Forum Machete,Modelism,Hobby: Vopsea M - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Vopsea M

#41 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 09 June 2009 - 10:37 PM

Vezi postareamutulica, la 9 Jun 2009, 19:27, a spus:

Nea Radu... nici eu nu sunt convins ca ai inteles, ca vorbessti cam in parabole...

Nea mutulica, nu stiu la ce parabole te referi tu...

Aia cu Z-mare, eu si RLM-urile e veche. E blestemul meu... imediat ce incep sa ma implic in discutii despre RLM, garantat de termina cu injuraturi.

Eu unul m-am prins cum sta treaba cu ce faci tu. M-am prins de mult. Tu poti face vopsele pentru baieti, asa cum vor ei. Am inteles.
Ai putea face culorile pentru Socat. Am inteles. Voiam si eu. Nu sunt disponibile la vanzare. Am inteles. S-a rezolvat, nu se poate. Am inteles.

Nu vreau sa stric piata nimanui. Nu am spus nimanui ca nu e bine ce faci tu. Nu stiu de unde a tras wurger concluzia ca eu sunt dujmanul initiativei tale.

Eu unul nu am de ce sa ma complic cu colorimetre sau sa imi amestec culorile la mana. Gasesc vopsele gata amestecate exact cum imi trebuie. In cazul in care o cutiuta de vopsea costa cat doua sticle de suc sau mai putin decat o cafea, nu vad care e rostul chinului. "Castigul" financiar nu justifica efortul fizic in cazul meu.

Sunt fascinat de culorile de camuflaj de multi ani. Nu sunt expert. De fapt, nu am pretins niciodata ca sunt expert in vreo ceva. Cei care au facut efortul sa ma intalneasc stiu ca mai spun si prostii din cand in cand. Dar imi place sa citesc in legatura cu acest subiect, si m-am intins mai departe decat Google. Iata o parte din colectia mea de carti despre camuflaje. Astea sunt carti dedicate in mod specific camuflajului, dar mai am o multime de alte carti care mentioneaza camuflajele printre altele. Nu te lasa influentat de altii care isi doresc cu mare tarie sa ma prezinte ca pe un capsunar ordinar. Daca ai nevoie de ajutor cu ceva, da-mi o veste.

Radu

Imagine atasata: DSCF4336.jpg

#42 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 June 2009 - 12:58 AM

"Nu vreau sa stric piata nimanui. Nu am spus nimanui ca nu e bine ce faci tu. Nu stiu de unde a tras wurger concluzia ca eu sunt dujmanul initiativei tale".

Asta n-ai inteles - ca nu e piata

Si nici White Ensign N-are piata cu amaratii de romani. Eu stiu unul singur (machetist) care are vopsele din astea. Or mai fi doi....Hai ca poate sunt eu poet (idiot), or mai fi zece. Probabil ca Romania a egalat vanzarile din vreun sat din ..... Austria, sa zicem.

P.S. Wurger se scrie cu W mare ca asa e la nemti cu substantivele (si dujman se scrie dusman).

#43 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 10 June 2009 - 01:20 AM

Nu stiu ce dumnezeu aveti, ca o discutie normala vad ca a ajuns la chestii 'grele' de tot. N-ar fi rau sa va potoliti.

Revenind la subiect, din pacate putine culori militare au echivalente directe in RAL. In genere cele germane, si cele moderne europene. Pentru restul, doar cu nuantierul si mostre.

Initiativa e laudabila, si multora le-a venit ideea de-a lungul timpului sa obtina nuantele folosind metoda asta. Doar ca nu se lucreaza decat in cantitati maricele, si astfel nu mai e rentabil ca pret pentru o singura persoana. Daca se strang mai multi doritori sa imparta, deja e foarte convenabil. Calitatea vopselei este excelenta mergand pe solutia asta, n-am gasit pana acum vopsea de modelism care sa acopere ca una 'profi'. Din ce inteleg, cea a lui Mutulica e de nota 10, iar faptul ca s-a oferit sa ajute e de laudat.

Ca veni vorba de emailurile WEM (cred ca la mine te refereai, Wurger), numai eu stiu cate mostre de culoarea a facut Lucian dupa ele, ca sa-si amestece propriile culori acasa. E si asta o metoda, si personal am fost impresionat de rezultate si cat de bine iese un amestec ochiometric, daca ai ochiul si talentul. Nu vad de ce trebuie discutat atata ca o fi ca n-o fi.

Daca intereseaza pe cineva, am standardul FS595c, care contine si valorile XYZ pentru diferite tipuri de iluminare (C, A, F2, D65), si probabil ca se pot scoate echivalente RAL pe baza lor. Aici, Mutulica, poate stii despre ce e vorba mai bine decat mine. Eu doar stiu sa scot valori RGB pentru C/D65.

#44 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 10 June 2009 - 08:09 AM

Citeaza

Acum inteleg. Deci tu iti faci tie placerea ta pentru uzul tau propriu.
Radub, hai ca o iau ca pe o gluma, ca sa nu zic ca-i rea vointa!
Si pentru lamurire: nu o fac pentru uz propriu ci pentru comunitate. Am aratat ca m-am referit la RLM-uri deoarece eu lucrez mai mult nemtesti. Ca atare am rugat membrii forumului sa gaseasca echivelente RAL pentru culorile folosite de ei la tancuri, jeturi, masini si ce or mai fi. Deci, repet inca o data: culori pentru pentru TOTI modelistii!
Vopseaua este foarte buna ( si eu m-am dus la un Bricostore din ala cu masina de amestecat si numa' ca nu m-au luat la goana cind le-am arata mostrele!), nu toti ne pricepem la amestecat ochiometric (eu sunt unul!!!!).

Daca nu ma insel, Alguhan a pus niste echivalente RAL pentru blindate, dar credeti-ma, niciodata nu-mi iese cu functia de cautare. Poate ma ajuta careva.
Mai rog o data, cei care lucrarti jeturi moderne, elicoptere, tancuri incercati sa gasiti niste echivelente RAL sau FS le culorile pe care le folositi voi. Daca cineva se invirte pe linga MIG-uri ii pot imprimuta nunatierul RAL, poate gaseste culorile potrivite.
Dar repet, asta doar daca se vrea, ca bine cu musai nu mere!

#45 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 10 June 2009 - 09:40 AM

Vezi postareawurger, la 9 Jun 2009, 23:58, a spus:

P.S. Wurger se scrie cu W mare ca asa e la nemti cu substantivele (si dujman se scrie dusman).

Wurger, nu ma mai trata ca un imbecil. Mai gresesc si eu, de fapt gresesc la fel de des ca si voi. Scuze. Wmare va fi de acum incolo. Cat despre "dujmani", aia a fost pusa in mod intentionat. Tu oare crezi ca arati mai bine cand imi reliefezi orice "imperfectiune"? http://en.wiktionary.org/wiki/gloat :-D Sa stii ca e patetic daca iti inchipui ca singurul mod in care te poti simti mare e daca ii faci pe altii sa se simta mici. Si sa nu imi spui ca "o caut" sau ca "te-am provocat". Nu orice lucru pe care il spun eu e o provocare, si nu orice provocare merita represalii. Ce s-a intamplat aici e ca un barbat abuziv care isi poceste nevasta din bataie urland la ea "uite ce m-ai facut sa fac". Nu meritam nimic din tratamentul pe care mi l-ai aplicat aici pana acum! :clapping:

Vezi postareaZ-mare, la 10 Jun 2009, 07:09, a spus:

Radub, hai ca o iau ca pe o gluma, ca sa nu zic ca-i rea vointa!

Nu e rea vointa Z-mare, eu am inteles de la foarte bun inceput. Am spus si ca e o idee buna. Nu v-am descurajat. Nu v-am spus ca nu e bine. Nu e rea vointa. Faceti ce vreti, ca sunteti oameni liberi intr-o tara libera. Iti repeti si tie si tuturor: nu ma opun, nu am probleme cu ce faceti voi, e laudabil. Mi-am oferit ajutorul. Ce rost are toata prostia asta? Mi-am exprimat o opinie. Credeam ca e voie.

Nu cred ca toata panarama asta isi avea rostul.

Radu

#46 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 10 June 2009 - 10:35 AM

Imi pare rau ca trebuie sa continui.
Nu te tratez ca pe un imbecil. Stiu sigur ca NU esti asa si tocmai d-aia ma deranjeaza ca "nu observi" caracterul demersului si ne recomanzi lucruri care pentru noi (mine) nu sunt ieftine si nu sunt la indemana.

Esti de acord cu ce facem si-ti oferi ajutorul dar in acelasi timp ne spui ca putem foarte bine sa ne cumparam de la o firma binecunoscuta ca si a ta vopsele gata corecte. Tot respectul dar EU daca aleg varianta "Mutulica" nu o fac din cauza ca sunt (la randul meu) imbecil. :clapping: ci din alte motive pe care poate chiar nu vrei sa le intelegi (salamul cu soia e acum la moda, pe bune). :-D

Mai mult nu mai adaug chiar daca vei voi sa ai ultimul cuvant. Te salut cu respect !

Aceasta postare a fost editata de wurger: 10 June 2009 - 10:36 AM

#47 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 10 June 2009 - 11:28 AM

Wurger, nu fi fatarnic. Stii foarte bine ca eu am fost deranjat de faptul ca in loc sa se discute subiectul (vopsele) ai aruncat in discutie un subiect complet tangential despre caracterul meu. Joaca mingea nu jucatorul.
Eu unul nu "vam spus voua" (alta tactica ieftina - ai facut asta un subiect colectiv) ci m-am adresat direcg lui Z-mare (fara malitie). Stiu ca Z-mare cauta "pocalul sfant" al culorilor LW si i-am spus care ar putea fi acelea. Faptul ca unii si-au permis aceste culori si in Romania, arata ca nu sunt atat de inaccesibile sau ezoterice.

#48 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 10 June 2009 - 01:10 PM

Vezi postarearadub, la 10 Jun 2009, 12:28, a spus:

Wurger, nu fi fatarnic. Stii foarte bine ca eu am fost deranjat de faptul ca in loc sa se discute subiectul (vopsele) ai aruncat in discutie un subiect complet tangential despre caracterul meu. Joaca mingea nu jucatorul.
Eu unul nu "vam spus voua" (alta tactica ieftina - ai facut asta un subiect colectiv) ci m-am adresat direcg lui Z-mare (fara malitie). Stiu ca Z-mare cauta "pocalul sfant" al culorilor LW si i-am spus care ar putea fi acelea. Faptul ca unii si-au permis aceste culori si in Romania, arata ca nu sunt atat de inaccesibile sau ezoterice.

propun sa bem toti un pahar cu ceva rece, sa inspiram adanc de catava ori...ne-a rugat si moderatorul! Ma simt putin 'jenibil' ...de la mine a cam plecat toata tarasenia asta, iar daca aveti polite mai vechi, de ce nu folositi PM- ul?

#49 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 10 June 2009 - 05:13 PM

Vezi postareamutulica, la 10 Jun 2009, 12:10, a spus:

Ma simt putin 'jenibil' ...de la mine a cam plecat toata tarasenia asta

Nu ai de ce sa te simti in nici un fel mutulica, nu ai facut nimic. Asa cum ti s-a mai zis, si iti repet, ce oferi tu e laudabil si prezinta oportunitati pe care nu le-am mai avut pana acum, ca de exemplu culorile pentru Socat si Lancere pe care le caut si eu.

Vezi postareamutulica, la 10 Jun 2009, 12:10, a spus:

daca aveti polite mai vechi, de ce nu folositi PM- ul?

Sunt de acord! Treaba dintre mine si Z-mare s-a rezolvat in mod tacit: el nu ma mai intreaba iar eu nu ii mai ofer informatii nesolicitate. Faza cu Wurger... nu e singura data cand ma ia peste picior si nu e nici singurul. Treaba cu "capsunarul rupt de realitate" este foarte la moda, si de obicei trebuie lansata in fata galeriei delirante, nu "merge" bine prin PM. A mai fost folosita si in alte certuri in care s-a incercat sa mi se "explice" ca "asa se face in Romania". Asta nu stiu cum poate fi combatuta.

Radu

PS Ca sa nu ma ia iar "jmekerii" (da, intentionat am scris cu "J") peste picior, imi cer scuze pentru erorile de dactilografie din mesajul anterior. L-am scris de pe telefonul mobil. Scuze din nou.

Aceasta postare a fost editata de radub: 10 June 2009 - 05:14 PM

#50 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 05 July 2009 - 11:41 PM

Echivalente APROXIMATIVE pentru vopselele IJA si IJN din WWII.
Le insir mai jos iar cei interesati sunt rugati sa se inscrie pentru a sti despre ce cantitate vorbim.
Nu sunt toate vopselele Japoneze folosite, ci doar cele mai utilizate. Unele vopsele despre care am citit, dar care sunt coroborate doar din surse scrise sau verbale, au fost ignorate.
Daca mai sunt nelamuriri le rezolvam pe parcurs.

IJN

Mitsubishi Green - RAL 6004
Kawanishi Green - RAL 6005
Nakajima Green -
Mitsubishi GreyGreen - RAL 7034
Nakajima GreyGreen - pag 300 Greystone 7XB
Mitsubishi Navy Grey - RAL 7001
AmeIro - pag 702 Bertolli Gialo (culoarea se apropie dar Ame Iro era un lac colorat aplicat peste alta vopsea)
Light Grey Green - pag 331 Saimagruen

IJA

Grey Green - pag 509 Grigio 26 Shell
Light Grey - pag 102 F252 Avorio
Pale Grey - RAL 7035 (sau papyrus 9717)
Dark Green - RAL 6028
Black Green - RAL 6012
Olive - RAL 6003
Black Brown - pag 404 Fiat Beige M.A.
Grey Brown - pag 325 Beigegrau MD4 Magirus

Ar mai folosi culorile de baza cu care s-ar mai putea obtine alterari si combinatii

Hinomaru Red - RAL 3020
Trainer Orange - RAL 2011
ID Yellow - RAL 1033
Black - RAL 9005
White - RAL 9010

Culorile neincluse in lista mea de nevoi sunt :

Dark Black Grey - pag 201 Iveco IC036
Dark Grey - pag 346 Chassisgrau 820 Scania
Medium Grey - RAL 7037
Pale Blue Gray - pag 104 Fiat F448
Redbrown Primmer - RAL 8012 (8015)
Teabrown - pag 320 Hannomag Hellgrau HG8
Dark Brown - RAL 8028
Medium Brown - RAL 8024
Brown - RAL 8025
Light Earth - RAL 1011
Dark Blue Grey - pag 601 Blu F450
Khaki - RAL 7008

Ii rog pe cei care se inscriu sa fie seriosi. Sunt vopsele ce pot folosi cuiva care face in mod curent japoneze. Deci ar fi bine sa nu actioneze sub imperiul entuziasmului de moment.
In afara de vopsele mai trebuie luat diluantul special.
In functie de ce se strange aici vedem ce vorbim cu Mutulica si cum poate el sa ne ajute.
In curand o sa urmeze Z-Mare cu RLM-urile RAL-uri de blindate si culori RAF.

#51 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 06 July 2009 - 10:43 AM

Pregatesc un fel de fisa cu modurile de vopsire ale diferitelor avioane IJN/IJA, care sa-mi foloseasca in primul rand mie in alegerea schemei la machetele pe care le voi face eu.
Cand o termin o sa o postez aici poate le foloseste si la altii.
Mai dureaza vreo 3-4 zile cred ...

#52 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 11 July 2009 - 11:17 AM

Inteleg ca numai Wurger face si vopseste japoneze (nu ciflele alea....)
! :rolleyes:

#53 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 13 July 2009 - 11:09 AM

Pe diverse cai (foste oculte dar pe care le dau in vileag aici), s-au inscris la vopsele pt japoneze urmatorii.

Marian Panait, Cristian Calu, Bill, Wurger.
Daca mai vrea careva, e ultima strigare.

#54 Useril este offline   mutulica 

• Membru deplin
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 14-April 09
  • Interests:pescuit, matze, machete, efecte decorative

Postat 15 July 2009 - 03:27 PM

Am cam tras chiulul in ultimul timp, am patit diferite patanii, la mine e sezon plin, o gramada de alergaturi, in fine, incepeti si lansati c-zi, marele Z are prioritate ca s-a agitat cel mai mult! Baga mare, Z...!

#55 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 15 July 2009 - 07:01 PM

Din pacate nici eu nu m-am putut intilni cu Wurger pentru a recupera nuantierul si notele facute la ultima intilnire! Sper sa o fac la intilnirea de simbata .

#56 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 16 July 2009 - 08:48 AM

O faci sigur sambata.
Vin cu nuantierul, cu ce am scos eu pt relemeuri si pt japoneze.
Mutulica, daca vii si tu iti lansez si eu comanda pt 4 insi dar inca nu stiu cum o sa fie cu cantitati, recipiente si costuri.
Vorbim sambata detalii.

#57 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 16 July 2009 - 11:58 AM

Ca recipienti, foarte bune sunt borcanele cu capac, 80 banuti bucata!

#58 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 16 July 2009 - 08:37 PM

Vezi postareaZ-mare, la 16 Jul 2009, 12:58, a spus:

Ca recipienti, foarte bune sunt borcanele cu capac, 80 banuti bucata!

Unde se vind si cum arata?

#59 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 16 July 2009 - 10:23 PM

Borcane de muraturi, dulceata etc, la toate hypermarket-urile, piete, oboare...

#60 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 17 July 2009 - 07:22 AM

Vezi postareaZ-mare, la 16 Jul 2009, 23:23, a spus:

Borcane de muraturi, dulceata etc, la toate hypermarket-urile, piete, oboare...

Ah so! ;-) Deci te referi la borcane! Credeam ca se gasesc undeva borcanele de genul celor de la Revell airbrush sau Gunze, Tamiya la 22 ml.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi