Vopsire senile din cauciuc detalii
Postat 11 June 2009 - 12:20 PM
Senilele aratau asa initial
Le-am vopsit in maro (flat brown Tamiya xf-10) sau negru.
Suprafetele care vin in contact cu terenul si uzura e mai ridicata, le faci cu vopsea metalizata un drybrush usor (eu am folosit un marker argintiu)
Le-am incarcat cu pigment . Poti folosi pigmenti Mig sau poti folosi pigmenti de zugravit (eu amestec pigment - oxid de fier - galben , negru si alb)
Inmoi o pensula in terebentina (sau esenta) si pui picaturi de terebentina sa fie absorbite de pigment, pentru fixare. Dupa uscare ramine asa
In interior unde senila se freaca de galetii de cauciuc sau metalici dai cu grafit, pigment metalic sau vopsea metalica pentru a se vedea uzura
Postat 11 June 2009 - 07:19 PM
Postat 11 June 2009 - 07:53 PM
Postat 11 June 2009 - 09:17 PM
blue wolf, la 11 Jun 2009, 21:55, a spus:
Atunci putin prafuite, ruginite si zonele ce iau contact cu betonul sa fie cu luciu metalic.Deci exact ce au zis marhaba si Z-mare.Proportiile le modifici dupa bunul plac.
Aceasta postare a fost editata de tgr: 11 June 2009 - 09:23 PM
Postat 17 June 2009 - 10:13 AM
marhaba, la 11 Jun 2009, 13:20, a spus:
salut. vreau sa vad daca am priceput exact metoda cu oxidul de fier si terebentina! inmoi pensula in terebentina apoi treci pensula prin pigment si pe urma dai pe senile? sau pui pigment pe senile si picuri terebentina peste? cat timp ii trebuieste terebentinei sa se usuce si sa fixeze oxidul? dar produse de la firma MIG se comercializeaza in romania?
mai am o intrebare? la ce se folosesc produsele "patinator" de pe site -ul parcmodels.ro? eu caut ceva sa "fixez" niste pamant sau arigla pe un tanc 1:35, sa simulez noroiul! patinatorul are rolul de "lipici"?
Aceasta postare a fost editata de magica: 17 June 2009 - 10:21 AM
Postat 17 June 2009 - 11:39 AM
Postat 17 June 2009 - 03:52 PM
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Exista "simulatori' de noroi la Tamiya sau aici: http://www.machete.ro/ http://www.machete.ro/vallejo- Daca vrei sa faci tu, amesteca argila/pamintul cu putin aracet si il dai pe senile. Atentie insa sa nu exagerezi!