Forum Machete,Modelism,Hobby: 1/2 chaika - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1/2 chaika navomodele

#1 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 07 June 2009 - 05:52 PM

din pacate nu am poze foarte bune.la capitolul asta sunt diletant.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: barca_2_008.jpg
  • Imagine atasata: barca_2_025.jpg
  • Imagine atasata: barca_2_033.jpg
  • Imagine atasata: barca_2_013.jpg
  • Imagine atasata: barca_2_015.jpg

#2 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 07 June 2009 - 06:05 PM

foarte frumos. imi place foarte mult. ai putea sa-mi spui si mie dupa ce planuri ai lucrat?

#3 Useril este offline   LDH 

• Membru senior
  • Postari: 1430
  • Inregistrat: 20-September 06

Postat 07 June 2009 - 07:16 PM

Probabil dupa cele publicate in revista Tehnium sau Modelism

#4 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 07 June 2009 - 09:02 PM

Vezi postareaLDH, la 7 Jun 2009, 20:16, a spus:

Probabil dupa cele publicate in revista Tehnium sau Modelism

planurile le-am cumparat de la "modelism international".fiind de dimensiuni mari, nu pot fi copiate cu usurinta.in plus,cred ca ar fi mai ieftin sa le comanzi la revista.doar 170 000,parca...

#5 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 07 June 2009 - 09:35 PM

Frumos lucrat, chiar daca imaginea nu e chiar buna, se vede ca e bine lucrat. Intuiesc ca e vorba de o saica de Dunare, e adevarat ca planurile au fost publicate pe vremuri in Tehnium si erau (surprinzator) destul de bune. Mi-ar place sa cred ca e constructie de la zero, dupa planuri, nu kit. Oricum ar fi, arata bine.
Spor in continuare!

#6 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 07 June 2009 - 10:35 PM

Vezi postareagobi71, la 7 Jun 2009, 21:02, a spus:

planurile le-am cumparat de la "modelism international".fiind de dimensiuni mari, nu pot fi copiate cu usurinta.in plus,cred ca ar fi mai ieftin sa le comanzi la revista.doar 170 000,parca...

Cine a spus ceva de copiat.

Am afirmat ca poate te-ai folosit de planurile publicate in revistele Tehnium si Modelism (international).
Pe de alta parte au mai aparut intr0o carete, daca nu ma insel, scrisa de Cristian Craciunoiu.

Am gresit cu ceva?

#7 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 08 June 2009 - 12:22 AM

Vezi postareaLDH, la 7 Jun 2009, 23:35, a spus:

Am gresit cu ceva?

NU !

#8 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 08 June 2009 - 03:34 PM

Vezi postareatraian, la 8 Jun 2009, 01:22, a spus:

NU !

de gresit,nu a gresit nimeni cu nimic.este vorba de seica de dunare (chaika),construita la tiesen, in austria,pe la 1850,la comanda guvernului de atunci.din ce stiu eu, am primit atunci 2 unitati,restul pana la 12 fiind construite la galati!!!planurile au fost "culese" si reconstituite de maestrul craciunoiu.barca mea are prezenta scenica,dar nu respecta 100%planurile originale,din motive subiective.un model bine facut se afla la muzeul marinei din constanta,model care a "luat"BRONZ la mondiale...daca e cineva curios,(sa faca asa nava)ii pot spune prin ce am "trecut" eu,ca sa ii iasa un model MAI BUN!Spor la treaba!

#9 Useril este offline   Demetri 

• Membru senior
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 08 June 2009 - 08:31 PM

Vezi postareagobi71, la 8 Jun 2009, 15:34, a spus:

de gresit,nu a gresit nimeni cu nimic.este vorba de seica de dunare (chaika),construita la tiesen, in austria,pe la 1850,la comanda guvernului de atunci.din ce stiu eu, am primit atunci 2 unitati,restul pana la 12 fiind construite la galati!!!planurile au fost "culese" si reconstituite de maestrul craciunoiu.barca mea are prezenta scenica,dar nu respecta 100%planurile originale,din motive subiective.un model bine facut se afla la muzeul marinei din constanta,model care a "luat"BRONZ la mondiale...daca e cineva curios,(sa faca asa nava)ii pot spune prin ce am "trecut" eu,ca sa ii iasa un model MAI BUN!Spor la treaba!

In mare, ai putea sa ne expui ceva despre problemele ce le-ai intampinat si ceva despre modul de constructie.
Cele bune si te mai asteptam cu noi modele(cel putin eu).

#10 Useril este offline   Victorian 

• Membru senior
  • Postari: 140
  • Inregistrat: 15-October 07

Postat 08 June 2009 - 09:04 PM

Planurile "sfertului de saica" si al "jumatatii de saica" au fost gasite la Arhivele Statului din Iasi de doamna Georgeta Boranda, muzeograf la Muzeul Marinei din Constanta, pur si simplu datorita faptului ca o prietena de-a dumneaei lucra la Iasi si i-a semnalat existenta acestor planuri acolo.

Ulterior, aceste planuri au fost publicate atat in cartea "Corabii strabune" cat si in revista "Modelism".

Spre deosebire de alte planuri semnate de acelasi autor, aceste planuri extrem de minutios realizate sunt ORIGINALE fiind deci cu atat mai valoroase pentru ca prezinta o imagine absolut autentica a primelor nave militare romanesti din perioada moderna. Niste planuri extrem de valoroase, un model de exceptie! Felicitari!

#11 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 08 June 2009 - 09:12 PM

Vezi postareafrigate-264, la 8 Jun 2009, 21:31, a spus:

In mare, ai putea sa ne expui ceva despre problemele ce le-ai intampinat si ceva despre modul de constructie.
Cele bune si te mai asteptam cu noi modele(cel putin eu).

am un model nou...voi posta poze cat de curand...se numeste boutre madagascar...sper sa fie shock...

#12 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 08 June 2009 - 11:25 PM

Ulterior, aceste planuri au fost publicate atat in cartea "Corabii strabune" cat si in revista "Modelism".

Spre deosebire de alte planuri semnate de acelasi autor, aceste planuri extrem de minutios realizate sunt ORIGINALE
[/quote]

Banuiam eu ca e ceva la mijloc, prea erau corecte !!
Spor !

#13 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 09 June 2009 - 04:19 PM

Vezi postareatraian, la 9 Jun 2009, 00:25, a spus:

Spre deosebire de alte planuri semnate de acelasi autor, aceste planuri extrem de minutios realizate sunt ORIGINALE

Banuiam eu ca e ceva la mijloc, prea erau corecte !!
Spor !

asta este modelul pe care il lucrez acum.asa cum am spus se numeste boutre madagascar,si este construit de la zero,ca si seica ,dupa planuri de la revista modelism.intentionez sa-l las asa,cu bordul neacoperit integral,pentru ca mi se pare mai frumos.va fi probabil un c3...

#14 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 09 June 2009 - 04:35 PM

Vezi postareagobi71, la 9 Jun 2009, 17:19, a spus:

asta este modelul pe care il lucrez acum.asa cum am spus se numeste boutre madagascar,si este construit de la zero,ca si seica ,dupa planuri de la revista modelism.intentionez sa-l las asa,cu bordul neacoperit integral,pentru ca mi se pare mai frumos.va fi probabil un c3...

din pacate nu pot sa incarc fisierul cu poze.zice ca-s prea mari.mai dureaza un pic...pana invat sa le comprim!

#15 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 09 June 2009 - 05:54 PM

Vezi postareagobi71, la 9 Jun 2009, 17:35, a spus:

din pacate nu pot sa incarc fisierul cu poze.zice ca-s prea mari.mai dureaza un pic...pana invat sa le comprim!

Sunt o multime de programe de ,,lucrat'' imagini, mai sofisticate sau mai simple, functie de necesitati. Iti recomand una din variantele ACDSee. care pentru un uz normal, zic eu ca ofera destule oportunitati, nu e complicat de folosit si e mai la indemana. E doar o sugestie, dupa cum spuneam, mai sunt o multime.
Spor !

#16 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 09 June 2009 - 07:02 PM

Vezi postareatraian, la 9 Jun 2009, 18:54, a spus:

Sunt o multime de programe de ,,lucrat'' imagini, mai sofisticate sau mai simple, functie de necesitati. Iti recomand una din variantele ACDSee. care pentru un uz normal, zic eu ca ofera destule oportunitati, nu e complicat de folosit si e mai la indemana. E doar o sugestie, dupa cum spuneam, mai sunt o multime.
Spor !

Fisiere atasate

#17 Useril este offline   LDH 

• Membru senior

Postat 10 June 2009 - 08:15 AM

Sau, cel mai simplu, este sa deschizi fotografiile cu Microsoft Office Picture Manager

Pe bara de sus ai butonul "Edit Pictures" care deschide o fereastra.
Printre alte unelte ai si "Resize"

Sa nu uiti sa salvezi poza dupa redimensionare

#18 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 10 June 2009 - 01:09 PM

Vezi postareaLDH, la 10 Jun 2009, 09:15, a spus:

Sau, cel mai simplu, este sa deschizi fotografiile cu Microsoft Office Picture Manager

Pe bara de sus ai butonul "Edit Pictures" care deschide o fereastra.
Printre alte unelte ai si "Resize"

Sa nu uiti sa salvezi poza dupa redimensionare

La fel de simplu ar fi in Paint...Optiunea Image...De unde alegi Strech/Skew...Iar la strech selectezi ce valori doresti, insa strech-ul pe orizontala si verticala trebuie sa fie acelasi (dai aceeasi valoare).
Eu fac poze la rezolutie maxima (5.1 megapixeli), iar pentru micsorare dau la strech 50%...e de ajuns sa faca poza mai mica de 350 kb
La sfarsit, vezi ca imaginea deschisa in paint se salveaza cu extensia bmp. Schimba in jpeg si gata! Merge si cu bmp, insa pe forum o sa afiseze imaginea ca link nu ca atasament.
Imagine atasata: untitled.JPG

#19 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior

Postat 13 June 2009 - 02:36 PM

Vezi postareatommy, la 10 Jun 2009, 14:09, a spus:

La fel de simplu ar fi in Paint...Optiunea Image...De unde alegi Strech/Skew...Iar la strech selectezi ce valori doresti, insa strech-ul pe orizontala si verticala trebuie sa fie acelasi (dai aceeasi valoare).
Eu fac poze la rezolutie maxima (5.1 megapixeli), iar pentru micsorare dau la strech 50%...e de ajuns sa faca poza mai mica de 350 kb
La sfarsit, vezi ca imaginea deschisa in paint se salveaza cu extensia bmp. Schimba in jpeg si gata! Merge si cu bmp, insa pe forum o sa afiseze imaginea ca link nu ca atasament.
Atasament untitled.JPG

se vede treaba ca era chiar simlpu cu paint-ul.deh...daca nu mi-a placut scoala...voi incerca sa fac si niste poze mai bune pe un fundal neutru.dupa cum se vede in imagini,cat am "invatat"sa prelucrez pozele am construit duneta si catargul principal.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: boutre04.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2009/post-2147-1244896238.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2009/post-2147-1244896249.jpg

#20 Useril este offline   traian 

• Membru senior

Postat 13 June 2009 - 03:52 PM

Inteleg, prelucrate si mici dar nici chiar asa (pozele). Abia mi-am schimbat ochelarii :pardon: . Fii si tu mai rezonabil, macar un 400x600.
Spor!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi