Coga Hanseatica constructie de zero
#42
Postat 05 July 2009 - 04:21 PM
KIT, la 5 Jul 2009, 13:07, a spus:
cu toata aceasta "disputa" de termeni marinaresti, pot afirma ca mai invat si eu cate ceva si aflu cam ce carti aveti si ce ar trebui sa caut. daca imi puteti indica un loc unde sa le gasesc, v-as fi recunoscator.
Foarte bine puse ghilimelele la disputa pentru ca n-a fost nici un fel de disputa.
http://www.cartea-mea.ro/carte/dictionar-e...e-marina--i4866
Daca nu cumva l-ai ochit deja.
Restul ... cum bine a zis Traian: pe la anticariate daca esti inzestrat cu norocul aferent.
Bafta!
#46
Postat 07 July 2009 - 10:17 PM
#47
Postat 08 July 2009 - 01:08 PM
Mesaj pentru Jeli.Intr-o sticluta cu benzina, dizolva cateva bucatele de smoala (concentratia o alegi tu).Aplica solutia asta peste portiunile cu mahon (sa nu cumva sa dai si pe punte).o sa mai inchida culoarea lemnului si o sa mai stinga din luciu (stiu ca mahonul luceste).Aplica mai intai pe niste esantioane de mahon (ca sa nu ma injuri in caz ca nu-ti place cum iese) si abia apoi pe macheta.Treaba asta nu e totusi patina finala, pentru ca presupun ca o vei da cand va fi gata, cu ulei de in,lac mat sau ceara.Apropo de pozele pe care le ai de la Europene, vezi ca ai printre ele si o Coga hanseatica (din stejar) realizata de un modelist din Constanta.
#49
Postat 08 July 2009 - 08:01 PM
multumesc tulaji pentru sfat.o sa incerc sa vad ce si cum iasa.eu am mai inchis niste lemn de prun cu ulei ars dizolvat in baitz putin uleios.dupa fiecare aplicare,stegeam imediat cu o cirpa.eu am dat doar doua straturi in felul acesta si a iesit ca in poza de mai jos.la sfirsit nu stiu cu ce voi da pe ea dar nu cred ca voi folosi lac.
nu am uitat de san felipe,o sa ma apuc din nou de lucru la ea,si asta cit de curind.v-a trebui sa opresc lucru la coga din lipsa de materiale.nu gasesc o tija de alama de 5 mm,sau mai mare si nu am din ce sa fac tunurile.
nu am uitat de san felipe,o sa ma apuc din nou de lucru la ea,si asta cit de curind.v-a trebui sa opresc lucru la coga din lipsa de materiale.nu gasesc o tija de alama de 5 mm,sau mai mare si nu am din ce sa fac tunurile.
#50
Postat 08 July 2009 - 10:36 PM
Arata bine si varianta cu ulei ars dizolvat in bait (cel putin in poza).Eu merg pe varianta solutiei de smoala de care ti-am spus, pentru ca e mai aproape de materialele pe care le foloseau constructorii in vechime.Tije de alama, incearca sa cauti si prin talcioc pe la vanzatorii de "te miri ce".
#51
Postat 08 July 2009 - 10:58 PM
tot asa arata si in realitate.incerc sa fac pozele la lumina cit mai buna pt a nu deforma nuantele mai ales nuantele lemnului.coga din pozele de la europene le-am vazut imediat,de fapt au fost facute pt mine. .pt mine sint bune,chiar daca nava aceea nu este la fel cu a mea.dar oricum ma ajuta foarte mult.dupa ce imi fac rost de alama o sa gasesc pe toate gardurile.sint convins de asta.la fel am patit cu planurile de nave.pina am facut rost de un plan a durat mult.apoi cind am gasit sursa de planuri am adunat o gramada.
#55
Postat 08 July 2009 - 11:20 PM
eu trebuie sa fac 26 de tevi de tun la o lungime de 3 cm bucata.daca pun si partea care se prinde in strung,plus ca sigur voi mai gresi eu un tun sau doua cred ca imi ajunge o lungime de 1 metru,chiar daca este din bucati.daca vrei iti trimit bani prin posta electronica in avans.
#60
Postat 09 July 2009 - 06:13 PM
multumesc pentru sfatuiri,dar nu pot face din lemn tevile de tun.intariturile de pe teava tunului sint de un mm latime si 0,5 mm grosime.la dimansiunile acestea nu prea rezista nici un fel de lemn.am incercat cu lemn de fag,dar acele intarituri nu ies perfect rotunde din cauza fibrei lemnului.