Coga Hanseatica constructie de zero
Postat 09 July 2009 - 07:23 PM
Postat 09 July 2009 - 08:52 PM
Postat 10 July 2009 - 10:05 AM
jeli, la 9 Jul 2009, 19:13, a spus:
Ba, aici te contrazic. Lucrat cu atentie si cu scule corespunzatoare ies perfect si din lemn, mie mi-au iesit la fel de bine ca si cele metalice. Esential e ca turatia de lucru sa fie foarte mare iar sculele perfect ascutite. Poti incerca si varianta unui mulaj din ghips in care sa torni din plumb sau cositor. Si pe asta am incercat-o si functioneaza.
Spor!
Postat 10 July 2009 - 12:41 PM
Faina scula, cat te-a ajuns?
Spor!
Postat 10 July 2009 - 04:40 PM
le vopsesti cu un strat de baza negru si dupa care, cu o culoare metalizata gen Steel, dar extrem de diluata (eu folosesc acrilice in general) faci un fel de wash. iar rezultatul va depinde de tine, in sensul ca te vei opri atunci cand vei multumit de cum arata. cred ca as putea incerca pentru exemplu dar nu chiar acuma.
Postat 10 July 2009 - 06:24 PM
Postat 10 July 2009 - 06:43 PM
Postat 10 July 2009 - 08:17 PM
daca nu le am cu modelismul,macar sa am scule.sint multi modelisti de valoare la noi care nu detin asemnea scule.au facut opere de arta,au cistigat medalii si fara asemnea scule.asta este viata.
Postat 10 July 2009 - 08:33 PM
eu cel mai mult am lucrat in constructii,pe aproape toate domenile,si cel mai mult am lucrat pe cont propriu.poate de aici mi se trage ideea de a avea scule bune.si in domeniul constructilor am cumparat doar scule de firma.pt mine firma Bosch este une slaba.eu cind vorbesc de scule adevarate incep de ma makitta in sus.cei care citesc cele scrise de mine s-ar putea sa isi faca impresia ca as fi plin de bani.nu este asa.pt strung si freza am imprumutat bani din banca.platesc o rata de 167 de roni indiferent de euribor,euro sau alte chestii bancare.recunosc ca este un moft.fiecare cu piticii lui.eu o am si pe alba ca zapada.
Postat 10 July 2009 - 08:59 PM
In privinta sculelor, te felicit. Nu ma consider un etalon dar si pentru mine sculele sunt prioritare altor necesitati si permanent motiv de discutii in familie, uneori pe motiv de acumulari si foarte des pe motiv de utilizare a unora restrictionate sau de folosire necorespunzatoare a altora de catre mostenitori.
Postat 10 July 2009 - 10:57 PM
Acuma uitandu-ma la cele doua piese incepute de tine, pot sa spun ca te-ai descurcat binisor pana acuma.Ai avut sansa sa dai la un moment dat de un modelist care stie (Balca) si ai ales bine lemnul (prun pentru bordaj, lemn deschis la culoare pentru punti,negreala intre scandurile puntii).Daca zici ca lucrezi in constructii, asta explica ceva, se simte ca ai mai lucrat ceva cu mana ta in viata.Daca ma uit insa la cum ai lucrat ferestrele de pe tabloul pupa de la San Felipe, eu zic ca o sa iti cam prinzi urechile cu piesele marunte, mai tarziu (afeturile de tunuri de pe puntile descoperite,ornamente,scripeti).Ca sa faci o nava ca asta, mai ai nevoie de ceva:TIMP.
Postat 10 July 2009 - 11:28 PM
cind eu am intrat prima data pe un form de modelism si cerut si eu un plan,Costi Balca a fost primul care mi-a raspuns,si care mi-a dat un plan.am povestit cu el pe mess,i-am explicat ca sint varza la capitolul modelism si ca in afara de rabdare nu am nimic altceva.a avut multa rabdare cu mine,mi-a raspuns la toate intrebarile(unele chiar tmpite).lemnul de prun pt bordaj,carpenul pt punti,si filmul foto dintre filele puntilor(calafatuirea) dar si alte lucruri le stiu de la el ,dar si de la altii.pot spune ca eu am avut noroc sa cunosc un asemnea om.pacat ca altii nu au stiut sa il respecte si l-au facut sa se retraga de pe forumuri.ar fi fost o adevarata comoara pt multi utilizatori de forumuri prezenta lui,asa cum este o comoara si prezenta ta pe acest forum.sint convins ca multi isi vor corecta incet incet metodele de lucru si calitatea lucrarilor cu ajutorul tau si a celor ca tine.
Postat 11 July 2009 - 01:48 AM
Spor la lucru in continuare jeli. Sper ca in toamna voi continua munca si la nava mea care acum sta intr-un dulap, alaturi de ferastraul de traforaj , din motive de "tinerete". (17 ani). Dar cu siguranta termin nava pana la primavara.
Aceasta postare a fost editata de criksu: 11 July 2009 - 01:50 AM