Forum Machete,Modelism,Hobby: MiG-29 UB #61 moldovean - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MiG-29 UB #61 moldovean

#21 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 30 May 2009 - 09:29 PM

Vezi postareajester, la 30 May 2009, 22:22, a spus:

am patit ceva nasol cu vopseaua, dupa cum se va vedea in 2 din poze, insa am reusit sa sterg acele bobite foarte fine, mi s-a spus ca ar fi de la presiunea prea mare. am dat cam cu 1,2 bar.

Am avut si eu problema asta! Ca sa arate bine, trebuie sa slefuiesti cu smirghel fin (2000) la ud si sa revopsesti. Trebuie sa diluezi vopseaua mai bine si vopseste la presiune mica.

#22 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 22-November 08

Postat 03 June 2009 - 10:42 PM

Salutări!
Se pare că lucrăm la acelaşi avion numai că eu am ales varianta germană. Problema cu vopseaua am avut-o şi eu şi am rezolvat-o tot cu şmirgher f.fin, apă şi puţin detergent lichid (mi se pare că nu atacă prea tare vopseaua dacă pun puţin detergent) şi rezultatul este super. Din cāte am mai studiat, au am greşit culoarea intradosului....... ;-) , dar va ieşi frumos!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC0062222.jpg

#23 Useril este offline   jester 

• Membru senior
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 11-January 07

Postat 03 June 2009 - 10:45 PM

frumnos camuflajul. eu tot nu reusesc sa fac faza aia cu negru la imbinarile panourilor. cum dau cu vopsea peste negru, cum nu se mai vede deloc.

#24 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 04 June 2009 - 06:16 AM

Vezi postareajester, la 3 Jun 2009, 23:45, a spus:

frumnos camuflajul. eu tot nu reusesc sa fac faza aia cu negru la imbinarile panourilor. cum dau cu vopsea peste negru, cum nu se mai vede deloc.

Te referi la "preshading"... Dai prea multa vopsea peste, de asta nu iti iese. Trebuie sa dai straturi foarte subtiri.
Nu este prea usor si trebuie ceva exercitiu pina ai prinzi "spiel-ul" cita vopsea sa aplici. Nici eu nu stapinesc inca bine partea asta ;-)

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 04 June 2009 - 06:17 AM

#25 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 June 2009 - 09:35 AM

Jester, aia e vopsea sarita cind ai vopsit directia! Vezi http://www.cartula.r...ld-up-t962.html

#26 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 04 June 2009 - 10:14 AM

pai la baza derivei se explica fenomenul. dar pe spate...chiar nu vad de unde reflexie. presiunea de vopsire era cam de 1,6 bar. nu o fi de al aia?

#27 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 04 June 2009 - 11:11 AM

Jester, presupun ca ai folosit vopsea Tamiya seria XF. Vopselele astea au tendinta de a se usca la suprafata foarte repede si fac build-up daca nu sunt diluate corespunzator si daca presiunea este mare. Acesta este lucrul pe care l-am constatat si eu de putina vreme. Solutia este sa diluezi putin mai bine vopseaua si sa lucrezi cu presiune mica, cel mult 0,8 bar altfel vei avea tot timpul problema asta.
Slefuieste la "ud" toata macheta si revopseste. Incearca "reteta" 60% diluant 40% vopsea, si presiune mica si ai sa vezi ca merge.

Succes!

#28 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 04 June 2009 - 12:48 PM

am folosit vopsea revel, nu tamya. ;-)

#29 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 04 June 2009 - 04:11 PM

Vezi postareajester, la 3 Jun 2009, 23:45, a spus:

Aceeaşi problema o aveam şi eu, iar acum dau prima oară spritz-ul, apoi vopseaua de bază şi la urmă amestec puţină vopsea de bază cu puţin negru cu care vopsesc īnbinările panourilor ;-) !

#30 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 05 June 2009 - 08:43 AM

Citeaza

eu tot nu reusesc sa fac faza aia cu negru la imbinarile panourilor.
Jester, trebuie sa stii ca daca stratul ulterior este inchis la culoare, efectul cam dispare. Merge numai pe culori deschise. Se procedeaza asa:
- dai cu negru liniile de panou, de preferabil tot cu aerograful;
- dupa uscare (cam a doua zi), dai vopseaua de baza, initial un strat subtire peste toata macheta, atit de subtire incit sa se vada acel negru.
- urmeaza sa pulverizezi vopseaua numai pe mijlocul panourilor, fara sa mai dai si peste liniile da panou! Uneori, la scara 1/72, aces lucru e cam dificil, dar cu putina indeminare merge.
Jester, acolo e tot vopsea acumulata ce a sarit de pe deriva!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: acu.JPG

#31 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 13 June 2009 - 09:15 PM

am dat azi stratul de albastru deschis de pe stapte cu acrilice si am sigilat cu lac, acuma am o problema la albastru inchis, pentru ca nu pot face naunta asta, desi am 2 anunte de albastru, cel cum aveam pe sniper si un albastru mai ciel sa zic asa...le-am combinat cu negru si imi da bleu-marin, deci nu e bun. mie nuanta din poza reala imi pare mai mult o cerneala...si ma si gandeam sa amestec alb acril cu cerneala ori din patroane ori din calimara. ce parere aveti?

#32 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 14 June 2009 - 12:04 PM

Vezi postareajester, la 13 Jun 2009, 22:15, a spus:

am dat azi stratul de albastru deschis de pe stapte cu acrilice si am sigilat cu lac, acuma am o problema la albastru inchis, pentru ca nu pot face naunta asta, desi am 2 anunte de albastru, cel cum aveam pe sniper si un albastru mai ciel sa zic asa...le-am combinat cu negru si imi da bleu-marin, deci nu e bun. mie nuanta din poza reala imi pare mai mult o cerneala...si ma si gandeam sa amestec alb acril cu cerneala ori din patroane ori din calimara. ce parere aveti?

Jester, nu stiu daca merita. Incearca si vezi rezultatul, ce sa zic. Nu ar fi totusi bine si sa-ti cumperi culoarea care trebuie? Pina la urma dece sa strici o lucrare buna cu un experiment nesigur?

#33 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 14 June 2009 - 12:39 PM

pai asta ar inseman iar 2-3 sapt sa astept dupa vopsea....

#34 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 14 June 2009 - 02:17 PM

apropo....asa arata albastrul acela deschis de pe spate ca nuanta...acuma la avionul asta cam totul e relativ..dai contrast la monitor mai mult sau mai putin, luminozitate..si se scimba nuanta... cat despre documentatie..oricum e cam putina.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pic_194.jpg
  • Imagine atasata: pic_195.jpg

#35 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 14 June 2009 - 09:46 PM

Vezi postareajester, la 13 Jun 2009, 22:15, a spus:

Īn legatură cu cerneala să stii că am īncercat şi eu şi a mers, numai că am folosit CIAN din refilul de la cartuşele de la imprimantă, iar īn momentul īn care am spălat macheta s-a produs şi un efect de uşoară īmbătrānire a vopselei!

#36 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 15 June 2009 - 10:49 AM

De la Wurger citire, albastrul este una din culorile cel mai greu de "nuantat". Ca sa obti ceva trebuie sa pleci la la albastru pur, nu de la nuante de albastru.
Poate mai vine el cu ceva amanunte.

#37 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 20 June 2009 - 09:44 AM

am reusit sa obtin un albastru mai aproape de adevar...din cerneala din tubulet..problema e ca e multa cerneala in raport cu vopsea si a iesit lichida de tot asa ca trebuit sa dau la presiune mai mare si vopsea f putina, ca altfel se faceau picaturi ca de roua pe el....si muuuulte straturi..vreo 12....am dat doar pe veriva si profundoare sa vad cum iese si acum sunt curios cum va reactiona cu lac peste..mi-e cam teama de rezultat ca daca pui degetu pe vopsea ramane asa ca o bruma in zona aia....
pe burta am ales un verde gri deschis, ca sa nu fie nici albastru, nici gri, nici verde...cam cum e in poza...

ajutajul e pus numai porvizoriu....

o intrebare ar fi cum obtin eu efectul ala de sters cum e albstrul inchis pe avion....

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pic_200.jpg
  • Imagine atasata: pic_201.jpg
  • Imagine atasata: pic_203.jpg
  • Imagine atasata: pic.jpg

#38 Useril este offline   LNM 

• Membru deplin

Postat 20 June 2009 - 10:16 AM

Nu ştiu exact la ce te referi īn legătură cu "albastru şters", dar dacă ţin cont că ai folosit cerneală la obţinerea vopselei (şi eu am făcut la fel), poţi īncerca după ce se va usca vopseaua o simplă spălare cu apă; eu după fiecare vopsire şlefuiesc cu şmirgher f.f.fin cu apă şi cu săpun pentru a elimina unele impurităţi de la vopsire şi pentru a obţine şi mătuirea pentru lac, deci SUCCESURI :-D !

#39 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 20 June 2009 - 10:34 AM

pai la asta numa daca dau cu dejtu' se duce vopseaua..mi-e si frica sa ating zonele alea..dar mai sa le spal cu apa....

#40 Useril este offline   jester 

• Membru senior

Postat 21 June 2009 - 09:17 PM

am terminat cu alabstru inchis....e putin ciudat ca am dat cu lac peste , e ok, dar daca dai cu mana dupa ce s-a uscat lacul, eamane pe mana albastru..desi pe avion nu se vede ca s-ar fi luat vopsea..strange..
api am dat cu alt pe bot si dezastru...s-a facut asa..c ain ultima poza...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: pic_208.jpg
  • Imagine atasata: pic_210.jpg
  • Imagine atasata: pic_211.jpg
  • Imagine atasata: pic_213.jpg
  • Imagine atasata: pic_215.jpg

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4