Forum Machete,Modelism,Hobby: BM-13 Katyusha - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

BM-13 Katyusha Prima mea diorama finalizata

#1 Useril este offline   TazzCM 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 19-April 09

Postat 26 May 2009 - 06:26 PM

Am deosebita onoare sa va prezint prima mea diorama.
Este facuta in totalitate din chestii ce se gasesc prin curtea omului. Pentru iarba am folosit niste seminte (tot de iarba 1:1) maruntata.Pamantul este natural, iar relieful este facut din polistiren expandat. Va rog sa ma scuzati pentru claritatea pozelor.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image059.jpg
  • Imagine atasata: Image061.jpg
  • Imagine atasata: Image062.jpg
  • Imagine atasata: Image064.jpg

Aceasta postare a fost editata de TazzCM: 26 May 2009 - 06:26 PM

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 May 2009 - 07:09 PM

Pacat de poze...cam neclare! Refa-le!
Circoteli:
- nu mai pune piesele pe diorama paralele cu marginile!!!! Deci, fa in asa fel incit masina sa aiba un oarece unghi cu marginile dioramei.
- ceva nu mi-e clar: ori masina a dat intr-o groapa si se chinue aia sa o scoata, ori ai gindit prost diorama! Daca masina se pregateste de lansare (rampa ridicata te face sa crezi asta), apai toate rotile trebuie sa fie stabile pe pamint. Daca masina era in deplasare si a nimerit intr-o gaura...de ce e rampa ridicata???
Treaba o rezolvin usor: schimba baza cu una nitel mai mare.

#3 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 26 May 2009 - 07:33 PM

Inclin sa cred ca este 1:72, pare realista (exceptand datele tehnice, pe care oricum nu le-as fi observat). Acum ca ai trecut peste nerabdarea postarii, poate reusesti niste foto mai clare (mici si clare) asa incat sa putem admira prima ta diorama.
Bun venit si felicitari.

#4 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 27 May 2009 - 08:42 AM

Vezi postareaZ-mare, la 26 May 2009, 20:09, a spus:

............
Daca masina se pregateste de lansare (rampa ridicata te face sa crezi asta),...........

.....talpicile de calare trebuiau sa fie pe sol.

De fapt, cred ca s-a intamplat asa: Aliosa soferu' se grabea sa intre in actiune si n-a mai tinut cont de regulamentele militare, dar a venit Tov. comandant (ala din fata masinii) si i-a zis:
- Buaaiii Rambo, tu vezi cum te-ai asezat ? Ia misca mai la dreapta (stanga lui) ca dai in groapa unde scrie cine suntem si cand te-o vedea Tov. colonel Z ;-) , ai dat de dracu'.
Aliosa iese si uitandu-se peste cabina zice:
- Tov. comandant, sa traiti da' nu e loc.

[Glosar: Tov. = Tovarasu']

Bine ai venit !
Fa ceva cu pozele alea.

Succes !

Aceasta postare a fost editata de alaur: 27 May 2009 - 09:04 AM

#5 Useril este offline   tommy 

• Membru senior
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 16-June 08

Postat 27 May 2009 - 02:45 PM

Vezi postareaalaur, la 27 May 2009, 09:42, a spus:

- Buaaiii Rambo, tu vezi cum te-ai asezat ? Ia misca mai la dreapta (stanga lui) ca dai in groapa unde scrie cine suntem si cand te-o vedea Tov. colonel Z :-P , ai dat de dracu'.

;-) :dribble: :friends:

Tipul de langa buturuga nu e prea aproape de rachetele alea? Bine, asta daca scenariul e ca masina e in pozitia de lansare...

Aceasta postare a fost editata de tommy: 27 May 2009 - 02:47 PM

#6 Useril este offline   TazzCM 

• Membru deplin
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 19-April 09

Postat 27 May 2009 - 10:54 PM

Atata scenariu cu saraca mea diorama incat a inceput sa sughita. In primul rand.. nu e pusa pe lansare.. oricand pot pune lansatorul cuminte in pozitia de "transport si doar atat" datorita mobilitatii ( multumita chitului care a permis acest lucru). Ideea mea era oarecum mai simpla insa spatiu ( fundalul) pentru diorama nu mi-a permisa asta. Oamenii aia tristi erau si ei rataciti. Primul ( cel ce arata in stanga lui ) isi dadea cu presupusul. Soferul era foarte nervos, iar cel cu " jurnalul" era cel cu ideea desteptatoare, numai ca avea si el putin de gandit.

Nu in ulltimul rand tin sa multumesc tuturor pentru sfaturi si critici, si in acelas timp promit sa vin cu poze mult mai clare.

Aceasta postare a fost editata de TazzCM: 27 May 2009 - 10:55 PM

#7 Useril este offline   balki 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 12-August 06

Postat 29 May 2009 - 11:38 AM

frumos realizata. eu as fi facut asa: as fi lasat lansatorul culcat iar scenariul sa fie ceva de genul: masina se deplasa pe un drum ingust, pica roata stanga fata in gaura, omuletii sunt pe afara si evalueaza situatia, eventual daca mai ai si pe vrunul cu lopata/tarnacop ceva sa dea pe la roata...
felicitari, mai asteptam si altele :)

#8 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 29 May 2009 - 03:10 PM

Mie imi place, poate pentru ca si eu lucrez acum la un kit Katiusha (1/35, Zvezda) :)

Ma gandesc sa fac prima mea diorama cu acest kit, poate in combinatie cu un tanc rusesc si maimulti soldatei...

Bravo, tine-o tot asa!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi