Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsire senile din cauciuc - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsire senile din cauciuc detalii

#1 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 13-March 06

Postat 11 June 2009 - 11:17 AM

Dupa cum spune si titlul ma intereseaza pas cu pas vopsirea senilelor din cauciuc ( vinilin)
Multumesc de ajutor Alex!

#2 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 11 June 2009 - 12:20 PM

Tocmai ce-am vopsit niste senile de Sherman din vinil asa ca o sa-ti spun cum am facut eu. Asta nu inseamna ca e cea mai buna solutie sau ca nu se poate si altfel

Senilele aratau asa initial

Imagine atasata: s1.jpg

Le-am vopsit in maro (flat brown Tamiya xf-10) sau negru.

Imagine atasata: s2.jpg

Suprafetele care vin in contact cu terenul si uzura e mai ridicata, le faci cu vopsea metalizata un drybrush usor (eu am folosit un marker argintiu)

Imagine atasata: s3.jpg

Le-am incarcat cu pigment . Poti folosi pigmenti Mig sau poti folosi pigmenti de zugravit (eu amestec pigment - oxid de fier - galben , negru si alb)

Imagine atasata: s4.jpg

Inmoi o pensula in terebentina (sau esenta) si pui picaturi de terebentina sa fie absorbite de pigment, pentru fixare. Dupa uscare ramine asa

Imagine atasata: s5.jpg

In interior unde senila se freaca de galetii de cauciuc sau metalici dai cu grafit, pigment metalic sau vopsea metalica pentru a se vedea uzura

Imagine atasata: s6.jpg

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 June 2009 - 07:19 PM

Sau: http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/Vop...-senilelor.html

#4 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 11 June 2009 - 07:53 PM

Multumesc: marhaba si Z-mare pentru promtitudine. Dar pentru niste senile care sa zicem ca au urmat un traseu de genul: fabrica, terenul de testare ( asfalt, beton, pamant ), apoi spalare completa ( cu apa ), transport (perioada de repaus ) si rulare pe beton, asfalt cam cum ar trebui sa arate acestea putin prafuite si cu zonele de contact de culoare usor metalizata?

#5 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 11 June 2009 - 07:55 PM

Ce vehicul?Conteaza destul de mult perioada si tipul senilei.De ex. o senila de Leopard 2 difera de una PzIII.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 11 June 2009 - 07:57 PM

#6 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 11 June 2009 - 08:55 PM

este vorbade senile de tancuri germane din al doilea razboi mondial deci complet metalice

#7 Useril este offline   tgr 

• Membru senior
  • Postari: 1493
  • Inregistrat: 14-April 07

Postat 11 June 2009 - 09:17 PM

Vezi postareablue wolf, la 11 Jun 2009, 21:55, a spus:

este vorbade senile de tancuri germane din al doilea razboi mondial deci complet metalice

Atunci putin prafuite, ruginite si zonele ce iau contact cu betonul sa fie cu luciu metalic.Deci exact ce au zis marhaba si Z-mare.Proportiile le modifici dupa bunul plac.

Aceasta postare a fost editata de tgr: 11 June 2009 - 09:23 PM

#8 Useril este offline   blue wolf 

• Membru senior

Postat 11 June 2009 - 09:46 PM

Multumesc de ajutor tuturor si spor la treaba
Alex

#9 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09

Postat 17 June 2009 - 10:13 AM

Vezi postareamarhaba, la 11 Jun 2009, 13:20, a spus:

Tocmai ce-am vopsit niste senile de Sherman din vinil asa ca o sa-ti spun cum am facut eu. Asta nu inseamna ca e cea mai buna solutie sau ca nu se poate si altfel

salut. vreau sa vad daca am priceput exact metoda cu oxidul de fier si terebentina! inmoi pensula in terebentina apoi treci pensula prin pigment si pe urma dai pe senile? sau pui pigment pe senile si picuri terebentina peste? cat timp ii trebuieste terebentinei sa se usuce si sa fixeze oxidul? dar produse de la firma MIG se comercializeaza in romania?

mai am o intrebare? la ce se folosesc produsele "patinator" de pe site -ul parcmodels.ro? eu caut ceva sa "fixez" niste pamant sau arigla pe un tanc 1:35, sa simulez noroiul! patinatorul are rolul de "lipici"?

Aceasta postare a fost editata de magica: 17 June 2009 - 10:21 AM

#10 Useril este offline   CristianD 

• Membru senior
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 12-March 09

Postat 17 June 2009 - 11:39 AM

Vezi postareamagica, la 17 Jun 2009, 11:13, a spus:

mai am o intrebare? la ce se folosesc produsele "patinator" de pe site -ul parcmodels.ro? eu caut ceva sa "fixez" niste pamant sau arigla pe un tanc 1:35, sa simulez noroiul! patinatorul are rolul de "lipici"?

am gasit pe forum :pardon: ce este cu patinator

#11 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 June 2009 - 03:52 PM

Magica, ma Gica, sa le luam pe rind:

Citeaza

vreau sa vad daca am priceput exact ...inmoi pensula in terebentina apoi treci pensula prin pigment si pe urma dai pe senile?
Da, exact asa. Dar poti da si cu pigment simplu, ramine suficient pe vopseaua uscata.

Citeaza

cat timp ii trebuieste terebentinei sa se usuce si sa fixeze oxidul?
Pai citeva ore. E vreo graba???

Citeaza

...picuri terebentina peste...
Nu pune terebentina multa peste vopsea, este un diluant foarte tare si-ti increteste vopseaua rau de tot!

Citeaza

dar produse de la firma MIG se comercializeaza in romania?
Am impresia ca nu, dar poti folosi oxid rosu de fier, adica ...rugina! Il gasesti, alaturi de alti pigmenti, la magazile de chimicale si vopsele. Daca nu e prea fin, incearca sa-l mojarezi apoi sa-l cerni prin sita de benzina.

Citeaza

la ce se folosesc produsele "patinator" de pe site -ul parcmodels.ro?
La exact ...treaba de mai sus. Pe linga asta se poate simula otelul ars sau natur, bronzul sau aluminiul. Se freaca cu o pensula mai ponosita, inmuiata in patinator locul apoi dupa citeva zeci de minute sa lustruieste cu o cirpa moale.

Citeaza

eu caut ceva sa "fixez" niste pamant sau arigla pe un tanc 1:35, sa simulez noroiul! patinatorul are rolul de "lipici"?
Dupa cum vezi mai sus, nu!
Exista "simulatori' de noroi la Tamiya sau aici: http://www.machete.ro/ http://www.machete.ro/vallejo- Daca vrei sa faci tu, amesteca argila/pamintul cu putin aracet si il dai pe senile. Atentie insa sa nu exagerezi!

#12 Useril este offline   marhaba 

• Membru senior
  • Grup: Banned
  • Postari: 1329
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 18 June 2009 - 06:24 PM

Poti si asa:
pui pigment USCAT cu pensula, dupa care inmoi pensula in terebentina si lasi pigmentul sa absoarba terebentina din pensula. Ajuta la fixare si se usuca repede.
Adica exact cum am explicat mai sus.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi