesat de tunuri din sec 14/15.oricum nu seamana cu ce sunt eu obisnuit.merci beaucup...

#96 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 06:00 PM

cam asa arata planul tunurilor.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: plan.JPG
  • Imagine atasata: plan1.JPG

#97 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 06:20 PM

Vezi postareajeli, la 24 Jul 2009, 19:10, a spus:

in asteptarea pozei lui Traian,am  sa mai pun eu o poza cu niste tevi  de tun marca jeli,pt coga.sint facute din alama pe care mi-a trimis-o Cartula,si ii multumesc pe acesta cale inca odata.

Nu sunt prea late inelele?Parca asa s-ar vedea in comparatie cu planul.

#98 Useril este offline   jeli 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 06:45 PM

fiecare inel este mai mare cu 5 zecimi,iar fiecare distanta dintre inele este mai mica cu 5 zecimi.fiind primele tevi pe care le-am facut in viata mea,am lasat aceasta toleranta pt a vedea cum arata .o  sa le corectez la cota de 1 mm.

iar "planul"afisat a fost micsorat pt al putea pune pe forum.nu te poti lua dupa desen,dar te poti lua dupa cotele scrise pe plan.

#99 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior

Postat 25 July 2009 - 07:41 PM

Vezi postareajeli, la 25 Jul 2009, 18:45, a spus:

fiecare inel este mai mare cu 5 zecimi,iar fiecare distanta dintre inele este mai mica cu 5 zecimi.fiind primele tevi pe care le-am facut in viata mea,am lasat aceasta toleranta pt a vedea cum arata .o  sa le corectez la cota de 1 mm.

iar "planul"afisat a fost micsorat pt al putea pune pe forum.nu te poti lua dupa desen,dar te poti lua dupa cotele scrise pe plan.

Asta am remarcat, dar daca numeri inelele,... si apoi daca le pui pe plan nu prea ....
Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de frigate-264: 25 July 2009 - 07:42 PM

#100 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 25 July 2009 - 07:48 PM

cam multa carcoteala pentru niste tevi de tun. tinand cont ca sunt primele, mie imi plac. parca ma vad pe mine facand cavile din scobitori.

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

7 useri citesc topicul